Hedelmällisyyden maksimointi?

ennakoija

Hei. Olen 21 vuotias nainen. Minulla ei ole lapsia enkä niitä ihan vielä halua mutta myöhemmin ehdottomasti. Haluaisin neljä.

Minua pelottaa että hedelmällisyys laskee ennen kuin alan lastentekoon. Lueskelin netistä että jos haluaisi 3 lasta niin kannattaisi aloittaa yrittäminen jo 23 vuotiaana. No mites kun haluaisin neljä?

Enkä kyllä tiedä, kaksi vuotta on aika lyhyt aika. Sitä potentiaalista isäehdokastakaan kun ei vielä ole... ja mistä sellaisen muka edes löytää??? Tähän asti miesehdokkaat on ollut just sellasia etten todellakaan kelpuuttais lasteni isäksi :p

Se että mies olisi savuton, käyttäisi alkoholia vain vähän tai ei ollenkaan tai siis missä se raja nyt kulkee milloin se vaikuttaa hedelmällisyyteen? Elintavat jne jne ja sitten vielä olisi muutenkin sopiva että muutenkin kuin isäksi ja henkisestikin eikä vaan siittokoneeksi.

Mutta niin, yritin etsiä netistä jotain hedelmällisyystestiä et oisin halunnu laskea tyyliin oman hedelmällisyysprosentin. Että mitä mä itse voisin tehdä asialle, että en nyt millään huonoilla elintavoilla esim huonontaisi mahdollisuuksiani saada lapsia myöhemmin vaikken niitä nyt yritäkään.

Tosin ei minulla nytkään ole ehkäisyä. Keskeytetty yhdyntä yms käytössä ja useita kumppaneita, jotka ei tosiaan oo niitä umelmaisäehdokkaita, mutta ongelma on että oikein mikään ehkäisy ei sovi minulle. Ja jos jotain on yritetty niin sekin on mennyt pieleen. Esim ehkäisyrengas HÄVISI... kumille olen allerginen, pillerit yms ei sovi yhteen lääkitykseni kanssa... mitään kierrukkaa en halua.

Niin, voikohan minun sairaudet ja lääkitykset vähentää hedelmällisyyttä? Käytän lamictalia, seronilia ja consertaa. Aika usein panadolia, plus kuuriluontoiset. Sairastelen usein.

Sairauksia on epilepsia, ärtyneen suolen oireyhtymä, määrittelemätön mielialahäiriö. Syömishäiriö oli/on nyt taka alalla. Oli siis anoreksiaakin mutta nyt painoindeksi on noin 20 mutta syön silti edelleen hyvin epäsäännöllisesti ja yksipuolisesti. Puutoksia on. Vitamiineja en meinaa millään muistaa ottaa. Alkoholia on lähiaikoina mennyt reilummin. Siis 1-2 kertaa viikossa tai vähintään 2 viikon välein. Varmaan joku noin 8 annosta/kerta. Aiemmin olin 2 vuotta köytännössä kokonaan juomatta jota ennen oli parin kuukauden tälläinen biletyskausi. Liittynee mielialahäiriöön. Olen kyllä harkinnut lopettamista uudelleen/vähentämistä.

En polta. Enkä ole polttanut, kokeillut joskus.

Mitä kaikkea mun sitten pitäis huomioida sen "isän valinnassa"? Noin niinkun tön hedelmällisyyden kannalta siis. Muuten tottakai on tiukatkin kriteerit jo olemassa.

Luin netistä että jopa se että miehen äiti on tupakoinut esim ennen raskautta, voi heikentää miehen sperman laatua. Samoin miehen aiempi huumeiden kuten kannabiksen käyttö. Ja näitä seikkojahan riittää. No eihän täydellisiä ihmisiä ole olemassakaan mutta kumminkin.

Mistä näitä terveitä isäehdokkaita löytää? Kaikki nuoret (alle 35) tuntuu olevan enemmän tai vähemmän ei niin terveesti eläviä.. ainaki ne potentiaaliset ei Satu mun kohdalle näköjään. :/

3

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielestäni olet kylläkin itse liian sairas lisääntymään ja seksikäyttäytymisesikin on varsin huolestuttavaa. Tunne vastuusi, älä ole itsekäs.

    • mietimietijamieti

      Nykytutkimuksen valossa nainen on hedelmällisimmillään 30-vuotiaana!!!

      Sinuna keskittyisin nyt elämiseen ja itsesi fyysiseen ja henkiseen "parantamiseen". En tiedä, mitä tarkoittaa määrittelemätön mielialahäiriö ja onko sinulla siihen lääkitystä. Kierukkaa ei yleensä suositella synnyttämättömälle, mutta kohdallasi se voisi olla ainoa järkevä vaihtoehto. Joten se, että kerrot ettet "halua", kertoo siitä, että et ole henkisesti vielä vastuuntuntoinen aikuinen. Et siis millään muotoa sopiva vanhemmuteen. Tuo sinun "kumiallergiasi" pikkaisen hymyilyttää, mikä paljastaa avauksen provoksi. :)

      Neljän lapsen hoito on raskasta ja lapsenhoitotyö vaatii henkisesti ja fyysisesti paljon. Lapsia ei näet voi vain tekaista ja jättää sitten vain oman onnensa nojaan, vaikka tätä tapahtuukin nykypäivänä etenkin suurperheissä (joissa äiti on liian masentunut voidakseen ottaa vastuun niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ehkäisy).

    • siittäjämies82

      Itse en lisääntyisi sun kanssa. Sori :- liikaa vaivoja..eikä ikä tuo yhtään helpotusta. Vaivat vaan lisääntyy.. itse eläny eoätervesti mut silti perusterve ja sperma toiminut. Lapsia on ja terveitä :)
      Eli turha ressata. Unoha maksimointi:D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      125
      9854
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      51
      2881
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2675
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2069
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1826
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1557
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1515
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1498
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1346
    Aihe