Satamat Itä-Virossa

Ape123

Itä-Viro on vielä näkemättä, joten kauden määränpääksi on valikoitumassa Narva. Löytyykö satamatärppejä Pranglista itään tai kokemuksia Narvan satamasta.

12

1779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mantalkiin
      • napqm8732

        Tuskin Vergiin kannattaa mennä. Satamamaksu nousssut rajusti 38 jalkaa maksaa 40€/vrk 2016.


      • Ei_mennä
        napqm8732 kirjoitti:

        Tuskin Vergiin kannattaa mennä. Satamamaksu nousssut rajusti 38 jalkaa maksaa 40€/vrk 2016.

        Onko Viinistukin noin kallis?


    • että_näin

      Tuo Visit Estonian sivut ovat hyvät, kiitti
      Karttanäkymä kaikista satamista
      https://www.visitestonia.com/fi/viron-kartta?selected_entry=231233
      ja monesta saa vielä merikarttanäkymän, kun klikkaa satamaesittelytekstissä 'State Port Register' esim.
      https://www.visitestonia.com/fi/haapsalun-westmerin-satama
      ->State Port Register
      http://www.sadamaregister.ee/SadamaRegister/sadam/404?lang=en
      ja oik.alakulmasta 'Port on map'
      http://www.sadamaregister.ee/SadamaKaart/DoGis?app_id=SREG3&user_id=at&BBOX=472584,6535585,472804,6535895&LANG=2

    • Ofiuhpauhgi

      Terveisiä Vinistusta, vajaa 30 mailia Pranglista itään. Hyvä paikka, suosittelen.

    • puolensa

      Viinistu vai Vergi?

    • Ape123

      Vastailen itse omaan kysymykseeni:
      Viinistu, kuten joku tuossa kertoikin, on hyvä satama. Ravintola on tasokas ja extrana mahdollisuus hotellin aamiaiseen.
      Suihkutilat hiukan ovat hiukan vaatimattomat, eikä taidenäyttelyn lisäksi nähtävyyksiä ole ainakaan kävelyetäisyydellä.

      Käsmu ei sovellu yöpymiseen. Tuulensuoja heikko ja laiturit eivät ole oikein iskussa. Merimuseo on tuollaiseksi kylämuseoksi ok ja jäätelökioski oli pienen kävelymatkan päässä. Kauniita taloja ja pihapiirejä oli useita.

      Vösu on positiivinen yllätys. Uudet laiturit ja polttoainemyynti. Hienot hiekkarannat alkavat heti sataman vierestä ja kylälle johtaa laudoitettu rantapolku. Parakki wc ja suihku, lähimpään baariin noin kilsa.

      • Ape123

        Unohdin kertoa, että Mohnin saari on käymisen arvoinen. Saarta pitää lähestyä idästä ja suunnata suoraan pientä vaaleaa hiekkapoukamaa kohti. Noin 100m päässä kaiku näytti vielä yli kahta metriä. Siihen ankkuriin ja jollalla tai uiden maihin. Saaressa opastettu polku ja kiva majakan pihapiiri. Majakkaan ei pääse sisälle.


      • EEEEEEEEEstiiiiiiin

        Viinistun ympäristössä on paljonkin nähtävää, esimerkiksi Viron kauneimmaksi palkittu Turbuneemen kylä noin kolmen kilometrin päässä Viinistusta.
        Paikalla kannattaa viipyä kokonainen päivä, silloin ehtii kiertää satamasta vuokratulla fillarilla koko Pärispean niemen, matkalla maisemat on ajoittain todella upeita ja Loksan pikkukaupungissa voi käydä Kaubamajassa täydentämässä ruoka-/juoma- tai taloustavara varastojaan. Myös niemen luoteiskärjessä oleva Pärispean kylä on idyllinen ja luo oivallisen vastakohdan tien päässä olevalle hyvätylle neuvostoaikaiselle kalajalostamolle ja betoniselle vartiotuvalle.


    • kisskisskissakarkki

      Oltaisiinpa huomattu lukea täältä ensin nähtävyyksiä kun oltiin viinistussa🙅

    • Ape123

      Raportointi jatkuu Purtsesta.
      Sataman laiturit ovat tuliterät. Paikkoja yhteensä noin 10, joista osa paikallisten käytössä. Laituri on suojainen, vaikka toisin voisi kuvitella.
      Satamarakennus on uusi, suihku ja wc ovat siistit. Alue on aidattu ja satunnaisesti, tai ehkä kameravalvonnan perusteella, paikalle ilmestyvä satamakapteeni antaa portin avausnumeron. Saunan rakentaminen on käynnissä ja valmista pitäisi olla lähipäivinä.
      Satamasta on noin 3 km Purtsen linnaan. Linnan ravintola on normaalisti auki vähintää kahdeksaan, mutta meidän vierailupäivänämme poikkeuksellisesti suljettiin kello neljältä. Pääsimme katsastamaan komeat salit, mutta ruokalistaan emme päässeet tutustumaan. Jatkoimme ystäviemme autolla itään katsomaan Sakan kartanoa ja Valasten putousta. Molemmat ovat hienoja paikkoja. Purtsessa kannattaa siis pysähtyä, jos täällä suunnalla liikkuu.

    • Ape123

      Loppuraportti!

      Toilan satamaan tutustuimme vain maitse. Satamassa oli hienot rakennukset, jotka tosin vaikuttivat seisovan turhanpanttina. Satamakapteeni tuijotteli televisiotaan, eikä ollut oikein kiinnostunut mahdollisista asiakkaista. Ainoa kieli oli venäjä, mutta venäjäntaitoinen kaverini ei saanut kapteenilta selvää vastausta kysymyksiin suihkusta ja vessasta. Myös ravintola löytyi. Se oli auki, mutta asiakkaita ei ollut. Sataman ympäristössä oli kaunis puisto ja siellä pitäisi olla kartano/linnaravintola. Emme kuitenkaan sitä nähneet. Satamassa oli muutama paikallinen noin 30ft purjevene, eli syvyys olmeisesti ok.

      Me jatkoimme veneellä Narvaan. Ilmoittauduimme mereltä rajavartioille numeroon 372 3331570. Meidät määrättiin pysähtymään Narvajoensuulla olevaan rajavartioston pisteeseen. Ystävällisiä virkamiehiä jotka välttävällä englannilla kysyivät muutamia perusasioita ja tarkastivat paperit.
      Narvajokea oli helppo ajaa kaupunkiin. Raja on merkitty punaisin palloin. Kaupunkina Narva oli pettymys. Linna oli toki komea ja sen torni korkea, mutta kaikki touhu oli kovin venäläistä. Laituri oli suht ok, tosin kylkikiinnityksenä tilaa vain ehkä kolmelle. Laiturin edessä on baari, josta pitäisi saada ruokaakin. Meiltä se ei kuitenkaan luonnistunut. Aina oli väärä aika. Juomaa kuitenkin sai, kunhan jaksoi odottaan tarjoilijoiden sähläämistä hanojen kanssa.
      Palasimme vielä illalla Narvajoensuuhun. Siellä on vieraslaituri, mutta live konsertti sataman baarissa ei kiinnostanut. Yövyimme rajavartioiden vieressä olevassa kalalaiturissa. Koko aamun saimme ihmetellä paikallista kalastustouhua ja rantojen miehet tarkkailivat venettämme lähietäisyydeltä. Rannasta oli alle kilsa kauppaan ja kylän baareihin. Ruoka ei tuottanut suuria elämyksiä, mutta läheinen hiekkaranta oli upea.

      Meidän reissumme oli tässä. Kokemuksen perusteella voin suositella Viinistua, Vösua ja Purtsea. Siitä idempänä Venäjän vaikutus alkaa tuntua ja palvelu on sen mukaista. Erityisesti toivon vieraita Purtsen pieneen satamaan. Erittäin fiksu satamamestari ansaitsee mahdollisuuden uuden satamansa kehittämiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe