Limoviikunan myrkyllisyys?

Peppi

Voisiko joku kertoa onko limoviikuna myrkyllinen vai ei? Ja jos on mitä se myrkky saa aikaan? Olen löytänyt netistä erilaisia vastauksia ja haluaisin varman tiedon siitä että onko se myrkyllinen?

3

1945

  Vastaukset

  • En tiedä mitä on netissä, mutta tämä on minun tietoni.
   Limoviikunassa on jonkinverran myrkyllisyyttä joka aiheutta joillekin allergisia reaktioita. Ulkomaisissa tutkimustuloksissa väitetään sen haihduttavan hengitysilmaankin jotain allergiaa aiheuttavia hiukkasia. Jotkut väittää saavansa jotain reaktioita jos se on samassa huoneessa ja ilmastointi ei oikein toimi.
   Itse uskon sen johtuvan paremminkin lehdille kertyvästä pölystä jota moni ei pyyhi pois sen suuritöisyyden takia.

   Maitiaisneste joka tulee esiin jos kuori rikkoontuu on kuitenkin hyvin myrkyllistä ja sillä on "polttovaikutus". Eräässä kohteessa jossa sisäkukkien hoito on vastuullani sai työntekijä pisaran nestettä silmäänsä ja seurauksena oli kiireinen lääkärireissu. Silmä oli hetkessä tulipunainen ja kirvely kova. Viikko tuli sairaslomaa. Iholle joutuessaan useimmille tulee kirveleviä punaisia länttejä jotka ei nopeasti parane.
   Kuitenkin limoviikuna on sisäilman puhdistajana oikein hyvä kasvi.

   • Limoviikunoissa ja muissa fiikuksissa oleva maitiaisneste ei ole myrkyllistä!!

    Eri asia on tyräkit, joissa on myrkyllistä ja kirvelevääkin maitiaista. Joulutähti kuuluu näihin myrkyllisen maitiaisnesteen kasveihin.


   • myrkyllinen kirjoitti:

    Limoviikunoissa ja muissa fiikuksissa oleva maitiaisneste ei ole myrkyllistä!!

    Eri asia on tyräkit, joissa on myrkyllistä ja kirvelevääkin maitiaista. Joulutähti kuuluu näihin myrkyllisen maitiaisnesteen kasveihin.

    Pistä tippa silmääsi ja kirjoita miten kauan sait sairaslomaa.
    Tarkistin kirjallisuudesta ja huomasin allergia-asiassa olleeni oikeassa pölyn suhteen. Sen verran täydennän että se maitiaisneste tulee pienistä huokosista ja sekoittuu lehtien pinnalla olevaan pölyyn ja pölyn mukana leviää huoneilmaan. Jos pitää pölyttömänä niin ei tule reaktioita.
    Limoviikunan allergia ei aiheudu siitepölystä vaan sen maitiaisnesteestä. Siksikin nykytulkinnan mukaan sitä pidetään myrkyllisenä.
    HYKS:n iho-ja allergiasairalassa tehdyista huonekasvien allergiakokeista 2:n vuoden aikana oli limoviikunalla tehty 741 kpl ja niistä oli positiivisiä 96 kpl. Siis eniten huonekasveista.
    Tuo limoviikunan myrkyllisyys on kylläkin lievä, joten sitä pidetään lievästi myrkyllisenä.
    Myrkyllisten kasvien luettelo elää sitä mukaa kuin tutkimus edistyy. Mainitsemasi joulutähden myrkyllisyysluokkaa on laskettu kun on huomattu ettei se ole läheskään niin paha kuin sen suvusta voisi päätellä. Tyräkeissä on lajike eroja myrkyllisyydessä. Pylvästyräkki on aika paha, mutta sen piikit suojaa sitä esim. lapsilta.
    Jos Sinulla on vaikka 2v vanha luettelo niin se kannattaisi päivittää. Alalla on tutkimus lisääntynyt ja samoin tieto. Aivan sama kuin sienien kanssa.
    Sekin silmätapaus josta mainitsin on tapahtunut aivan käytännössä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   4696
  2. Niko ja Katrie hop lopissa

   Suloinen video, Niko ja Katrien tyttö😍
   Kotimaiset julkkisjuorut
   163
   3068
  3. Johanna Tukiainen ryyppää raskaudesta huolimatta

   Päihdeäidin putki jatkuu, nyt vain salaa. Siirtyessään laivalla Ruotsin ja Suomen väliä juo salaa halpaa viiniä. Neuvolassa ei ole käynyt lainkaan, ko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   1965
  4. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   80
   1460
  5. Johanna Tukiainen känässä laivalla

   Hänet siis nähty ympäripäissään Siljalla. Samaten juhannuksena Suomessa dokannu 3 päivän putken... Että sellanen uskovainen äityli..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   1006