Suomen suurin talousrikos

TopraHujanen

WinCapitaa on kutsuttu Suomen suurimmaksi talousrikokseksi ja mediamyllytys sekä oikeusprosessit ovat olleet sen mukaisia.

Oheisten linkkien takaa löytyy pari pienempätä talousrikoksiksi ehkäpä luonnehdittavaa tapausta, joista valtamedia ei isosti uutisoi - ilmoittipa valtakunnallinen propagandakanava tässä aiemmin keväällä jopa luopuvansa uutisoinneista toisen, Panamapapereita koskevan, jutun osalta. Syy siihen selvinnee klikkaammalla linkin auki ja lukemalla ; )))).
Toisesta tapauksestahan ko. media muiden medioiksi itsensä luokittelevien tapaan ei ole uutisoinut lainkaan.

Olkaapa hjuvat:

https://www.facebook.com/notes/poliittisen-korrektiuden-parhaat-pkp/panaman-listalta-löytyviä-suomalaisia-henkilöitä-ja-yrityksiä-942016/590748814423311

"Listalta löytyy sellaisia henkilöitä, kuten Alexander Stubb, Juha Sipilä, Jyrki Katainen, Petteri Orpo, Jutta Urpilainen, Jorma Ollila, Sauli Niinistö, Matti Vanhanen, Paavo Lipponen. Käytännössä suurin osa kokoomuksen, keskustan, sdp:n, rkp:n, vihreiden entisistä ja nykyisistä kansanedustajista. Yrityksistä lähes kaikki tunnetuimmat yritykset. Yksityihenkilöiden ja yritysten veronkierron takia verottaja menetti yli 20 miljardia euroa rahaa."

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

"Kuitenkin valtio otti lainaa vuosina 1991-1995 peräti 47,2miljardia€ lisää, eli 35,3miljardia€ enemmän, kuin oli verotulojen lasku? Samaan aikaan kiristettiin kansan vyötä Iiro Viinasen toimesta niin paljon, että solki alkoi tuntumaan jo selkärangassa.

Vertailun vuoksi vuosina 1996-2014 valtio on ottanut velkaa yhteensä 54,7miljardia €.

Minne se lähes 35,3miljardia lainattua euroa hävisi ja mihin se käytettiin?"

"Pankit ajoivat yritykset konkurssiin ja laittoivat pakkohuutokauppaan yritykset ja velallisten kodit, jotka ostettiin edulliseen hintaan roskapankeille ja loppuvelat myytiin ulkomaalaisille perintäyhtiöille murto-osalla velkojen arvosta. Siitä seurasi se, että sadattuhannet kansalaiset jätettiin työttömiksi, kodittomiksi ja perintäyhtiöiden armoille vuosikymmeniksi ja syrjäytettiin yhteiskunnasta nostamaan erilaisia avustuksia, joista osa meni ulkomaalaisille perintäyhtiöille."


Nämähän ovat WinCapitaan verrattuina mitättömiä tapahtumia, mutta toinpahan ne tänne näytille kun ei ollut muuta tomerampata touhua ja WinCapita-keskustelukin näyttää pikkuhiljakseen tyrehtyvän.

Ehkäpä eräs palstan aktiiveista herää horroksestaan ja pääsemme ihailemaan hänen kynänsä tuotoksia WinCapitan suurrikollisia mollatessaan ja puolustaessaan Suomen hyvävelijärjestöjen korporaatioita.

27

1767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RosvotKuriin

      Jep, jep. Wincapita oli rehellistä peliä, koska muutkin rötöstelevät. KAnsalaiset kärsivät suurta vääryyttä viranomaisten taholta, 15 km/h ylinopeudesta saa sakot vaikka joku on ajunut suurempaakin ylinopeuttta jäämättä kiinni.

    • MaanTapaJaPalkkiovirka

      > Ehkäpä eräs palstan aktiiveista herää horroksestaan ja pääsemme ihailemaan hänen kynänsä tuotoksia WinCapitan suurrikollisia mollatessaan ja puolustaessaan Suomen hyvävelijärjestöjen korporaatioita.

      Älä suotta huolehdi, nimim. paskaperse tulee aivan kohta kehumaan, miten tuulipuvun housujen lahkeet ovat jo pitkään liehuneet kesätuulessa tapahtuneen rikoksen merkiksi. Jos on nahkapohjakengät, tärkätty kaulus ja tilit Panamassa, rikosta ei voida katsoa tapahtuneen. Saman asian ajan sopivan puolueen jäsenkirja tai aikaisempi virkamiesasema.

      Tämähän on vain maan tapa. Se mikä ei ole oikeus, ei voi olla kohtuuskaan eli mieluummin muut kuin minä. Suuri marssi kurjuudesta kauneuteen ja ryysyistä rikkauteen epäonnistui ja syntipukit tuulipuvuissaan saatiin kiinni. Tonnista saadaan talousrikos, miljoonassa tutkijan näkö kuitenkin hämärtyy.

    • TopraHujanen

      Itse itselleni kysymyksen esittäen ja siihen myös vastaten:

      Miksi suurimmalla osalla tiettyjen puolueiden nykyisistä ja entisistä kansanedustajista on tili Panamassa?

      Kysehän on yksinkertaisesti lahjonnasta; kun kansanedustajien lahjonta kriminalisoitiin meilläkin vuonna 2002 piti keksiä keinot, etteivät tapahtuneet lahjonnat, joita valkokauluspiireissä kutsutaan sivistyneesti lobbauksiksi, tulisi kansalaisten tietoisuuteen. Viranomaisista ei ole niin väliä kun ne itsekin ovat samoilla apajilla.

      Elikkä hommahan menee suurin piirtein ja jonkin verran oikaisten näin:

      Kun joku taho ryhtyy ajamaan omaa etuaan (esim. tuulivoimayhtiöt, talvivaarat, energian tuottamiseen ja siirtoon keskittyneet yhtiöt, nokiat, rahoitusalan eri toimijat, terveydenhuollon ammattilaiset jne...) saadakseen mieleisensä lakimuutoksen aikaiseksi on otettava yhteyttä (lobattava) niitä virkamiehiä ja poliitikkoja, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti asian etenemiseen eli ko. ministeriön ylimpiin viranhaltijoihin, ministeriin ja hänen lukuisiin avustajiinsa sekä eduskunnan lakivaliokuntaan.
      Kabineteissa käydyissä keskusteluissa hanke esitellään ja kerrotaan, että, mikäli asia saadaan ns. jalalle, on mahdollista avata tili Panamaan ja siirtää sinne x summa euroja tai muita oravannahkoja lobattavan nimelle sekä lakiesityksen saatua lopullisen hyväksynnän eduskunnassa ja valtion päämiehen sen allekirjoitettua tili karttuu taas sovitulla summalla.

      Mikäli käy niin, että jotkut tahot poikkeavat tässä maailman korruptoitumattomassa (kuten meille muistetaan niin usein kertoa) valtiossa maan tavaksi vakiintuneen käytännön piiriin johtavalta tieltä niin järjestelmän hyvät veljet iskevät takaisin koko voimalla ja palauttavat niskurit kuriin ja järjestykseen.
      Metsä- ja asvalttikartellioikeudenkäynnit ovat oiva esimerkki tällaisista tapauksista.
      Ja taas raha vaihtaa omistajaa.
      Kansalaiset taputtavat karvaisia käsiään.
      Mukava asustella ja odotella sitä lottopottia.

      Korostan vielä, että virallisestihan nämä eivät ole rikoksia, nämä lahjonnat, lobbaukset, korruptiot ja millä nimikkeellä niitä nyt halutaan kutsuakaan, ennenkuin oikeusistuin on ne sellaisiksi todennut.
      Oikeusistuimeen johtavan polun varsi on kuitenkin täynnään läpimätiä poliitikkoja ja virkamiehiä, joten hyväveli-järjestöt voivat huoletta jatkaa konnuuksiaan.

      Tämä vain näin meidän kesken, ettei joku tule suosittelemaan foliohattua.
      Se kun on se normitapa tyrehdyttää keskustelu samoin kuin kansanäänestyksen järjestämisen kieltäminen tärkeistä ja koko kansakunnan tulevaisuutta koskevista asioista päätettäessä.
      Brittiperiferiassa demokratia ottaa vasta ensiaskeleitaan, joten järjestelkööt siellä noita kansanäänestyksiään kuin tahtovat - katellaan me vain pitkin pottunokkiemme varsia tallukoiden touhuja arvostellen.
      Ehkäpä demokratian nimissä kansanäänestykset valittaessa mm. kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja vaikkapa presidenttiä pitäisi delegoida kansalta hyväveli-järjestöille.
      Heleppohan täällä sitten olisi elellä - ei huolta huomisesta eikä eilisiä muistella.

    • Pitäisi olla joku tolkku huudellessa. Tämähän on silkaa kaunaista kakkia koko avaus. Katsotaan hieman, mistä tiedot ovat peräisin.

      Facebook huutelijalta kysyttiin, että mistä se nimilista on peräisin. Hän antoi linkin:
      https://panamapapers.icij.org/
      Tältä sivulta pääsee liittymään vain email-porukan jäseneksi: ”Sign up to ICIJ’s mailing list, and receive a guided email tour of the Panama Papers investigation featuring the project’s biggest findings…” .

      Ei ole mitenkään mahdollista, että tavallinen tollero olisi päässyt tutkimaan Panama-papereita ihan omin nokkinensa, saati, ettähän olis kaivellut esiin nimilistan. Koko juttu on paksua valetta.

      Poliittisen Korrektiuden Parhaat PKP Joel Valerian Saarelma pakittaa omia puheitaan täydellä kaasulla näin: ”
      ” Me emme syytä ketään mistään. Olemme todenneet vain sen, että Panaman papereista löytyy paljon suomalaisia nimiä. Aivan vastaavasti sieltä löytyy myös paljon ei-suomalaisia nimiä.”

      Niinpä niin. Kun avaan Hesarin, sieltä löytyy paljon suomalaisia nimiä: Esko Aho.

      Jos jutut ovat tätä tasoa, en lainkaan kummastele, että klubilaisen tuulipuvun housujen lahkeet lepattavat ja takatukka hulmuaa kesätuulessa. Pösilöt. ;))))

      • PS. Oli hieman hellyttävää, että teillä oli oikein tullut ikävä minua. ;)))


    • Hiphaphei

      Rupluutti ruluuttaa yhä arvopapereita.

      http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Käräjiltä-täydet-korvausvaatimukset-Savossa-WinCapitasta-hyötyneille/792479?pwbi=190674d8b2c7f8ad7ce90759da732460

      • ihsskjdkjs

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016063021819991_uu.shtml

        WinCapitasta hyötyneitä määrättiin korvauksiin - summa yli 700 000 euroa

        Torstai 30.6.2016 klo 13.55

        Itä-Suomen käräjäoikeus antoi torstaina pariakymmentä WinCapita-sijoitusklubiin osallistunutta koskevan tuomion.

        Oikeus katsoi, että klubista saadut tuotot on korvattava valtiolle täysimääräisinä.

        Kaikissa tapauksissa oli kyse henkilöistä, jotka eivät tienneet klubin perustajan rikollisesta toiminnasta. Kyseiset sijoittajat saivat klubista enemmän tuottoja kuin itse siihen sijoittivat. Hyödyt vaihtelivat tuhansista euroista satoihintuhansiin.

        Suurimmillaan korvattava summa nousee tässä kokonaisuudessa reiluun 700 000 euroon.


      • Pätkänen

        Sieltähän se taas ropisee lsää kolhoosikassaan. Nämä tavallista paremmin toimeentulevat henkilöt varmasti maksavat nopealla aikataululla rikoshyötynsä takaisin.


      • Ei.näin

        Voit unohtaa kolhoosikassan!


    • Vieläpaalupaikalla

      "WinCapitaa on kutsuttu Suomen suurimmaksi talousrikokseksi ja mediamyllytys sekä oikeusprosessit ovat olleet sen mukaisia."

      Tämä on totta, on Suomen suurin, mutta katsellaan löytyykö panamasta poliitikkojen salainen korruptiokassa muutamine miljardeineen..siten wincaputt jää kakkoseksi.

    • TopraHujanen

      http://yle.fi/uutiset/osa_panama-papereista_julki__mukana_uusia_suomalaisnimia/8868775

      "ICIJ:n maanantaina julkistettavasta tietokannasta löytyy yli 60 yritystä, joilla on yhteys Suomeen. Tämä tarkoittaa, että yhtiön omistaja, osakas tai välikäsi ovat suomalaisia tai he toimivat suomalaisesta osoitteesta käsin.

      Näiden ohella Panama-papereista löytyy satoja muita suomalaisnimiä, jotka eivät ole nyt julkistettavassa rekisterissä."

      Tämä YLE:n uutinen on ilmestynyt 9.5.2016, mutta YLE ei ole julkistanut noita suomalaisyrityksiä eikä suomalaisia henkilöitä vaan ilmoitti, että lopettaa Panama-papereista uutisoinnin.

      Tuolta http://pastebin.com/SRqx55Lk noita suomalaisnimiä näkyy löytyvän ja kun YLE ei jostakin syystä halunnut julkaista itse joko löytämiään tai muuten käsiinsä saamia tietoja niin jokainen voi tykönään tehdä päätöksen joko luottaa tai olla luottamatta linkin tietoihin.
      YLE lienee omalla toiminnallaan aiheuttanut kohtuullisen kokoisen luottamusvajeen omaan uutisointiinsa.

      Mikäli jollakin mielenkiintoa ja intoa piisaa niin tuoltahan https://panamapapers.icij.org/ niitä papruja voi rekisteröitymällä tilailla.

      PS. Keskusrikospoliisi muuten julkaisi ja pani myyntiin yli 3200 suomalaisen täydellisen henkilörekisterin 2.2.2011, joista 593 oli KRP:n ilmoittaman mukaan epäiltyinä törkeistä petoksista ja rahankeräysrikoksista, joista maksimirangaistus on 5 vuotta vankeutta.
      Loput olivat tunkin talleroita, joiden oikeusturvasta ei tarvinnut välittää kun olivat syntyessään tulleet tyhmyydellä rokotetuiksi. (lähde: Jouni Laihon loihemat lausumat)
      Lopputulemanhan tiedämmekin.

    • Houhouhei
    • Vi-Mu-Ku

      "Keskusrikospoliisi muuten julkaisi ja pani myyntiin yli 3200 suomalaisen täydellisen henkilörekisterin 2.2.2011, joista 593 oli KRP:n ilmoittaman mukaan epäiltyinä törkeistä petoksista ja rahankeräysrikoksista, joista maksimirangaistus on 5 vuotta vankeutta."

      Winkkarin joukostahan on löytynyt vuosien saatossa omien laskelmieni mukaan 6 (tahi 7) jäsentä, jotka olivat lopulta syyllistyneet rikokseen.

      593 - 6 = 587 epäiltyä rikollista, joiden nimet ja hetut julkaistiin turhaan rikollisena aineksena - tässä vaiheessa nimim. paskaperse tosin hykertelee tyytyväisyyttään periaatteella mieluummin-muut-kuin-minä. Mitä tulee muihin "pelaajiin tai sijoittajiin", mikä ihme saattoi olla syynä sille, että heidänkin tietonsa asetettiin vapaaseen myyntiin?

      Vaikka tätä asiaa pohtii miten päin tahansa, ko. juonittelulle ei löydy enää kuin yksi puolustaja: nimim. paskaperse. Kuka tahansa tervejärkinen ajattelee nykyisin, että olisi sen asian paremminkin voinut hoitaa.

    • ”Tuolta http://pastebin.com/SRqx55Lk noita suomalaisnimiä näkyy löytyvän...”
      Pastebin on web-sovellus, johon kuka tahansa voi lykätä omia tekstipätkiään katseltavaksi. Se ei takaa yhtään mitään muuta kuin sen, että tämmöinen teksti on tekaistu. Mitään linkkiä Panama-papereihin ei Pastebinnassä ole.

      ”Koko listan voi jokainen netistä tutkia itse.”
      Trallalaa – edelleenkään yksityisellä torvelolla ei ole pääsyä Panama-papereihin. Tämä lista on ihan huuhaata.

      http://yle.fi/uutiset/osa_panama-papereista_julki__mukana_uusia_suomalaisnimia/8868775
      Ylen puuhastelua Panama-papereiden kanssa voit lukea tästä.

      Tällä erään tietääkseni verottaja pohtii oikeudellisia vääntöjä, jota saisi YLE:n luovuttamaan Panama-papereita heille. Saa nähdä, miten käy.

      Kiinnitän edelleen huomiota siihen, että asiasta Facebookissa elämöinyt ”Poliittisen Korrektiuden Parhaat PKP Yhteisö” pakitti itse kaikista väitteistään. Ilmeisesti nimilista on omatekemä ja ihan tuulesta temmattu.

      On säälittävää ja surkeaa, että avauksessa yritetään ratsastaa silkalla valheella.

      Rötösherrat kiikkiin ja korruptiosta virkamiestä halolla päähän on hyvä asia. Tällainen älyvapaa valehtelua ei edistä asiaa millään tavalla.

      • äähhääh

        "Rötösherrat kiikkiin ja korruptiosta virkamiestä halolla päähän on hyvä asia. Tällainen älyvapaa valehtelua ei edistä asiaa millään tavalla."
        Winconnat vaan yrittää muuttaa puheenaihetta, eihän me mitään kuin muut.
        Parhaat:
        1. Miksi nuo vapautettiin ja mut napattiin
        2. Viranomaisrikolliset
        3. Hannun kaveri sai pitää miljoonat

        Aina sanotaan, pösilöt jää kiinni ja fiksut korjaa potin. Wincaputtiin meni 600 pösilöä jostain syystä ja nyt maksavat rahoja sitten takaisin. Jos oma äly ei riitä, älyä voi lainata (kysy neuvoa pankinjohtajalta, kannattaako sijoittaa)


      • LPB-532
        äähhääh kirjoitti:

        "Rötösherrat kiikkiin ja korruptiosta virkamiestä halolla päähän on hyvä asia. Tällainen älyvapaa valehtelua ei edistä asiaa millään tavalla."
        Winconnat vaan yrittää muuttaa puheenaihetta, eihän me mitään kuin muut.
        Parhaat:
        1. Miksi nuo vapautettiin ja mut napattiin
        2. Viranomaisrikolliset
        3. Hannun kaveri sai pitää miljoonat

        Aina sanotaan, pösilöt jää kiinni ja fiksut korjaa potin. Wincaputtiin meni 600 pösilöä jostain syystä ja nyt maksavat rahoja sitten takaisin. Jos oma äly ei riitä, älyä voi lainata (kysy neuvoa pankinjohtajalta, kannattaako sijoittaa)

        Tuossapa oli lapsekas kannanotto.


    • TopraHujanen

      "Trallalaa – edelleenkään yksityisellä torvelolla ei ole pääsyä Panama-papereihin. Tämä lista on ihan huuhaata. "

      Olenko havaitsevinani pelonsekaista helpotuksen tunnetta Perseentervaajan kommentissa?

      Eihän kenelläkään pitänyt olla pääsyä Panama-papereihin, ei Wikileaksin julkaisuihin, ei Edward Snowdenin esiin tuomiin salaisiin tiedostoihin eikä myöskään valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston salaiseen, virkamiesten silmille tarkoitettuun valtakunnanmaali- ja koepallosuunnitelmaan WinCapita-asiassa, joka oli laadittu 12.11.2009 harhauttamaan valtion kirstun vartijaa 10 vakituisen syyttäjän palkkaamiseksi ja niiden klubilaisten, joilla omaisuutta oli, puhdistamiseksi maallisen mammonan painolastista.
      Vähän niin kuin aloituksessakin mainitun kotikutoisen (model Manu matkalla EU:iin) pankkikriisin "hoidossakin" tehtiin.

      Maailma on täynnään "Top Secret"- ja muilla vastaavilla leimoilla varustettuja virallisia asiakirjoja, joita ei ole tarkoitettu tavallisen karjan silmille.
      Miksiköhän ei?
      Avoimessa demokratiassa, kuten meille niin usein kerrotaan?

      "Tällä erään tietääkseni verottaja pohtii oikeudellisia vääntöjä, jota saisi YLE:n luovuttamaan Panama-papereita heille."

      Näinhän meille on kerrottu, mutta voimmeko olla varmoja, ettei kyse ole vain sumutuksesta, jolla yritetään haudata YLE:n yllättävä ja äkkinäinen suunnanmuutos Panama-papereiden julkistamisessa?

      "Tämä lista on ihan huuhaata. "

      Mistäs sinä sen noin varmasti tiedät kun oletettavasti et ole itse noita Panama-papruja selaillut?

      Tämä lista nyt sattuu olemaan ainoa, joka on Suomessa julkaistu ja YLE:n uutisoimat tiedot suomalaisista henkilöistä ja yrityksistä osaltaan tukevat listassa esiin tuotuja nimiä.

      YLE:hän voi niin halutessaan joko vahvistaa tai kumota PKP:n nimilistan tai listassa nimetyt voivat nostaa oikeudellisen kanteen PKP:n taustahenkilöitä vastaan.

      Jokainen voi itse päättää mihin uskoo, maailmassahan on tuhansia eri uskontojakin ja poliittisia järjestelmiä, joista jokaista osa ihmisistä pitää ainoana oikeana ja muita virityksiä vääräoppisina.

      Absoluuttinen totuus (lähde Jyrki Katainen ;)))) on kuin myrskyn riepoteltavana oleva kaarna-alus ilman mastoa ja potkuria, jonka kotisatama ja määränpää ovat ns. sattuman sanelema juttu.
      Tämän päivän absoluuttinen totuus voi huomenna osoittautua emävalheeksi, kuten olemme saaneet huomata vaikkapa Isä Aurinkoisen kohdalla, jonka kuoltua monet Suomessakin puhkesivat kaipuun ja epätoivon kyyneliin, mutta nyt jälkikäteen, Stalinin hirmutekojen tullessa laajemmin julkisuuteen, kätkevät häpeänsä vaikenemisen taakse.

      YLE on ns. puun ja kuoren välissä, se lähti mukaan Panama-papereiden globaaliin hurmokseen, mutta jo(t)kin vastaan tullu(ee)t asiat tyrehdyttivät uutisoinnin alkuunsa.
      Voisiko ajatella, että YLE:n rahoituksesta ja siten myös koko olemassa olosta päättävät olisivat napanneet YLE:n johdon peukalot ruuvipenkkiin?
      Ja niitähän tuosta PKP:n listasta löytyy pilvin pimein.

      Vanha totuus kertoo, että sitä mielipidettä tai asiaa, joka uskalletaan ääneen kertoa on pidettävä totuutena, kunnes joku sen perustellusti kumoaa.

      Sitä odotellessa....

      " Wincaputtiin meni 600 pösilöä jostain syystä ja nyt maksavat rahoja sitten takaisin."

      Tuo on tyypillinen kommentti sellaiselta, jonka medialukutaito on pakkasen puolella ja joka ei ole henkisestä laiskuudesta tai kyvyttömyydestä johtuen kyennyt selvittämään taustoja legendasta nimeltä "600 wincapitarikollista".

      Legenda on lähtöisin marraskuussa 2010 VKSV:n ja KRP:n pitämästä yhteisestä mediatilaisuudesta, jossa todettiin mm. klubin päätekijöiden syytteiden nostoista ja syyttämättä jättämisistä sekä, Maria Vuorivirta-Heikkisen suulla, n. 600:sta rikoksesta epäillystä sekä niiden määrän kasvusta.

      Noiden 593 nimellä julkaistun joukossa oli huomattavan paljon sellaisia, jotka eivät olleet tulouttaneet otnankaan kopeekkaa klubista, mutta he olivat sponsoroineet muita klubiin ja heillä oli realisoitavissa olevaa omaisuutta, jonka vuoksi he joutuivat valtakunnanmaalistrategian kohderyhmäksi.

      Kaikkien onneksi eräs järjestö ja muutamat jäsenet saivat tuon todella härskin suunnitelman romutettua ja yksi arkkitehdeista (A-P Koivisto) uhrattiin hätäpäissään isokenkäisempien suojelemiseksi.

      Klubista saamansa rikoshyödyn joutuu palauttamaan (???) valtiolle (???) huomattavasti suurempi joukko kuin nuo KRP:n myymässä henkilörekisterissä nimetyt rikoksesta epäillyt, sillä klubissa oli 2021 voitollista tiliä ja ilman oikeita suhteita voitot peritään pois.
      Klubin ulkomaan elävät ovat asia erikseen.

      Medialukutaito on taitolaji jos mikä.

    • ”Tämä lista nyt sattuu olemaan ainoa, joka on Suomessa julkaistu...”
      Köyhää on logiikka. Julkaisija on ”Poliittisen Korrektiuden Parhaat PKP Yhteisö” Facebookissa. Listan julkaisija pakitti itsekin kaikista väitteistään pikapikaa, kun joku hieman asiasta kyseli.

      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=24704.0
      Kummallinen nimilista on julkaistu myös MV-lehden keskustelupalstalla. Myös siellä kyseltiin nimilistan alkuperää, mutta mitään yhteyttä Panama-papereihin ei osattu osoittaa.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000409853.html
      Listan alkuperä on Arvopaperilehden listaus suurimmista pörssiomistuksista. Kaikki omistusten kirjoitusasut ovat täysin identtiset sekä MV-lehden listalla että Arvopaperilehden listalla. Esimerkkejä:
      Casimir Ehrnrooth perh. (suomalainen lyhenne)
      Patricia Seppälän perilliset (suomalainen juridinen henkilö)
      Vidgrénit (suomalainen monikko)

      Tähän Arvopaperi-lehden listaukseen on sitten survottu sekaan näkyvimpiä poliitikkoja. Luultavasti löytäisin myös sen peruslistauksen, josta poliittiset henkilöt on napattu, mutta en viitsi edes sitä etsiä. Listaus on muutenkin ihan päiväselvää kusetusta.

      On täysin huuhaata uskoa, että kuolinpesät tai perheet olisivat käyttäneet juridisena yksikkönä kuolipesää ( tai perhettä) rekisteröidessään omistustaan Panamaan. Vielä hullumpaa on ajatella, että ulkomailla olisi käytetty suomenkielisiä lyhenteitä "perh." tai "perilliset".

      Nyt on sitten näytetty toteen sekin, että lista, johon vetosit, on silkkaa kusetusta.

      Mitä sinä lallattelitkaan medialukutaidosta. ;)))

      • Yritysten nimilista on muuten nusaistu jostakin listasta, jossa on liikevaihdon mukaisessa järjestyksessä Suomen suurimmat yritykset. Näitä listauksia löytyy Wikistä ja talouslehdistä.

        En viitsinyt tunnistaa, minkä vuoden listaa on käytetty. 10 ensimmäistä näyttää olevan on Wikin mukaisessa (2013) järjestyksessä.

        Sekö on sitä medialukutaitoa, että silmät pyöreinä uskotaan MV-lehden keskustelupalstalla esiteltyyn tökeröä nimilistaa ja hölmönä postataan sitä edelleen. Saisit hävetä. ;))))


      • TopraHujanen

        "Nyt on sitten näytetty toteen sekin, että lista, johon vetosit, on silkkaa kusetusta."

        Jaa, emmää vaa huomannu.


    • SodutKanssa

      Onneksi KRP julkaisi näiden pösilöiden nimet ja pankkitilinumerot, ei vahingossakaan kukaan laita rahaa niille tileille.

      Panaman tilejä odotellessa.

      • äähhääh

        Paljon hävisit pässi?


    • Pölllööapi

      Paljonko joudut palauttaa valtiolle.pässien pässi

    • Hyvävelieijätä

      Eiköhän kaikkien aikojen kusetus ole se, että johtavissa asemissa olleiden ihmisten lisäeläkkeisiin kupataan joka vuosi kymmeniä miljoonia, kun työnantajien maksamat lisäeläkemaksut eivät riitä näitä eläkkeitä kattamaan.

      Hesari julkaisi tämän tiedon muutama vuosi sitten, mutta jostain kumman syystä aihe vaiettiin kuoliaaksi mediassa salamaakin nopeammin.

    • TopraHujanen

      http://yle.fi/uutiset/pekka_peran_talvivaarasta_tuli_jalleen_startup-yritys__yhtiolla_on_kaksi_vuotta_aikaa_loytaa_rahaa_velkojen_maksuun/9088239?origin=rss

      "Talvivaaralle ei jää kauppojen jälkeen käytännössä mitään toimintaa eikä tuloja. Pekka Perän johtama yhtiö on ollut yrityssaneerauksessa marraskuusta 2013 lähtien.

      Kassassa on selvittäjä Jaatisen mukaan noin viisi miljoonaa euroa, jolla yhtiö porskuttaa muutaman vuoden. Palkka juoksee kaivososakeyhtiön 13 työntekijälle, Pekka Perä mukaan lukien.

      Perä kuittaa velkaisesta yhtiöstään yli 26 000 euron kuukausipalkkaa."

      Että näin.

      Viitisen miljoonaahan sitä jäi WinCapitan taustayhtiön tilillekin sijoittajien varoja kun KRP ja syyttäjä Arjas tempaisivat töpselin seinästä.

      Valtio varasti nuo vajaat viisi miljonaa ja sijoittajille kerrottiin kät Kari Kankaan suulla, ettei teillä ole mitään asiaa oikeussaliin omianne perämään.

      Vaan toisin ovat asiat kun kyseessä on virkamiesten ja poliitikoiden manipuloima huijaus - sijoittajien varat jaetaan rikoksen arkkitehdeille muhkeina kuukausipalkkoina työstä, jota ei oikeastaan edes ole olemassa.

      Katainen saa maanpetoksella ansaitsemastaan komissaarin touhusta 28 000 euroa kuukaudessa ja Perä miljardivahingon aiheuttamisesta yli 26 000 ekua.

      Hyvin ovat konnat leiviskänsä hoidelleet ja mikäs on hoidellessa hyvä veli - verkostojen luvatussa maassa.

      Ei kun matoa koukkuun ja uutta innovatiivista miljardiluokan startupia kehittelemään.
      Tämä maahan niitä tarvitsee, kuten asian ilmaisi entinen valtionvarainministeri Aleksanteri Stuppi.
      Näin sitä rakennetaan hyvinvointivaltiota virkamiehille ja poliitikoille ja aineellisen hyvän tuojat palkitaan ruhtinaallisesti.

      Suomalaisten geeniperimässä täytyy olla jokin juonne, joka johdattelee harmaan solukon passiiviseen olotilaan.
      Ei noin läpinäkyvän kusetuksen jatkumista voi muuten ymmärtää.

    • hyvinkummaa

      Nyt on pinnalla uutinen et valtio korvaa huijatuille menettämänsä rahat? ?? Miksi valtion pitäisi korvata hyväuskoisille wincapitaan hurahtaneille? Kuinka paljon ihmiset sijoittavat moneen muuhun ja kaikki menee eikä kukaan tai mikään korvaa.En tajua miksi wincapita on poikkeus.

    • Appinaasatana

      Valtio ei korvaa mitään. Kerätyt rahat palautetaan oikeille omistajille piste.Jo oli aikakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe