Meksikon kissakala ja kadonneet silmät

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-06/uota-rbc061716.php

Kaikki varmasti muistavat sokean luolakalan. Pimeässä elinympäristössä luolakalalta olivat silmät hävinneet kokonaan. Nyt vastaava ilmiö on havaittu Meksikon kissakalalla. Evolutionistit saattoivat juhlia sokean luolakalan kohdalla sitä, että ilmiö todistaa evoluution tapahtuneen. Nyt kun tapauksia alkaa putkahdella useampiakin, alkaa evoluutioteoria osoittautua hölynpölyksi. Perustelut:

- Satunnaisilla mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ilmiön kanssa.
- Jos väität, että ilmiö on evoluutiota, joudut tunnustamaan, että siinä tapauksessa evoluutio on ennustettavaa. Sillä on siis suunta.
- Solun mekanismit ovat optimaalisen energiataloudellisia. Jos kerran silmille ei ole käyttöä, niin miksi niitä tulisi turhaan ylläpitää?
- Jos kissakalat siirretään normaaliin elinympäristöön, jossa on tavallinen yö-päivä-rytmi, niin silmien kehitys palautuu normaaliksi 10-20 sukupolven kuluttua.

Ilmiölle on looginen selitys. Useimpien kalojen nahassa on valoa aistivia reseptoreita, joiden välittämä signaali kulkeutuu kalan aivojen neuroneihin. Aivot käsittelevät neuroneiden viestejä, joiden perusteella säädellään niitä geenejä, jotka liittyvät silmien kasvuun ja kehitykseen. Yhtä ainutta geenisekvenssimutaatiota ei tähän prosessiin tarvita. Kaikki geenimateriaali on eliöissä valmiina. Muutokset tapahtuvat vaimentamalla tai aktivoimalla geenejä sopeutumistarpeen mukaan.

Hakusanat: cavefish photoreceptor qtl

p.s. Jos joku törmää tutkimustulokseen, jossa puhutaan mutaatioista, niin selvitäpä ensin, mitä tarkoittaa QTL measuring. Se on vanhahtava määritelmä mittaustavalle, jossa selvitetään eroja phenotyypissä. Nykyiset tieteen käyttämät mittaustavat ovat nimeltään eQTL ja meQTL. Niillä mitataan geenien expressiota sekä metyyliryhmien määrää DNA:ssa ja histoneissa. Kysymys on siis analogisen datan määrästä genomissa.

15

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hieno.avaus.kiitos

      Jumala on tietenkin sijoittanut erinäisen määrän muuntelupotentiaalia luomiinsa lajeihin, että ne eivät tuhoutuisi sukupuutoissa. Hän on tietenkin kaikkitietävänä nähnytkin, mihin olosuhteisiin Hänen luomansa lajit saattavat joutua.

    • Olefiksu

      Tyhmä, mistä tiedät että nuo ovat menettäneet näkönsä tai vasta saamassa näköä?

      Ai et mistään. No sitähän minäkin.


      Yritähän oppia ajattelemaan ihan itse.

    • jjjjjjjjjjjjjjji

      Mistä tiedät että ne silmät on kadonneet?

      Eikö evoluuutioteorian mukaan nuo silmät ole muka sitten paremminkin evolutioiumassa silmiksi, tyhmä?

      Vitsi näitä aivopirruevokkeja riittää.

      • epäjohdonmukSuunnittelu

        Ei evoluutiossa vain tule uutta, myös vanhaa katoaa. Katsopa peppuusi, onko siellä häntä? Luultavimmin ei ole. Siitä on vain häntäluu jäljellä jäänteenä.

        Se on fiksu kysymys, että mistä tiedetään ovatko silmät kehittymässä vai katoamassa. Tässä tapauksessa pinnalla elävillä kissakaloilla on silmät, mutta usealla eri luolakissakalaryhmällä ei ole. Ja kaikilla sokeilla kaloilla on eri geenimutaatio, joka aiheuttaa sen sokeuden. Silloin on todennäköistä, että kantaisä on näkevä kissakala, josta sokeat ovat kehittyneet mutaatioiden kautta eikä päin vastoin.


      • epäjohdonmukSuunnittelu

        Korjaan vielä itseäni: sokeilla kissakaloillakin on silmät, mutta ne eivät toimi. Ja eri mutaatio on eri kalaryhmillä (ei joka kalalla eri).


    • Epäjumalienkieltäjä

      Sinä väität että mutaatioita ei tapahdu perustuen fundamentalistiseen uskoosi. Et ymmärrä asiasta edes peruskäsitteitä, kunhan googlailet ja aina kunnolla munattuasi olet viikon tai kaksi häpeälomalle ja sitten tulet taas jonkun sopivaksi uskomasi google-haun tuloksen kanssa esittämään täysin perustelemattomia väitteitä.

      Kun väitteesi on havaittu jo ainakin parikymmentä kertaa tulokseksi väärinkäsityksistä, fundamentalistisesta uskosta ja huonosta yleissivistyksestä, niin kuka jaksaa etsiä taas kerran todisteet siitä, että olet pihalla? En minä ainakaan.

    • Luin linkkejä hakusanoillasi. Kaikissa niissä kerrottiin, että silmien menetyksen syynä ovat mutaatiot.

      "- Satunnaisilla mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ilmiön kanssa."

      Hakusanoillasi suoritetun haun linkkien mukaan on.

      "- Jos väität, että ilmiö on evoluutiota, joudut tunnustamaan, että siinä tapauksessa evoluutio on ennustettavaa. Sillä on siis suunta."

      Aivan, se on sopeutuminen. Samankaltaisiin olosuhteisiin eli tässä tapauksessa täydelliseen pimeyteen sopeutuminen tarkoittaa silmien menetystä. Linkeissä kerrottiin kuitenkin useista eri mutaatioista, jotka tuottavat erilaisia tapoja menettää silmät.

      "- Solun mekanismit ovat optimaalisen energiataloudellisia. Jos kerran silmille ei ole käyttöä, niin miksi niitä tulisi turhaan ylläpitää?"

      Juuri näin. Linkit kertoivatkin, että pelkät mutaatiot eivät riitä, vaan tarvitaan toista evoluution mekanismia, luonnonvalintaa.

      "- Jos kissakalat siirretään normaaliin elinympäristöön, jossa on tavallinen yö-päivä-rytmi, niin silmien kehitys palautuu normaaliksi 10-20 sukupolven kuluttua."

      Tällaista väitettä en pikaisesti etsien löytänyt mistään. Missä noin siis kerrotaan?

      • jhgfhjkiu

        Voi vitsi tuota Moloccia, onko tyhmempää nähty.
        Avaushan nimenomaan osoitti virheelliseksi yleisen uskomukseen siitä että tuo sokeujuttu olisi jostain satunnaisesta mutaatioista kiinni.
        Ei voi olla koska se toistuu joka kalalla samanlaisena kun olosuhteet muuttuvat.

        Moloc on aina näissä asioissa vähän hidasjärkinen. Kauan se kesti että hän hyväksyi roska-dna:n tilke dna:ksi joka ei enää olekaan evoluuton todiste. .........vai uskookohan hän vieläkin että se on evoluutiojäämää, heheh.
        Kuten sanoin, hidas mikä hidas.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Voi vitsi tuota Moloccia, onko tyhmempää nähty.>>

        Esimerkiksi sinä Jyrbä hakkaat tyhmyydessä melkeimpä kenet tahansa palstalaisen. Ehkä jopa avauksen tehnee bibleistitruutin.

        <<Avaushan nimenomaan osoitti virheelliseksi yleisen uskomukseen siitä että tuo sokeujuttu olisi jostain satunnaisesta mutaatioista kiinni.>>

        Jos olisit lukenut ja vieläpä ymmärtänyt avauksessa olleen linkin, niin olisit huomannut, että siinä ei sanottu sanaakaan mutaatioista tai niiden puutteesta. Siinä esiteltiin vain löytö, että ennen vain meksikossa eläväksi tiedetty harvinainen sokea monni elääkin myös Texasin puolella. Monnista sanotaan artikkelissa:
        ""They have found an ecological niche where none of those things are needed, and in there they have evolved extra-sensory abilities to succeed in total darkness."


    • DRHouse

      Taitaa muuten olla sama kalalaji kyseessä tässä artikkelissa... Tuossahan kun EI puhuta siitä että Meksikosta olisi löytynyt tämä laji, vaan että sen uusi populaatio on löytynyt Texasista... Mutta sitten asiaan.


      " Satunnaisilla mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ilmiön kanssa."

      Valitettavaa kannaltasi, mutta kyllä on.

      "- Jos väität, että ilmiö on evoluutiota, joudut tunnustamaan, että siinä tapauksessa evoluutio on ennustettavaa. Sillä on siis suunta."

      Niin, evoluution ennustettavuushan ON yksi evoluution todisteista:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613234/

      "- Solun mekanismit ovat optimaalisen energiataloudellisia. Jos kerran silmille ei ole käyttöä, niin miksi niitä tulisi turhaan ylläpitää?"

      Ja siksipä kalan evoluutio hankkiutui niistä eroon...

      "- Jos kissakalat siirretään normaaliin elinympäristöön, jossa on tavallinen yö-päivä-rytmi, niin silmien kehitys palautuu normaaliksi 10-20 sukupolven kuluttua."

      Taas, koska tällaon näkökyvystä olisi evolutiivisesti hyötyä, ei haittaa kuten luolaelämään sopeutuneilla yksilöillä...

      "Ilmiölle on looginen selitys. Useimpien kalojen nahassa on valoa aistivia reseptoreita, joiden välittämä signaali kulkeutuu kalan aivojen neuroneihin. Aivot käsittelevät neuroneiden viestejä, joiden perusteella säädellään niitä geenejä, jotka liittyvät silmien kasvuun ja kehitykseen. Yhtä ainutta geenisekvenssimutaatiota ei tähän prosessiin tarvita. Kaikki geenimateriaali on eliöissä valmiina. Muutokset tapahtuvat vaimentamalla tai aktivoimalla geenejä sopeutumistarpeen mukaan."

      Eli nyt todistat jopa itse että silmä voi kehittyä valoa aistivista reseptoreista.

      Kuule bibbeli, kokeilisit joskus ensin ymmärtää lukemasi ennen kuin tulet nolaamaan itsesi palstalle... Nytkin onnistuuit ainosataan todistamaan evoluution todeksi.

      • psykoanalyysiosuitaas

        Hah hah, DrHouse on ihan tasan tarkkaan yhtä tyhmä ja hidasjärkinen kuin Moloc. Taitaa olla sama henkilö.
        Ei voi kahta yhtä hidasjärkistä vanhassa tiedossa sitkeästi elävää olla samalla pikku palstalla.


    • "Kaikki varmasti muistavat sokean luolakalan. Pimeässä elinympäristössä luolakalalta olivat silmät hävinneet kokonaan. Nyt vastaava ilmiö on havaittu Meksikon kissakalalla. Evolutionistit saattoivat juhlia sokean luolakalan kohdalla sitä, että ilmiö todistaa evoluution tapahtuneen. Nyt kun tapauksia alkaa putkahdella useampiakin, alkaa evoluutioteoria osoittautua hölynpölyksi."

      Jos tapahtuu ilmiöitä, jotka tukevat evoluutioteoriaa, miksi ihmeessä evoluutioteoria osoittautuisi hölynpölyksi?

      " Perustelut:

      - Satunnaisilla mutaatioilla ei ole mitään tekemistä ilmiön kanssa."

      Mistä tiedät? Ja vaikka ei olisi, yksilöt jotka menettävät silmänsä tulevat selviämään todennäköisemmin tilanteessa jossa he eivät niitä tarvitse, tämä tukee täysin evoluutioteorian luonnonvalintaa.
      "- Jos väität, että ilmiö on evoluutiota, joudut tunnustamaan, että siinä tapauksessa evoluutio on ennustettavaa. Sillä on siis suunta."

      Evoluutio on ennustettava siinä mielessä, että hyödylliset ominaisuudet kuten nopeus lisääntyy sen ollessa hyödyllinen lajille. Esimerkiksi nopea ja vahva leijona saa saaliinsa kiinni kun hidas ja heikko jää ilman ruokaa. Tätä kutsutaan luonnonvalinnaksi. Sillä ei ole tiettyä suuntaa se vaan suosii hyödyllisiä ominaisuuksia.

      "- Solun mekanismit ovat optimaalisen energiataloudellisia. Jos kerran silmille ei ole käyttöä, niin miksi niitä tulisi turhaan ylläpitää?"

      Tämä on yksi hyvä syy menettää silmät luonnonvalinnan takia. En ymmärrä oletko evoluutiota vastaan vai sen puolesta?

      "- Jos kissakalat siirretään normaaliin elinympäristöön, jossa on tavallinen yö-päivä-rytmi, niin silmien kehitys palautuu normaaliksi 10-20 sukupolven kuluttua."

      Tämä on toinen esimerkki evoluutiosta. Minkälainen perustelu tämä on evoluutiota vastaan?

      "Ilmiölle on looginen selitys. Useimpien kalojen nahassa on valoa aistivia reseptoreita, joiden välittämä signaali kulkeutuu kalan aivojen neuroneihin. Aivot käsittelevät neuroneiden viestejä, joiden perusteella säädellään niitä geenejä, jotka liittyvät silmien kasvuun ja kehitykseen. Yhtä ainutta geenisekvenssimutaatiota ei tähän prosessiin tarvita. Kaikki geenimateriaali on eliöissä valmiina. Muutokset tapahtuvat vaimentamalla tai aktivoimalla geenejä sopeutumistarpeen mukaan."

      En ole tutkinut kaloja joten en tiedä onko tämä totta, mutta tämä ei mitenkään olisi evoluutioteoriaa vastaan. Mutta jos tämä on totta miksi tarvittaisiin 10-20 sukupolvea silmien uudelleen kehittymiseen?

    • epäjohdonmukSuunnittelu

      Kun sanotaan, että evoluutiolla ei ole suuntaa, niin tarkoitetaan juuri sitä, että kun olosuhteet muuttuvat, niin yht'äkkiä kaikki voi kiepsahtaa toiseksi. Sillä tarkoitetaan, että evoluutio ei ole edistymistä vaan sopeutumista.

      Esimerkiksi silmien kehittyminen voi viedä miljoonia vuosia ja silmät voivat olla kerrassaan hyvät. Mutta sitten kun elinolosuhteet muuttuvat, niin nuo miljoonien vuosien kehityksen tuloksena syntyneet silmät voivatkin seuraavaksi kadota kokonaan.

    • epäjohdonmukSuunnittelu

      En ole varma mitä sinä aloittaja haluat aloituksellasi väittää. Väitätkö, että geeneissä ei voi lainkaan tapahtua mutaatioita vai että mutaatioista ei voi olla hyötyä ympäristöön sopeutumisessa?

      Antamallasi hakusanalla löytyneet tutkimukset antavat ymmärtää, että kalojen sokeus aiheutuu mutaatiosta useissa kalan geeneissä ja että tämä suorastaan on tyyppiesimerkki "taantuvasta evoluutiosta" eli jonkin ominaisuuden osittaisesta häviämisestä mutaation seurauksena. Tutkimusten oikeellisuutta en tietysti pysty tietämään. Jos sinä tiedät tutkimuksen, jonka mukaan kalan sokeus ei aiheudu geenimutaatiosta vaan pimeästä kasvuympäristöstä, joka aiheuttaa geenien sammumisen, niin linkitä se tutkimus luettavaksi, sillä minä en sitä löydä.

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3594788/
      http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0057281

      Kotoinen esimerkki geenimutaatiosta on laktoositoleranssi. Jos sinä Jyri pystyt vielä kolmikymppisenäkin syömään Fazerin sinistä piereskelemättä, niin se johtuu kantamastasi geenimutaatiosta. Ihmisen alkuperäinen geeni taas sammuttaa laktoosia suolistossa hajottavan entsyymin (laktaasin) tuotannon lapsuuden jälkeen. Mahdollisuudesta syödä maitotuotteita saattaisi olla sinulle hyötyä, jos ruokaa olisi niukasti ja osa siitä olisi laktoosia sisältävää. Saisit maitotuotteista lisää mm. kaloreita ja kalsiumia, mutta et saisi niistä ripulia kuten laktoosi-intolerantti saa. Mutaatiosta olisi evolutiivista hyötyä sellaisessa ympäristössä.

      Fenotyyppi on suomeksi ilmiasu tai ilmenemismuoto. Expression on suomeksi ilmeneminen. Ihminen perii puolet geeneistä toiselta ja puolet toiselta vanhemmaltaan, mutta jotkut geenit ovat vallitsevia ja jotkin peittyviä. Esimerkiksi jos lapsi saa toiselta vanhemmalta yhden (toimivan) ruskeasilmäisyyden geenin ja toiselta yhden sinisilmäisyyden geenin, niin lapsi on fenotyypiltään yleensä ruskeasilmäinen, koska ruskeasilmäisyyden geeni on dominoiva suhteessa sinisilmäisyyden geeniin. Näistä ruskeasilmäisyyden geeni on ihmiskunnan alkuperäinen ja yleisin silmien väri, sinisilmäisyyden geeni syntynyt mutaation kautta siten, että se on toimimaton ruskean pigmentin geeni. En ole kuullut, että sinisestä silmien väristä olisi mitään hyötyä, mutta eipä siitä suurta haittaakaan ole.

    • Onko siis käytäntö että kreationistit perustelevat itse miksi kreationismi on kuollenasyntynyt ideologia? Luonnonvalinnan kautta evoluutiossa syntyvästä muuntelusta karsiutuu osa, ja jäljelle jäävien ominaisuudet voimistuvat populaatiossa. Ja olosuhteiden muuttessa valintapaine muuttuu jolloin edelliset vahvat voivatkin olla taas heikkoja uusissa olosuhteissa jolloin laji taas muuttuu toiseen suuntaan, vaikkapa ravintotilanteen heiketessä pienemmät ja vähemmällä toimeenlevat sekä ravinnonhankinnaltaa monipuolisemmat yksilöt ovat yleisempiä.

      Luulis et josai vaihees alkaa tympiin ku ain hakkaat päätäs samaan petäjään... Viisaampi lopetais ja myöntäisi olevansa väärässä, uskonnot ei ole luonnontiede vaan ihmislajin kulttuurievoluutioon kuuluva ilmiö.. Viisaus alkaa siitä että myöntää että ei tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1613
    2. 44
      973
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      938
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      57
      836
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      803
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      775
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      54
      730
    Aihe