Siikasalmen srk:n ruokajako

Annikki63

Tulipahan tänään aikamoinen järkytys, kun "olevinaan" 25.6.16 päivätty Porokylän leipomon valmistettu gluteeniton perunarieska 170g oli homeessa. Sanon tuon "olevinaan", koska olen kaupoistakin ostanut -30% tuotteita vanhemmilla päiväyksillä eivätkä ne vielä kertaakaan ole olleet homeessa.

Nyt tulikin mieleen, että onko näillä uskovaisilla sellainen tapa, että ottavat parhaat päältä ja vanhentuneet leivät tulevat sitten meidän köyhien "ei uskovaisten" syötäväksi. Eli edellisen viikon pakastetut gluteenittomat leivät pannaan uusimpiin pusseihin, muka nyt saatuna?

Mahtoikohan vuoden 2015 rankka ripuli olla tällaisen tuotteen syytä kun sen kesto oli 7pv ja yhtä monta päivää meni toipumiseen entiselleen.

Muutenkin tuon ko. toimipisteen ruokajako on arveluttava, numeroita ei saa enää itse valita, vaan ne annetaan pussista oven luona ja riippuen jakajasta osa nostaa ne silmiensä eteen ja pärstäkertoimen mukaan annetaan sitten se numero (tietenkin saman uskon toverit saa sen pienemmän numeron), nk. vko 25 sain huomata.

Ne numerolaput pitäisi olla saman kokoisia, ettei niitä voisi ruokajaossa oleva ihminen koon mukaan lonia. Pienemmätkin numerot samankokoiseen läpykään ja ruokajaossa oleva ottaa ja saa minkä sattuu saamaan, se olisi sitä tasa-arvoa mielestäni. Ja jos AINA tulisi se iso, niin sehän olisi vain sitä huonoa tuuria, kun ei kaikki ole sen onnen kanssa kimpassa.

Ja mikä siinä on että romaanit ovat eri asemassa, niille ei sanota jos esim. kylmäsavulohta tai vastaava ns. parempaa tuotetta livahtaa vähän enemmänkin kuin yksi per/nenä, mutta auta armias jos me muut otamme, niin heti ollaan kimpussa konahtelemassa. Romaanit tulee autolösseittäin ja jokainen ottaa oman numeron, vaikka pitäisi olla yksi numero per/perhe, sitähän Te painostatte meille valkolaisillekin.

Emme me kukaan ketkä sinne tulemme varmastikaan huviksemme tule, vaan rahamme ovat vain niin loppu, ettei meillä ole varaa ostaa ruokaa ja miksi me emme hakisi kun sitä ilmaiseksi saa?

Joensuussa eräässä pisteessä (on kokemusta entisenä Joensuulaisena) otettiin ekan kerran sinne mennessäni tiedot vähän samoin kuin äänetykseen mennessä, nimi ylös ja raksi perään. Sillä varmistettaisiin että tyyppi varmasti on paikkakuntalainen ja avun tarpeessa. Myös TE-keskukselta saatu lappu kelpuutettiin (jos kellä ei ajokorttia tai henkilötodistusta mukana ollut) todisteeksi että oltiin sitä mitä siinä mustaa valkoisella oli kirjoitettu.

Ja sit niille ruokajonoissa valittajille, kun taisi tänäänkin siellä aika uuden näköinen mersu pihalle pölähtää. Tuleeko koskaan mieleenne, että tällainen auton omistajakin voi olla juuri työnsä menettänyt ihminen, jolla ei autonsa lisäksi saata olla mitään muuta, rahat loppu ja ehkä perhekin siellä kotona odottaa jotain suuhun pantavaa.

Ei ihmisiä ulkopuolelta kannata mennä arvostelemaan eikä myöskään juorujen pohjalta, paikkakunnalla näkyy sellainenkin olevan tapana. Tutustukaa ihmisiin itse ja tehkää se johtopäätös siitä ihmisestä vasta sitten, niin minäkin olen tehnyt ja tutustunut moniin tyyppeihin vaikken kovin ulospäin suuntautunut olekaan. Sydänystäviä en ole heistä hakenutkaan, on vain kiva rupatelle erilaisten ihmisten kanssa.

Nykyään mainostatte ruokajaosta yleisesti Kotiseutu-uutisissa, uusia kasvoja haalien, eiköhän oman paikkakunnan huonosti toimeen tulevat (kuka minkäkin syyn takia) olisivat etuoikeutettuja siihen ensin ja sit vasta jako toispaikkakuntalaisille jos jotain jää, eli vähän samalla tavalla kuin niille "Matti-myöhäisille", jotka siitä Teidän rukoushetkestänne myöhästyy.

Olen nyt vuodesta 2014 seurannut tätä Teidän touhuanne ja en voi muuta kuin ihmetellä miten ilmaisruoan jaosta on tehty tällainen pelleily?

On Teissä paljon hyvääkin ja suurin osa Teistähän on vapaaehtoisia, mutta tuon kokonaisuuden järkeistäminen ja uudistaminen olisi paikallaan. Tasa-arvoa KAIKILLE myös meille EI USKOVAISILLE!

3

865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annikki63

      mör, miksi homojuusto on homeessa ja koiranmakkara ei ole tehty koiranlihasta?

      • pelkosionoikeaa

        ottaahan ne ny tietty ite parhaat, mut nythän mamu tarttee kans halpaa ruokaa


    • härskiperse

      vittu! jos on mersu niin myy sen mersun ja ostaa sillä ruokaa ja tulee vittu ens viikolla kun vittu on rahat loppu nin sitten vittu vasta ottaan vittu sitä ilmasta vittu ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe