Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Laihduttaako tupakka?

Jonna

Kertokaa nyt ihmiset että pitääkö alkaa polttaa jotta sais vähän lisävauhtia laihtumiseen? Siis tämä ei ole vitsi vaan olen täysin tupakkaa vastaan mutta kun kaikki on sitä mieltä että se laihduttaa ja pitäisi saada vielä 5kg pois mutta syön jo nyt niin vähän etten voi kauheesti vähentää, töissä, koulussa ym. tarvii energiaa. Eli alanko polttaa jotta laihtuisin lisää?

18

9660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höps

      Enpä usko, että auttaa, ja jos auttaa, niin kilot tulee takas sillä silmäyksellä kun lopetat tupakoinnin. Naurettavaa vaarantaa terveyttään.

    • kokemusta on

      Tupakasta puhutaan laihduttamisen yhteydessä yleensä siksi, että usea polttamisen lopettaessaan lihoo. Tämä johtuu yleensä siitä, että mieli tekee korvata savuketta jollain naposteltavalla. Lisäksi aineenvaihdunta hidastuu kun tupakoinnin lopettaa, mutta en usko sen kertovan samassa suhteessa nikotiinin aineenvaihduntaa lisäävästä tehosta, kyse on paljolti myös siitä, että keho menee ihan sekaisin, kun polttamisen lopettaa. Eli en usko, että jos aloittasi polttamisen, aineenvaihduntasi lisääntyisi saman verran, kun se hidastuu polttamisen lopettavalla.
      Itse olen muuten ollut solakammassa kunnossa tupakkalakkojeni aikaan -itsekuri parempi, kun ei helly tupakallekaan, ja liikunta sujuu paremmin, kun keuhkoissa ei vingu... Niin että mieti nyt vielä ennen kuin aloitat!
      Itse aloitan samaan aikaan tupakkalakkoa ja laihdutuskuuria!

    • Jere

      Kyllähän se hiukan aineenvaihduntaa nopeuttaa, mutta en silti suosittele.

      Miksi haluat laihduttaa? Näyttääksesi paremmalta? Terveyssyistä? Mietippä miten tupakointi vaikuttaa noihin. Henki ja vaatteet alkavat haista, iho kärsii, yskittää, hapenottokyky laskee ym. ym. Vaikka olisitkin tupakoinnin ansiosta pari kiloa kevyempi, nuo haittatekijät kyllä laskevat reippaasti viehätysvoimaasi. Haitat ovat paljon suuremmat kuin hyödyt.

      • Satu

        Tupakointi vähentää ruokahalua, en tiedä sh pohjaisella vaikuttaako se mitenkään. Minulla on ystävä joka lihoi 10 kiloa aloittaessaan, laihtui 2 kiloa lopettaessaan. Tupakointi on tyhmää ja turhaa, vaikka itse poltankin.


    • tiedän

      ei laihduta. se vaan hillitsee ruokahalua. miksi sä kysyt tollasta asiaa täältä?

    • h7j3f6k7e3

      Tupakka ei laihduta, vaan tupakka voi myös toimia aterian korvikkeena, nälän poissa pitämiseksi. Silläkin on tosin haitat, koska mitä enemmän pitkität ruokailua, sitä enemmän ahmit seuraavalla aterialla. Jos terveytesi on sinulle tärkeätä, harrastat kestoliikuntaa, (hölkkäystä, uintia. ym) niin älä aloita. Hapenotto kykysi pienenee huomattavasti.


      Kyllä se siitä ajan kanssa.

      • safasfafsa

        Ei tietenkään laihduta. Se lieventää nälkää, eikä ole sen arvoista ruveta polttamaan, koska se ei oikeasti auta.


      • -.-.-..-.--.-.-.-.
        safasfafsa kirjoitti:

        Ei tietenkään laihduta. Se lieventää nälkää, eikä ole sen arvoista ruveta polttamaan, koska se ei oikeasti auta.

        Ei tupakka laihduta, vaan vähentää nälän tunnetta.


    • joo ei

      Olen 18 poika ja olen polttanut n.4 vuotta. Kunto huonontunut aika rutkasti = lisäkiloja tullut muutakin kuin lihasta, eli ei todellakaan laihduta. Huonontaa vitusti kuntoa eli ei jaksa niin paljon liikkua kuin ennen.

    • ...

      Kuulemma vihreä tee ajaa samaa asiaa (poistaa näläntunteen) ja on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto ;)
      Ja sitä suositellaankin laihduttajille, itse vaihdoin kahvin kokonaan vihreään teehen, hampaatkin ovat pysyneet parempina :D

    • 16+18

      Tupakointi heikentää maku- sekä hajuaisteja. Kun tupakoinnin lopettaa, kaikki maistuu ja tuoksuu paremmalta, joten ihmiset rupeaa syömään enemmän.
      Ei tupakka laihduta, sä rupeet vaan näyttää vanhemmalta ja rypistyt vuosia aiemmin kun ihmiset jotka eivät tupakoi.

    • ei kannata

      Luulen, että sekin, vähentääkö tupakka näläntunnetta on täysin yksilökohtaista. Jos itselläni on vähän nälkä ja menen käymään tupakalla, tulee siitä vain enemmän nälkä. Ettei todellakaan kannata aloittaa tupkakointia laihdutuksen takia. Eikä tosiaan muutenkaan. Tyhmä tapa.

    • ex-nikotinisti

      Voi hyvänen aika mitä kysymyksiä!
      Jos tupakka todella laihduttaisi:
      -miksi on ylipainoisia ja lihavia tupakoitsijoita?
      -miksi kaiken maailman karppaus muut painonvartijaryhmät noista ns. "ihmepillereistä" puhumattakaan taistelisivat käyttäjistä?
      -miksi suoritettaisiin vaarallisia rasvaimuja ja gastrobypasseja?
      muuta muuta!
      Kun ei tarvittais muuta kun ostaa aski Norttia ja alkaa sauhutella!

      Järjen käyttö o n sallittua...

    • hebla

      Iteltäni ainakin nälkää vie ja tehostaa ruuansulatusta, mutta kyllähän ne kilot takasin tulee kun tässä piakkoin lopetan, ei pidemmän päälle lainkaan hyvä.

    • asdaaasddsaad1234

      Ainakin itselläni paino on alkanu pudota kun aloitin tupakan polton.
      Eipähän tule syötyä mitään herkkuja kun on tupakkaa. :)

    • kfrog

      kyl se laihduttaa ja ei kilot tuu takas jollet ala syödä sen jälkee ku lopetat kannattaa alottaa oon laihtunu viikossa puol kiloo !

    • Anonyymi

      Laihduin kuukaudessa 7 kiloa. Osittain stressin takia tupakka käväisi taas elämässä. Jäin siis hetkellisesti uudelleen tupakkaan koukkuun. Olen aikoinani vähän polttanut ja helppo ollut lopettaa. Johtuu siitä että korvaan hyvänolontunteen saamisen urheilun kautta. Nyt tässä kuukauden kaksi tupruttanut ja liikuntaa ollut vähemmän. Laihduin silti. Ruokahalua ei oikein ole tuntunut. Juon paljon vettä tupakoinnin takia. Kuivattaa suuta, haju tarttuu sormiin,
      , vaikuttaa ihoon ja ugh. Olen nyt vähentänyt askista päivässä muutamaan savukkeeseen. Poltan vasta iltapäivällä, kun tulee todellinen kireys päälle. Selkeästi jäin jo koukkuun. Täytyy alkaa urheilemaan enemmän..Eiköhän tuo syöpäkääryle jää taakse nopeasti, kun huomaa miten vaikuttaa urheiluunkin.

    • Anonyymi

      Oon myös itse tässä miettinyt että laihtuuko jos alkaa urheilla vaikka polttaisi tupakkaa,vai kannattaako lopettaa että auttaako se laihtumiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe