Haluan kirjailijaksi

Onkomahdollista

Hei, olen 24-vuotias mies jolla koulu ei sujunut kovin hyvin. Äidinkielen kirjoitus taitoni ovat todella huonot ja kirjoitusvirheitä tapahtuu todella paljon. Minulla todettiin nuorena vaikea laatuinen Dysfasia, jonka ennuste oli etten koskaan kykenisi puhumaan normaalisti... Toisin kuitenkin kävi. Opin myös englannin kielen kokonaan, joten Dysfasiaa minusta on nykyään hyvin vaikea huomata.

Dysfasia oli yksi suuri tekijä minun huonosti menestyneen koulunkäynnin syy. Joten minun kysymykseni on seuraavanlainen... Voiko minusta tulla kirjailijaa vaikka äidinkielen taidot eivät ole kunnossa? Olen 16-vuotiaasta asti halunnut kirjoittaa kirjan, mutta en ole vielä sitä aikaiseksi saanut, monta kirjaa olen kyllä aloittanut.
Mainitakseni vielä, en ole siis koskaan lukenutkaan kirjoja... Vaikka kova on hinku kirjoittaa sellainen.

Minulla on aivan loistava mielikuvitus, olen kehitellyt mielessäni jo usean tarinan jotka vain odottavat pääsyään paperille. Olen päättänyt nähdä vaivaa ryhtyä kirjoittamaan ensimmäisen kirjani vioistani huolimatta... Jos kirja idea on hyvä, niin onko mahdollista että kustantamo saattaa jopa kirjan ottaa vaikka virheitä olisi paljon?
Vai pitääkö minun laittaa joku toinen ihminen korjaamaan tekstini?

Tästä alaspäin kerron vähän siitä, millaisia kirja ideoita minulla on ollut.
Kirjani ovat siis tarinoita.

- Aikamatkustus:
Tämä aihe on yksi suosikeistani ja olen yrittänyt useaan kertaan kirjoittaa siitä kirjaa. Tulevaisuuteen matkustaminen ei kuitenkaan ole koskaan tullut mieleeni, sillä menneisyys on aina kiehtonut minua.

- Teoriat todelliseksi:
Oletko kuullut hullut teoriat siitä miten kerrotaan lohikäärmeiden olleen dinosauruksia? Legendoja löytyy useasta eri kulttuurista, kuinka ritarit surmasivat lohikäärmeitä... Jopa Marco polo ja Aleksanteri suuri oli kohdannut näitä hirmuja.
Käsite Dinosaurus oli keksitty vasta vuonna 1841. Mitä ne ennen sitä mahtoivatkaan olla? Tälläisiä esimerkkejä olen yrittänyt upottaa tarinoihini.

- Fantasia:
Maailma mitä ei oikeasti ole, maailma mikä elää omien sääntöjen mukaan, maailma missä olennot eivät ole pelkkää tarua. Olen kehitellyt monta tarinaa tähän gategoriaan.

- Kauhu/jännitys:
En koskaan pitänyt itseäni kauhu tarinoiden kertojana, kunnes muutama ihminen sanoi että tarinani oli aika pelottava. Annan pienen esim.
''Pimeydestä neljä varjoa hiipii sänkysi ylle kuiskimaan unohdettuja nimiään. Olentoja tuntemattomasta maailmasta, vihan tappamia, kirottuja sieluja. Heitä oli aluksi vain yksi, mutta nyt heitä on neljä. Mitä syvempi unesi on, sitä paremmin heidät kuulet kuiskimassa kirottuja nimiään. Jos nimen heille annat, niin varmasti viides varjo on ilmestyvä.''

2

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittelevakirjailija

      Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella äidinkielen perustaitoja. Ne ovat kirjailijalle välttämättömyys, ellei sitten halua maksaa jollekulle toiselle tekstinsä uudelleenkirjoittamisesta.

      Sanoit, ettet lue kirjoja. Oman ja varsin vähäisen (muutamia julkaistuja novelleja lehdissä ja antologioissa ja jokunen kilpailusijoitus) kirjoituskokemukseni pohjalta uskallan väittää, että lukeminen on kirjailijalle aivan yhtä tärkeää kuin kirjoittaminenkin. Et voi tulla hyväksi tai edes keskinkertaiseksi kirjailijaksi lukematta ensimmäistäkään kirjaa. Hyviä kirjoja lukemalla oppii paljon kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta, huonoja lukemalla ehkä vieläkin enemmän. Kaikkia muiden tekemiä virheitä ei ole pakko toistaa, ja lukukokemus auttaa myös hahmottamaan, mitä on jo kirjoitettu ja kuinka välttää kuluneimmat kliseet. Oma aikamatkailu-idea saattaa tuntua kovinkin uniikilta, kunnes menee kirjaston scifi-hyllyyn ja lukaisee kirjan tai pari... Eli siihen omaan genreen kannattaa ehdottomasti tutustua myös muiden tuotannon pohjalta.

      Oma käsikirjoitus kannattaa aina ennen kustantajalle lähettämistä antaa muutaman luotettavan ja rehelliseksi tietämäsi henkilön luettavaksi ja pyrkiä myös parantelemaan tekstiään saamansa palautteen pohjalta. Tekstiä ei myöskään käytännössä koskaan julkaista sellaisessa muodossa, jossa kirjailija sen kustantamoon lähettää, vaan käsikirjoitusta työstetään kustannustoimittajan kommenttien pohjalta ennen painoon menoa.

    • eegeee

      Kysyit, voisiko sinusta tulla kirjailija, vaikka et ole lukenut kirjoja ja äidinkielen taitosi ovat dysfasian takia huonot ja teet paljon kielioppivirheitä. En halua masentaa, mutta kun kysyit niin vastaan: en usko. Yhtä lailla kuin minustakaan ei voi tulla laulajaa, koska en juuri kuuntele musiikkia ja laulan nuotinvierestä eikä minulla ole ääntä.

      En sano etteikö sinun kannattaisi kirjoittaa, mutta ehkä kirjoittamisen motivaatio voisi olla jossakin muualla kuin julkaisussa. Liian monet kuvittelevat, että kirjan voi kirjoittaa ja julkaista kuka tahansa, vaikkei olisi koskaan lukenut tai edes oikeastaan kirjoittanut mitään aiemmin. Se on hassua. En sano etteikö sellaisiakin tapauksia olisi, mutta kyllä se harvinaista on. Useimmiten kirjan julkaisseet ovat lukeneet koko ikänsä ja harrastaneet kirjoittamista pienestä saakka ja heillä on vielä lahjakkuutena kielentajua joka on hieman sama kuin jollakin sävelkorva tai vastaava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe