Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Luvian saaret

Turistina2016

Näin turistina haluaisin tietää että mitä saaria laitakarista itäänpäin lähdettäessä on? Kiitos asiallisista vastauksista.

19

2047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hutsaarin.poik

      Papinkari,väipäre,määrvuori. Meinaatko lähteä veneilemään. Muist sit laitta pelastusliivi pääles.

      • oivoisua

        No olitpa vitsikäs.


    • En.mää.mittää.tie

      Nii en mää mittää tie mut autol mää lähtisi liikkeel jos muul asia tulis laitkarist ittänpäi.

    • Vellinginholmi

      Edellisille kahdelle näsäviisaalle kommentoijalle esitän kysymyksen: Oletetaan laskette silakkarysän tai likimain pohjasta pintaan yltävät verkot, olkoot ne siika- tai muita verkkoja, Ison Pietarin itärannasta, suunnilleen saaren puolimatkasta, ulos niin ikään suunnilleen entistä merivartioasemaa kohti. Nousee sitten voimakas pohjoismyrsky, ja pyydystenne ankkurointi ei jaksa pitää niitä aloillaan vaan ne lähtevät ajelehtimaan, osin ankkureitaan mukanaan raahaten. Kun sitten myrsky ja sitä seurannut muutamia vuorokausia jatkunut maininki on riittävästi laantunut ja lähdette tietysti katsomaan pyydyksiänne huomaten että ne ovat kadonneet, mitä teette?. Ilmoitatteko varkaudesta vai päättelettekö että myrsky on pyydyksiänne siirrellyt ja että jotain saattaisi vielä etsimällä löytyä. Jos päätätte aloittaa etsimisen, mistä suunnasta aloitatte, myrskyhän siis oli pohjoisesta?.

      Olen pahoillani etten vastannut alkuperäiselle kysyjälle, pännivät vain niin paljon nämä junttiviisastelijat!

      • Tylly

        Taitaa olla lepakoita tapulissa sinulla. Ilmaisen neuvon annan pysy tukevasti maan kamaralla ja hae kalasi torilta.


      • Tyllynloukko

        Eli ketä kommentoit, aloittajaa vai nim. Vellinginholmia?. Jos jälkimmäistä niin myönnän että lepakoita on kotonani ollut, ei ehkä kuitenkaan tapulissa, ainakaan kirkon tapulissa, matkaakin sinne kirkolle on ja nuo jumalanuskonasiat ovat aika löysissä kantimissa meillä päin olleet. Et ehkä usko, mutta kerron sinulle merkillisen asian: Minulla on useamman vuoden ajalta ihan omakohtaisia kokemuksia liittyen siihen mitä kysyin. Sinulla sitä vastoin ei ymmärrys asiassa riitä etkä edes halua yrittää vastata. Eli olen ollut merellä sekä pohjanlahden pienemmillä vesillä että oikein valtamerillä, olen kokenut sekä Pohjanmeren että Drakensalmen aallot!.


      • Nautical

        Pitäisiköhän sinun infestoida itsellesi kartta mistä näet laitakarista itäänpäin olevat saaret,kerro ihmeessä mitä saaria sieltä löytyy niin laitan jahtini keulan kohti onnensaaria. Ja jos etsit vielä niitä verkojasi niin haeppa ne pietarin kallioilta.


      • Vellinginholmi

        Joo, ei ne verkot kyllä Tyllynloukkoon ajaudu, vaikka ei se sijaitsekaan Laitakarista itään, karttaa tuijottamatta arvioisin sen löytyvän suunnilleen Luoteesta. Verkkojen löytyminen Pietarin kallioilta olisi todella yksi mahdollisuus, mutta että mistä suunnasta, eteläiseltä rannalta vaiko pohjoisen korkeammilta kallioilta? Kevyemmät ja hennommin ankkuroidut verkkopyydykset saattaisivat sinne kallioille ajautua, mutta esim. massiivinen silakkarysä todennäköisesti ei, minne se siis pyrkisi?.


    • räyhä

      Vähäkari ja Isokari on itään päin Laitakarista.

    • Vellinginholmi

      Nythän oikea räyhä taisi sivulle ilmestyä...Aloittaja ehkä tarkoitti Luvian saariston saaria, katsotaanko Iso- ja Vähäkari nykyään Luviaan kuuluviksi, liitettiinkö ne Luviaan siinä samalla kun Luvia liitettiin entiseen emopitäjäänsä Eurajokeen tms., epäilen vahvasti!. Jos tulkitaan em. saarien sijaitsevan itään päin Laitakarista, yhtä hyvin voidaan nähdä krondstandin ja Ikarian saarten olevan itään päin Laitakarista.
      räyhän kaltaisista kommentoijista (käytän tarkoituksella pientä alkukirjainta kuten tekee ko. nimimerkki itse, vaikka kyseessä on saaren nimi!) aloittaja voi päätellä millaisten junttieinarien kanssa voi joutua tekemisiin jos Luvialle päätyy!.

      ps. Tuttu julkaisu tuo Nautical Almanac!.

    • Bayliner

      Kyllä löytyy Iso- ja Vähäkari laitakarista itään Google mapsista.

      • Hu.hu.mitä.sakkii

        Olet sää melkoinen google mapsi, mee sinne st1 juttelemaan noita suunistus taitojasi.


    • Vellinginholmi

      Olen 1.7 laittanut sivulle pienen kysymyksen kalanpyydyksiin liittyen. Joku jo esittikin että verkkoja pitää etsiä Ison Pietarin kallioilta. Pietareitahan siellä on kaksi, erotukseksi hieman etelämpänä olevasta tämä on nimeltään Iso Pietari, joissain kartoissa myös Pietarinkari.
      Kun tulee kuten joskus keskikesälläkin saattaa tulla, voimakas myrsky nimenomaan pohjoisen suunnalta, sillä on voimaa. Kun katsotaan vaikka karttaa, huomataan miten luodepohjoisesta aallokolla on matkaa aina merenkurkusta asti kerryttää voimaansa. . Oletetaan Ison Pietarin mantereenpuolelle pyyntiin lasketuksi perinteinen massiivinen silakkarysä. Se on siihen monesta pisteestä ankkuroitu, ns. maa-aita alkupäästään rannan kallioihin kiinnitetty jne..Myrsky kuitenkin vaurioittaa rysää tavalla jos toisellakin, repii ja raastaa, irrottaa osan ankkureista jne..Mutta tämäkään ei välttämättä riitä, myrskyn voima saattaa lähteä viemään mukanaan koko helahoitoa, jopa raahaten jäljellä olevia ankkureita perässään. Ja nyt tarinan ydin ja juonenkulku: Rysä lähtee liikkeelle myrskyä vasten, suunnilleen kohti pohjoista. Riippuen siitä minkä matkan se paikoiltaan siirtyy, jos se menee saaren pohjoiskärjen tasalle ja siitäkin vielä ohi, se samalla alkaa kaartaa kevyesti ulkomeren suuntaan. Eli tältä reitiltä sitä on syytä etsiä!. Miksi näin tapahtuu?. Myrsky aikaansaa Ison Pietarin ja Loukkeentolpan väliselle merialueelle ja erityisesti Ison Pietarin tuntumaan ihan tolkuttoman voimakkaan pohjavirtauksen, sen suunta on myrskylle vastakkainen. Miksi kalastajat sitten tämän tietäen kuitenkin tässä rysää pitivät, paikka on muutenkin vaativa jo syvyytensäkin takia?. Siksi että se oli kalastavuudeltaan parhaimpia rysäpaikkoja vieläpä niin, että siitä yleensä tuli silakkaa hyvin silloin kun muista paikoista ei tahtonut tulla juuri mitään, ja kalan hintahan tuollaisten jaksojen ajaksi hyvinkin pompsahti!.

    • Vellinginholmi

      Aloittajalle vielä siltä varalta että hän sivua vilkaisee. Oma tarinointini vähän lipsahti aiheesta sivuun, toki saariakin tuli mukana mainittua. Alkuperäiseen kysymykseen on vaikea vastata tietämättä mitä kysyjä etupäässä haluaisi tietää. Saaret ja niiden nimet, sijainnit yms. kun näkee kartasta parilla vilkaisulla. Rantautumispaikkojako haluaisitte tietää, vaiko muinaismuistojen sijainteja?. Saaristo on paikoin hyvin karikkoista ja matalaa, jatkuvasti mataloituvaa sitä paitsi. Jos satunnaisena turistina liikkuu, kannattaa pysytellä vähillä merkityillä väylillä. Jos vähänkään enempi tuulee, ja ollaan liikkeellä esim. pienehköllä perämoottoriveneellä, ei aivan ulkosaaristoon pidä mennä ensinkään. Paikallisilla on kai vuosisatoja ollut omat juuri mitenkään merkitsemättömät väylänsä. Nykyiset kartat alkavat kyllä olla aika kattavia.
      Varsinkin sisäsaaristo on käytännössä kesämökkejä täynnä, erityisesti kaikki autolla tavoitettavat alueet kuin myös lyhyen venematkan päässä olevat, ovat varatut. Aspiskerin saaren ja mantereen väliin jäävä Skriivarholmi oli ainakin pitkään rakentamaton ja siellä kyllä telttailtiinkin, varsinkin länsiranta on sopiva rantaanmenolle. Itärannalla on komea merestä ylös pistävä iso pyramidin muotoinen kivi. Suunnilleen kiven kohdalle saarelle on aikoinaan talvella ajettu paperipuuta ja halkoja, ne on sitten kesällä siinä lastattu proomuihin ja kuljetettu muualle. Läheisessä Verkkorannassa on sijainnut, Laitakarin tavoin, merkittävä laivaveistämö. Tätä ei arvaisi ja uskoisi ellei siitä olisi säilynyt paljon tietoja, niin paljon vedet ovat mataloituneet. Ranta mistä on laskettu vesille 30- 40- metrisiä purjelaivoja, on nyt matalimman veden aikaan pelkkää kuravelliä!.
      Vellinginholmi, tai W:llä aloitettuna, milloin mitenkin, mistä nimimerkkini nappasin, on matala pieni lahti Aspiskerin saaren länsirannalla, siellä on ollut osin mädäntyneenä ja osin vaan matalan rantaveden mutaan painuneena tuollaisen vanhan purjelaivan pohjarakenteita, vastaavia tiedetään toki useita.
      Aspiskerista koilliseen sijaitsee Maisasappi- niminen saari. Sitä ovat muutkin kuin minä ihmetelleet, miksi tämmöinen nimi on pitänyt keksaista alkujaan Majholmen- nimen tilalle!. Piste.

    • Benhar

      Ottikohan eilinen veneilijä suunan laitakarista itään,meinaan vaan kun kivikkoon ajautui.

    • kaljaasiihana

      kun lähdet laitakarista itään päin päädyt kuivalle maalle. tolle verkkonsa menettäneelle sanon, että mistä teitä pellejä sikiää??

    • sisäänvaan

      Sisäsiittosia pellejä hahhahhaa. Serkunkaa

      • messissäkö

        Tää vellinkipoju on kyllä penaalin tylsin kynä.


    • Mä.veneilen

      Ei mittää ko suunta itään nähdään sit määrvuorel,sillai ne herrasmies veneilijät seilaa. Hälyttäkää sit turuus taas helikopter pelastamaa. Olen sitä mieltä et kyl tyhmä saa ol mu tarttis osat pittää mölyt mahas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      30
      1760
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1520
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1471
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1392
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe