Old City Marina Tallinna

Teräsvenho

Ajattelin käväistä, mutta josko joku kokeneempi voisi neuvoa.

Ohjeissa sanotaan että pitää olla VHF:llä yhteydessä mennentullen, mutta sitten sanotaan, että pienveneiden pitää noudattaa valoja. Ilmoittaudutaanko VHF:llä ja noudatteaan valoja vai riittääkö toinen?

Laitureissa on veneen maksimimitat. L on length eli pituus, mutta mikä on T ja mistä se on lyhenne?

23

2797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LupaaKysynyt

      Viimeksi käydessä otin mennen tullen yhteyden vhf:llä Tallinna Port Controlliin ja pyysin lupaa ajaa sisään/ulos satamaan. Ulos tullessa punainen valo muuttui vihreäksi luvan pyydettyäni. T = syväys.

    • oldshitmarina

      Joissain ohjeissa sanotaan, että voi myös soittaa GSM:llä. Tänä vuonna yritin ensimmäistä kertaa sitä, niin epäystävällinen mies huusi " käytä VHF"
      Noin viiden käynnin kokemuksella palvelu on mielestäni mennyt alaspäin. Toukokuun alussa n. 2 minuuttia rantautumisen jälkeen satamahenkilö tuli "kovistelemaan" maksua tyyliin 5 minuuttia maksaa saman kuin vuorokausi. Tähän vaikutti ehkä yritykseni ajaa viinakaupan oven eteen lastauksen ajaksi. Tämä estettiin kovan huudon kera. Ajatus oli kuitenkin hakea juomat ja ajaa laituriin.
      Portin koodi on ihan oma lukunsa. Nappia painamalla saa yhteyden port controliin joka antaa koodin. Tämä koodi toimii ehkä kerran tai kaksi. Meillä tänä vuonna sanoin satamahepulle, ettei koodi todennäköisesti toimi. Hän tuli viereen katsomaan ja minulle annettu koodi ei toiminut. Hän otti uuden koodin ja sama homma. Viides koodi toimi, muttei sekään enää illalla. Kaikilla veneilijöillä oli sama ongelma " ei tuuttaa"
      Sataman sijainti on kuitenkin loistava ja vaikka hinta on hieman kovempi kuin muualla niin käynti kannattaa ainakin kerran.

      • HakuMata

        Samaa mieltä, muutaman kerran käynyt, palvelu on vain huonontunut, epäystävällisiä ihmisiä ja esim toissakesänä pesutilat paskasimmat mitä on kokenut missään. Sisääntsekkaus oli farssi, ei meinannut uusi rek todistus kelvata, uhkauksia merivartiostolla ym. Päätin silloin että ei enää, vaikka kuinka on hyvä sijainti. Piritasta hyvä kokemus, muista satamista ei kokemusta, vielä.


    • MarinanRyssakapu

      Niin, siis ilmoittautuminen joko VHF:llä tai puhelimella, molemmat toimii, on kokeiltu. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan vielä anna lupaa mennä/poistua altaasta per se, vaan vain vihreällä valolla saa mennä altaaseen. Eli ensin ilmoitukset, sitten kun valo on vihreä, sisään.

    • Teräsvenho

      Kiitoksia kovasti.
      Miten muut satamat Tallinnassa, toimivatko huonommin tai paremmin?
      Olen sen verran vanha gubbe, että öisin kiinnosta nukkuminen riekkumisen sijaan. Saako näissä satamissa unta vai onko kovin levotonta?
      Pieni kävelymatka ei haittaa, kävelen mielelläni.

      • Piritassa (TOP tai Kalev) ei ole koskaan ollut ongelmia. Tai no, jos lasketaan ongelmaksi se, että kerran vuosia sitten siellä oli joku h-tin purjehduskisa, jonka vuoksi lähes kaikki TOP:n paikat oli varattu kisaajille. Kaleville mahduttiin silloinkin. Tietysti Pirita on keskustasta sivussa, muistaakseni 7 km. Pari kertaa on se väli kävelty, mutta ei taksikaan maksa paljoa.

        Piritan vieraspaikat ovat kyllä vähentyneet, kun paikallisten veneily on lisääntynyt ja se paras paikka eli TOP:n "keskusallas" on nykyään varattu kausipaikoiksi, vieraspaikoilta on sellainen parinsadan metrin kävely vessaan, kauppaan ja baariin. Suihkuun/saunaan toiset parisataa lisää ja ne muuten maksaa erikseen.

        Keskustan länsipuolella on nykyisin Noblesse myös. Siitä on kyllä sanottu, että laivaliikenteen aallot häiritsevät. Omaa kokemusta ei ole.


    • neukkumeininki

      Samanlaisia kokemuksia. Voi ilmoittaa sekä VHF: llä tai kännykällä. Numerot on kyltissä aallonmurtajalla, jonka vierestä mennään sisään. Näin ainakin edelliskesänä. Tämä satamapäällikkö on mielenkiintoinen kaveri. Varsinainen euroopan omistaja;) Asioi lähinnä huutamalla. Koodit toimii, jos toimii ja venepaikkaa voi joutua vaihtamaan päällikön käskystä. Aika neukkumeininkiä, mutta itse satama on tai ainakin oli hieno ja paikka on tietysti vielä hienompi.

    • jhaskdjh

      SIjainti hyvä, mutta satamakapteeni täysmulkku. Jos maksat vuorokauden, niin pitää heti ilmoittaa tunnilleen milloin lähtee seuraavana päivänä pois. Uhkailua "mustalla listalla". Ovikoodit aivan perseestä, mikään ei toiminut ja "centralia" ei asia kiinnostanut ovipuhelimessa ns. paskaakaan.
      Pirita ok. Vieressä isomman tien toisella puolella suuri supermarketti. Bussilla pääsee keskustaan halvalla.

    • Nuukaniilo

      Samansuuntaisia kokemuksia, keväällä olimme ennen sesongin alkamista menossa käymään Sadam Turg -ruoka(viina)kaupassa. Sataman ulkopuolella merivartijat pysäyttivät ja tsekkasivat paperit, kaikki ok ja palvelu ystävällistä. kysyin myös heiltä saammeko ajaa satamaan ja he sanoivat että sinne vaan. VHF:llä huutelin ohjeiden mukaan ja sieltä ukkeli sönkötti vastaan ettei marina ole vielä auki, vasta parin päivän päästä. Kerroin ystävällisesti englanniksi että emme ole tulossa marinaan vaan pelkästään ostoksille kauppaan. Se vaan sönkötti vastaan joten ajoimme sisään koska viranomainen oli antanut luvan. Lähestyimme kaupan kohdalle laituria niin tämä satamadiktaattori hyökkäsi vastaan heiluttaen ties minkävärisiä lippuja ja käski mennä pois. Menkää Piritaan hän huusi. Jo nyt on prkl. lähdimme pois. Luulin että ohjeistettuun vhf-kanavaan soitetaan jotta joku koordinoi merenkulun kannalta liikennettä, sitä etteivät huviveneet häiritse kauppalaivoja mutta näköjään siellä vastaakin joku marinan jahvetti. Hullu mies ja täysin vailla käytöstapoja. Upea sijainti satamalla mutta tommoinen kusipää aiheuttaa sen että menen sinne vain jos ei muuta mahdollisuutta ole. Oikein vihaksi pistää ja oli rauhoittavaa lukea että muillakin on samansuuntaisia kokemuksia eli kyse ei ole minun ahdasmielisyydestäni.

    • Ootteko joku laittanut palautetta tuonne satamaan perästä, ja saaneet kenties jonkun vastauksenkin?

      • HakuMata

        Niin, periaatteessa tekisi mieli antaa palautetta mutta kenelle, siellä satamassa ? Pitäisi olla tiedossa toinen/toisia palautteen lukijoita, mielestäni, ei kyseinen satamakapu ainakaan ! Kuka/missä on joku taho joka saattaisi saada muutosta parempaan käytökseen ?


      • HuonoMarinaPalvelu

        Samaa mieltä, olisi hyvä saada Old City Marinan asiakaspalveluun parannusta. Nykyinen meno on hyvin epäkohteliasta ja epämiellyttävää. Itse olen ajatellut, etten enää mene kyseiseen satamaan. Toisaalta sen sijainti on erinomainen. Ehkä pitää kokeilla kokonaan muita rannikkopaikkoja. Esim. Kärdlaa on moni kehunut. Tallinnaan voi sitten joskus mennä vaikka autolautalla.


      • ImagoAsia
        HakuMata kirjoitti:

        Niin, periaatteessa tekisi mieli antaa palautetta mutta kenelle, siellä satamassa ? Pitäisi olla tiedossa toinen/toisia palautteen lukijoita, mielestäni, ei kyseinen satamakapu ainakaan ! Kuka/missä on joku taho joka saattaisi saada muutosta parempaan käytökseen ?

        Ehkä joku Tallinnan kaupungin/Viron matkailuvirasto voisi olla kiinnostunut kaupungin imagosta?


    • Theskiglari

      Tallinnassa on myös kolmas vaihtoehto Port Noblessner, joka pikkuisen Old City Marinasta länteen ja myös kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista

      • HakuMata

        Sama ajatus, kokeilla Noblessner, olisi kiva kuulla kommentteja kävijöiltä, itse kun ei ole vielä kokemusta, ajatus olisi tänä kesänä, kohta, käydä visiteeraamassa :)!


    • että_näin
    • kaori11

      Vieläkö tämä sama diktaattori uhoaa Old City Marinassa vai onko meno muuttunut ?

      • exFlipperisti

        Ainakin meidän käydessä siellä taannoin oli edellä esitettyjä kuvauksia vastaava henkilö paikalla. Pientä hankaluutta ja suunsoittoa, sekä todella saastaiset parakkivessat ja suihkut. Itse kerhotilassa saattaa olla paremmat. Yksi yö riitti, sitten Piritaan. Paikka on tietenkin hieno, joskin menee lapsiperheellä vähän hukkaan.


    • MihinTallinnassa
      • MihinTallinnassa

        Pari lisäkysymystä:
        Mitä dokumentteja veneeltä ja veneilijältä vaaditaan Tallinnassa?
        Onko Tallinnassa paikkoja veneiden lyhytaikaiseen pysäköintiin (muutama tunti)?


    • Matkis

      Dokumenttitarve vaihtelee satamittain. Itse asiassa Old City Marina taitaa olla ainoa, joka vaatii nähdä veneen rekisterikortin, muilla riittää rekisterinumeron antaminen, paitsi Kalevia kiinnostaa purjenumero, ei rekisterinumero. Veneilijältä ei ole dokumentteja kyselty.

      Piritalla on huoltoaseman luona lyhytaikaisia paikkoja, kysymällä varmaan kaikissa satamissa.

    • Anonyymi

      Päivitystä kokemuksiin. Asiallinen ja ystävällinen henkilökunta ja vessat sekä suihkut uusittu. Ei moitteen aihetta.

      • Anonyymi

        Voiko Old City Marinassa ajaa mihin tahansa vapaaseen paikkaan vai antaako henkilökunta paikan? Entä voikohan paikan varata etukäteen?


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1904
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      237
      1562
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1517
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1416
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1338
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1189
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      155
      1144
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1142
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1133
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe