Raamatun mukaan jumala tappoi kokonaisia kansoja

DRHouse

29 "Kun Herra, teidän Jumalanne, on hävittänyt ne kansat, joiden maan te nyt menette ottamaan haltuunne, ja kun te olette asettuneet asumaan heidän maahansa, 30 varokaa, ettette myöhemminkään joudu heidän pauloihinsa jäljittelemällä heidän tapojaan. Älkää ottako selkoa siinä maassa asuvien kansojen jumalista älkääkä kyselkö, miten nuo kansat palvelivat jumaliaan.

http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.12.html#o33

Ja kehottaa vielä kansanmurhaan:

17 "Muistakaa, mitä amalekilaiset tekivät teille, kun olitte tulossa Egyptistä. 18 Nähdessään, kuinka heikkoina ja näännyksissä te silloin olitte, he Jumalaa pelkäämättä surmasivat kaikki, jotka olivat jääneet teidän joukostanne jälkeen. 19 Kun Herra, teidän Jumalanne, on antanut teidän päästä rauhaan kaikista ympärillänne olevista vihollisista siinä maassa, jonka hän antaa omaksenne, pyyhkikää pois maan päältä amalekilaiset ja heidän muistonsakin. Älkää unohtako tätä.

http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.25.html#o63

Ja tämä on sitten kristittyjen mielestä hyvä jumala... Millainenhan huono olisi. Tuossahan lukee selvällä Suomen kielellä, että jumala on hävittänyt kansoja. Ja sitähän kutsutaan kansanmurhaksi.

55

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mark.kukkuu.kukkuu

      Eipä tuolla näytä olleen mitään vaikutusta. Ihmiset hässivät toisiaan kuin kanit ja väkimäärä on ylittänyt maapallolla jo seitsemän miljardia. Vois taas hiukan vähentään väkeä. Nälänhätäkin helpottais. Mutta eihän se Jumala olemattomana jouda.

      • DRHouse

        Niin, jumalalla on vähän kiire olla fiktiivinen hahmo. Mutta kyllä tuo kumoaa aika nätisti väitteen kristinuskon "hyvästä" jumalasta...


      • Mark.kukkuu.kukkuu
        DRHouse kirjoitti:

        Niin, jumalalla on vähän kiire olla fiktiivinen hahmo. Mutta kyllä tuo kumoaa aika nätisti väitteen kristinuskon "hyvästä" jumalasta...

        Joo, Jumalassa on yhtä vähän hyvää kuin kristityissä itsessäänkin. Pelkkää tuomioo, tuomioo ja tuomioo ja palan painikkeeksi pahansuopuutta.


      • DRHouse
        Mark.kukkuu.kukkuu kirjoitti:

        Joo, Jumalassa on yhtä vähän hyvää kuin kristityissä itsessäänkin. Pelkkää tuomioo, tuomioo ja tuomioo ja palan painikkeeksi pahansuopuutta.

        Noo, onhan siellä seassa aina kansanmurha tai pari. Niinkuin vaikkapa Keski-Afrikan tasavallassa parhaillaan, missä kristityt jengit ovat jopa syöneet uhrejaan...

        http://www.bbc.com/news/world-africa-25708024


      • DRHouse

        Christian militias in Central African Republic 'burnt witches at stake', says UN report

        http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/centralafricanrepublic/12018588/Christian-militias-in-Central-African-Republic-burnt-witches-at-stake-says-UN-report.html

        Siinä taas näkyy miten kristinuskokin on rauhanuskonto...


      • Mark.kukkuu.kukkuu
        DRHouse kirjoitti:

        Noo, onhan siellä seassa aina kansanmurha tai pari. Niinkuin vaikkapa Keski-Afrikan tasavallassa parhaillaan, missä kristityt jengit ovat jopa syöneet uhrejaan...

        http://www.bbc.com/news/world-africa-25708024

        Kristityille maistuu iltapalaksi ehtoisin Jeesuksen veri ja lihakin. Kai siinä ohessa menee välipalana myös pari heimoveljeä.


    • radikaalia

      1 Ms 15:16 Ja neljännessä polvessa sinun jälkeläisesi palaavat tänne takaisin; sillä amorilaisten syntivelka ei ole vielä täysi."

      Koska noiden seitsemän kanaanilaisen kansan syntivelka ei ollut vielä täynnä, joutui Jumala omaisuuskansa olemaan egyptiläisten orjina neljäsataa vuotta.
      Ja vasta tuon jälkeen Elon Herra antoi nuo kansat tuhon omaksi vihittäväksi.
      Mutta Israel ei tuhonnut kaikia vaan jätti heitä asumaan keskuuteensa ja siitä on Israelille vielä tänäänkin ongelmia.
      Huomautan vain, että juuri siksi Juutalaisetkin joutuivat pakkosiirtolaisiksi kun eivät toimineet Jumalan ohjeiden mukaisesti.

      Ei Jumala tule säästämään meitäkään, ellemme tee parannusta synneistämme.

      • DRHouse

        Kiva lainaus. Tulee ihan yksi hassuviiksinen korpraali mieleen...


      • Rakasta-sanaa
        DRHouse kirjoitti:

        Kiva lainaus. Tulee ihan yksi hassuviiksinen korpraali mieleen...

        1 Ms 15:18- 21 Sinä päivänä Herra teki Abramin kanssa liiton, sanoen: "Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan, Egyptin virrasta aina suureen virtaan, Eufrat-virtaan saakka:
        keeniläiset, kenissiläiset, kadmonilaiset,
        heettiläiset, perissiläiset, refalaiset,
        amorilaiset, kanaanilaiset, girgasilaiset ja jebusilaiset."

        Jumala Todella teki liiton Aabrahamin kanssa, mutta hän ei suostunut sitoutunut
        hassu viiksisen puhtaan arjalaiseen rotu hölmöilyyn. Sitä se ylpeys saa aikaan.


      • wertyuiopoiuyt321

        olikos se HOMOLIITTO...nun........hahhahahahahahahahhahahahah

        Jeesus sai kapulaa rattaisiinsa


    • alfa123om2222

      Kysymyksen tarkastelussa ei auta pelkkä raamattu, vaan tarvitaan esim. Heenokin kirjaa. Tuossa kirjassa Jumala on perin närkästynyt Jumalan Poikien hyökkäyksen takia maan päälle. Hän mm. kehottaa enkeli Gabrielia hävittämään 70 sukupolven kuluessa kaikki Jumalten poikain jälkeläiset maan päältä.

      Jumalan pojat ja jättiläiset olivat joidenkin kuvausten mukaan ihmisiä kiduttavia ja ahdistavia voimia ja sangen haitallisia. Ehkä jotkut noista kansoista, joita tuhoon määräättiin olivat liitossa ufojen ja jättiläisten ja Jumalan Poikien kanssa. Joka tapauksessa raamattu ei ole kirja, joka selittäisi kaikki Jumalan asiat. Tarvitaan myös esim. Heenokin kirjaa. Myös Nooalta on jäänyt joitakin fragmentteja. Intialaiset tekstit ovat ufoyhteyksineen kaikki mielenkiintoisia.

      Vedenpaisumuksesta sanotaan, että päätös siitä tehtiin kun havaittiin että: Kaikki liha on turmellut tiensä. Mitä tuokin tarkoitti? Ehkä karman lakia. Kaikki ihmiset olivat tulleet sellaisiksi, että karman lain mukaan syntyisivät seuraavassa elämässä koiriksi. He olivat tulleet murhaajiksi, raiskaajiksi ja varkaiksi. Eikä ollut tietä jälleensyntyä enää ihmiseksi? Raamattu on pelkkä runko ja luuranko niille tiedoille, jotka ovat sen ympärillä olevien kirjojen varsinainen liha.

      • NippeliNappiliKnop

        Vedenpaisumuksesta sanotaan, että päätös siitä tehtiin kun havaittiin että: Kaikki liha on turmellut tiensä. Mitä tuokin tarkoitti?

        Mesopotamialaisessa tarustossa jumala, olko nyt Enki vai Enlil joka lähettää tuhotulvan maanpäälle koska ihmisten meluaminen oli häirinnyt nukkumista. Yksi perhe kuitenkin pelastuu tulvasta rakentamalla kaisloista vadin tai kuution mallisen veneen joka laskeutuu Nisir-vuorelle nykyisessä Keski-Irakissa. Kyse on kuitenkin ollut vain paikallisesta tulvimisesta joka on keskittynyt joko Persianlahden tai Mustanmeren ympäristöön.


    • Aloittajan esittämät raamatunkohdat eivät puhu mitään tappamisesta eikä kansanmurhasta. Se, mitä Jumala teki oli tuohon aikaan ja tuossa tilanteessa täysin oikea teko. Se todistaa, kuinka oikeudenmukainen Jumala on. Paha tulee poistaa maailmasta.

      Toiseksi, aloittaja lukee väärin Raamattua. Vanhaa testamenttia tulee aina tulkita uudesta testamentista käsin.
      Kolmanneksi, ateismista käsin ei voida tulkita Raamattua, eikä moraalisia asioita, koska ateismiin ei kuulu mitään moraalisääntöjä. Ateismin mukaan kaikki on kehittynyt ilman tietoisuutta, älyä ja järkeä olevista elottomista aineista, jotka eivät tiedä mitään siitä, mikä on oikein ja mikä väärin.
      Neljänneksi, jos sellaiset asiat kuin tappaminen, varastaminen, valehteleminen jne. ovat ateistin mukaan väärin, niin silloinhan ateisti on täysin samaa mieltä Raamatun ja kristinuskon kanssa, joita hän väittää saduiksi ja epäoikeudenmukaisiksi.
      Viidenneksi, jos ateismi pitäisi paikkansa, niin silloin ei olisi olemassa maailmankaikkeuden luojaa eli Jumalaa. Ei siis olisi olemassa edes ateistia itseäänkään. Näin ateismi kumoaa itse itsensä ja samalla kaikki hänen mielipiteensäkin.
      Kuudenneksi, jos ateisti ei pidä pahoista asioista, niin minulla on iloinen uutinen hänelle. On olemassa maailma, jossa ei ole mitään pahuutta. Se on nimeltään Taivasten valtakunta. Siellä ei ole sotia, väkivaltaa sairautta, ei edes kuolemaa, vaan iankaikkinen elämä. Jeesus Kristus on tie ja ovi tähän valtakuntaan. Tervetuloa Taivaaseen!

      • Hesekiel300

        Olen samaa mieltä. Amalekilaiset edustivat 100% pahuutta. Jumala "pyyhki heidät pois maan päältä", ja se oli niille ihan oikein.

        "Pyyhkiminen pois maan päältä" on eri asia kuin tappaminen tai kansanmurha. Sitä voi verrata siivoamiseen. Arkista puuhaa, jota me kaikki teemme kodeissamme.

        Vanha Testamentti aukeaa Uuden Testamentin kautta. Uusi Testamentti aukeaa Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki tulee luoksesi, kun lopetat ajattelun ja heittäydyt autuaan tietämättömyyden valtaan. Pään pitää olla täysin tyhjä. Sillä Pyhä Henki on myös puhtauden ystävä. Se ei astu taloon, jossa löyhkää tiedolta.


      • satuja_ja_tarinoita

        Ensimmäiseksi on todella sairasta puolustaa jumalaa, joka hävittää ja ja murhaa ja tappaa. sama kuin puolustelisit hitlerin tekosia.
        Toiseksi on täysin väärin lukea raamattua ja etsiä vain itselle "suotuisat" kohdat ja selittää ja tulkita murhat yms hankalat kohdat väärin päin.
        Kolmanneksi moraaliin ei tarvita mitään raamattua. Moraalin jokainen ihminen oppii siten miten kasvatetaan ja oman järjen kautta. Joidenkin uskisten moraali on todella kyseenalaista kuten esim murhien puolustelu(?)
        Neljänneksi tappaminen jne ovat väärin. Ei yhteiskunta toimi, jos lakeja ja sääntöjä ei noudateta, uskovaisten ihanteet kuten isis ovat sairaita eikä raamattu yms ole kuin satukirja, joka ei todellakaan opeta mitään yhteiskunnallista oikeutta.
        Viidenneksi mitään todisteita jumalista ei ole eli aika tarkkaan 100% varmuudella ihminen on ne itse keksinyt.
        Kuudenneksi ihmisen keksimiä satumaailmoja on vaikka minkälaisia. Jos on hinku esim jumalan valtakuntaan (missähän päin sekin on?) voi jokainen ihminen vapaasti sinne mennä vaikka heti (vai voiko?). Vai joko se mark on siellä taivaassa, kun tervetulleeksi sinne jo toivottaa?


      • muuanmiäs

        "Aloittajan esittämät raamatunkohdat eivät puhu mitään tappamisesta"

        Siis kun puhutaan tappamisesta, ei puhuta tappamisesta. Kun ristiriidat hyppii silmille, ei ole ristiriitoja. Kun virheet hyppii silmille, ei ole virheitä. Kun havainnot näyttää että ei ole varmasti tapahtunut, on tapahtunut. Kun tiedetään varmasti että tapahtuu, ei tapahdu.
        Tällaista on umpihullun kiihkokristityn niin sanottu logiikka.


      • muuanmiäs kirjoitti:

        "Aloittajan esittämät raamatunkohdat eivät puhu mitään tappamisesta"

        Siis kun puhutaan tappamisesta, ei puhuta tappamisesta. Kun ristiriidat hyppii silmille, ei ole ristiriitoja. Kun virheet hyppii silmille, ei ole virheitä. Kun havainnot näyttää että ei ole varmasti tapahtunut, on tapahtunut. Kun tiedetään varmasti että tapahtuu, ei tapahdu.
        Tällaista on umpihullun kiihkokristityn niin sanottu logiikka.

        " Tällaista on umpihullun kiihkokristityn niin sanottu logiikka."
        Ja Mark5 haluaisi esiintyä jonain moraalisena, oikeamielisyyden airuena.


      • NippeliNappiliKnop
        Hesekiel300 kirjoitti:

        Olen samaa mieltä. Amalekilaiset edustivat 100% pahuutta. Jumala "pyyhki heidät pois maan päältä", ja se oli niille ihan oikein.

        "Pyyhkiminen pois maan päältä" on eri asia kuin tappaminen tai kansanmurha. Sitä voi verrata siivoamiseen. Arkista puuhaa, jota me kaikki teemme kodeissamme.

        Vanha Testamentti aukeaa Uuden Testamentin kautta. Uusi Testamentti aukeaa Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki tulee luoksesi, kun lopetat ajattelun ja heittäydyt autuaan tietämättömyyden valtaan. Pään pitää olla täysin tyhjä. Sillä Pyhä Henki on myös puhtauden ystävä. Se ei astu taloon, jossa löyhkää tiedolta.

        Amalekialaiset on kyllä huonosti poispyyhitty kansa monien joukossa, heitä tai oikeastaan amalekialaisten jälkeläisinä itseään pitäviä elää elää yhä.


      • DRHouse

        "Aloittajan esittämät raamatunkohdat eivät puhu mitään tappamisesta eikä kansanmurhasta. Se, mitä Jumala teki oli tuohon aikaan ja tuossa tilanteessa täysin oikea teko. Se todistaa, kuinka oikeudenmukainen Jumala on. Paha tulee poistaa maailmasta."

        Siis kansanmurha on oikein kun sen tekee hyvästä syystä? Sairas uskonto sinulla...

        "Toiseksi, aloittaja lukee väärin Raamattua. Vanhaa testamenttia tulee aina tulkita uudesta testamentista käsin."

        Seli,seli

        "Kolmanneksi, ateismista käsin ei voida tulkita Raamattua, eikä moraalisia asioita, koska ateismiin ei kuulu mitään moraalisääntöjä. Ateismin mukaan kaikki on kehittynyt ilman tietoisuutta, älyä ja järkeä olevista elottomista aineista, jotka eivät tiedä mitään siitä, mikä on oikein ja mikä väärin."

        Mutta sekulaareista lähtökohdista voidaan vetää moraalisäännöt, joten väitteesi on invalidi.

        "Neljänneksi, jos sellaiset asiat kuin tappaminen, varastaminen, valehteleminen jne. ovat ateistin mukaan väärin, niin silloinhan ateisti on täysin samaa mieltä Raamatun ja kristinuskon kanssa, joita hän väittää saduiksi ja epäoikeudenmukaisiksi."

        Ja raamattu evoluution kanssa, joka aiheuttaa meille vastenmielisyyttä mainittuja asioita kohtaan.

        "Viidenneksi, jos ateismi pitäisi paikkansa, niin silloin ei olisi olemassa maailmankaikkeuden luojaa eli Jumalaa. Ei siis olisi olemassa edes ateistia itseäänkään. Näin ateismi kumoaa itse itsensä ja samalla kaikki hänen mielipiteensäkin."

        Paitsi että meillä on vaihtoehtoinen maailmankäsitys joka ei tarvitse jumalaa.

        "Kuudenneksi, jos ateisti ei pidä pahoista asioista, niin minulla on iloinen uutinen hänelle. On olemassa maailma, jossa ei ole mitään pahuutta. Se on nimeltään Taivasten valtakunta. Siellä ei ole sotia, väkivaltaa sairautta, ei edes kuolemaa, vaan iankaikkinen elämä. Jeesus Kristus on tie ja ovi tähän valtakuntaan. Tervetuloa Taivaaseen! "

        Eli pitkästytään kunnes aivot ovat mannapuuroa kansanmurhaajajumalan messissä. Ei kuulosta mielenkiintoiselta paikalta.


      • Kantapää

        "Aloittajan esittämät raamatunkohdat eivät puhu mitään tappamisesta eikä kansanmurhasta. Se, mitä Jumala teki oli tuohon aikaan ja tuossa tilanteessa täysin oikea teko. Se todistaa, kuinka oikeudenmukainen Jumala on. Paha tulee poistaa maailmasta."

        Tuo kansanmurhien puolustelu ja "oikeudenmukaiseksi" tituleeraaminen kyllä tukevat sitä väittämää, että Mark5 olisi Jaakob uudella nimimerkillä. Harvassa on tuon tason kilarit, jotka häpeilemättä inttävät massaeliminaatioita esimerkkeinä niiden suorittajan "oikeudenmukaisuudesta"..

        "Toiseksi, aloittaja lukee väärin Raamattua. Vanhaa testamenttia tulee aina tulkita uudesta testamentista käsin. "

        Kansanmurha on kansanmurha, vaikka sitä miten tulkitsisi, tai vääntelisi ja kääntelisi..

        "Kolmanneksi, ateismista käsin ei voida tulkita Raamattua, eikä moraalisia asioita, koska ateismiin ei kuulu mitään moraalisääntöjä. Ateismin mukaan kaikki on kehittynyt ilman tietoisuutta, älyä ja järkeä olevista elottomista aineista, jotka eivät tiedä mitään siitä, mikä on oikein ja mikä väärin."

        Siinä vaiheessa, kun olet itse juuri puolustellut ihmisten massaeliminoinnin "oikeudenmukaisuutta", sinun määritelmälläsi moraalisäännöille tai moraalisille asioille ei ole enää paskankaan vertaa painoarvoa, koska lapsikin tajuaa että oma "oikeudentajusi" on jonkin sortin perversoitunut irvikuva moraalista, jos sinulla ylipäänsä on sellaista omasta takaa....

        "Neljänneksi, jos sellaiset asiat kuin tappaminen, varastaminen, valehteleminen jne. ovat ateistin mukaan väärin, niin silloinhan ateisti on täysin samaa mieltä Raamatun ja kristinuskon kanssa, joita hän väittää saduiksi ja epäoikeudenmukaisiksi."

        Etkö sinä oikeasti osaa kommentoida muuten kuin saivarellen ja keksien joka termille ikiomat merkityksesi..? Useimmat meistä eivät väitä, etteikö raamatussa olisi jotain toimiviakin ohjeita, mutta ne ovat useimmiten esimerkkejä yleisinhimillisistä moraaliperiaatteista, jotka useimmat ihmiset sisäistävät luonnostaankin. Se tapa, miten raamatun tarinoissa lakeja sovelletaan käytännössä ja miten jumala itsessään toimii, eivät muutu hyviksi esimerkeiksi "oikeudenmukaisesta" toiminnasta sillä että seassa on muutamia hyviäkin ohjeita..

        "Viidenneksi, jos ateismi pitäisi paikkansa, niin silloin ei olisi olemassa maailmankaikkeuden luojaa eli Jumalaa..."

        Ihan oikeasti jo Mark.. Sinulle on selitetty aiemmissa aloituksissasi jo sen sata kertaa, että voit hokea tuota tyhjää mantraasi maailmantappiin, mutta niin kauan kun et sitä oikeasti osaa perustella, miksi maailmankaikkeus muka tarvitsee luojan (ja ennen kuin otat sitä taas esille, niin se kuppainen leipuri ja viuluntekijä-mantrasi lähinnä alleviivaa sinun kapeakatseista typeryyttäsi, kun kuvittelet Universumin olevan asiana suoraan rinnastettavissa leipään tai viuluun) kenelläkään ei ole mitään syytä huomioida sitä.... Jumala on maailmankaikkeuden luoja yhtä vankoin perustein, kuin Näkymätön Pinkki Yksisarvinenkin..


      • Kuulehan Mark-bebis, kuka sinä olet määräämään miten Raamattua on luettava? Kuka sinä olet puhumaan ateistien moraalista, kun et tiedä ateismista tuon taivaallista eikä oma moraalisi näy estävän valehtelua ja tekopyhyyttä? Totisesti olet sinä kuoltuasi kadotukseen ja ikuiseen tulihelvettiin joutuva!

        Hyvä Kanta, Mark5 on todellakin käyttänyt aikaisemmin nimimerkkejä Obadja ja Jaakob. Olen seurannut hänen puheitaan aina siitä saakka kun hän oppi puhumaan ja surullista on seurata, mihin hänen raamatuntulkintansa on hänet vienyt.


      • NippeliNappiliKnop kirjoitti:

        Amalekialaiset on kyllä huonosti poispyyhitty kansa monien joukossa, heitä tai oikeastaan amalekialaisten jälkeläisinä itseään pitäviä elää elää yhä.

        "Amalekialaiset on kyllä huonosti poispyyhitty kansa monien joukossa, heitä tai oikeastaan amalekialaisten jälkeläisinä itseään pitäviä elää elää yhä. "

        Melko tyhmää myös mainita heidät raamatussa, jos kerran jumala kehoittaa unohtamaan kaiken heistä :-)

        Nythän heidän muistonsa elää vaan.


    • tapetaankaikki

      Voisimme tehdä listan kansoista joille pyyhkiminen olisi siivottoman hyvä asia.
      Ruåtsalaiset, norjalaiset, venäläiset, serbo-kroatialaiset, ugandalaiset, ylä-voltalaiset, kiku-heimot ja apassit.
      Tuleeko mitään muuta mieleen näin aluksi?

      • IstuuSitkeässä

        Ruotsin historian pimeälläpuolella on tapauksia jolloin yritetty pyyhkiä eitoivottuja kansoja pois niin Ruotsin metsistä kuin Suur-Ruotsin Österlandin maakunnasta mutta nämä itseään miloin hämäläisiksi, savolaisiksi, suomalaisiksi, pohjalaisiksi ja saamelaosiksi itseään kutsuvat ihmiset ovat tiukassa eikä näitä kamsoja ole onnistuttu hävittämään kertaakaan Ruosissa tai Ruotsin vallanaikana. On ainoastaan harvennettu lukumäärää, viety ihmisoikeudet, takavarikoitu omaisuus ja suljettu leireille. Kaiken huipuksi nämä vielä itsenäistyivät yhdeksi valtioksi 1917, aivan kuin tahalleen näpäyttääkseen ruotsalaisia.


    • ateisti.uskoo.ateistia

      Niinpä niin, vanhan testamentin kuninkaiden ja hallitsijoiden teot, joita he perustelivat sotajoukkojen jumalalla (Sebaot) ovat tietenkin totta ja tapahtuneet. Toisin kuin sitten mikään muu koko raamatussa.

      Ateistit poimivat kirjasta ainoastaan itseään vihastuttavia asioita.

      • muuanmiäs

        Ei ole ollenkaan kysymys siitä mitä ateisti uskoo Raamatusta todeksi, tai poimii, vaan siitä, mitä siellä kerrotaan Jumalan teoiksi tai hänen hyväksymikseen teoiksi ja mitä uskis pitää hyväksyttävänä, koska jumalansa on aina hyvä ja oikeassa uskiksen mukaan, vaikka tekisi mitä.


    • D.N.G..A

      Tärkeintä on aina oma suhde Jumalaan ja joutuuko itse kerran tuomittavaksi.
      11. Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
      12. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
      13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
      14. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.
      15. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

    • Niinpä, kristinusko-titanic törmäsi jäävuoreen nimeltään Järki. Nyt voi seurata mitä uppoavassa laivassa olevat hihhulit pelastavat mukaansa. Vähän fiksummat jättävät kansojenmurhaajajumalan sinne hukkumaan, mutta taitaa jokunen uskova saada sadistista tyydytystä Koston Jumalasta eikä halua luopua sellaisesta henkisestä "ylellisyydestä".

      • totuuseiolejärjetöntä

        Sadistiseen koston jumalaan uskovat vähäjärkiset ja ateistit. Sellaista se on kun ei osata erottaa totuutta valheesta ja Jumalaa ihmisestä.


      • totuuseiolejärjetöntä kirjoitti:

        Sadistiseen koston jumalaan uskovat vähäjärkiset ja ateistit. Sellaista se on kun ei osata erottaa totuutta valheesta ja Jumalaa ihmisestä.

        Sinä olet jättänyt sen huonon Jumalan uppoavaan laivaan ja pelastanut sinulle sen sopivamman. Vai pelastitkohan peilin?


      • NippeliNappiliKnop

        Raamatussa suorastaan käsketään käyttämään järkeä ja kartuttamaan viisautta, ennemmin kuin kultaa ja ajlokiviä, mutta harvapa tästäkään on tietoinen, kuten ei siitäkään että siinä kielletään taikausko ja kaikenlainen yliluonnollinen. Lisäksi raamatussa kehotetaan varomaan henkistä sokeutumksta uskonnossaan silllä sokeista sokeiden taluttajista ei ole muuta apua kuin taluttamaan itse kaivettuun kuoppaan.


      • NippeliNappiliKnop kirjoitti:

        Raamatussa suorastaan käsketään käyttämään järkeä ja kartuttamaan viisautta, ennemmin kuin kultaa ja ajlokiviä, mutta harvapa tästäkään on tietoinen, kuten ei siitäkään että siinä kielletään taikausko ja kaikenlainen yliluonnollinen. Lisäksi raamatussa kehotetaan varomaan henkistä sokeutumksta uskonnossaan silllä sokeista sokeiden taluttajista ei ole muuta apua kuin taluttamaan itse kaivettuun kuoppaan.

        Taitaa olla niin, että nuo murhia puolustelevat uskovaiset käsittävät järjen käytön niin, että miten saavat järkeiltyä nuo Vt:n murhat hyväksyttäviksi teoiksi.


      • esinahkoja.kuninkaalle
        marathustra kirjoitti:

        Taitaa olla niin, että nuo murhia puolustelevat uskovaiset käsittävät järjen käytön niin, että miten saavat järkeiltyä nuo Vt:n murhat hyväksyttäviksi teoiksi.

        Jos lähtökohta on se, että raamatussa on jokainen sana totta ja Jumalan sanaa, silloin loogisesti puolustellaan kaikkea mitä siinä on.

        Mutta se on väärä lähtökohta. Jumalan sana on oikea lähtökohta. Sitä ei pitäisi sekoittaa kertomuksiin, jotka ovat hyvin vaihtelevia ja kuvaavat usein hulluja hallitsijoita, jotka seuraavat kuka mitäkin luulojaan. Opetuskertomukset on tehty opetustarkoituksessa. Niitä ei pidä noudattaa, jotka paljastavat vääryyden ja ihmisten alhaisuuden. Raamatussahan kuvataan kaikenlaisia saatanallisia juonitteluja ja hirmutekoja.


      • KunhanKyselen
        esinahkoja.kuninkaalle kirjoitti:

        Jos lähtökohta on se, että raamatussa on jokainen sana totta ja Jumalan sanaa, silloin loogisesti puolustellaan kaikkea mitä siinä on.

        Mutta se on väärä lähtökohta. Jumalan sana on oikea lähtökohta. Sitä ei pitäisi sekoittaa kertomuksiin, jotka ovat hyvin vaihtelevia ja kuvaavat usein hulluja hallitsijoita, jotka seuraavat kuka mitäkin luulojaan. Opetuskertomukset on tehty opetustarkoituksessa. Niitä ei pidä noudattaa, jotka paljastavat vääryyden ja ihmisten alhaisuuden. Raamatussahan kuvataan kaikenlaisia saatanallisia juonitteluja ja hirmutekoja.

        Olisitko sinä se joka viimein osaa kertoa, mitkä kohdat Raamatussa ovat totta ja mitkä pitää käsittää vertauskuvallisesti, ja mitkä koskevat vain juutalaisia eivätkä kristittyjä, ja mitä käskyjä kristityn ei tarvitse noudattaa?

        Jos neuvot minua tulkitsemaan Raamattua sillä tai tällä tuolla tavalla sen sijaan että vastaat kiertelemättä, tulkitsen sinut vääräoppiseksi joka joutuu kadotukseen.


    • JeesusElää

      Jumala on valkeus, Saatana jumalana on pimeys. Saatana on syntiin johdattaja, ja synnin seuraus on kuolema. Kuolemassa ei ole kuin pimeyttä. Jumalassa taas on elämä. Raamatun kertomuksia sopivasti väärinymmärtämällä, esimerkiksi ottamalla Mooseksen, Jobin ja fariseusten väitteitä todesta ja pistämällä niitä Jumalan suuhun, ymmärtämättä että on eri asia se mikä tulee ihmisten suusta ja se mikä tulee Jumalalta, ihminen saa itsensä solmuun ja sekaisin.

      Saatana siis tuo kuoleman, Jeesuksessa taas on tie, totuus ja elämä. Yksinkertaisia perusasioita voi toki vääristellä, kuten monet tekevät, uskovaisetkin.

      "Kun Herra, teidän Jumalanne"

      VT:ssä on monin paikoin kyse jonkun tietyn ryhmän jumalasta, jopa jonkun tietyn profeetan jumalasta, herrasta. Monijumalisuus oli siihen aikaan käytäntö ja harjoitettua todellisuutta. Kertomukset monijumalien välisistä kahnauksista murhailuineen on ymmärrettävä kontekstissaan.

      • DRHouse

        Niin. Tosin tässä nyt on kyse siitä kristinuskon jumalasta... Kummallinen uskova olet kun et raamattuasi tunne...


      • JeesusElää
        DRHouse kirjoitti:

        Niin. Tosin tässä nyt on kyse siitä kristinuskon jumalasta... Kummallinen uskova olet kun et raamattuasi tunne...

        Kristinuskon Jumala on sama kuin juutalaisuuden Jumala. On yksi Jumala ja Hän on kaikille yksi. Yksi ja sama. Jos jollakulla on "oma jumala", se on epäjumala. Raamattua on osattava lukea.


      • DRHouse
        JeesusElää kirjoitti:

        Kristinuskon Jumala on sama kuin juutalaisuuden Jumala. On yksi Jumala ja Hän on kaikille yksi. Yksi ja sama. Jos jollakulla on "oma jumala", se on epäjumala. Raamattua on osattava lukea.

        Ja kristinusko jumalahan se juuri raamatun mukaan pyyki kansoja ja kaupunkeja olemattomuuteen.


      • så.synd
        DRHouse kirjoitti:

        Ja kristinusko jumalahan se juuri raamatun mukaan pyyki kansoja ja kaupunkeja olemattomuuteen.

        Niinkö? Tapahtuivatko raamatun teot todella kuten on kirjoitettu? Onko kaikki raamatussa kirjoitettu sanasta sanaan totta? Oletko fundamentalisti?
        Jerikon tuho. Raamatun Jumala käskee tappamaan naiset ja lapset:
        https://villemakipelto.wordpress.com/tag/jerikon-tuho/


      • DRHouse
        så.synd kirjoitti:

        Niinkö? Tapahtuivatko raamatun teot todella kuten on kirjoitettu? Onko kaikki raamatussa kirjoitettu sanasta sanaan totta? Oletko fundamentalisti?
        Jerikon tuho. Raamatun Jumala käskee tappamaan naiset ja lapset:
        https://villemakipelto.wordpress.com/tag/jerikon-tuho/

        Minä en usko jumalaan ja pidän raamattua satukirjana. Mutta kristityt uskovat ja väittävät silti että heidän jumalansa on hyvä, vaikka raamattu selvästi toista sanoo.


    • Jumalaista_murhaamista

      Jumalan käsky kuuluu: ÄLÄ TAPA!

      Jumalan nimisä on tehty kaikenlaista pahaa. Hän lienee ainakin maailman eniten hyväksikäytetty jannu ja sijais-syyllinen.
      USA on joukkomurhannut ihmisiä massoittain Jumalan nimissä. Israel murhaa Palestiinalaisia oman Jumalansa nimissä, etc.

      • Mark.kukkuu.kukkuu

        Jumala on siitä mukava julli, että se antaa vapauden tehdä mitä lystää. Lopuksi voi pyytää kaikkea anteeksi ja taivaallinen julli antaa kaiken anteeksi. Sillä siisti ja sitten taivaisiin :D


    • entästosiasiat

      Tapahtuiko niitä raamatussa väitettyjä kansanmurhia koskaan oikeasti?

      Ateistit yleensä pyrkivät kiistämään kaikki raamatun tarinat ja niiden historian. Alkaen maailman luomisesta ja päätyen ristiinnaulitsemiseen. Ristiriitaisesti kuitenkin otetaan todesta amalekilaisten vauvojen kauhea kohtalo, itketään sitä vielä tuhansien vuosien päästä.

      • "Tapahtuiko niitä raamatussa väitettyjä kansanmurhia koskaan oikeasti?"

        Niin, kerrohan se. Mutta JOS OLETETAAN että Jumala on olemassa, että Raamattu on totta ja että amalekialaiset tapettiin sylivauvoja myöten kai kolmeenkin kertaan, onko kyseinen tapahtuma osoitus siitä miten hyvä ja rakastava Jumala on?


      • esinahkoja.kuninkaalle
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        "Tapahtuiko niitä raamatussa väitettyjä kansanmurhia koskaan oikeasti?"

        Niin, kerrohan se. Mutta JOS OLETETAAN että Jumala on olemassa, että Raamattu on totta ja että amalekialaiset tapettiin sylivauvoja myöten kai kolmeenkin kertaan, onko kyseinen tapahtuma osoitus siitä miten hyvä ja rakastava Jumala on?

        Amalekilaiset tappoi kuningas Saul. Saulia neuvoi ja opasti profeetta Samuel. Israelin heimon uskonnolliset ja poliittiset johtajat luottivat toisiinsa ja tekivät hirveyksiä herransa nimissä.

        Kun ajatellaan vaikkapa sitä tarinaa että Saul vaati Daavidia tuomaan sata filistealaisen esinahkaa hinnaksi tyttärestään, kuka järjissään oleva ihminen voi pitää sitä Jumalan tahtona?

        Näissä hirveyksissä jotka ovat perverssejä väkivallantekoja ei ole mitään puolustelemista. Ne osoittavat ainoastaan sitä, miten valta korruptoi ja ajaa miehet murhaamaan.

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Sam.18.html

        Synnin ja syntisyyden kuvaukset eivät ole kuvauksia Jumalasta. Kateus, juonittelut, perverssiot ja murhaaminen ovat sitä mitä ovat, osoituksia Jumalaa vastaan rikkomisesta. Kuningas Saulin neuvonantajineen selittelyt eivät asiaa muuta mihinkään, ei myöskään saavutettu maallinen maine ja suosio. Inhorealististen kuvausten tarkoituksena onkin saada lukija yökkäilemään ja potemaan pahoinvointia.

        Turha kuitenkin siitä pahoinvoinnista on Jumalaa syyttää. Ihmisten synnin kuvaukset kuvaavat ihmisten syntisyyttä.


      • satuja_ja_tarinaa
        esinahkoja.kuninkaalle kirjoitti:

        Amalekilaiset tappoi kuningas Saul. Saulia neuvoi ja opasti profeetta Samuel. Israelin heimon uskonnolliset ja poliittiset johtajat luottivat toisiinsa ja tekivät hirveyksiä herransa nimissä.

        Kun ajatellaan vaikkapa sitä tarinaa että Saul vaati Daavidia tuomaan sata filistealaisen esinahkaa hinnaksi tyttärestään, kuka järjissään oleva ihminen voi pitää sitä Jumalan tahtona?

        Näissä hirveyksissä jotka ovat perverssejä väkivallantekoja ei ole mitään puolustelemista. Ne osoittavat ainoastaan sitä, miten valta korruptoi ja ajaa miehet murhaamaan.

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Sam.18.html

        Synnin ja syntisyyden kuvaukset eivät ole kuvauksia Jumalasta. Kateus, juonittelut, perverssiot ja murhaaminen ovat sitä mitä ovat, osoituksia Jumalaa vastaan rikkomisesta. Kuningas Saulin neuvonantajineen selittelyt eivät asiaa muuta mihinkään, ei myöskään saavutettu maallinen maine ja suosio. Inhorealististen kuvausten tarkoituksena onkin saada lukija yökkäilemään ja potemaan pahoinvointia.

        Turha kuitenkin siitä pahoinvoinnista on Jumalaa syyttää. Ihmisten synnin kuvaukset kuvaavat ihmisten syntisyyttä.

        "älä tapa" jumala olevinaan käskee ja tappaa itse ja käskee ihmisiä tappamaan. Voi miten viisas on jumala!
        On sairasta ja itsepetosta puolustella tuollaista sadistista ja raakalaismaista jumalaa tai ihmistä.
        Uskiksilla on valtava halu puolustaa jumalaansa, miksi? Koska he ovat tulkinneet raamattua yms oman mielensä mukaan ja tehneet oman jumalansa.
        Valitettavasti uskisten kaikki selittelyt ja tulkinnat jumalastaan ovat valhetta ja huijausta ja oman edun tavoittelua, koska kaikki uskisten väitteet jumalista ovat täyttä höttöä ilman minkäänlaista totuuspohjaa.


      • esinahkoja.kuninkaalle

        Kun ajatellaan vaikka sitä tarinaa kuningas Saulista, jossa hän kateellisena pyysi tyttärensä kosijaa toimittamaan hänelle sata esinahkaa morsiamenhintana, koska hän toivoi tämän saavan surmansa filistealaisten käsissä, ei ole mitään järkeä ajatella että kuningas Saul olisi tehnyt Jumalan tahdon. Kertomus kuvaa kaikilta osin Saulin syntisyyttä. Lisäksi kertomuksessa kuvataan hölmön kosijan syntisyyttä, kun hän Saulin komentoa tottelee, ja vieläpä tuplasti tottelee, tuo kuninkaalle 200 esinahkaa.

        Tarina ei ole konkreettinen, mutta jos sitä ajattelee konkreettisesti, jokainen tervejärkinen tajuaa miten irvokas koko kuvaelma on. Sitä ei voi puolustella mitenkään. Jos erehtyy pitämään Saulia Jumalana tai Jumalan tahdon toteuttajana, erehtyy. Ihan sama onko erehtyjä uskovainen vai ateisti.


      • satuja_ja_tarina

        Koko raamatusta yms voi sanoa "Tarina ei ole konkreettinen, mutta jos sitä ajattelee konkreettisesti, jokainen tervejärkinen tajuaa miten irvokas koko kuvaelma on"
        On täysin järjetöntä yrittää vääntää satukirjoituksia todeksi. On täysin järjetöntä väittää satuolentoja (=jumalat) todeksi.


      • esinahkoja.kuninkaalle
        satuja_ja_tarina kirjoitti:

        Koko raamatusta yms voi sanoa "Tarina ei ole konkreettinen, mutta jos sitä ajattelee konkreettisesti, jokainen tervejärkinen tajuaa miten irvokas koko kuvaelma on"
        On täysin järjetöntä yrittää vääntää satukirjoituksia todeksi. On täysin järjetöntä väittää satuolentoja (=jumalat) todeksi.

        Se on järjetöntä että ei ymmärrä lukemaansa ja että kieltää ymmärtämisen vielä senkin jälkeen kun asiaa on selitetty.

        ""älä tapa" jumala olevinaan käskee ja tappaa itse ja käskee ihmisiä tappamaan. Voi miten viisas on jumala!"

        Jumala on kyllä viisas mutta sinä et ole. Et ole selvästikään ymmärtänyt lukemaasi.


      • KunhanKyselen
        esinahkoja.kuninkaalle kirjoitti:

        Se on järjetöntä että ei ymmärrä lukemaansa ja että kieltää ymmärtämisen vielä senkin jälkeen kun asiaa on selitetty.

        ""älä tapa" jumala olevinaan käskee ja tappaa itse ja käskee ihmisiä tappamaan. Voi miten viisas on jumala!"

        Jumala on kyllä viisas mutta sinä et ole. Et ole selvästikään ymmärtänyt lukemaasi.

        "Jumala on kyllä viisas mutta sinä et ole. Et ole selvästikään ymmärtänyt lukemaasi."

        Miten Raamattu siis pitää ymmärtää? Ole hyvä ja kerro yksityiskohtaisesti. Jos et pysty, et selvästikään ole ymmärtänyt Raamattua.


      • satu_ja_tarina
        esinahkoja.kuninkaalle kirjoitti:

        Se on järjetöntä että ei ymmärrä lukemaansa ja että kieltää ymmärtämisen vielä senkin jälkeen kun asiaa on selitetty.

        ""älä tapa" jumala olevinaan käskee ja tappaa itse ja käskee ihmisiä tappamaan. Voi miten viisas on jumala!"

        Jumala on kyllä viisas mutta sinä et ole. Et ole selvästikään ymmärtänyt lukemaasi.

        Jos ei ymmärrä, että esim raamatun jumala on sadistinen ja murhaava jumala (VT), on ihmisen pystyttävä todelliseen itsepetokseen ja suoraan sanottuna täysin sairaasti pystyttävä puolustelemaan ko tekoja.
        Raamatussa kuvattu jumala on täysin sekopäinen kuten sen keksinyt ihminenkin.


      • esinahkoja.kuninkaalle

        Vanhassa testamentissa on paljon kuvauksia Saatanasta, ja siitä miten ihmiset Saatanaa uskovat ja mitä siitä seuraa. Siellä ei käytetä nimitystä Saatana, mutta Saatanan kuvauksia on alkulehdiltä lähtien. Jos ei ymmärrä sitä, kuten ateistit eivät ymmärrä, eivätkä kaikki uskovaisetkaan, sekoittaa Jumalan pahuuteen, syyttää Jumalaa pahaksi kuten Saatanaa seurailevat, ja niinpä voi väittää että Jumala on sekopää. Ainoa joka on sekopää on ymmärtämätön ihminen joka ei tiedä eroa hyvän ja pahan välillä, joka toisin sanoen ei ymmärrä eikä tunne Jumalaa.


      • satu_ja_tarina
        esinahkoja.kuninkaalle kirjoitti:

        Vanhassa testamentissa on paljon kuvauksia Saatanasta, ja siitä miten ihmiset Saatanaa uskovat ja mitä siitä seuraa. Siellä ei käytetä nimitystä Saatana, mutta Saatanan kuvauksia on alkulehdiltä lähtien. Jos ei ymmärrä sitä, kuten ateistit eivät ymmärrä, eivätkä kaikki uskovaisetkaan, sekoittaa Jumalan pahuuteen, syyttää Jumalaa pahaksi kuten Saatanaa seurailevat, ja niinpä voi väittää että Jumala on sekopää. Ainoa joka on sekopää on ymmärtämätön ihminen joka ei tiedä eroa hyvän ja pahan välillä, joka toisin sanoen ei ymmärrä eikä tunne Jumalaa.

        Ei hyvän ja pahan erottamisen tajuamiseen tarvita mitään jumalaa. Raamatun jumala on sadistinen ja narsistinen tappaja, joka tappaa kaikki ne ihmiset, jotka eivät häneen usko tai ovat jumalan mielestä harhauskovaisia.
        Raamattu on tietysti satua alusta loppuun, joten toisaalta on täysin turhaa yrittää vääntää satua todeksi, jumalat ja saatanat ovat ihmisen keksimää huuhaata.
        Onneksi nyt on uskonvapaus, josta raamatun kirjoittaneet ihmiset eivät tienneet yhtään mitään, kuten ei monista muistakaan sivistysyhteiskunnan periaatteista.


    • alfa123om2222

      Vaikka ateistit osottaisivat raamatun julmaksi leijonaksi; niin ei siihen lopu Jumaluus. Käy kuin miehen, joka pakeni leijonaa ja vastaan käveli karhu poikasineen ja kun hän lähti sitä pakoon putosi hän ansakuoppaan.

      Onhan noita väkivallattomuusperiaatteen uskontojakin. Luonnon palvontaan perustuvia uskontoja ja kaikenlaisia uskontoja. Jossain määrin raamatun kertomuksissa saattaa olla kyse leijonan taistelusta karhua vastaan. Siksi väkivaltaa on paljon. Ei raamattu ole ainoa kirja, joka kertoo jumalasta.

      Entä Egyptiläinen kuolleiden kirja tai Edda tai muut. Ateismi on parempaa kuin uskosta luopuminen, mutta missä kaikissa lajeissa ateismi muka voittaa uskonnot??? Kyllä uskonnot kykenevät luomaan sosialistisen järjestelmän vielä paremmin kuin ateismi.

      Helvetin tuli on realiteetti ja fakta, jolle uskovainen tai ateistikaan eivät voi mitään. Ilman tuota oppia voisi tehdä monenlaisia järjestelyjä paremmasta, mutta kun joillakin kuten langenneilla jumalten pojilla on voimaa liikaa jotta heitä voisi muuten vangita. Aina voi rukoilla ja vaatia, että helvettiin menee ne jotka sinne muita lähettelevät. Eli lähinnä kristityt ja muslimit.

      Mitä kansanmurhiin tulee niin Koraani todistaa: Joka on tappanut yhden ihmisen on kuin se joka on tappanut kaikki ihmiset ja joka on pelastanut yhden ihmisen on kuin se joka on pelastanut kaikki ihmiset. Jos jonkun kansan keskuudessa on väkivaltaa ihmisiä kohtaan niin aivan loogista on että koko kansa saa mennä tuhoon.

      • laki_ja_säännöt

        "Kyllä uskonnot kykenevät luomaan sosialistisen järjestelmän vielä paremmin kuin ateismi" kuten Saudi-Arabia, onko ihanne valtio? kuten Pohjois-Korea, jossa johtajasta on tehty jumala (lapsia opetetaan samalla tavalla kuin uskonnoissa uskomaan valheeseen)?
        "Helvetin tuli on realiteetti ja fakta, jolle uskovainen tai ateistikaan eivät voi mitään"
        ehkä sinulle ja uskovaisille ko tuli onkin "totta" tai ainakin suuri pelote. Yhteiskunnassa lait ja säännökset ovat tavallaan pelote tai paremminkin ohjeet, miten yhteiskunnan halutaan toimivan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1628
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1200
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      85
      1083
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      892
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      82
      802
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      788
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      714
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe