Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Turhautunut äiti

Alkaa_vatuttaan_jo

Olen siis aivan turhautunut tilanteeseeni. Olemme eronneet jo 3 v sitten. Lapsi asuu luonani. Lapsen isä on aina kontrolloinut elämääni (olimme yhdessä 13 v) ja on tehnyt sitä myös eron jälkeenkin. (Hän halusi erota). Aloin pikkuhiljaa laittamaan vastaan ja tekemään asioita niinkuin itse halusin. Tämähän ei isälle sovi.

Hän alkoi tekemään minusta lastensuojeluilmoituksia, päihteiden käytöstä ja väsymyksestä lähinnä. Enkä edes käytä päihteitä! Viime vuonna jouduin menemään huumetestiin, koska isä väitti sossuille, että käytän huumeita! Pakkohan se oli mennä, kun sossut sanoi, että epäilykset jää jos en mene. Väsynytkään en ole, muuhun kuin isän käytökseen. Käyn töissä, harrastan, lapsen koulu sujuu ja huolehdin lapsenkin harrastuksiin menoista.

Taas viime kuussa tuli uusi ls-ilmoitus. Nyt sossut meni kouluun puhuttamaan lasta (ala-asteikäinen). Kotona lapsi kertoi ihan hämillään kuin hölmöjä ja outoja kysymyksiä hänelle esitettiin. Eikö lapsen isä tajua kuinka vahingollisia tälläiset perättömät ilmoitukset ovat myös lapselle, noloakin lapselle, että jotkut viranomaiset hakee luokasta kuulusteluihin.

Olen jo 2 vuoden ajan koittanut saada isää samaan huoneeseen keskustelemaan sossujen kanssa asioista. Tähän hän ei suostu. Kysyin sossuilta, että mitä edellytyksiä meillä yleensä on olla yhteishuoltajuudessa, kun ei minkäännäköistä keskusteluyhteyttä ole? Sossu puolusteli isän käytöstä, että "Ehkä isä on vain menettänyt luottamuksensa". Siis häh? Muthan tässä jätettiin ja sen jälkeen on jatkettu tätä kiusaamista ja sossu puolustelee isän kyvyttömyyttä puhua asioista niinkuin aikuiset tekee???

Siis tälläistä isää ei saa millään kuriin ja sossu antaa tälläisten ilmoitusten vaan jatkua ja jatkua. Mitä tässä enää voi tehdä?

10

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omakohtaisiakokemuksia

      mutta vain toisin päin äidin ja Raision kaupungin sossujen menettelystä ja valehtelusta tuomioistuimessa lapsen
      olosuhteista, toiveista ja lausunnoista mitä oikeasti on ta-pahtunut ja lapset oikeasti lausuneet vieraannuttaessaan lapsia tarkoitushakuisesti omasta isästään, isovanhemmis-taan, suvustaan perättömin "viranomais"selvityksin ja lau-sumin. Annan sinulle nyt yksinkertaisen ohjeen. Älä ole missään tekemisissä sossuun ja anna myöskään lapsesi olla. Mikäli sossu jostain syystä jatkaa sekoilua ota asian-ajaja turvaamaan itseäsi ja lastanne. Ja sitten tähä lasten asiaan. Ota isän kanssa kahden kesken puheeksi lastenne asia; pyri sopimaan isän kanssa yhteishuollosta, lapsen asumisesta vuoroviikoin molemmilla tai muutoin suhtees-sa 50%/50% ja ettei elatusta suoriteta, jolloin isä omalta osaltaan osallistuu ollessaan lapsenne kanssa. Teette yhteisen sopimuksen ja hakemuksen lapsenne yhteis-huollosta ja asumisesta/ tapaamisoikekeudesta sekä 0 eur/kk elatusavusta ja toimitatte käräjäoikeuden kansliaan ja pyydätte yhdessä tuomioistuimen vahvistusta. Saades-sanne sieltä päätöksen viet sen kelaan ja kela maksaa sinulle elatustukea, josta tilität sitten puolet isälle samoin kuin lapsilisästä; näin saatte varmasti asian ratkaistua eikä isällekkään tule tunne että hän oln pelkkä maksumies saamatta osallistua lapsensa elämään. Me isät kuitenkin haluamme aina vain lapsiemme parasta. ehkä nuo lasten-suojeluilmoitukset kertovat vain siitä tuskasta jota isä kokee menettäessään lapsensa saamatta asioita syystä tai toisesta ratkaistua, saamatta olla/ asua myös oman lap-sensa kanssa.

    • Hei Turhautunut äiti.

      Kirjoitat tilanteesta, jossa et koe saavasi tukea lapsen etävanhemmalta. Kyse ei ole lyhytaikaisesta erokriisistä vaan pidempään jatkuneesta tilanteesta.

      Sanotaan, että elämässä on tärkeä oppia erottamaan, mihin asioihin voi vaikuttaa ja mihin ei voi. Ex-miehesi käyttäytymiseen et voi vaikuttaa. Et voi mitään sille, miten hän reagoi. Voit vain hoitaa oman elämäsi hyvin, kuten olet tehnytkin. Ja pitää omasta arvomaailmastasi ja hyvistä elämäntavoistasi kiinni. Jos lastensuojeluilmoutuksia tulee, on viranomaisten vastuulla päättää, miten niihin reagoidaan. Kun olet toiminut oikein, on sinulla puhtaat jauhot pussissa.
      Kuitenkin, vaikka sanoit, ettet ole perusarkeen väsynyt, olet väsynyt tähän tilanteeseen. Lapsenkin kannalta oliis hyvä käsitellä näitä asioita. Voitko pyytää päästä juttelemaan esim, perheneuvolaan, jossa voitte miettiä, miten lapsi (sekä sinä) kärsisitte tilanteista mahdollisimman vähän. Myös lapsen saattaa olla hyvä tuulettaa ajatuksiaan kokemansa jälkeen.
      Kannattaa pyytää mahdollisuutta keskusteluapuun. Se ei muuta isää, mutta voimistaa sinua ja auttaa mahdollisesti sietämään tulevia ongelmatilanteita.

      Myös seurakunnassa voi käydä diakoniatyöntekijän kanssa juttelemassa, mutta seurakunta ei voi auttaa varsinaisessa asiassasi, se on selvitettävä lastenvalvoja ja muiden perheoikeudellisen tuen piirissä.


      Voimia ja iloa lapsestasi!

      Merja, diakoni

      • haistakuulu

        kuunteleva kirkko/ diakoni Merja pitkä vittu!!!

        Tilanteessa nimenomaan lapsen isä on kokenut,
        ettei ole saanut apua äidiltä, "viranomaisilta" yhteistä lastaan koskevissa asioissa ja mistä ylipäätään voit
        edes tietää kumpi näistä vanhemmista on lähi-/ etä-vanhempi.

        Sanotaan, että elämässä on tärkeä oppia erottamaan, mihin asioihin voi vaikuttaa ja mihin ei voi. Ex-vaimon
        ja "viranomaisten" käyttäytymiseen perusteettomin
        ja perättömin "viranomais"selvityksin, lausumin
        valehteluin mm. tuomioistuimessa et voi vaikuttaa. Et
        voi mitään sille, miten he reagoivat, vieraannuttavat lapset tarkoitushakuisesti omasta isästään, isovanhem-mistaan, suvustaan perättömin "viranomais"selvityksin, lausumin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viran-omaiset" oikeasti lausuneet. Voit vain hoitaa oman elä-mäsi hyvin, kuten et olet tehnyt. Et ole pyrkinyt sopimaan asiaista lapsen isän kanssa, lisäksi olet tarkoitushakuises ti sotkenut kolmannen osapuolen eli "viranomaiset" tei-dän vanhempien keskinäisiin yhteisiä lapsia koskeviin asioihin. "viranomaisella" ei ole oikeutta ottaa kantaa, eikä päätöksenteko-oikeutta teidän vanhempien keskinäi siin yhteisiä lapsianne koskeviin asioihin. Ja et voi pitää omasta arvomaailmastasi ja hyvistä elämäntavoistasi kiinni, koska sellaista ei ole ennenkuin olet sopinut sivis-tyneesti lapsenne asiat lapsen isän kanssa sotkematta näitä sairaita "viranomaisia" keskinäisiin asioihinne. Jos lastensuojeluilmoutuksia tulee, EI OLE "viranomaisten" vastuulla päättää, miten niihin reagoidaan; sillä he eivät kykene muuhun kuin antamaan tuomioistuimelle perättö miä selvityksiä lapsen olosuhteista, toiveista ja lausun-noista mitä oikeasti on tapahtunut; yhdessä lastenval-vojalla oikeasti sovittu, lapset ja "viranomaiset" oikeasti selvitystyössä lausuneet eli lasten asuvan oikeasti omalla isällään ja isän huollossa ja hoidossa, kuten mm. Raision kaupungissa on "sairaassa" "viranomais"menettelyssä jo
        vuosikausua toimittu vieraannuttaessaan lapsia omasta isästään, isovanhemmistaan, suvustaan. Kun ET OLE toiminut oikein, EI sinulla OLE oikeasti puhtaat jauhot pussissa. Kuitenkin, vaikka sanoit, ettet ole perusarkeen väsynyt, olet väsynyt tähän tilanteeseen. Lapsenkin kan-nalta olisi siis hyvä käsitellä näitä asioita ainoastaan yhdessä lapsen isän kanssa. Älä missään nimessä pyri pääsyä juttelemaan esim, "perheneuvolaan", he aiheut-tavat vain tarkoitushakuisia riitaisuuksia vanhempien välille perusteettomalla, "sairaalla" menettelyllään vastoin lapsen etua ja parasta perättömin "viranomais" selvityksin, lausumin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset oikeasti lausuneet. Siellä ette voi miettiä, miten lapsi (sekä sinä) kärsisitte tilanteista mahdollisimman vähän, sillä heillä ei ole päätöksenteko-oikeutta ja oikeutta ottaa kantaa vanhempien välisiin keskinäisiin asioihin. LAPSELLA ON IHAN ISÄKIN, JONKA KANSSA ASIAT KASITELLÄÄN; EI KOLMANSIEN OSAPUOLTEN, SAIRAIDEN "VIRANOMAISTEN" KANSSA!!! Myös ISÄN
        JA LAPSEN saattaa olla hyvä tuulettaa ajatuksiaan ko-kemansa jälkeen. MISSÄÄN TAPAUKSESSA EI KANNATA pyytää mahdollisuutta keskusteluapuun KOLMANSIEN OSAPUOLTEN kanssa, vaan keskustella asiat avoimesti yhdessä vanhempien kesken, lapsen isän kanssa. Se ei muuta "viranomaista", mutta voimistaa isää ja äitiä ja auttaa mahdollisesti sietämään tulevia vanhempien yh-teisiä ongelmatilanteita.

        Myös seurakunnassa voi käydä diakoniatyöntekijän kanssa juttelemassa, seurakunta ei myös auttaa var-sinaisessa asiassasi, sen selvittämisessä yhdessä
        lapsen vanhempien/ isän kanssa. EI LASTENVALVOJAN JA MUIDEN SAIRAIDEN "PERHEOIKEUDELLISEN TUEN" PIIRISSÄ.

        LAPSELLA ON OIKEUS MOLEMPAAN VANHEMPAANSA!!!

        Voimia ja iloa MOLEMMILLE VANHEMMILLE/ ISÄLLE JA ÄIDILLE YHTEISESTÄ RAKKAASTA LAPSESTANNE!!!


      • Ap_turhautunut_äiti

        Niin tuo diakonin vastaus oli minulle eikä varmaan toimi joka tilanteeseen. Mielestäni sinun kirjoituksesta käy selkeästi ilmi, että olet mielenterveysongelmainen ja siksi viranomaiset ovat lastesi äidin "puolella". Itse olen saanut juuri malttini pitämällä ja käyttäytymällä sellaisena ihmisenä kuin oikeasti olen.

        Siksi ls-ilmoitukset eivät ole koskaan johtaneet mihinkään toimenpiteisiin.


      • oikaisu
        Ap_turhautunut_äiti kirjoitti:

        Niin tuo diakonin vastaus oli minulle eikä varmaan toimi joka tilanteeseen. Mielestäni sinun kirjoituksesta käy selkeästi ilmi, että olet mielenterveysongelmainen ja siksi viranomaiset ovat lastesi äidin "puolella". Itse olen saanut juuri malttini pitämällä ja käyttäytymällä sellaisena ihmisenä kuin oikeasti olen.

        Siksi ls-ilmoitukset eivät ole koskaan johtaneet mihinkään toimenpiteisiin.

        Niin tuo "diakonin" vastaus EI OLLUT OIKEASTI SINULLE
        EIKÄ OIKEASTI TOIMI MISSÄÄN TILANTEESSA. Mielestäni sinun kirjoituksesta käy selkeästi ilmi, että olet OIKEASTI mielenterveysongelmainen yhdessä "viranomaisten" kanssa ja siksi "viranomaiset" ovat lasten/ lastenne äidin "puolella" valehdellessaan tuomioistuimessa yhteistyös-sä "äidin" kanssa lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot perättömässä lausumassaan, "sairaudessaan" kuten Rai-sion kaupungissa on vuosikausia menetelty vieraannutet- taessa lapset tarkoitushakuisesti isästään, isovanhemmis taan, suvustaan perättömin "viranomais" selvityksin, lau-sumin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset OIKEASTI lau suneet. Oletkohan saanut "juuri malttini pitämällä ja käyt täytymällä sellaisena ihmisenä kuin oikeasti olen"; pysty-mättä kuitenkaan selvittämään yhteisten lastenne asioita yhdessä lapsen isän kanssa sotkematta kolmensia osa-puolia asiaan, jolla ei ole oikeasti edes oikeutta ottaa kan taa vanhempien välisiin keskinäisiin asioihin ja päätöksen teko-oikeutta ko. lapsianne koskevissa vanhempien väli-sissä keskinäisissä asioissa. ls-ilmoitukset eivät ole kos kaan johtaneet mihinkään toimenpiteisiin, koska "viran-omaisilla ei ole oikeutta puuttua vanhempien välisiin kes kinäisiin asioihin..näin se vaan menee..


      • Minne.kääntyisin

        Onko kirkolla mahdollisuus auttaa seurakuntalaista tällaisissa asioissa? Onko joku neuvontapalvelu tai keskusteluyhteys? Moni huolten painama ja yksin taisteleva ihminen varmasti toivoisi löytävänsä tahon, jolta saisii neuvon miten edetä ongelman ratkaisussa. En nyt tarkoita pelkästään tätä vanhmpien keskinäistä epäluottamusta, vaan monia muitakin huolia, joiden keskellä tavallinen arkinen ihminen nujertuu.


      • onmahdollisuus
        Minne.kääntyisin kirjoitti:

        Onko kirkolla mahdollisuus auttaa seurakuntalaista tällaisissa asioissa? Onko joku neuvontapalvelu tai keskusteluyhteys? Moni huolten painama ja yksin taisteleva ihminen varmasti toivoisi löytävänsä tahon, jolta saisii neuvon miten edetä ongelman ratkaisussa. En nyt tarkoita pelkästään tätä vanhmpien keskinäistä epäluottamusta, vaan monia muitakin huolia, joiden keskellä tavallinen arkinen ihminen nujertuu.

        mutta oikeasti ei pää kestä asettua lastensuojelu-viranomaisia vastaan, kuten mm. Raision kaupungissa.. pelkäävät diakoniassa, ettei käy vastaaavasti kuin Naantalissa, että kaupunki järjesteli seurakunnan diakonin toisiin tehtäviin, kun halusi, uskalsi omalla nimellään esiintyä ja puhua asiaa Mats Dumellin haaastattelussa, tv ohjelmassa..


    • Eronnutitsekin

      Ottaisin yhteyttä oikeusaputoimistoon että saisin asianajajan auttamaan heti kunnianloukkaussyytteen tekemisessä. Perättömiä väitteitä ei saa toisesta esittää. Älä riitele, ole sinä se aikuinen - vaikka kuinka tekisi mieli kiroilla ja haukkua ex ja kaikki muutkin. Asianajaja varmaan neuvoo, mitä ja miten hankkia todisteita siitä, että esim. et ole mielenterveysongelmainen ja on hyvä muistaa, että vaikka olisikin jotain tai löytyisi jotain mt-ongelmaa, hyvä äiti voi silti olla. Jatka edelleen yhteistyötä viranomaisten kanssa, mutta omituiselta kyllä tuntuu tuo valtava todisteiden etsiminen heidän puoleltaan ja lapsen pään sekoittaminen.
      Tällainen toiminta on erittäin vahingollista lapselle ja se on ehdottomasti väärin isältä ja viranomaisilta ja viranomaisilta varsinkin, koska heidän pitäisi antaa tukea lapselle ja molemmille vanhemmille tässä hankalassa tilanteessa.
      Aiheettomat syytökset pitää saada heti loppumaan. Kasvurauha lapselle. Voimia ja luottamusta siihen, että asiat järjestyvät - sinä ainakin kuulostat järkevältä aikuiselta ihmiseltä.

      • oiaisuuu

        Oikeusaputoimistosta, asianajajasta et saa apua, sillä tuomioistuin kopioi "viranomaisen" ja "äidin" perättö-män selvityksen, lausuman sanasta sanaan tuomiois-tuimen omaksi ratkaisuksi ilman ainuttakaan perustet
        ta.. Luuletko tosiaan "viranomaista" kohtaan nostetta-valla kunnianloukkaussyytteillä olevan menestymisen mahdollisuuksia tässä narsistisessa, lapsen oikeuksien vastaisessa suomi nimisessä mafia valtiossa lapsia kos-kevassa asiassa. Mahdollinen kunnianloukkaussyytteen tekeminen ex-puolisoa kohtaan taas vaikuttaa lapseen
        ja lapsen hyvinvointiin, joka ei ole lapsen parhaaksi ja voin vakuuttaa sinun kärsivän asioista monella tavoin kunnes lapset 18 vuotta. Aivan "viranomaisen" ja "äidin" esittämiä perättömiä väitteitä ei saa toisesta esittää.
        Ymmärtääkö Raision kaupunki tämän ja mitä poliisi on ohjeistanut; aikuisen, vanhemman, vanhempien siis
        myös "viranomaisen" tulevan ymmärtää ettei vanhempi-en ristiriitaiset välit esimerkiksi eroprosessin yhteydessä saa vaikuttaa lapsen normaalin hyvinvoinnin ja elämisen jatkumiselle, huoltajuudelle ja tapaamisoikeudelle. Älä siis riitele, ole sinä se aikuinen- vaikka kuinka tekisi mieli kiroilla ja haukkua ex ja kaikki muutkin. Tottakai riitelet ottaessasi yhteyttä "viranomaiseen" ja/ tai oikeusapu toimistoon, asianajajaan..Asianajaja ei auta ja neuvo, vaan teidän täytyy sopia keskenänne vanhempina lasten ne asiat ilman ulkopuolisia tahoja, mm. näitä sairaita "lastensuojeluviranomaisia" perättömin "viranomais"sel-vityksin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viranomai set" oikeasti lausuneet.. niin asianajaja varmaan neuvoo, mitä ja miten hankkia todisteita siitä, että esim. "äiti" ja "viranomainen" on mielenterveysongelmainen ja on hyvä muistaa, että vaikka olisikin jotain tai löytyisi jotain mt-ongelmaa, hyvä äiti ei voi silti olla. Ei ainakaan ottaessasi yhteyttä "viranomaisiin" tai oikeusaputoimistoon, asian- ajajaan. Jatka siis edelleen yhteistyötä lapsen isän kanssa ilman "viranomaisia", omituiselta kyllä tuntuu tuo valtava todisteiden etsiminen "viranomaisten" puolesta ja lapsen pään sekoittaminen, jota "viranomaiset" omalla toimin-nallaan tarkoitushakuisesti aiheuttavat perättömin "viran omais"selvityksin, lausumin vieraannuttaessaan yhteisiä lapsia yhteistyössä äidin kanssa tarkoitushakuisesti isäs-tään, isovanhemmistaan, suvustaan perättömin "viran-omais"selvityksin, lausumin mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset oikeasti lausuneet, sairaudessaan..
        Tällainen toiminta on erittäin vahingollista lapselle ja se on ehdottomasti väärin isältä ja viranomaisilta ja viranomaisilta varsinkin, koska heidän pitäisi antaa tukea lapselle ja molemmille vanhemmille tässä hankalassa tilanteessa.
        Aiheettomat syytökset pitää saada heti loppumaan. Kasvurauha lapselle. Voimia ja luottamusta siihen, että asiat järjestyvät - sinä ainakin kuulostat järkevältä aikuiselta ihmiseltä.


    • oikaisuuuu

      Tällainen toiminta on erittäin vahingollista lapselle ja se on ehdottomasti väärin "äidiltä ja viranomaisilta" ja viranomai silta varsinkin perättömin "viranomais"selvityksin, lausu-min mm. tuomioistuimessa mitä oikeasti on tapahtunut ja lapset, "viranomaiset" oikeasti selvitystyössään lausuneet eli yhteishuolto ja lapsen laajat tapaamisoikeudet, vuoro-asuminen, asuminen myös omalla isällään.. , koska heidän pitäisi antaa tukea lapselle ja molemmille vanhemmille tässä hankalassa tilanteessa eikä valehdella niitä lapsen olosuhteita sairaudessa luonnehäiriöisenä "viranomaisena" Aiheettomat syytökset pitää saada heti loppumaan ja saat taa "äiti ja viranomaiset" vastuuseen perättömästä lapsen edun ja oikeuksien vastaisesta menettelystä, valehtelusta mm. tuomioistuimessa mitä oikeasti on tapahtunut ja lap- set, "viranomaiset" oikeasti lausuneet... Kasvurauha lap-selle. Voimia ja luottamusta siihen, että asiat järjestyvät yhteistyössä isän kanssa ilman ulkopuolisia tahoja- sinä ainakin kuulostat vähemmän järkevältä aikuiselta ihmisel-tä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe