Japanin sisäinen julkinen liikenne

lomallekohta

Tokiossa minulla on runsaasti aikaa, ja olisi tarkoitus tehdä sieltä päivän retkiä jonnekin mielenkiintoisiin kohteisiin, esim. Kiotoon ja jonnekin lähempänä oleviin kohteisiin Onko juna paras vaihtoehto? En halua vuokrata autoa.
Maan sisäiset lennot on kai aika hintavia.
Olisi kiva saada vinkkejä, kiitos

3

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jrpass

      Halvimpia ovat usein bussit tai joskus halpalennot. Bussilla tosin esimerkiksi Tokiosta Kiotoon kestää aika kauan,mutta siihen on myös yöbusseja. Lennot ovat esimerkiksi Tokio-Osaka välillä useinkin halvempia kuin juna vaikka ottaisi siirtymät lentokentille huomioon. Juna on suhteellisen kallis, mutta nopea, asemat ovat paremmilla paikoilla kun lentokentät ja erittäin kätevä koska niitä menee usein, eikä aikataulua tarvitse lyödä lukkoon paljoa etukäteen. Jos hiemankin enemmän matkustaa, kannattaa tutustua Japan Rail Passiin. Viikon Rail Pass maksaa itsensä takaisin, jos käy sen aikana edes takaisin Tokiosta Kiotossa ja tekee muutaman lyhyemmän matkan. Tokio-Kioto välille meno-paluun tosin voi löytää tarjoushinnalla japanican.com sivustolla ja se saattaa kannattaa jos junapassille ei keksi paljoa muuta käyttöä. Jos kuitenkin vuokraat auton, se vaatii kansainvälisen ajokortin, moottoriteillä on kalliit tietullit ja suurkaupungeissa pysäköinti on vielä kalliimpaa. Ei siis kannata ellei halua lähteä syrjäseuduille.

      • lomallekohta

        Kiitos hyvästä ja asiallisesta infopaketista! Hanedasta näyttää olevan paljon sisämaan lentoja, mutta kenttä on kaukana ja siirtymät vie aikaa. Rail Pass voisi olla paras vaihtoehto.


      • jrpass

        Ei Haneda ole kuin noin 20 minuutin juna- tai monorail-matkan päässä Shinagawasta ja Hamamatshuchosta. Tietenkin jos majoittuu ihan toiselle puolelle kaupunkia, voi tulla paljon pidempi matka, mutta silloin todennäköisesti on vähän matkaa sopivalle rautatieasemallekin. Ja juna on kyllä sujuvampi vaihtoehto vähintään Osakan seudulle asti ja aikataulujen takia todennäköisesti aika reilusti pidemmällekin. Mutta joskus lento esimerkiksi Osakaan voi olla niin paljon halvempi kuin juna, että sellaista kannattaa oikeasti harkita. Ja Tokion seudulta vaikkapa Kyushulle tai Hokkaidolle on jo yksinkertaisesti niin pitkä matka, että lento on jo reilusti nopeampi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe