Ovatko kaikki suomalaiset transmiehet feministejä?

kyllästynytmenoon

Eikö suomesta löydy mitään muuta kuin näitä naisellisia, perinteistä maskuliinisuutta pahana pitäviä ja cismiehiä halveksuvia femakkoja? Missä ovat suomalaiset valkoiset heterot transmiehet? Eikö ketään vituta, että ihmisten mielikuva on, että jos olet transmies, sinun on oltava vegaani, feministi, naisellinen ja homo?

25

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • focussss

      Onhan meitä. Entisen foorumin aikaan meitä oli paljon enemmän kuvioissa. Tuo uusi on karkottanut tämänhenkisen jengin aika tehokkaasti pois vertaistukipiireistä... Hiljaa keikutaan takarivissä eikä uskalleta sanoa enää mitään.

      • ålandersss

        Olen huomioinut saman. Kaipaan vanhan foorumin kaltaista tavallisten transmiesten foorumia ilman muunsukupuolisten joukkiota tai pakkotuputusta feministisestä maailmankatsomuksesta. Nykyisellä se ei ole mahdollista.


      • veikkonenn
        ålandersss kirjoitti:

        Olen huomioinut saman. Kaipaan vanhan foorumin kaltaista tavallisten transmiesten foorumia ilman muunsukupuolisten joukkiota tai pakkotuputusta feministisestä maailmankatsomuksesta. Nykyisellä se ei ole mahdollista.

        Itse huomasin vanhan foorumin lopetettua että uusi foorumi ei ole minua varten joten en siellä ole. Haluan olla mies ja elää miehenä enkä minään välimuotona miehen ja naisen välillä. Tuolla foorumilla vain käsitys mieheydestä poikkeaa liikaa omastani. Enkäpä se on enemmän muunsukupuolisten foorumi kuin transmiesten foorumi. En kyllä enää tarpeeliseksi vertaistukea koekkaan kun olen miehenä elänyt kymmenisen vuotta mutta itse sitä tietoa olisi voinut taipaleensa alussa oleville transmiehille jakaa.


      • mullekanssa

        Tämä toinen siipi pitää tuota foorumia kuulemma liian "äijänä" paikkana, kun taas äijät pitävät sitä feministisenä hippipalstana. Ollaan niin erilaisia, että olisi tilausta kahdelle erilaiselle foorumille.


    • KukkaHattuSetä

      Nooh noh. Tähän voisi vetää vastapalloon, että näytä mulle yksi oikeasti naisen rooliin mukautunut transnainen, niin otan heti kylkeen. Eli just nämä mainitsemasi asiat: vegaani, feministi, naisellinen. Tälläkin foorumilla transnaiset riehuu, räyhää ja uhoaa kuin pahaiset äijät. Tätä menoa noin kymmenen vuotta nähnyt ja ihmetellyt. Pitäisivät suunsa kiinni ja lakkaisivat uhoamasta ja provoamasta, niin päästäisiin pitkälle naiseudessa. Yleensä norminaisethan ei tälläistä harrasta vaan lukee vaikkapa vauva foorumilta niksipirkkaa.

      • lillerilalleripöö

        Tuohan osoittaa juuri loistavaa sopeutumista. Nykypäivän nainen on feministinen keskaria näyttelevä pahapäinen räyhääjä, jolle kaikki naiseuteen liittyvä on alistamista.


      • Vähän_on

        "Tälläkin foorumilla transnaiset riehuu, räyhää ja uhoaa kuin pahaiset äijät."
        Tuota ei voi yleistää. Täällä uhoaa ehkäpä pari-kolme, oletettavasti ainakin alle viisi transnaiseksi luokiteltavaa henkilöä. Suurin osa transnaisista ei edes lue tätä palstaa - ei kiinnosta.


      • realismia_elämään

        Vaikka sinulla on munat, et ota kylkeesi ketään joka ei sitä itse tahdo. Vai luuletko, että transnaiset on niin epätoivoisia, että ne tulisi vapaaehtoisesti jonkun omahyväisen paskan kainaloon, joka ei itse ole älyllä eikä ulkonäöllä siunattu ja joka luulee kaikkien olevan hänestä kiinnostuneita.


      • AlBundy
        realismia_elämään kirjoitti:

        Vaikka sinulla on munat, et ota kylkeesi ketään joka ei sitä itse tahdo. Vai luuletko, että transnaiset on niin epätoivoisia, että ne tulisi vapaaehtoisesti jonkun omahyväisen paskan kainaloon, joka ei itse ole älyllä eikä ulkonäöllä siunattu ja joka luulee kaikkien olevan hänestä kiinnostuneita.

        No niin nyt saatin sitä feminismiä kehiin. Tuokin olisi varmaan pitänyt muotoilla, että voisi ottaa kylkeen. Ja tästä päästäänkin tähän niinkutsuttuun valkoisen heteromiehen osaan. Ilmaiset kiinnostusta = olet omahyväinen paska tai ilmaiset, että et ole kiinostunut tietyntyyppisistä trans/naisista = olet homo, femakko ja mitä vielä. Eli tässä leikissä ei voi voittaa.


      • MillainenOnMielestäsi

        naisen rooli? Koska olet mies, niin siitähän sinä et tiedä mitään. Anna nyt kuitenkin oma näkemyksesi asiasta, jos osaat.

        Onko nainen sinusta joku kynsiään lakkaava piiperö ja korkokengillä sipsuttava vai millainen hän on?


      • Mr.Hump

        Kyllä minä naisen roolista sen verran tiedän, mitä olen sivusta seurannut. On monenlaisia naisia ja oli korkokengät tai ei, niin yksi asia heitä yhdistää yleensä. Naiset on paljon miehiä ulkonäkökeskeisempiä ja myöskin useilla elämän osa-alueilla paljon epävarmempia. Kun mies toimii tietyllä tavalla , niin hän ei jälkikäteen mieti mitä hän teki ja miten muut sen ottivat. Naiset taas saattavat pähkäillä jotain pientä asiaa paljonkin ja pyöritellä mielessään, että teinkö oikein ja mitä minusta nyt ajattellaan. Tässä on se fundamentaali ero.

        Nainen on ja tulee aina olemaan evoluution kukkanen. Mies on pörriäinen, joka lentää kukkaan, jos se on houkutteleva. Tämä vuoksi naiset pähkäilevät ulkonäkönsä kanssa niin paljon ja ovat epävarmoja itsestään. Moni mies itseni mukaan lukien on usein olemukseensa tyytyväinen, vaikka se ei olisi aivan täydellinen. Naiset tuskailevat kilojen ja kurvien ja näppyjen kanssa lopputtomasti. Olen kuullut, että jotkut naiset saattavat valmistautua juhliin viisi tuntia. Miehellä kun kestää se puolituntinen siihen hommaan. Tyyliin suihku, parran ajo ja puku päälle.

        En halua tällä kuitenkaan sanoa, että naiset eivät olisi yhtä hyviä kuin miehet, mutta ovat erilaisia tässä mielessä. Molempia tarvitaan. Ja toki nainen, joka on sinut itsensä kanssa voi olla loistava tyyppi, ns. hyvä jätkä vaikka onkin silti täysin naisellinen nainen.


      • On se hienoa, että joku osaa kiteyttää parista huonosta stand-up perusletkautuksesta sen täydellisen vastauksen, että mikä on nainen!

        Jälleen kerran kyllä niin surullista touhua, jos sinä tai kukaan muu kuvittelee, että tuommoisella on mitään pohjaa. On runsaasti naisia jotka ovat itsevarmoja vaikka jenkkakahvaa olisikin useampi pari, on naisia jotka meikkaavat/laittautuvat hyvin vähän jos ollenkaan ja käyttävät tavallisessa aamusa juuri sen hammasharjan siellä kylpyhuoneen puolella. Tämä sinun muodostama NAISUUS ei todellakaan ole mikään sisäsyntyinen apinoilta peritty, se on suoraan yhteiskunnan tyrkyttämää paskaa se. Enkä väitä, että kaikki naiset olisi aivopesty meikkaamaan ja voivottamaan siitä etteivät ole käytännössä alipainoisia. Osa nauttii siitä touhusta ja heillä saattaa olla ihan terveellisen suhde tähän vapaaehtoiseen kaunistautumiseen ja laittautumiseen, siinä missä joillakin menee yli niin että kolisee. Mutta kyllä massaan riittää se iso joukkio jotka tuntevat enemmän tai vähemmän painetta toimia yhteiskunnan "normaaliksi" pyhitetyllä tavalla. Sitten tätä "normaalia" vielä osaltaan ylläpitävät te neropatit, jotka olette kerran elämässänne kätelleet yhtä naista juhlassa.

        Tässä tulee melkein etuoikeutettu olo, kun on saanut osan elämästään kasvaa naisena naisten keskellä, jos vaihtoehto olisi oikeasti tommonen tyhmyys. Kyllä minua hävettäisi olla tuollainen mies joka on eläissään tavannut kolme naista ja kuullut ehkä kahdesta muusta jonkun toisen kautta, ja sitten oma pikku teoria on äkkiä puhdas totuus.


      • sikapentti

        Minusta olisi mahtavaa olla mies, jonka olisi tarvinnut joutua olemaan noin vähän tekemisissä naisten kanssa. Tuollaista vauhkoamista jaksa kukaan. Enkä nyt tiedä kertooko sanan naiseus kirjoittaminen naisuutena varsinaisesti mistään suuresta älystä.


    • ndkzkdjdj

      Ei ole ja kyllä meitä löytyy mutta ei nykyiseltä foorumilta. Itse en kyllä ole törmännyt tuollaisiin mielikuviin tai -piteisiin transmiehenä. Ehkäpä siksi että minua ei transmiehenä pidetä vaan ihan cis-miehenä.

      • artefakt

        Tämä puhuttu foorumi ei ole paikka josta kannattaa aloittajan hakemia transmiehiä etsiä. Se on feministien perustama.


    • Mikämiesmikä

      Joo, mä (nainen) tunnistan tuttavapiiristä sekä ton ap:n kuvauksen että sen, että sp-korjauksen käyneissä on paljon ihan tavallisia äijiä.

      Mut tavismiehiä näkyvämpiä on tietysti esim. ei-binääriset, genderqueerit yms. Ja taviksia kuuluvampia on aktivistit, jotka on just usein feministejä, vegaaneja ja taustastaan ääntä pitäviä. Mun tuntemat "tavalliset" transmiehet ei juuri pidä yhteyttä mihinkään piireihin, vaikka joitain kavereita monella niiltä ajoilta oliskin.

      • vegisk

        Feministiset aktivistit totta tosiaan ovat transasioissa paljon enemmän esillä julkisuudessa kuin ns. tavikset. Se, saattaa vääristää joidenkin käsitystä transsukupuolisista aika voimakkaasti.


    • KukkaHattuSetä

      Tähän vielä..

      Uskoisin, että se on meille kaikille hyvä, että tästäkin viiteryhmästä löytyy moninaisuutta. Ei ala sitten niin paljon niitä marginaalissa olevia ahdistamaan, kun heillekin löytyy vertaistukea. Me ns. tavalliset pärjäämme joten kuten itsemme kanssa elämän aallokossa, toiset enemmän tai vähemmän paremmin. En kyllä voisi ikinä sanoa, että olen täysin tavallinen/normaali, kun en tiedä miten sen voi määritellä tässä viitekehyksessä. Onko transihminen koskaan normaali muuta kuin itsensä ja muiden kaltaistensa mielestä.. Oli miten tavallisen oloinen vain..?

      En usko, että se on meiltä keneltäkään pois, että tässäkin joukossa on niitä harmaan sävyjä. Kun sitä niin kovasti rummutetaan, että haluamme oikeuksia ja suvaitsevaisuutta, niin olemmeko itse ihan yhtä pahoja natseja toisiamme kohtaan, kuin ihmiset jotka oikeasti saattavat vihata, vainota tai väheksyä meitä koska emme mahdu tiettyyn tavallisen miehen/naisen tai transmiehen/naisen määritelmään?

      Ei, Jari Lindströmin kaltaiset ahdasmieliset ja heikommassa asemassa olevia sortavat vajokit eivät ole omasta mielestäni tosi miehiä, vaikka täyttävät varsin hyvin valkoisen miehen määritelmän. Jos tähän joukkoon pitää kuulua, niin ei kiitos. Olen mielummin yksin omassa viiteryhmässäni, jos voin säilyttää periaatteeni, kuin "pienisieluinen pippelinvenyttelijä" joka kerjää muiden hyväksyntää. Mitä muuta nyt transmies, joka väkisin tunkee siihen porukkaan voisi olla?

      • ålandersss

        Se, että tavallinen, ei-genderqueer transmies, joka on joutunut viettämään koko nuoruutensa naisten joukossa henkisesti yksinäisenä ja katsomaan vierestä, kun cispojat ovat olleet yhdessä kaipaa omankaltaisiaan ihan tavallaisia poikaporukoita, joihin kuuluisi ja toivoo, että olisi edes kerran eläessään jotain muuta kuin emotionaalisesti yksinäinen hylkiö ei tee hänestä vähääkään säälittävää vaan tavallisen ihmisen. Niin kuin ei tee sekään, että hän ei jaa feminististä maailmankatsomusta tai jotain tiettyjä arvoja, jotka pitäisi muka jakaa vain siksi, että sattuu olemaan trans.

        Juuri kukkahattusedän kaltaisen ajatusmaailman takia kukaan ei jaksa kyseistä foorumia, jossa kaikki mitä edustat ja ajattelet on väärin.


      • mullekanssa

        "En usko, että se on meiltä keneltäkään pois, että tässäkin joukossa on niitä harmaan sävyjä. Kun sitä niin kovasti rummutetaan, että haluamme oikeuksia ja suvaitsevaisuutta, niin olemmeko itse ihan yhtä pahoja natseja toisiamme kohtaan, kuin ihmiset jotka oikeasti saattavat vihata, vainota tai väheksyä meitä koska emme mahdu tiettyyn tavallisen miehen/naisen tai transmiehen/naisen määritelmään?"

        Kuka rummuttaa suvaitsevaisuutta? Minä ainakin rummutan yhteisöllisyyttä. Erilaisuudessa ei ole mitään ihanaa. Se aiheuttaa kärsimystä ja henkistä yksinäisyyttä sille erilaiselle ja päänvaivaa muille, jotka haluavat olla ihmisten seurassa, joiden kanssa heillä on jotain yhteistä. Jokaisella yhteisöllä on rajat. Ilman niitä se ei ole yhteisö vaan lauma ihmisiä vailla mitään yhteistä.

        Vähän niin kuin tuo transmiesten foorumi. Sen toinen ääripää on hoitoja haluamaton muunsukupuolinen, joka rakastaa kehoaan, elää sosiaalisesti naisena, samaistuu kaikessa naisiin ja vetää feministiset raivarit kun kukaan kehtaa sanoa kokevansa mitään eroavaisuutta naisiin nähden ja toinen ääripää on kaikki hoidot tarvitseva macho perusmiehinen transmies, jolla on tarve puhua kehodysforiasta ja siitä loputtomasta yksinäisyydestä jota on koko nuoruutensa kokenut naisten joukossa. Ei heillä ole toisilleen yhtään mitään vertaistuellista annettavaa eivätkä he viihdy toistensa seurassa, vaikka kuinka liputettaisiin jotain erilaisuuden ihanuutta


      • vegisk

        Jos joku transmies lyöttäytyisi tuollaiseen porukkaan ja paljastaisi transsukupuolisuutensa laskelmoidusti pitkän ajan kuluttua, kun on tarpeeksi lätkitty selkään ja hoettu kuinka hyvä jätkä hän on verrattuna kaikenmaailman homoihin ja transuihin, joiden kanssa ei voi edes puhua mistään, niin pitäisin häntä aika kovana tyyppinä.


    • KukkaHattuSetä

      Ok. Itse olen viettänyt lähes koko nuoruuteni poikaporukassa, joten en oikein ymmärrä tuota tuntemusta siitä, että olisi hylkiö. Tosin nämä tapaukset ovat olleet pääsääntöisesti kohtuullisen avomielisiä. Koskaan ei tullut kielteistä kommenttia itsestäni, vaikka porukka tiesi miten asiat on.

      Työpaikalla sitten viettänyt enemmän aikaa tämän "valkoinen heteromies" tyyppisten miesten kanssa. Heidän suustansa ei paljon muuta tulekaan, kuin naisia ja vähemmistöjä alentavaa puhetta. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että jotkut meistä tätä ajattelumaailmaa tukee, mutta voitko todella kannattaa tällaista arvomaailmaa, kun tiedät mitä itse todellisuudessa olet? Minun mielestä tuollainen on vain suurinta itsepetosta.

      KukkaHattuSedän ajatusmaailman takia.. eli sen, että pitää olla suvaitsevainen myös itsestä poikkeavia ihmisiä kohtaan? Paitsi tietysti niitä kohtaan, jotka syrjivät jollakin väärällä perusteella muita, esim. uskonto, rotu, sukupuoli/seksuaalinen suuntautuminen. En voi vääntää tätä sulle/teille rautalangasta, jos ette edes halua ymmärtää.

    • ålandersss

      No tuskin kukaan itseään kunnioittava transmies haluaa juuri transsukupuolisia vihaavien valkoistencisheteromiesten porukoihin. On niitä valkoisia heteromiehiä sellaisiakin, jotka eivät halveksu aivan kaikkea itsestään poikkeavaa, mutta eivät silti ole feministiaktivisteja.

      Ajatusmaailmallasi tarkoitan väitettä hyväksynnän hakemisesta. Ihan samanlainen periaatteensa pitävä ihminen konservatiivisempi transmies on kuin liberaalimpikin, mutta eri arvoilla. Sellainen, joka seisoo omilla jaloillaan ja sanoo ääneen, mitä oikeasti ajattelee riippumatta siitä kuinka yksin hän jää sen jälkeen transpiireissä kuin muissakin.

    • hahhaahhaa

      Ihan tavallinen raiskauspornolle runkkaileva sika minä olen.

    • Anonyymi

      Kaikki kaverini eivät ole valkoisia eivätkä heteroita, mutta ei heistä yksikään transihmisiä arvosta. Tavallisena miehenä sitä ajautuu tavallisten miesten porukoihin. Tai tavallisten, aika moni heistä on syrjäytynyt ja mm. varastaa kaupasta ym, mutta sillä tavalla tavallisia, että ovat cissejä.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe