Auttakaa meitä

epätoivoinen1971

Mistä löytyy hyvä homevauriotutkija? Huonoja kokemuksia jo seuraavista firmoista
RaksSystems, Polygon ja Raimo Wagner. Kohta ei enää rahaa tutkia. Olemme homeherkistyneet, aistimme nykyään mieheni kanssa rakennuksissa olevan homeen, mitä ei ole tapahtunut ennen. Olemme asuneet vuoden tässä talossa. Lapset oireilevat, silmät ja iho kutiaa, lasten allergiat pahentuneet, minulla maksa-arvot nousseet (ilmeisesti jossain myrkkyjä). Mutta tutkijat vaan sanoo, et ei teillä kovin vakavia oireita voi olla, kun seinäpinnatkin näyttää niin hyvältä, ettei täällä hometta voi olla. Mutta mistäs tietää, ettei ole maalattu ja pintoja vaihdettu ennen myyntiä. Tutkimus on ollut tosi heikkotasoista, lähes kuntotarkastuksen luokkaa. Muodon vuoksi, meitä rauhoitellakseen (oikeen sanottiin vielä näin) on otettu yhdestä kohtaa homenäyte ja yhdestä kohtaa lattiaa kosteusmittaus. Mitään ei löytynyt.

Ainoa vika, mikä löytyi oli, että ulkoseinän ja lattian rakoja ei ole lainkaan tiivistetty ja höyrysulut vuotaa kuin seula. Korjataan vaan tiivistämällä. Me korjasimme ne, mutta ei auttanut oireisiin, eikä poistanut hajuja. Purkasimme kaikki katot ja avasimme kaikki lattiat ja tiivistimme liitokset. Vaikka tutkijoidan mukaan talo ok, kukaan ei uskalla tätä toteamusta kuitenkaan raporttiin laittaa. Parissa huoneessa haisee imelälle, ei tutkita, koska hajusta ei voi reklamoida. Nyt ei ole edes kyse reklamoinnista vain kyse vaan meidän elämästä ja terveydestä. Pelkään, että sairastumme kuolemanvakavasti.

Homekoira merkkasi paikat, jossa mekin haistamme jotain makeaa. Luin netistä, että makea haju viestii homeesta. Tutkijat sanovat, ettei koira mitään tiedä eivätkä ole lainkaan kiinnostuneita sen havainnoista. Voihan ne toki koirakin olla väärässä, en tiedä, kun ei ole aikaisempaa kokemusta koirista? Onko Suomessa hyviä hometutkijoita ollenkaan? Ja jos joku teitää jonkun hyvän, kerrotkaa ihmeessä? Ei mainosta vaan oikea kokemus. Kunnan terveystarkastajakin oli ihan pelle, ja sanoi, ettei voi suositella ketään, kun on niin huonojakin joukossa. Eli olemme täysin yksin. Me olemme kyllä löytäneet ne huonot, vaikka kolmatta konkaria suositteli jopa lakifirma. Eivät kyllä tule voittamaan tällä tutkijalla kovin montaa juttua. Ainoa, josta jotain apua saannut on rakentaja.fi palvelu, mutta eivät tee tutkimuksia. Valitettavasti!

12

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VihtuuNäitäSählääjiä

      Hannele Rämö jos jaksaa lähteä toimistostaan liikenteeseen ja sattuu olemaan hyvä päivä. Meille ei tullut vaikka naapurissa kävi.
      No polygonia ei sitten missään nimessä sinne homedesinfiointeja ja otsonointeja tekemään. Vaikea tilanne totellakin teillä. Tiivistykset ei onnistu kovin usein.
      Paljon pitää mekaanisesti poistaa materiaalia jos homekoiramerkkausten jälkeen joku todella rehellinen rakennusterveysasiantuntija homepaskaa viitsii alkaa tonkimaan. Tsemppiä.
      Jos kovia oireita ja vaikeita tulehdus-sairauksia, niin kytkintä.
      Mikäli irtaimisto aiheuttaa oireita, niin kaikki ne mitkä oireita aiheuttaa kaatikselle koska kyse on jopa myrkyllisestä ongelmajätteestä mikäli teille on tehty homedesifiointeja kovilla myrkyillä kuten MCF PHMG tai vastaavilla (biosideilla).

    • epätoivoinen1971

      Aloittanut. Onko muilla vastaavia oireita maksa-arvojen nousua ja lisäksi elimistön vasta-aineet jatkuvasti koholla? Elimistössä jatkuva tulehdus päällä. Olen syönyt jo viisi antibioottikuuria, mutta ei auta. Minun pitäisi mennä selkäydinleikkaukseen, koska minulla halvausriski, jos ei leikata. Mut nyt eivät kohonneiden tulehdusarvojen takia voi leikata.

      Koko perhe saa nykyään oireita homeessa olevista tiloista. Jopa Citymarketin vihannesosastolla käynti aiheutti hirveät oireet. Voiko tähän homeongelmaan oikeasti kuolla? Ja voiko tästä edes parantua vaikka pääsisimme terveisiin tiloihin? Haluaisimme tämän talon tutkituksi, ja reklamoida myyjää siitä, että möi meille tällaisen talon ja tuhosi terveytemme ja ennen kaikkea lastemme terveyden. Tiedän kyllä, että on olemassa niin pahoja ihmisiä etteivät he siitä välitä, mutta minusta heidän pitää saada se tietää ja elää sen kanssa loppuelämä. Ja tietty sitä toivoisi sitäkin ihmettä että voisi korjata, mut kun oireet kovat, alkaa kyllä se vaihtoehto tuntua utopistiselta. Vuodessa kun nämä tulivat.

    • sdfakfd

      Koska olette niin herkistyneitä, niin voi olla, että oireilette, vaikka ongelmaa olisi jo korjattu. Jos tällä uudella menetelmällä saisi selville myrkkypitoisuudet, niin se auttaisi jo jotain. Jos myrkkyjä on, niin sitähän se ei kerro, että mitä vielä on korjattava. Tuon artikkelin mukaan maksaa 500 - 1000 euroa riippuen asunnon koosta.

      http://uutiset.kauppaympyra.fi/1459838717

    • ToipuminenKestää

      Onhan näitä turhia tutkimusmenetelmiä pilvin pimein ja koko ajan lisää keksitään rahastusta. Sisäilmasirkus on miljoonabisnes, mutta ei ole homesairaiden pelastus. Ne turhat tutkimukset ja turhat homedesinfioinnit ei kuitenkaan poista teidän oireilujanne eikä sairastelua kun elimistö on saastunut noinkin paljon. Jos oven sisäpuolella tulehdus-sairauksia ja ulkopuolella alkaa hellittämään, niin sehän on siinä. Kytkintä.
      Mikään mittaus- ja tutkimusmenetelmä ei pysty selvittämään miksi ja mihin myrkkyyn alatte oireilemaan kun kontaminoituneeseen irtaimsistoonne oireilette.

      Nuo turhat sisäilman myrkyllisyysnäytteet ei kerro mistä korjataan ja miten.

      Teidän tilanne on nyt sellainen, että turhiin tutkimuksiin ei kannata rahoja haaskata vaan etsikää ehdottomasti puhdas asunto. Viekää sinne tavaroita vähän kerrallaan ja ne mistä selviä oireita saatte, niin kaatopaikalle.

      Olette ilmeisesti saaneet homesairauden lisäksi monikemikaaliyliherkkyyden ja pahan.

      Monisairaudesta on kysymys ja ainoa oikea lääke on välttää lisäaltistusta.

      Minulla kesti toipuminen yli kuusi vuotta ja takana neljä homevaurio asuntoa.
      Enään en oireile luonnonhomeille enkä kemikaaleille (maalikaupat ja huonekalukaupat missä palontorjunta- ja homeenestoaineilla käsiteltyjä tavaroita).

      Kun tuota mekanismia ei edes nuo huippututkijat osaa kertoa, niin pelatkaa varman päälle. Ihminen itse on se paras ja luotettavin "mittatikku" näissä asioissa tässä vittumaisessa pahoinvointiyhteiskunnassa. Se on varma se.

      Kaikenlainen "siedätyshoito" on tietoista- ja tahallista terveytemme vaarantamista ja jopa tuhoamista. Myös irtaimistomme sekä kiinteän irtaimiston myös.

      Kuitenkin kemikaaliyliherkkyys on jo sellaisenaan aika vaaralinen juttu jos aiheuttaa patologisia vaurioita elimistöön.

      Turhat homedesinfioinnit ja turhat sisäilmatutkimukset ei teitä pelasta. Niistä hyötyy joku toinen kuin te. Tsemppiä. Syy-yhteyttä on mahdoton toteen näyttää näiden hyvien veljesten ja sisartenkin hallitsemassa maailmassa.

      Ei ole pakko uskoa, mutta kuitenkin miettikää tarkoin mihin rahanne nyt haaskaatte.
      Pitkäaikaiseen toipumiseen voitte kuitenkin varautua. Välttäkää niin paljon kuin mahdollista nyt lisä altistumista. Voimia teille.

      • sdfakfd

        Sellainen hyöty tuosta tutkimuksesta voi olla, että jos mitään korkeita myrkkypitoisuuksia ei löydy, ja asuntoa on jo korjattu, niin asunnon voi myydä sellaiselle joka ei ole herkistynyt. Pois on päästävä, se on selvä. Mutta kuka haluaa jättää oman asunnon tilanteen selvittämättä, ja roikkua löysässä hirressä siellä uudessa kämpässä? Ja kuka sen uuden asunnon ilmastakaan menee takuuseen?


    • ToipuminenKestää

      Turhat sisäilmatutkimukset ei paina oikeussalissa yhtään mitään. Vaikka myrkkypitoisuuksia ei löydy, niin täytyyhän siellä olla jotain muuta mikä oireita ja vakavia tulehdus-sairauksia aiheuttaa. Jos myyt sen sellaiselle joka ei ole herkistynyt, niin kuka voi sanoa etteikö siinä vielä toiset voi alkaa oireilemaan ja sairastelemaan "cocktailista" mitä turhat sisäilmamittaukset ei edes paljasta.

      Kaikki ei sairastu, mutta jokainen voi. Ostajalle selvittely. Te olette jo rahaa turhuuksiin laittaneet yllin kyllin.

      Jos kuntoarvaaja ja kuntotutkija ei ole mitään löytänyt ja siitä on teillä mustaa valkoisella, niin miksi helvetissä vielä pitää teettää turhia sisäilmatutkimuksia sellaisilla menetelmillä mitä ei ole edes validoitu ASUMISTERVEYSOPPAASEEN.
      Turhaa rahan polttamista. Jos tuolla menetelmällä myrkkyä löytyisikin, niin se ei kerro mitä myrkkyä ja sairastuttaako ketään tai onko syy-yhteys olemassa oireiluihinne ja tulehdus-sairauksiinne.

      Kodin puhdistuaineita on biosidipitoisuuksilla, kynsilakan poistoaine asetoni myrkyllisiä kaasuja ja höyryjä, naisten kosmetiikkaa myrkyllisiäkin ja huonekalujen päästöt voi olla myrkyllisiä. Jos niiden takia joku myrkyllisyystesti näyttää esm. "Solumyrkkyjä" tai vastaavaa ja paljon, niin onko silloin pakko lähteä pois asunnosta?

      Kyllähän se teidän asunto on tutkittava muilla menetelmillä kuin turhilla kosteskartoituksilla tai turhilla sisäilman mittauksilla.

      Yksi sisäilmamittaus ei kerro vielä yhtään mitään. "Lottokoneella saat saman tuloksen".

      Yksi sisäilmanäyte kertoo vaan sen hetkisen tilanteen ja vain siitä kohdasta otetun asian onko ongelmaa tai ei. Tee mitä haluat. Oikeussalissa ei kovin montaa näytteidenottoa teidän sairastuneiden puolelle kuitenkaan tule kun oikeusturvaanne ja vakuutusturvaanne yritätte saada kuntoon.

      • sdfakfd

        No kerro nyt aloittajalle millä keinoin tai kenen toimesta asunto on tutkittava? Vai olitko sitä mieltä, että se riittää kun kuntoarvaaja ja kuntotutkija ei ole mitään löytäneet? Hieman ristiriitaista on tekstisi. Pitää tutkia ja sitten ei kuitenkaan. Tämä Vantaan koulu on tutkittu kondenssivesimenetelmällä, ja se päätettiin sitten lopulta purkaa. Ei ollut vika ilmanvaihdossa eikä desinfiontiaineissa, vaikka niin epäiltiin.

        http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/373646-hameenkylan-koulun-sisailma-epapuhdasta-naytteet-erittain-myrkyllisia


      • Tulkinnanvarainen
        sdfakfd kirjoitti:

        No kerro nyt aloittajalle millä keinoin tai kenen toimesta asunto on tutkittava? Vai olitko sitä mieltä, että se riittää kun kuntoarvaaja ja kuntotutkija ei ole mitään löytäneet? Hieman ristiriitaista on tekstisi. Pitää tutkia ja sitten ei kuitenkaan. Tämä Vantaan koulu on tutkittu kondenssivesimenetelmällä, ja se päätettiin sitten lopulta purkaa. Ei ollut vika ilmanvaihdossa eikä desinfiontiaineissa, vaikka niin epäiltiin.

        http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/373646-hameenkylan-koulun-sisailma-epapuhdasta-naytteet-erittain-myrkyllisia

        Meillä otettiin yli 20 pölynäytettä ja naapurista muutama kun oireita on ollut kaksi vuotta vanhassa rakennuksessa (kerrostalo). Oireita oli varsinkin kun rakennus oli uusi (uuden rakennuksen rakennusmateriaalipäästöt).

        Takana pitkäaikainen altistuminen homevaurioisisssa asunnoissa ja terveyden täydellinen tuhoutuminen. Toksiineita tuottavia homeita, VOC, runsasta bakteerinkasvua ja homedesinfiointiaineiden jäämiä. Kova cocktail siis mitä ei tämän maan yksikään sisäilmanäytteitä ottava menetelmä pysty selvittämään mikä terveyden vei täysin. Sen älyää lapsetkin, että myrkky. Ympäristömyrkky mihin kuuluu kosteusvaurirakennuksen myrkylliset kaasut ja höyryt. Mutta mikä on tuon coctailin sisältämä myrkky nimeltään ja kuinka vaarallinen sitä tietoa tässä vain on arvailtu tämän maan "huippuosaajienkin" kanssa.

        Syy-yhteyttä ei pysty varmuudella kertomaan yksikään tutkija eikä homeentonkija. Ei edes kuivan kuivaajat.

        Tulokset: Meillä yli 20 pölynäytettä ja muutama materiaalinäyte myös.

        "Oheisen tulostaulukon mukaan, yhtäkään näytettä ei luokiteltu toksiseksi. "

        Yhdessä oli sitten näin kun soittelin ja ihmettelin, "Olohuone, ilmanvaihtoputken pää TULKINNANVARAINEN."

        Se siitäkin ilosta.

        Kuitenkin lieviä oireita edelleenkin molempien asuntojen sisällä varsinkin kostealla säällä.

        Nyt kuitenkin jotenkin pärjätään kun olaan paljon ulkona ja tuuletellaan asunnossa paljon ja nukutaan makuuhuoneen ikkuna auki. Kaatopaikalle on kärrätty jo paljon ennen tähä asuntoon muuttoa entisen homeasunnon turhien homedesinfiointien ja otsonoinnin jälkeen täysin tuhoutunut irtaimisto. esm. kaikki vaatteet ja petivehkeet sekä puuesineet ym. ym.

        "Olemme tehneet osoitteesta *********************** otettujen huonepölynäytteiden kokonaistoksisuusmäärityksen. Toksisuusmittaus perustuu E. coli-lux - solujen kuolemisesta johtuvaan bioluminesenssisignaalin laskuun, joka on suoraan verrannollinen kuolleiden solujen määrään. EC50-arvo on se pölyn pitoisuus uutosliuoksessa, joka tappaa 50 % soluista 120 minuutissa. Täten, mitä pienempi lukuarvo on, sitä myrkyllisempää pöly on. Menetelmä mittaa kokonaistoksisuutta, siis mikrobitoksiinien lisäksi myös muita myrkyllisiä yhdisteitä pölyssä. Standardimyrkkynä testeissä on käytetty kloramfenikolia."

        Huom! Nämä näytteet loju pitkän aikaa tuolla analysointiosastolla ja kun mitään ei alkanut kuulumaan, niin toki piti alkaa soitteleen ja kyseleen, että mikähän on homman nimi.

        Sen verran paljon meille on tehty turhia tutkimuksia, että rahaa ei enään laiteta mihinkään muuhun kuin homekoiratutkimukseen. Ainoa luotettava ja varma hometutkimusmenetelmä.

        Sen verran on viisastuttu, että kun asunnon sisällä verta alkaa valumaan, nenästä, kurkusta, keuhkoista ja perseestä (suolisto), niin ei haikailla enään edes E. coli-lux toksisuusmittausten perään eikä mihinkään muuhunkaan turhaan sisäilman mittausmenetelmään. Eikä edes "solumyrkkynäytteiden."

        Tutkituttakaa millä haluatte, omiahan ovat rahanne. Sisäilmasirkus voi erittäin hyvin homesairaitten kustannuksella. Homesairaitten joilla ei ole edes minkäänlaista vakuutusturvaa eikä oikeusturvaa kun perhe joutuu homekatastrofiin toisten tohelointien vuoksi syyttämänä.

        Kuka Sisäilmastoseminaareissa tai Sisäilmastopajoissa ajaa homeille- ja sisäilman myrkyllisyydelle terveytensä menettäneiden asioita ja tekevät jotain sen eteen, että meidän vakuutusturva ja oikeusturva vihdoinkin saataisiin paremmalle mallille. Käsi pystyyn ja hep hep. Jollei vapaehtoisia ala kohta löytymään, niin arvostukseni koko tälle maamme sisäilmasporukalle on täysi nolla =0.

        Revi tästä "sdfakfd " ennekuin teet turhia ehdotuksia terveytensä- ja rahansa menettäneille sisäilmasta sairastuneille perheille.


    • ToipuminenKestää

      Tuossahan on maan "parhaat tutkijat ja kuivan kuivaajat" Mistä löytyy hyvä homevauriotutkija? Huonoja kokemuksia jo seuraavista firmoista
      RaksSystems, Polygon ja Raimo Wagner. Kohta ei enää rahaa tutkia.

      Eli "RaksSystems, Polygon ja Raimo Wagner" ovat jo tutkineet ja rahaa palanut helvetisti. Jos nämä maamme "parhaat tutkijat" ovat antamneet paperin missä mitään vikaa ei ole ja joku ammattitaidoton terveysmies vielä sen on siunannut, niin se käsitykseni mukaan riittää oikeudessa. Mitään turhia tutkimuksia sisäilmasta epävarmoilla menetelmillä ei enään kannata tilata varsinkaan jos hinta on 500-1000 € eikä sillä edes selvitetä missä vika, miten korjataan ja mitä se myrkky edes on tai onko syy-yhteys oireiluihin ja tulehdus-sairauksiin. Epävarmaa ja humpuukia on olemassa
      liiankin kanssa maamme sisäilmasirkuksessa.
      Jos sisäilmamittausmenetelmä ei ole edes validoitu Asumisterveysoppaaseen, niin sillä ei ole mitään muuta arvoa kuin "on kiva tietää" siihen se sitten jääkin. Olipa kiva tietää.

      Kysymykseesi vastaan, että rakenteita aukomalla riittävästi ja materiaalinäytteitä pirusti oikeista paikoista. Höpötutkimuksiin ei kannata syytää köyhän vähiä rahojaan.

    • AsuntovaunussaTunnelmaa

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lukijoiden-karut-kokemukset-homekouluista-tietoja-salaillaan-lapsia-jopa-kotiopetukseen/5934532#.V10I2124Tlg.facebook

      Kukaan ei enään hallitse tilannetta.
      Moni niin luulee ja kerää rahat turhilla tutkimuksilla ja turhilla homedesinfioinneilla sekä epäonnistuneilla korjausyrityksillään ja tiivistyksillään parempiin taskuihin.

      Sisäilman myrkyille menettää terveytensä vain kerran.
      Ainoa "lääke" heti pois tiloista jos kovia oireita ja vakavia tulehdus-sairauksia.
      Ei passaa jäädä odottelemaan vähättelijöiden ja vääristelijöiden selityksiä.
      Ilmanpuhdistajat eivät ole homeremontti. Eikä mitkään "ihmemaalit kattoon."

    • Tietoon

      Kyselepä Homepakolaiset-yhdistykseltä

    • 96549a

      Kuntotarkastajan kommentti tuhon homekoiran reagointiin .Vanhempi tarkastaja kertoi että hänen uransa aikana on ollut vain kaksi kohdetta joissa koira ei ole merkannut mitään,siis niissä missä koiraa oli käytetty.Homekoira yrittäjän raportissa sanamuoto home tai kosteus vaurioon on, siellä voi olla tai sitten ei ole, tuollaisilla lausunnoilla ainakaan tarvi ottaa mistään mitään vastuuta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe