Suomalisilla ei varaa kuulua kirkkoon

Tuttavapiirissäkin

15

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7-19

      Persut on kiristäneet niin paljon verotusta ja maksuja, että ihmisten on jätettävä kirkko veroineen selvitäkseen.

    • Vapaapääsy

      Kirkossa voi käydä vaikei maksa kirkollisveroa.

    • Palstapölhö

      Lisäksi monella on suorayhteys ei välikäsiä ,taisi olla taas palstapölhön oivallinen avaus,hhhhe-

    • Mutta onneksi vähävaraisemmillakin on rahaa ostaa viinaa,jos kaikilla ei ole alkosta varaa ostaa niin sitten hakevat virosta.

      • 1311

        Vähätuloisimmilta ei mene juurikaan kirkollisveroja eikä muitakaan veroja. He voivatkin jäädä kirkkoon. Siis pieneläkkeellä olevat, työmarkkinatuella olevat jne. Kirkolle he tuottavat korkeintaan kustannuksia.


      • Kiljuuntuneet

        Kilju tullaan laillistamaan,sitä saa sitten tehdä luvankanssa puhtaalla omallatunnolla . Vaatiihan sen teko vähän kärsivällisyyttä kun joutuupulputusta kuuntelemaan monta päivää ja valmista ei taho tulla millään . Hätäsimmät ostavat suoraan valmistajalta joka myy kymmenenlitran pänikän satasella velaksi eläkepäivänä sitten on maksun aika tili tyhjenee ,ruokaan ei jää rahaa ,seurakunta auttaa ja kaikenlaista hyväntekiää on tullut juoppojen turvaksi ruokakasseja kannetaan selkä vääränä ja kun kunto on mennyt huonoksi täytyy välillä levätä kun kantamukset painaa . Kova hinta on kympin pänikällä satasesta jää hyvä kate ,tuoremehua ja sokeria joka maksaa kai jotain 70 centtiä ja tietenkin hivaa . Juoman taso tietenkin vaihtelee joku pistää marjoja joukkoon jos jonkun pakkasessa sellaisia on vähän makua antamaan . Karmeeta juotavaa ,mutta ei sitä maun takia tehdäkkään. Tästä alkaa olla reilut kolmisenkymmentä vuotta aikaa kun olin eräässä itäsuomalaisessa kaljabaarissa ,pöydässä istu noin alle komekymmpinen ihan sievän tuntuinen nainen ,pummasi kaljaa sanoin kyllä sitä tulee ,mutta suuressa maailmassa samppaniaa juodaan naisen kengästä,samassa pöydässä istu metsuri joka ei paljon pesulla käynyt kesäheltellä nukkui aitassa saappaat jalassa .Kävin hakemassa jonkun tuopin sanoin metsurille voitko riisua toisen kengän jalasta ,kaadoin kaljat kenkään ,ajattelin täytyy käydä kaatamassa kaljat pois ,haju oli kamala tämä nainen otti saappaan ja alkoi juoda pahaa tekee vieläkin mutta saapas tyhjeni .


      • R.Realisti
        1311 kirjoitti:

        Vähätuloisimmilta ei mene juurikaan kirkollisveroja eikä muitakaan veroja. He voivatkin jäädä kirkkoon. Siis pieneläkkeellä olevat, työmarkkinatuella olevat jne. Kirkolle he tuottavat korkeintaan kustannuksia.

        Vähätuloisimmilta ei mene juurikaan kirkollisveroja eikä muitakaan veroja.

        Niinpä mutta ovatkos tuohon laskettu ne tuotot jotka työssäoloaikana kirkolle tuottaa. Sehän on 1.6% bruttotulosta per vuosi ? Jos työura on ollut vaikkapa 35 vuotta on summa melkoinen. Tosin tuo loppuaika jota keskimääräisesti on 5-10 vuotta tuskin enää on merkitsevä muuta kuin maksajalle. Lisänähän on rikka rokassa ja torakka taikinassa. On kai laskettava mitä tuolla verolla saa , ketään ei lie jätetty hautaamatta vaikka mihinkään kuppikuntaan ei kuulu. Sama menettely on tuolla käymisellä tilaisuuksissa ainoa on eräs pankki joka ilmoitti turhan porukan kantavan hiekkaa kauniille lattioilleen !!


    • Ei.viinaa.kirkkoon

      Moni lähti kirkosta tämän viinajupakan takia ,kirkon pitäisi näyttää mallia ei mielestäni viinat kuulu kirkkoon itsellä oli ensimmäinen kerta kun tätä itsekkin harkitsin .

    • PSrukousaamiainen

      Mutta persuilla on varaa maksaa 150 euroa siirä, että saa rukoilla aamulla Soinin kanssa.

      • KallisKirkko

        Köyhillä ja rikkailla on varaa kuulua kirkkoon. Kun eläke on 1000 euron alle, ei veroa. 1600 euron eläkkeestä jää käteen tuskin 1300 e/kk. VVO, SATO, Asuntosäätiö, niiden asoasunnot ja TA ovat nostaneet vuokria niin paljon, että pikkukaksiosta pääkaupunkiseudulla joutuu maksamaan 600-850 e/kk. Ruokaan, lääkkeisiin, hammaslääkäriin, liikenteeseen ym, jää 450-650e/kk. Tiukkaa tekee myös, jos omistusasunnossa tulee putkiremontti, hissien laitto, ikkuna- ja julkisivuremontit. Monilla tulee muutenkin pakkomuuttoo vuokralle eteen. Palvelutalo vie viimeisetkin rahat, ei riitäkään.


      • Halvallaasuasaa

        Paavo Arhinmäki asustelee ARA-asunnossa meren rannassa lääkäriväimonsa kanssa ,sitä jos on syntynyt kelmiksi on sitä lopun ikäänsä,tämä asumismuoto ei tietenkään kuulu tämän tuloluokan asukkaille ,mutta koskas tämä anarkisti on laista piitannut,oli muten ainoa puheenjohtaja joka on tuomittu rikoksesta.


    • Kim-Il-Soiniland

      Persuilla ei ole "varaa" kuulua kirkkoon, mutta Soinin 150 euroa maksaville muka uskovaisten aamiaismuroille on suorastaan persuruuhkaa?! Sellaista on elämä soinidiktatuurissa.

      • 618

        Soini pihinä miehenä ei itse osallistunut siihen. Oli muka sairas.


    • HärskiPaavo

      Paavo on kansankusettaja, tippa silmässä vääntää köyhän asioita ,toisaalla vie asunnon joka olisi siihen oikeutettu näin härskiä politikkoa ei Suomessa ole ,pistäkää mieleenne tämä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      2895
    2. Sofia seukkaa miljonäärin kanssa matkustellen ympäri maailmaa

      Hän on tavannut toivomansa läsnäolevan mihen ja kohta Sofiast tulee ussperheen äiti. Toivottavasti kohta saamme vauvauut
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      988
    3. Ukraina romahtamassa, Hallitus hajoamassa.

      Samaan aikaan kun ukrot on rintamalla alakynnessä, niin maan hallitus on hajomassa.
      Maailman menoa
      291
      937
    4. Millaisia ihmisiä ovat murhaajat: Ari Ossi Petteri Suorsa ja Tiina Pia Susanna Seppänen.

      18-vuotias Adeliina Lehtinen surmattiin raa’alla tavalla syksyllä 2022. Hänen murhastaan tuomittiin elinkautiseen 40-vuo
      Oulu
      6
      929
    5. Loukkaa se, jos sinä väität mun etsivän jotain rahamiestä

      Vtustako minä sinun rahoista voisin tietää silloin tai nytkään. Rakastuessa kuvittelin että olet varmaan joku tukityölli
      Ikävä
      147
      891
    6. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      844
    7. Pikku Liedon pelkoa lietsova ja rikoksia tehtaileva katujengi

      Mistä kaukaa tulevat Liedossa riehuvat katujengiläiset?. Turun Varissuolta tai Pernosta? Nykylukutaidolla selviää, kun t
      Lieto
      38
      811
    8. Olet vallannut ajatukseni.

      Haluaisin tutustua sinuun paremmin ja lähentyä kanssasi. Tuntuu, että joka päivä kun sinua näen, saat minut hämilleen, s
      Ikävä
      31
      790
    9. Toivokasta torstaipäivää

      Hyvää huomenta ihanille ihmisille. 🌞🍁☕😊❤️ Kauniit syyskelit jatkuu. On hyvä olla lomalla. 🌞
      Ikävä
      161
      787
    10. Pikku apulaiset

      E B ja J E levittää väärää informaatiota Olavintoimintakeskuksen kaupasta. Kuka tai mikä ryhmä tästä hyötyy. Ovatko iha
      Sysmä
      64
      774
    Aihe