Swift 1,2 v2013 moottorinlämmitin jälkiasennuksena

Oranssi06

Moi, ostin suzukin vuosimallia 2013 ja 1,2 automaatti (VVT). Mietin nyt että millaisen moottorinlämmittimen siihen saa? Haluaisin mieluusti lohkon ja sisäpistokkeen sisätilalämmittimellä.

Defan kataloogista katsoin että lohkolämmitin olisi mahdollinen, mutta kun kävin autoliikkeessä kysymässä asiasta niin ilmoittivat että tähän vuosimalliin automaattina vain letkulämmitin?

Olisiko kellään palstalaisilla samaa autoa josta kuulisin mielelläni asiaan vertaistukea. Ja jos on letkulämmitin niin onko ollut ongelmia käytössä?

14

1642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ricracing

      Letkulämmitin? Autoon asennetaan siis moottorilämmitin , jos on valurautakone niin se parempi öljytilanlämmitin mutta jos lohko on alumiinia niin sitten se huonompi "paistinpannu" eli moottorilohkon sivulle asennettava lämmitin. Defa on suositeltava.

      Oletan että letkulämmitin on se edellinen eli se parempi. Ja sisätilanpistokkeen voi asentaa mihin autoon vaan. Kysy vaikka lähimmästä AD-asennusliikkeestä.
      Koko show maksaa noin 400-450 € asennuksineen sisätilanlämmitin.
      Esim mulla on Defa Termiini 2100 W. Pienempi tehoisellakin pärjää. Niitä saa puoli ilmaiseksi netistä. Mutta osta Defa.
      Mullakin on sellainen tarjolla eli 1250 wattinen. Saat toimivan Navigonin navilaitteen käyttöohjeineen kaapeleineen päivineen, lumiharjan ja parkkikiekon kaupanpäälle 30 eurolla. Pitää vaan tulla hakemaan Helsingistä.

    • Oranssi06

      Hei, kiitos vastauksesta.

      Vieläkin jäi muutama juttu vaivaamaan: saako vai eikö saa vuosimallin 2013 susuki swiztiin lohkolämmittimen?

      Autoliikkeessä jossa kävin kertoivat että saa vain letkulämmittimen.

      Onko kenelläkään vastaava autoa jossa on lohkolämmitin?

      • defacalix

        Mitenhän sen tunnistaisi ulkoa? Nimittäin aivan samanlainen ja vuotinen automaatti Suzuki hankittuna kakkosautoksi nyt keväällä ja siinä moottorilämmitin sisähaara. Voisin kotona avata konepellin ja katsoa...jos tietäisin mitä ; )


      • Oranssi06
        defacalix kirjoitti:

        Mitenhän sen tunnistaisi ulkoa? Nimittäin aivan samanlainen ja vuotinen automaatti Suzuki hankittuna kakkosautoksi nyt keväällä ja siinä moottorilämmitin sisähaara. Voisin kotona avata konepellin ja katsoa...jos tietäisin mitä ; )

        Mulla ainakin on edellisten autojen papareissa lukenut aina lisävarusteet-kohdassa, mutta kaikissahan sitä ei lue tosiaan. Edellisessä luki sätilylämmitin, ja sitä edellisessä luki lohkolämmitin sisäpistoke.

        Jossain pikahuollossa varmaan katsoisivat jos kauniisti pyytäisi, että onko millainen lämppäri kiinnitettynä. Hyvähän se on itsekin tietää kun säteilylämmittimen ja lohkolämmittimen käytössä on eroja lämmitysajoissa.


    • Igolstadin_Rinkula

      Katso esim. Defan sivulta millainen moottorilämmitin sopii, sisätilanlämmittimen saa aina. Se, että tuleeko moottoriin letku- vai säteilylämmitin riippuu moottorin rakenteesta. Uusissa autoissa on niin paljon antureita, jotka saattavat mennä sekaisin jos asentaa letkulämmittimen, joka lämmittää jäähdytysnestettä.

    • Oranssi06

      Joo, tuota anturihommaa itseasiassa vähän pelkään. Defan sivuilta katsoin että suzuki switf ja vuosimalli 2012 olisi saatavilla lohko sisäpistokesarja. Sen vuoksi kävinkin paikallisessa autoliikkeessä asiaa tarkistamassa ja sain vastaukseksi että vain letkulämmitin.

      Olen siis kahden vaiheilla että mitäs vittua.... Pitää ehkä vielä soittaa Laakkoselle jos osaisivat neuvoa. Eikös niillä ole edustus suzukeille myös suomessa.

      Ehdottomasti haluaisin lohkolämmittimen, joten onneksi tässä nyt on aikaa vielä selvitellä asiaan. Ja toivoin että jos on vastaava auto jollain hommattuna, niin saisi faktaa että onko siihen asennettu se Defa vai esim. Calix?

      Webastoa en nyt meinaa laitattaa kun tulee liian tyyriiksi.

      • ei.letkulämmitintä

        Mulla oli 2011 Alto jossa oli säteilylämmitin sisähaaroitus ja kyllä sekin tuli toimeen sillä varustuksella. Pitää vaan moottorissa hyvät täyssynteettiset moottoriöljyt mikä on kyllä jokatapauksessa suositeltavaa Suomessa.
        Letkulämmittimistä on meillä vain huonoja kokemuksia, yksi auto melkein paloi kun letkulämmittimeen tuli jokin vika. Moottorin alusmuovit löytyi sulaneena muoviklönttinä auton alta.


    • Oranssi06

      Kiitos vastauksesta, olin merkkihuoltoon yhteydessä sähköpostilal ja vahvistivat että lohkolämmitin on mahdollista asentaa mun autoon. Eivät myöskään suositelleet letkulämmitintä.

      Antoivat vielä hyvän hinnan asennukselle, joten nyt on huolet pois :-)

      • Igolstadin_Rinkula

        Mulla oli muuten aikoinaan uusi kuparinvärinen Swift, oli kokoisekseen erittäin vakaa auto ja muutenkin täysin ongelmaton. Koneeseen toivoin silloin enemmän potkua, ettei tarvitsisi suunnitella ohittamista kilometri etukäteen :)


    • Oranssi06

      Hei, kiva tietää että olet ollut tyytyväinen. Itsekin olen pitänyt hankinnastani. Vaikuttaa oikein näppärältä peliltä tuo "kippo".

      Etupäässä kaupungissa suhaan, joten koneen teho riittää siihen hyvin, mutta tulee sitä matka-ajoakin vielä tänäkesänä kokeiltua.

    • Siiinäseero

      Ainoa Swift mitä mies saa miettiä on Taylor. Autot ostetaan autokaupasta esim:volvo,mb,bmw, porsche

      • wenwngrjpooprw

        Volvo on noista ainut mitä voisin edes harkita vaikka mies olenkin. Ennenwanhaan 200-sarjan Volvot oli semmoisia panssarivaunuja että kiinnostivat varmaan vain vanhoja pappoja mutta 2000-luvun Volvoissa on ollut hienoa, linjakasta muotoilua. Esim. ensimmäinen S60 on vieläkin erittäin linjakkaan näköinen, coupemainen neliovinen sedan.
        Hinta ja ylläpitokulut kuitenkin pistävät ajattelemaan järkevämmin, esim. Suzukit kulkevat vähällä bensalla ja ovat muutenkin taloudellisia arkiautoja ja onhan noita muitakin arkiautomerkkejä, kestosuosikki Toyota ja Kia esim. on voimakkaasti suosiotaan kasvattava merkki tällä hetkellä. Itse vaihdoin Suzukin Kiaan.
        Jos voitan lotossa niin sitten voisin kenties hankkia Volvon vaikka pyhäautoksi :D

        Taylor Swift? No jaa... blondit ei oikein nappaa, brunetit viehättää enemmän...


    • jälkiasennus

      Voit varmaan itsekin piirtää moottoriin lämmittimen jäljet niin vältyt kalliilta jälkien asennukselta.

    • klsfsjfksssdl

      Asennutin moottorinhävittimen Suzukiini ja nyt auto ei edes yritä käynnistyä, missä vika?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      260
      2832
    2. 197
      2822
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1886
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe