Varmistaisin väistämissäännön

venus-aphrodite

http://aijaa.com/o2J2qw

Tuossa tilanne.

Puhutaan, että kääntyvä auto on väistävä, mutta eikö tässä tapauksessa pyöräilijä kuitenkin ole väistävä osapuoli?

14

168

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väistäminen

      Kyllä, pyöräilijä väistää. Auton tulosuunnasta ei ole kolmiota eikä autoilija käänny risteävän pyörätien päälle. Jos esittämässäsi kuvassa olisi pyörätienjatke vasemmalla puolella ja pyöräilijä ajaisi sitä auton tulosuunnasta suoraan, silloin autoilija olisi kääntyvänä väistämisvelvollinen.

      • venus-aphrodite

        Hyvä, kiitos :)


      • Oikeavastaus

        Näin menee, tässä vihreällä linjalla ajava pyöräiljä väistää


    • venus-aphrodite

      Entä, jos auto tuleekin tuolta vasemmalta ja kääntyy sieltä oikealle? Pyöräilijä edelleen samassa paikassa.

      Siinä ainakin sitten kolmio ja risteävä pyörätie. Mielestäni hassu tilanne, jos yksi auto väistää, ja toinen ei väistä.

      • Sääntöjenkertaus

        Jos auto tulee toiseen suuntaan "punaista viivaa" omalla kaistallaan, niin silloin väistää kaikissa pyörätienjatkeissa pyöräilijää (myös risteyksen toisella puolella), ajoi suoraan tai kääntyy. Väistää myös jos heti kärkikolmion jälkeen olisi pyörätienjatke.
        Pyöräilijän kannattaa huomioida, että vaikka toisella voi olla väistämisvelvollisuus, niin sitä ei välttämättä ole toisella, eli ensin saisi mennä vasemalle kääntyvä auto, sen jälkeen pyöräilijä ja sitten se em. toiseen suuntaan kääntyvä auto...
        Tämä on ihan normaalia autoilijoiden kesken, eli ei ole mitään selvää sääntöä että auto tai pyöräilijä väistäisi aina, vaan se riippuu paikasta ja merkeistä.


      • ei-ole-vaikeaa

        Vaikka tuolta vasemmalta tultaessa ei olisi tuota kolmiota, niin sieltä suunnalta oikealle kääntyvä väistäisi joka tapauksessa tuossa kohtaa pyöräilijää.

        "Risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa."


    • venus-aphrodite

      Aivan. Kiitos :) En ihmettele, jos jokunen pyöräilijä ajelee väärin näitä :) Tuossa risteyksessä näkynyt monenlaista.

      • y56gvferfwwwww

        Vaikka ei mitään ymmärtäisi niin ainakin pienemmän osapuolen pitäisi edes se ymmärtää että ei aja auton eteen joka nyt selkeesti ei ole pysähtymässä tai kerkiä pysähtyä. Ellei sitten ole jotain erityistä hinkua kokeilla miten kroppa kestää sen yhteen osuman. Tämä on hyvä muistaa kunkin liikenteessä liikkujan, ajat sitten autolla , pyörällä tai kävelet, isommalle jäät toiseksi. Ei se auta vaikka vihreä jeesus istuisi liikennevalo tolpassa kun joku tulee päin punaisia niin kannattaa siihen eteen mennä ajamaan, varsinkaan jos melko varmasti jää toiseksi. Ehkä se kannattaa ehkä ei, tee kova valintasi.

        Esimerkki paikka, laitetaas omakin sellainen:
        Espoossa konstaapelin kadun puolivälissä on suojatie, jolle kai tulee myös kevyenliikenteenväylä, en ole siitä varma mutta suojatie kuitenkin. Tässä kohtaa mummelitkin painaa suojatien yli pyörineen kuin euroopan omistajat, mulkoilevat sitten että mitäs nyt kun meinaa auton alle jäädä. Joo minä en varmaan ole se kuka päin ajaa mutta voi voi kun se joku muu ei sitten ehkä huomaakkaan ajoissa varoa väärin ajavaa pyöräilijä mummelia..

        https://goo.gl/maps/v3EgZKK9Va22

        Olen jo aikoja sitten ideoinut sellaisen että ei varmaan olisi huono idea että joidenkin suojateiden kohdalla olevassa tolpassa voisi olla kyltti jalankulkijoille liikennesäännöistä. Kyllä sen joku aina lukee varmaa ja voisivat saada uutta tietoa tai muistaa että niinhän se olikin kun siihen asti on menty sillä opilla että otetaan muista mallia joka on se melko klassinen tyyli liikenteessä yleisestikin, ei tiedetä sääntöjä tai kyseenalaistetaan ne säännöt koska nähdään mallisuorituksia muilta ja omaksutaan ne sitten oikeiksi tavoiksi toimia.


    • SuomenUnelmavävy

      Kaikista ykinkertaisinta ja selvintä olisi, että pyöräilijä väistää aina kaikkia ja kaikissa tilanteissa tullessaan ajoradalle riippumatta esim. toisten merkeistä tai kääntymisistä.

      Kaikki muu sääntely on liian monimutkaista pyöräilijälle.

      • vakta-on-tämä

        Jos liikennesäännöt ovat mielestään monimutkaisia, ei ole sovelias ajoneuvon kuljettajaksi. Kannattaa tällöin suosiolla siirtyä bussikyytiin.


    • Väistäminen

      Jos pyöräilijä väistäisi aina ja kaikkialla muita niin sitten ei pyöräilystä tulisi mitään. Jos vaikka otetaan joku pääväylä jossa autot saisivat ajaa väistämättä suoraan mutta pyöräilijöiden pitäisi väistää joka pikkutieltä tulevaa ajoneuvoa niin ei siitä tulisi yhtään mitään. Miettikää jos jokaisen autoilijan pitäisi päätiellä väistää pikkutieltä tulevia. Ajosta tulisi todella töksähtelevää ja epäsujuvaa.

      Noin se vaan menee että risteyksissä on erilaisia ajojärjestyksiä. Voihan tasa-arvoisessakin risteyksessä tulla tilanne jossa kolmesta suunnasta lähestyy samanaikaisesti ajoneuvo ja jokainen niistä on johonkin toiseen nähden väistämisvelvollinen. Siinä sitten arvotaan kuka menee ensin.

      • SuomenUnelmavävy

        Miksi pyöräilystä pitäisi tulla "mitään"?


      • Väistäminen
        SuomenUnelmavävy kirjoitti:

        Miksi pyöräilystä pitäisi tulla "mitään"?

        Koska se on yksi liikennemuoto. Itsellä ainakin tarkoitus päästä paikasta a paikkaan b, eikä vain huinia huvikseen ympäriinsä.


    • kuva-kerto-enemmän

      Tuolta löytyy hyviä kuvia aiheesta väistäminen.
      http://pyorailyahelsingissa.blogspot.fi/p/liikennesaantoja.html

      Sivulta löytyy tosin yksi pieni virhe. Siellä sanotaan että: "Toisin kuin usein väitetään, tällä hetkellä pyörällä saa ajaa suojatiellä ainakin silloin, kun se on myös pyörätien jatke." Suojatie ei kuitenkaan koskaan ole muuta kuin suojatie. Suojatie ei siis toimi pyörätien jatkeena. Suojatien lisäksi samassa kohtaa pitää olla myös pyörätien jatke (näkyi tai ei) jotta saa pyöräillä yli. Tällainen pieni "detaljivirhe" siis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe