jääkaappi katkaisee digiboksin signaalin.

kaappikatkoo

Mikähän on syypää kun jääkaappi katkaisee vanhan digiboksini tv signaalin ja kanava jää jumiin kokonaan, aina pitää silloin katkaista virrat kokonaan boksista, harmillista kun esimerkiksi nauhoitus menee usein pilalle?
Jääkaappi katkaisee siis signaalin ja sen kuulee aina kun jääkaappi lopettaa sen hurinan, niin signaali usein menee myös poikki.

7

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AmatööriRadio

      Jääkaapin termostaatin kärjet varmaan kipinöivät ja aiheuttavat joko sähköverkkoon tai radiotielle häiriöitä. Tuota voisi yrittää korjata häiriönpoistosuodattimilla, mutta varmaa ei ole, auttaako. Siis jääkaapin ja digiboksin sähköjohtoon ja antennijohtoon napsautettavia ferriittejä, vaikka tuollaisia: http://www.ebay.com/itm/TDK-Snap-On-RF-EMI-Noise-Filter-Ferrite-Core-9mm-x-10-/170805361253?hash=item27c4cafa65:g:A7AAAOxyHE5RrE9Z . Jos tuollainen halpa konsti ei auta, niin kaappi ja digiboksi pitäisi käytää huollossa, vikaa on mahdotonta näin etänä sanoa, kummassa se on. Jos digiboksin pistorasia on samalla sulakkeella kuin jääkaapin, niin voisi myös pistorasian vaihto auttaa. Tarvitset siinä tapauksessa mahdollisesti pitkän jatkojohdon. Jos asut omakotitalossa, niin antennin maadoitus voi myös auttaa.

      • kaappikatkoo

        ok, hyviä ohjeita.
        Asun kerrostalossa ja digiboksi joka katkomista tekee on kyllä jo aika vanha, toinen telkkari jossa on digiviritin itsessään ei katkomista tee ollenkaan, vaan tämä erillinen digiboksi.
        Kokeilempa uudelleen johdotuksia ja ehkä jotain häiriösuojauksia.


    • Tuplasuojattu_kaapeli

      Vaihda liitäntäjohto sopivan mittaiseen tuplasuojattuun malliin, jossa on ferriittisuojat valmiina esim. http://www.satshop.fi/liittaminen/antennikaapelit/antennikaapeli-2m-iec-liittimet-ferriitti.html Marketin hyllyssä olevat liitäntäjohdot ovat suojaukseltaan ja laadultaan heikkoja, joten pari ylimääräistä euroa kannattaa uhrata paremman laadun vuoksi.
      Jos liitäntäjohdon uusinta ei auta, niin http://www.satshop.fi/galvaaninen-erotin-valkoinen.html katkaisee maadoituksen virtasilmukoita, joten muutama euro kannattaa tähänkin vaihtoehtoon uhrata. Toivottavasti jääkaappi ja digiboksi eivät ole saman sulakkeen takana? Ota digiboksille ja tv:lle sähköt kokeeksi jostain toisesta seinärasiasta.

      • kaappikatkoo

        Käyn ostamassa lähiaikoina tuollaisen antennikaapelin lähiputiikista jossa on ferriittisuoja ja kokeilen sillä, ilmoittelen tänne sitten jos jotakuta kiinnostaa auttoiko pelkän kaapelin vaihto.

        Nykyinen antennijohto on tosiaan sellainen aika vanha niin voipa hyvinkin auttaa.


      • kaappikatkoo

        Nyt on ilta katseltu uudella verkkiksestä hommatulla johdolla jossa on nuo ferriittisuojat ja ainakaan vielä ei ole kertaakaan kuva jumahtanut paikalleen, kuvanlaatukin on aika lailla parantunut.
        Jospa se tuosta olkin kaikki kiinni, pitää tarkkailla tilannetta.


    • Näinkin

      En nyt sano boxin merkkiä, mutta siinä oli hyvin vaikeita ongelmia alusta asti. Lopulta n. vuoden vanhana ongelmat huipentuivat siihen, että kylppärin valon sammuttaessa katkesi myös boxin virta. Huollossa sanoivat emolevyn olevan sökö ja heillä ei ole varastossa uutta, niin sain uuden boxin, joka toimii kaikin puolin mallikkaasti.

      • Tuplasuojattu_kaapeli

        Olin HTV:n kaapeliverkossa ja silloin digitv:n alkuaikana oli aluksi ainoa mahdollisuus vuokrata Galaxis-digiboksi. Siinä oli virtalähde tehty ihmeellisesti, joten antennijohtoa kytkettäessä vain kipinät roiski seinärasiaan kytkettäessä. Jos oli varomaton, niin siitä sai melkoisen staattisen (?) sähkön tällin kynsilleen. Tässä käytin tuota galvaanista erotinta, jotta digiboksi yleensä toimi. Kun vuokraboksi muuttui sitten omiin laitteisiin, niin näistä säkäreistä ei ole tarvinnut kärsiä.
        Kerrostalossamme on tähtikytketty antenniverkko, joten asuntoni seinärasian kaapelin vaippa maadoittuu talojakamon maahan. Tässä syntyi potentiaaliero, jota Galaxiksen kanssa ei voitu helpolla hallita => syynä digiboksin powerin rakenne?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe