Aihe

Epäilen Bipoa...

epaileva_nuorukainen

Moi. Haluaisin kysyä teiltä neuvoa tähän. Olen hoitojaksolla nyt ja tuntuu ettei kukaan usko mikä minulla on. Epäilen itse juuri bipoa eli kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Alla olevat linkit ovat kuin mun elämästä. Varsinkin HS.n uutinen on mielenkiintoinen. Tuntuu ettei ajatus kulje tällä hetkellä ollenkaan, kun kirjotankin tätä tekstiä.

Huom. Vihaajat vihaa jne...

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50076
http://www.hs.fi/kotimaa/a1410580148760

3

184

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dfagjk

   Faktaa tiskiin vaan esim.olotilat mitkä olet kokenut itselläsi maanisiksi. On outoa jos hoitohenkilökunta ei tartu niihin. Testaukset täytyy tehdä ja niiden mukaan mennä, joskin tiedän että ne jäävät joskus tekemättä mikä on mielestäni hoitovirhe.
   Voimia!

   • Ylpeähullu

    Tärkeintä on hoitaa oireet pois, ei hakea diagnoosia. Kaksisuuntainen kyllä paljastuu jos sellainen on. Manian tunnistaa ulkopuolinenkin kyllä, se on niin räikeä. Hypomania ja varsinkin sekamuotoinen voi olla hankala.

    Miten oireet näkyvät käytännössä? Nukutko vähemmän? Häiritseekö oireet arkielämääsi paljonkin. Tsemppiä ja luota hoitajiisi. Itse en ainakaan 'saanu' diagnoosia nopeasti, siinä meni useampi sairausjakso ennen sitä.


   • epaileva_nuorukainen

    Huomasin kesäkuussa, että meni lujaa unentarpeen vähennyttyä reippaasti. Normaalisti nukun n. 8 h, maniassa taasen 4-5 h. Luulen, että voimakas stressi laukaisee itsellä "maniavaiheen". Syksyllä ja talvella huomaan olevani hyvinkin masentunut. Keväällä tuntuu saavan lisää "virtaa" kaikkeen tekemiseen.

    Opiskelen tällä hetkellä ja se on aika haastavaa ollut. Pärjäsin puolisen vuotta (tammi-kesä) ilman lääkitystä ja sitten tulikin lähtö osastolle (lanssikyyti ja M1-lähete)

    Tämä sairaalajakso on toinen viiden vuoden sisällä. Olen ollut hyvin alamaissa hoitojaksojen välillä lääkkeiden takia (ylläpitohoitoa?).

    Luulen myös, että uhkapeliriippuvuus on aiheutunut osittain ainakin tämän takia. Jokunen vuosi sitten tein mitä vain päästäkseni pelaamaan. Onneksi kuitenkin pääsin vuosi sitten eroon peltirotiskoista jne. Harmittaa vain tässä vaiheessa, että pilasin luottotietoni tuona aikana.

    Lääkkeinä menee tällä hetkellä serdolectia (huomenna annoksen nosto 20:een), deprakine (1500) ja ketipinor (50 iltaisin)

    Olen myös löytänyt sen oikean vierelleni tukemaan mua <3

    Toivottavasti on tarpeeks selvästi kirjotettu :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14322
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12208
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   567
   8531
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5596
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   301
   4988