Kani ei syö heinää ja tärisee kun nostaa

Poikanimeltäkani

Meille tuli viikko sitten eläkepäiviä viettämään kani. Ei mitään tietoa rodusta, mutta onneksi lyhytkarvainen. Tää kani on vissiin aina tottunut syömään pelletiä, koska edes faunan syysheinä ei neidille kelpaa. Aluksi piti ostaa marketista viikko sitten sunnuntaina huonoa heinää kun ei muut liikkeet ollu auki 22.30 aikaan. Pellettiä menee heti lun laittaa kippoon. Pyrin antamaan pellettiä aamuisin ja iltaisin vähän kerralla - heti popsii kaiken.

Sain kanin pari päivää sitten otettua syliin. Vein sen häkin ulkopuolellw tutustumaan ja vaikutti että viihtyi. Nykyään ei anna ottaa syliin, juoksee karkuun häkissä. Äsken otin ja kannoin häkin ulkopuolelle muta alkoi tärisemään hullusti kun laski maahan ja yritti paniikissa juosta karkuun niin vein takaisin häkkiin.

Ai niin, mites toi kanien kynsienleikkuu? Ja mistä voin varmistua onko kanilla kaikki hyvin? Mitä virikkeitä sisäkani haluaisi?

1

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Heinä alkaa todennäköisesti maistua ajan kanssa kun ei saa kaikkea nälkää tyydytettyä pelleteillä. Kannattaa kuitenkin tarkistuttaa kanisi hampaat ihan eläinlääkärillä, koska heinättömyys aiheuttaa helposti hammasvikoja, ja takahampaasta saattaa löytyä hammaspiikki joka oikeasti estää syömisen.

      Kannattaa mieluummin vain avata häkin ovi ja antaa kanin tulla omia aikojaan ulos. Voit houkutella sitä vaikka herkulla. Jos se tykkää pelletistä kovasti, voit vaikka antaa suuren osan ruuasta kädestä tutustumisen yhteydessä, kuppiin sitä ei ole mikään pakko antaa. Kun kani uskaltaa olla lähelläsi rauhassa, saat paremmin pidettyä sitä sylissä hoitotoimenpiteitäkin varten. Kani harvoin viihtyy sylissä, mutta on tärkeää että saat sitä pidettyä esim selälleen käännettynä sen verran että saat kynnet nipattua.

      Paras virike on toki valjasulkoilu, mutta sisälle kannattaa tuoda esim. erilaisia puun oksia. Nakerrettavaksi käy myös pahvi, ja kaiveltavaksi voi järkestää vaikka ison multalaatikon (sotkua tulee :D) tai laatikollisen pyyhkeitä. Ruuan voi kuppiin antamisen sijaan myös heittää ympäri lattiaa, niin kani voi käyttää aikaansa "laiduntaen" sitä! Jos pystyt, niin kani on tyytyväisin jos voi elellä vapaana, tai ainakin muutaman neliömetrin aitauksessa häkin sijaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe