Maaperätutkimus ja paalutus Länsi-Uusimaa

Talotekeillä

Upea tontti ostettu. Savea tosin löytyy (toivottavasti alle 30 metriä).
Pienellä tarkalla budjetilla mennään, joten jos jollakin on tiedossa hyviä ja edullisia ehdokkaita niin maaperätukimukseen kuin paalutukseen niin ottaisin vinkkejä kiitollisena vastaan.

Esimerkiksi googlettamalla löytyi vain pari maaperätutkimuksia tekevää firmaa Uudellamaalla ja heiltä tarjousta olen jo kysynyt. Hinnat mielestäni aika korkeat 1200-1300 euroa molemmat (4 reikää). Kuitenkin olen kuullut hevosmiesten tietotoimistosta kuuden reiän porauksen maksaneen noin 800 euroa. Tai sitten en vaan osaa tingata. Itse olen budjetoinut maaperänäytteeseen max. 1000 euroa, joten 1200 euroakin on jo 20% yli budjetin vaikkei 200 euroa tunnu pahalta.

Paalutusta en ole vielä kysellyt mistään, ja uskoisin, että siinä se isoin säästö (tuhansia euroja) on mahdollista saada.

Tuhannet kiitokset kaikille vinkeille antaneille.

9

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BobBuilder

      Itse olen käyttänyt Uudenmaan Pohjatutkimusta. Hinnat ovat olleet alan taksojen mukaisia mutta työ varovaista ellei sitten ylivarovaista. Niiden papereiden perusteella tuppaa tulemaan rakenteita, jotka eivät vajoa seuraavaan vuosituhanteen.

      Reikien lukumäärä ei juuri vaikuta hintaan. Itse tilaan reiän per alkava 100 m2.

      Aika hyvin on tutkimustulokset ja todelliset paalupituudet menneet.

      Paalutus tuppaa olemaan niin kilpailtu ala, että alennuksia on hankala tinkiä. Metrihinnalla ja työmaan perustamiskustannuksilla mennään. Paaluhatuista ja kalliokärjistä velottaan sitten erikseen. Aika fakiiri saa olla, jos paalutuksista neuvottelee tuhansien eurojen alennukset.

      Jonkun verran säästää, jos merkkaa paalujen paikat itse ja tekee paalutuksen jälkeen tarkkeet. Paalujen toleranssit ovat sen verran väljät, ettei rakentamista ymmärtävällä ole ongelmia kummassakaan toimituksessa. Tietysti välineet pitää olla tai hankkia.

    • kokemuston

      Kankareen paalutus on halpa ja hyvä paaluttaja. Suosittelen.

      • BobBuilder

        Joo, tosi on.

        Kankareen veljekset paaluttavat nopeasti ja osuvat paaluineen hyvin kohdalleen. Paalu katkeaa juuri siitä mistä pitääkin.

        On toki muitakin hyväksi havaittuja paaluttajia.


      • hirsital

        meillä 6-pist maaperätutkimus rakennusluvassa, ja niistä 3pistettä talon kohdalla, mutta paalupaikkoja ja määrää siinä ei laskettuna, pituus ja malli kylläkin ja lukema 90. Tarvitseeko vielä lisää suunnitelmaa jostain vai saako näillä tiedoilla paaluttajan


      • NickNailer

        Taidat olla humoristi?

        Mitä tarkoittaa "rakennusluvassa"? Onko se viranomaisvaatimus vai jo rakennslupaa anottaessa tehty tutkimus?

        Tietysti tarvitset rakennesuunnittelijan, joka tekee paalukartan juuri sen rakennuksen tarpeisiin, jonka arkkitehti (yleensä pääsuunnittelija) on piirtänyt.

        Paalukartan mukaan merkkaat jokaisen paalun paikan, jos osaat tai ostat merkkauksen palveluna. Jos merkkaat itse, niin teet sitten myös tarkkeet ja selvitä, että paalujen paikat pysyvät toleransseissa. Muistaakseni toleranssi on - 100 mm, joten tahvompikin osuu kohdalle.


    • SivuSihti

      Onko kunnan kaavoittamat ja myyntiin laittamat tontit nykyisin jo valmiiksi rakennuskelpoisia vai pitääkö ostajan tehdä maaperätutkimukset?

      Asioitani hipaisi 1980- luvulla kunnan kaavoittamalle omakotialuelle rakennettu talo, jonka toinen puoli vajosi n. 10 cm kolmessa vuosikymmenessä. Tonttiin ilmestyy 1,5 m syvyisiä reikiä sinne tänne. Omistajaa pelottaa kävellä tontillaan.
      Talon vajonneella puolella maa on noussut.

      Tiettävästi omakotialue on kaavoitettu vanhan kaatopaikan päälle. Onko kunta mitenkään vastuussa, kun on aikanaan jättänyt ilmoittamatta kaatopaikkahistoriasta?

    • Saita67

      Kai se tutkimus on tehtävä, jos vaaditaan virallisissa papereissa. Itselläni ei vaadittu maaperätutkimusta vaikka selvää oli, että paaluttaa pitää. Katselin naapurin paalutusta ja päättelin siitä ja kunnan harvakseltaan tekemistä kairauksista oman tonttini tilanteen. Kyseessä siis tasainen pelto. Ylläreitä voi tulla vaikka muutamasta kohdasta pohjatutukimus olisi tehtykin.

      • NickNailer

        Teoriassa vaaditaan aina, mutta helpoissa kohteissa ei ole pakko, mikäli asia on jo muuten selvitetty.

        Tuossa virallinen: Rakennuspaikan pohjasuhteet on selvitettä ennakolta jokaisen rakennushankkeen yhteydessä.


        Ohje
        Jos rakennuspaikalta on käytettävissä kaavoituksentai muissa yhteyksissä tehtyjen
        pohjatutkimusten tuloksia tai muita tietoja laajuudeltaan ja laadultaan riittävinä siten, että niiden perusteella pohjarakenteiden suunnittelu ja pohjarakentaminen voidaan toteuttaa luotettavasti ja turvallisesti, pohjatutkimusta ei tarvitse tehdä rakennushankkeen yhteydessä helpoissa (B) ja vaativissa (A) pohjarakennuskohteissa.

        ELI SUOMEKSI: virkamies ei vastaa mistään ja olet itse syyllinen, jos et tehnyt vaikka jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt.

        SIIS KÄYTÄNNÖSSÄ: teetät pohjatutkimuksen joka tapauksessa, ellei kallio ole kokonaan näkyvissä tai rakennat harjulle.


    • katto.ensin

      Paalutussuunnitelma tehdään tietysti vasta maaperätutkimuksen perusteella. Sitä ennen on turha 'pekuloora' paalutuksen kustannuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      433
      3130
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2512
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      370
      2359
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe