Miksi ei kiinnosta

potkupalloa

Usein pohditaan miksi Suomi on niin huono jalkapallossa ja katsomot tyhjiä. Syytä ei tarvitse hakea kaukaa. Avatkaapa TV jonkun arvo-ottelun alkamisaikaan. Ette varmaan kauaan katso kun studiossa kerrataan pitkiä aikoja entisiä pelejä ja jalkapallon historiaa. Saa kylläkseen jo nämä kuultuaan. Huippua on tämä EM-jalkapallo. Yritin yhtä katsoa, mutta en jaksanut tuntia kauempaa kuunnella peliin kuulumatonta höpinää.

12

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cccccmdmdi

      Jalkapallo on monissa maissa uskonnon asemassa... Ikävä kyllä näin on myös Suomessa- ketään ei juurikaan kiinnosta.

    • Marjaliisa334

      Suomessa ei ehditä ajatella jalkapalloa sillä meillä on kiire suunnitella kansallista "tuottavuusloikkaa", joka saavutetaan 6 minuutin päivittäisellä työaikalisäyksellä. Tämän jälkeen Suomesta tulee menestyvä suurvalta kaikilla aloilla niin urheilussa kuin työelämässä.

    • jkjjkkjjkl

      "Usein pohditaan miksi Suomi on niin huono jalkapallossa ja katsomot tyhjiä."

      Useimmissa muissa maissa jalkapallo on se ykköslaji, Suomessa kirotut jääkiekko ja pesäpallo ja hiihto vievät liikunnallisista ja urheilullisista huippulahjakkuuksista valtaosan ja jalkapallokentille asti heitä riittää ihan vain satunnaisesti.
      Myös valmennuksen taso lienee Suomessa keskimäärin aika matala kun mitään menestymisen perinnettä ei ole päässyt syntymään.

      • futiksen.kirot

        Mitä "kirottua" noissa mainitsemissasi hienoissa lajeissa (jääkiekko, hiihto, pesäpallo) on? Paljon hienompia ja sympaattisempia urheilukulttuureitahan ne ovat kuin maailmalla korruption ja väkivallan pilaannuttama ja meillä Suomessa sekä urheilullisesti että varsinkin henkisesti kitukasvuinen jalkapallo.


      • JoutoJouni

        "Suomessa kirotut jääkiekko ja pesäpallo ja hiihto vievät liikunnallisista ja urheilullisista huippulahjakkuuksista valtaosan ja jalkapallokentille asti heitä riittää ihan vain satunnaisesti."

        Eipäs ...... Jalkapallossa on valtavasti lapsia jalkapallokouluissa ja kyllä se on niin että seurat itse menettävät ne lahjakkuudet muille lajeille. Jos kaksi ekaa vuotta pelataan positiivisessa "kaikki pelaa" hengessä ja sen jälkeen lähdetään tasojoukkueisiin (periaatteessa ihan hyvä niin) mutta käytännön tasolla tässä kohtaa moni lopettaa. Ilmapiiri pitää saada innostavammaksi. Näistä valmentajan ja joukkueenjohtajan poika pelaa aina (ei siis ole pelkkä vitsi) on näilläkin sivuilla kirjoitettu tarpeeksi, joten ei siitä sen enempää. Henkilökohtaisesti kun seurasin omia poikia aikoinaan niin eniten harmitti että joukkuepelaamista ei noteerattu millään tavalla tasovalinnoissa. No eihän Zlatankaan syötellyt lapsena (omaelämänkirjan mukaan), mutta silti ei voi menestys perustua siihen että ajetaan lajista pois ne lapset, jotka oikeasti nauttivat siitä että pelataan hyvin joukkueena. Jäljellä jää laput silmillä pelaavat kikkailijat ja yksinkuskaajat, jotka sitten joissain vaiheessa pakotetaan siihen taktiseen peliin ja syöttöpeliin, mutta ei siitä tule kovin älyllinen joukkue, lähinnä Suomen maajoukkue.


    • ebresbar

      - ylikalliit liput
      - maksulliset ylikalliit parkkipaikat
      - ylikalliit virvokkeet, naposteltavat ja oheistuotteet stadionilla
      - pyhäkoulu kulttuuri katsomossa
      - pelit pelataan silloin kun normaali ihmiset ovat töissä

    • Syy_ja_seuraus

      Syynä on maksulliset TV-kanavat. Katsojamäärät ovat vähentyneet kun oikeudet on ahneuksissa myyty maksukanaville. Samalla vähenevät otteluiden katsominen pelipaikoilla. Tämä koskee kaikkia maksukanaville myytyjä lajeja. Kukaan ei enään puhu formuloistakaan kun kiinnostus loppui heti kun vietiin pois vapailta kanavilta.Tästä on usein porukalla puhuttu, mutta liittojen päättäjät eivät asiaa tajua. Onneksi arvokisat on suojattu ahneilta, mutta eipä tule fudistakaan enään katseltua kuin sattumalta. Tässä vastaus aloittajan kysymykseen.

    • kyls

      Syynä on se, että suomalaiset seuraavat sitä, missä menestytään. (Itse en seuraa jalkapalloa, koska yli puolet peliajasta menee siihen, kun pallotellaan omalla alueella.) No, miksi Suomi ei menesty jalkapallossa? No niin kun ollaan nähty, jalkapallossa yksilötaito on suuremmassa asemassa, kuin joukkuepeli, minkä takia mm. Ronaldoa, Messia tai ketä vaan paljon yksilötaitoa omaavaa pelaajaa hehkutetaan heidän joukkueessaan.

      Ja mitenkö tämä selittää Suomen menestymättömyyden? No, Suomessa jääkiekko on ollut ykköslaji ainakin vuodesta 1995 lähtien, eli yli 20 vuotta, missä ajassa jalkapallo on muuttunut paljon.

      Ja mitenkö tämä vaikuttaa asiaan? No, jääkiekon junioritoiminta on väistämättäkin heijastunut jalkapallon junioritoimintaan. Jääkiekossa joukkuepeli on suuremmassa asemassa, kuin jalkapallossa, jolloin Suomessa jalkapallojunioreille opetetaan turhan paljon joukkuepeliä ja yksilötaito jää vähälle.

      Nyt jotkut saattavat tulla huutelemaan, ettei väitteeni yksilötaidon ratkaisukyvystä ole totta, mutta annetaas vähän numeraalista faktaa tähän.

      Valioliigan kauden 2015-2016 paras maalintekijä oli Harry Kane, 25 maalillaan.
      Harry Kanea lukuunottamatta hänen joukkue teki 44 maalia, eli Harry Kane teki yli kolmasosan joukkueen maaleista.

      NHL:n kauden 2015-2016 paras maalintekijä oli Alexander Ovechkin, 50 maalillaan.
      Ovechkinia lukuunotamatta hänen joukkue teki 198 maalia, eli Ovechkin teki noin viidesosan joukkueen maaleista.

      Näettekö nyt, mitä tarkoitan? Tietenkin sekin vaikuttaa asiaan, että jalkapallossa hyökkääjä liikkuu vain sen 20 metrin alueella odottaen palloa, jolloin suuren osan maaleista tekee ne hyökkääjät, mikä ei ole omasta mielestä hirveän urheilullista.

      • Jooonass

        Syynä on se, että suomalaiset seuraavat sitä, missä menestytään. No, miksi Suomi ei menesty jalkapallossa?

        Siksi koska muualla jalkapallo on ykköslaji siinä missä Suomessa se on vasta joku 5. laji.

        "No, Suomessa jääkiekko on ollut ykköslaji ainakin vuodesta 1995 lähtien, eli yli 20 vuotta, missä ajassa jalkapallo on muuttunut paljon."

        No Kyllähän useimmat ymmärtävät, kuinka marginaalilaji jääkiekko on, mutta että kuinka marginaali. Suomessakin on esimerkiksi enemmän rekistöröityjä jalkapallon pelaajia kuin jääkiekon pelaajia. Kanadassa on enemmän rekistöröityjä jalkapallon pelaajia(n. 2.5 miljoonaa) kuin koko maailmassa on rekistöröityjä jääkiekon pelaajia(n. 1.5 miljoonaa, joista n. 700 000 tulee Kanadasta).

        Mutta suhteessa muuhun maailmaan jääkiekon resurssit ovat Suomessa suhteellisen hyvällä tasolla, mutta jalkapallon resurssit, vaikka se on maan harrastetuin laji - resurssit ovat täysin lilliputtitasoa maailmanlaajuiseen tasoon nähden.

        Jääkiekko on vain harvojen rikkaiden sukujen pohjoisten kansojen laji.


    • örde

      Futis on ämmien peli, jossa turvalleen heittäytymisestä palkitaan.

    • Reipas61

      Naurattaa tuo harrastajien määrän laskeminen. Eikö tärkeämpää ole menestyminen kuin kinkeripiirien pitäminen liikuntaleikkikouluissa?
      Eilen MM-lähetyksessä höperö-Malinen kuittasi Pattijoen pesäpalloilut ilmoittamalla, että Raahessa on enemmän jalkapalloilijoita kuin pesäpalloilijoita. Yhtä hyvin kai voisi todeta, että Raahessa on enemmän ruotsinkielisiä tai muuten vain työtä vieroksuvia henkilöitä kuin pesäpalloilijoita.
      Siitä huolimatta Raahe ja Pattijoki tunnetaan nimenomaan pesäpalloilijoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe