maailman vahvin rotu

munasolu+siittiösolu=minä

yritin ehdottaa tuolla nöffi-palstalla nöffiä maailman vahvimmaksi koiraksi, mutta ei se kuulemma sitten olekaan. no mutta mikäs se sitten on, se maailman vahvin koira? olisi kiva tietää...

22

2862

  Vastaukset

  • Oiskohan joku mastiffi??Kuhan arvailen...

   • Varmaan mastiffi vai Tanskandoggi


  • koirathan ovat kaikki yksilöitä, mutta aika varmasti Amerikan bulldoggi.

  • Riippuu tietysti siitä miten vahvuus määritellään, mutta ainakin vahvimmat alaskanmalamuutit pystyvät vetämään jonkin matkaa 600 kilon kuormaa, eli 15 kertaa oman painonsa verran.

   • on ehdottomasti vahvin!


   • Kaikki rekikoirat ovat vahvoja, niin myös samojedi on erittäin voimakas kokoonsa nähden, muistan lukeneeni joskus vuosia sitten, että jollakin samojediuroksella olisi silloin ollut hallussaan kuormanvedon maailmanennätys 1050kg, ilmeisesti tämä
    ennätys oli suhteutettu koiran painon mukaan esim malamuutti varmaan vetää suurempaa painoa, mutta on myös reilusti suurempi koira...sohvasamojedit tms sohvarekikoirat tuskin pääsevät tuollaisia lukemia lähellekään, mutta niillä koirilla jotka harrastavat säännöllisesti vetämistä jalkavoimat kehittyy...alaskanmalamuutti=vahvin(isoin)ja hitain, siperianhusky=nopein ja heikoin(pienikokoisin) ja samojedi on sitkein(jaksaa vetää pisimpään ilman taukoa)on voimakkaampi ja hitaampi kuin husky ja heikompi ja nopeampi kuin malamuutti.


   • Joo vetokoirat on vahvoja kuten siperian hysky vai alaskanmalamuutti


   • Meillä monirotuinen vetää vaimoa. Tosin koira on kaksikertaa vaimon painoinen.


   • KoiraKivaa kirjoitti:

    Meillä monirotuinen vetää vaimoa. Tosin koira on kaksikertaa vaimon painoinen.

    Oleksää nainu jonku pulun?


  • Anteeksi jos vastasin vähän tylyn tuntuisesti tuolla Nöffi-palstalla. Ei ollut sellainen tarkoitus.
   Yritän nyt vastata vähän perusteellisemmin.
   Vahvuutta ei ole vain yhtä lajia. Jos mittaa pelkällä vetokyvyllä niin on liian yksipuolista. Kovimmat vetotulokset on Tosiaan Amerikan Bulldogilla. Väittävät virallisissa vetokokeissa vetäneen yli 1500kg(=saaneen liikkeelle). Malamuutit ovat saaneet yli 1000kg. Bulldogi ei taas jaksa vetää noita suuria kuormia kuin joitain metrejä, mutta malamuuti samaa kymmeniä metrejä. Malamuutit on pienempiä.
   Sitten on suuria ja hyvin vahvoja koria jotka ei suostu vetämään ollenkaan. Kuten useimmat mastiffit, Kangali, Kanarian koira, Molemmat Kuvazit, Kaukaasi ym. rodut. Ne käyttävät voimaansa vasta taistelutilanteessa. Jotkut koirat taas pystyy kantamaan painavia taakkoja. Näitä on myös useita rotuja.
   Kuten huomaat tieto lisää epätietoisuutta. Mitä enemmän koiria tuntee sen vaikeampi on vastata varmasti moneenkaan kysymykseen. Varsinkin niihin joissa kysytään jotain ominaisuutta joka on yli toisten.

   • On nöffi yhdessä lajissa maailman vahvin. Vedessä se pystyy vetämään enemmän kuin mikään muu rotu. Landseer on kakkonen. Englannin saukkokoira kolmonen yhdessä Leonbergin kanssa. Nämä ei nyt ole mitään virallisesti testattuja tuloksia niin ettei kannata kenenkään hikeentyä jos oma mopsi ei olekkaan luettelossa.


  • ESIM BERNINPAIMENKOIRA TAI BERNHARDILAINEN VOISI OLLA YKSI SELLAINEN ROTU

  • olisko tosa, amerikan staffordin terrieri tai amerikan akita

  • Suurin ongelma kait nimenomaan onkin se, miten tuo VAHVUUS määritellään, onko se sitä, että 1. koira jaksaa vetää kevyehköä taakkaa mahdollsimman pitkälle?..Vai sitä, että 2. jaksaa vetää huikeata kuormaa muutaman metrin?..Vai kenties sitä, että 3. koirarotu voittaa keskimäärin aina muun rotuiset koirat taistelussa?..Listaa voisi jatkaa loputtomiin..

   Noista edellä mainituista voisi mainita vaikkapa tällaisia rotuja;

   1. Arktiset, alkukantaiset vetokoirat (Huskyt)
   2. Bulldoggit, ehkä amerikanbulldoggi
   3. Mastiffit ja Laumanvartijat

  • Ei pahalla mutta amerikanbulldoggi se ei ainakaan ole, sillä on se aika pieni. Tosiaan kestävä ja-räjähtävä voima ovat ihan eri juttu. esim. mastiffi ja husky: mastiffi löisi aika nopeasti maahan huskyn koska sillä on räjähtävää voimaa, huskylla taas on kestävää voimaa joten se pystyy vetämään esim. rekeä paljon kauemmin kuin mastiffi. ehdotan räjähtävässä voimassa (ns. voimamies voimaa) mastiffia.

   • Amerikanbuldogin koossa on aika paljon vaihtelua. Uros voi isoimmillaan olla noin 60kg ja 70cm.


  • maailman vahvin koira rout on chihuhauha

   • Totta, henkinen vahvuus ja rohkeus suurinta kiloihin nähden.Myös pennun kilohinta on ihan omaa luokkaansa.
    Kooltaan kuin kissa, mutta hinta,arvostus ja sen myötä kohtelu erinomaista.Cihuja ei jötetä työpäiviksi heitteille,ja niistä huolehditaan muutenkin viimeisenpäälle.Raha puute,ei ole ongelma cihun omistajalle ,heillä sitä rahaa on.


  • Bully kutta on voimakkain.

  • Kangal on ainaki yks vahvimmista niitä on suomessa 19 ja todella vahvoja ja suojelevaisia

  • Mitäs nuo vedetyt painot kertovat? Riippuu suurimmalta osin kitkasta, tai onko se massa pyörien päällä. Itsekin olen työntänyt keskenkasvuisena junan vaunua, muistaakseni 15 tonnia...

  • taitaa ne vetokoira rodut jalostettu sohvakoiriksi.
   näyttää siltä että työkoirat on risteytettyjä esim. saksanseisoja/hysky, ym.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   31
   1812
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1509
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   62
   1237