Mielipide maailma

Kuopio-maga

Mitä mieltä olette Classic Krav Maga tyylistä, Jota Jyrki Saario vetää Suomessa

18

2602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kravmaga

      On alkuperäistä ja tehokasta Krav magaa, Jyrki on pitkän linjan pioneeri monessa kamppailulajissa, Israelista haki lajin opin ja vaikutti Ruotsissa monia vuosia, opettanut kamppailua myös Thaimaassa,aivan ykkösluokan opettaja ja classic krav maga on hieno juttu.

    • juurikaan

      Joo mä kans pidän Jyrkistä. Tosin Israelissa Jyrki ei oo käynytkään vaan oli siä rajan toisella puolen eli Palestiinassa kiviä heittelemässä. En tiä miks joku sekoittaa sen Israeliin. Thaimaassa Jyrki oli vain lomareissulla kavereidensa kaa. Jyrki oli Slussenilla töissä Ruotsissa ollessaan ei sen ihmeempää niinhän monet Suomalaiset ovat ja olivat.
      Joku vääntää ihmeellistä tarinaa.

    • kravmaga

      Jyrki oli Israelissa mm itse Imi Lichtenseinin opissa, thaimaassa Jyrki asui vuosia ja opetti thainyrkkeilyä, Ruotsissa Jyrki asui kymmeniä vuosia ja toimi useiden kamppailulajien opettajana ja valmentajana.
      Nim.juurikaan heittää omituista läppää eli huonoa huumoria Jyrkistä.

    • tiedän

      Joo tämä mainitsemasi Imi Lichentenseni on paikallinen jooga guru Israelissa katso sivujaan.

    • observaattor

      IKMF oli aivan hyvä tyyli, ja kun sen ja KMG:n välillä äänestettiin, muut olivat IKMF: n kannalla, mutta jyrkillä oli kai joku lisenssitms bisnes etuoikeus päättää ja hän valitsi KMG:n, vain koska pystyi niin tekemään.
      Jolloin rivi alkoi vähän hajoilla, eikä jyrki nauti sympatiaa KMG piireissä, vaikka itse sen halusi. Oma vika.

      Muuten esiintyi mielellään lähes jokaisessa fighter- lehden numerossa. Mikäs siinä kukkoillessa. Tämä ei poista sitä, että saario on tehnyt aivan hyvää opetusta, aikanaan.

    • Erkkivalimies

      Eikö seurojen KMG liittoon siirtyminen ollut vapaaehtoista. Tietääkseni osa seuroista siirtyi ja osa ei,silloin kun IKMF hajosi. Krav magan grand old man Saario on tuonut lajin Suomeen ja Pohjoismaihin ja on ainoa henkilö Pohjoismaissa, jolle Imi on henkilökohtaisesti myöntänyt mustan vyön. Tällä hetkellä toimimii pääkouluttajana Classic Krav Maga Network organisaatiossa joka opettaa sitä Krav Maga mitä Imi opetti.

      • observaattor

        Imi Lichenfeld oli sekä Avi Moyalin että Eyal Yanilovin opettaja. Moyal sitten perusti IKMF:n ja Yanilov KMG:n.

        En tunne lakiasioita mutta kyllä joitakin painostettiin KMG:n. Joista parhaat ei jääneet riitelemään vaan keskittyy harjoittelemaan. Tarinan herrasmies ei ole saario.

        Pääasia että harjoitellaan ja jotenkin sovussa pysytään.
        Ja että tekniikoista hioutuisi pois kaikki tarpeeton eikä kukaan lähtisi itsetarkoituksellisten temppujen keksimiseen vain bisneksen takia.


      • Yanilov

        Imi on kehittänyt krav magan ja siksi lajilegenda, mutta ei Imin henkilökohtaisesti myöntämä "musta vyö" (expert 1?) tee Saariosta vielä kovempaa sotaratsua kun mitä olisi vaikka kaveri jolle Yanilov on myöntänyt henkilökohtaisesti vastaavan vyön.

        Imin krav magaa voi tulevaisuudessa verrata T-mallin Fordiin, se oli aikanaan hyvä, mutta autoteollisuus menee eteenpäin. Saarion ansioita ei sovi vähätellä, mutta kyse on siitä pystyykö hän ja hänen kumppaninsa viemään omaa versiotaan eteenpäin paremmin kuin Yanilov KMG:tä tai Moyal IKMF:ää.


    • Erkkivälimies

      Ok, yleensä sitä riidellessä on mukana useampi kuin yksi henkilö enkä tiedä Saariosta ja niistä tapahtumista mitä oli, kun IKMF hajosi. Sen vaan tiedän, että hajoamisen yhteydessä osa seuroista jäi IKMF:n.

    • mfckrNorth

      Ihmisen kypsymättömyys ei lopu koskaan. Aina pitää se porukka jakaa vielä pienempään porukkaan johon tietenkin itse kuuluu ja ja joka on ainoa oikea. Mistä koulukiusaaminen lähtee?

      Henkinen kyynel vierähti tätäkin lukieassa. Nuorena Rukalla ihmettelin miksi parhaat sukset oli aina SkiBistron edessä telineessä....siksi ostinkin laudan.

      Miksi Krav Maga kehitettiin? Tiedätkä/muistatko/välitätkö siitä? Vähän sitä, vähän tätä, vähän tuota ja mistään mitään osaamatta ajattelen että tervein itsetunto on bjj/lukkopaini reenaajilla. Joka reenissä joutuu luovuttamaan tai nivel/taju sanoo heippa, ja itse tekee sitä toiselle. Ja lähtee hyvällä mielellä kotiin. Siinäkin itse vasta alussa tai lopussa, mittari on pitkä...Siellä on turha jauhaa tyypeistä ja suunnista ja teorioista, matolla puhe muuttuu hengitykseeksi, minulla puuskuttamiseksi.

      Miksi tämän pitää olla näin. Olen magaa hieman reenannut ja lisää haluan! Ei teidän suuntafilosofia auta minua kun olen tilanteessa, ja olen ollut ja monta kertaa. Mietin ovatko tyylisuuntatohtorit olleet koskaan lajinsa tilanteessa? bjj/lukkopaini/mma ja moni muu laji mahdollistaa se joka reenissä.

      Itse kaipaan lisää itsepuollustusosaamista sekä omalle kohdalle että koko Suomeen, sitä ajatusta ja asennetta. Valokeila magaan ja siellä sohitaan tyylieroja. Missä on itsepuollustusasenne? Välittääkö siellä enää kukaan muista ihmisistä? Välittääkö joku siellä itsepuollustuksesta?

    • karvamahaaja

      Itsepuolllllustuksessa on vain yksi ällä. Toivottavasti tämä auttaa.

    • Uskottavuudenpuute

      Ite oon sitä mieltä, että vie aika paljon uskottavuutta koko henkilöltä, kun pitää perustaa monta eri lajia, kuten Jyrki tekee (Classic Krav Maga, Defendo) Ihanku Jyrki kaipaisi lisää hyväksyntää. Kohta joku tästäkin vetää hiekkaa perseesee, muta sanon vaan, että minun mielipide on se, että vie henkilön koko uskottavuuden kyllä.

      • karvamahaaja

        Eikä pidä unhottaa Jyrki Saarion soolona vetämiä semmoja, jotka eivät edusta mitään tiettyä lajia tai sitten edustavat niiden hybridiä. Huvittavaahan noissa lajeissa on mm. se, että niissä saatetaan tehdä ihan sama asia eri tavalla ja sitten sama ukko perustelee miksi se tehdään lajissa x näin ja lajissa y noin.


    • mfckrNorth

      Iteä ei kiinnosta kuin selviäminen. Toisaalta aivan sama kuka mitä missä jossa jotain joskus kerran aina silloin teki muutti uudisti koki sanoi tunsi mietti.

      Siinä kun naamaa hakataan ja monta ukkoa niskassa niin kiinnostaa vaan lähteekö mitään irti. Tai kun pari ukkoa yrittää vääntää yöpitseriassa lattiaan että pääsee potkimaan. Siinä jos näitä keskustelua miettisi niin keskisormi pystyyn ja haistakaa omaa persettä joka onkin niin rakas ja tärkeä. Jossain välissä vois huutaa onko yhtään ip ihmistä paikalla...niitä jotka ei ole vääntämäsä lajimäärityksiä ja henkilöitä, täällä ois oikeakin tilanne.

      Hassua miten kontaktilajeissa, itse toki voi kommentoida bjj/lukkopaini/mma sektoria ja sitäkin vaatimattomasti niin ei siellä ikinä koskaan kukaan missään höpise ääneen kuka mikä tyylisuunta soppaa. Matolle/häkkiin ja unohtuu puhe, toimii jos toimiii, osaa jos osaa. Ei siinä paskanpuhuminen auta, kuullostas lähinnä hassulta. Ja minä haluan magaa oppia lisää. Ei kiinnostua kuka missä joku jossain, tilanteessa mä olen yksin ja todellisuus vastassa. Ollut siellä jo.

    • JärkiHoi

      Jos tilanteisiin joutuu, kannattaa myös kattoo joskus sinne peilii, syyllinen on joskus siellä, ei toki aina, mutta useimmiten. Ja paras itsepuolustus on ennakointi, ei sinne legendaariseen nakkikioskiin oo aivan pakko mennä klo 4 aamuyöllä viikoloppuna. Ja sitte se, että naiset joutuu paskoissa parisuhteissa useimmiten väkivallan kohteeksi, miehet yökerhoissa. Yleensä alkoholilla on suuri merkitys, joten kannattaa miettii, juoko itteään huonoon kuntoon. Ja sitten jos niin poaljon pelkää, ostaa vaikka lupavapaan turvasumuttimen, vaikka 2, toinen harjotusvälineeksi ja toinen sitä varte, jos tilanne tulee. Ja sitten treenaa vaan muutamaa perustekniikkaa, eli matalia potkuja (sääreen ja polveen) ja lyöntejä (avari, sormenpäälyönti) ja muistaa myös sen, että vastarinnan vaarallisuuteen nähen pitää osata suhtautettaa kaikki jutut. Jos joku ottaa rinnuksista kiinni, ei lyö kurkkuun vaan polkasee ennemmin varpaille. Kaikessa käyttää sitä omaa järkeä eikä nuolla jonku lajin perustajan persettä.

    • jj1kyujakravmaga

      Jyrkillä on vuosikymmenten kokemus eri taistelulajeista ja se näkyy, mies osaa asiansa ja Krav maga Network kuten Defendokin ovat toimivia kokonaisuuksia, erot ovat siinä Krav maga vastahyökkäys ja pois tilanteesta ja suoraviivianen tehokas tekniikka, Defendo taas enemmän vastustajan hallintaa viranomaiskäyttöön, lähtöperiaate on kuitenkin molemmissa sama.
      Hienolaji tämä Krav maga ja näin vanhana jujutsukana sen myönnän kun ikääkin jo on Ip-juttuja yhä mielin.

    • Ihmisetidiootteja

      Kuka tarvii jotain lajia oppiakseen toisen satuttamista? Ihan yksinkertasesti jos on pakko satuttaa, niin kyynerpäällä ohimoon, sormenpäillä silmiin ja kurkkuun, avarilla kasvoihin, nyrkillä palleaan, potkut vyötärön alapuolle tai leukaan. Ei siihen mitään Krav Magaa tarvita, saatiak muitakaan lajeja. Hetken ku tutkii ihmisen anatomiaa ja omia raajoja, tietää mitä tekee ja mitä ei kannata tehä. Ihmiset on idiootteja ku nykypäivänäkää ei ymmäretä tuota.

    • garvamahaaja

      "vuosikymmenten kokemus" tarkoittaa käytännössä sitä, että suurin osa asioista on jo unohdettu ja vanhoilla höyryillä mennään loppua kohti.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      69
      1071
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe