Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

apua pennun kans ulkoiluun!

aaapuuuvaaa

Hei.
Eli ongelma on et mul on 11viikkoinen pentu ja sen kans ulkoilut hihnassa on jotain huhhuh-touhua.. Pistää heti jo lähes ovella jarrut päälle ja sit ku saa houkuteltua eteenpäin nii se vetää hulluna ja sit on kova kiire päästä takaisin tai sit se hyppii mun jalalle..miten tästä eteenpäin? Miten saan ulkoilusta sekä pennulle että itelle miellyttävän kokemuksen..otan vastaan kaikenmaailman vinkit ja ohjeet..
Pentu käyttää siis pantaa ja hihnaa. Irti en vielä pihalla uskalla päästää ku sen verta vilkasta liikennöintiä kämpän lähellä.
Kiitän jo etukäteen jos joku viitsisi auttaaa..

7

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koulijakoutsi

      Itse ulkoilutin liinassa aluksi pentua niin sai otettua etäisyyttä tarvitaessa. Jokainen on oppinut kulkemaan rennosti kun olen laskenut hetkeksi liinan alas ja jatkanut itse matkaa sanoen heipat hetkeksi. Liinasta saa myös otettua kiinni jos pentu lähtee menemään. Palkitsin heti kun tuli luokseni ja otti selvästi kontaktia. Muutaman kerran piti toistaa tätä ''heipat'' tyyliä kunnes alkoi tulla intoa lenkille.

    • Ykskonsti

      Yksi konsti on se, että etukäteen opettaa pennulle missä, ja miten kävellään (siis: pitääkö kävellä taluttajan pohkeen kohdalla, vai taluttajan edellä tai takana, vai riittääkö vain nätisti kulkeminen). Eli ihan vaan ruokapalkkioiden avulla kertoo koiralle, miten on kannattavinta kulkea. Itse aloittaisin opetuksen sisällä ilman hihnaa ja sitten kun pitäisi siirtyä ulos, ottaisin pitkän liinan avuksi. Kaikkein kätevimmin tämä käy, jos opettaa pentua naksuttimella, mutta onnistuu varmasti ilmankin. Naksuttimessa vain on se hyvä puoli, että koiralle voi kertoa ihan pilkuntarkasti, mistä hyvästä ruokapalkkio tuli, ja oppiminen on nopeampaa. Kun pentu osaa homman, kiinnitetään vain tavallinen hihna kaulaan, ja pentu ei hyvällä tuurilla edes hoksaa tilanteessa mitään ylimääräistä, vaan keskittyy käyttäytymään sievästi, ihan niin kuin on opetettukin. Tämä menetelmä vaatii vähän mielikuvitusta ja suunnittelua (ja kärsivällisyyttä), mutta niinhän koirankoulutus aina vaatii. Joku hyvä koirankoulutusopaskin voi toimia apuna prosessin suunnittelussa.

      Tuon ikäinen pentu on vielä aika nuori lenkkeilemään pitemmästi. Meidän koira oli tuon ikäisenä myös sellainen, että takaisinpäin oli aina kiire. Puoli kilometriä oli ehdoton maksimi ja silloin viimeistään tuli pennulla ikävä kotipesän suojaan. En tiedä olisiko tästäkin tiedosta jotain apua tilanteeseesi.

    • mumm

      Tuon ikäisen pennun kanssa ei vielä tarvitse varsinaisia lenkkejä tehdä. Maailma on täysin uusi kokemus pennulle ja varsinkin kaupungissa on niin paljon erilaisia uusia asioita, että pentu tarvitsee totuttelua kaikkeen uuteen. Tutustukaa pennun kanssa rauhassa maailman menoon, istahda pennun viereen nurmikolle ja katselkaa yhdessä ohi ajavia autoja ja pyöriä, katselkaa rauhassa etäämmältä ihmisiä ja koiria, näin pentu oppii suhtautumaan asioihin rennosti. Nyt vaikuttaa, että pentusi pelkää ulkoilua ja pyrkii pakoon kaikkea pelottavaakin. Ota mukaan nameja ja pennun lempilelu, tee ulkoilusta pennulle mukava kokemus, jonka se jakaa sinun kanssasi, tästä saat rakennettua vahvan kontaktin, joka auttaa pitkälle aikuisuuteen. Liikunta tulee pennulle leikin kautta, samalla se opettelee kehon hallintaa ja oppii, miten ihmisen kanssa saa leikkiä. Hihnassa kulkemisen ja muiden taitojen koulutus on helpompaa, kun välillänne on luottamus, pentu seuraa sinua mihin tahansa, kun oppii luottamaan sinuun ja siihen, ettet anna mitään pahaa tapahtua.

      • Ykskonsti

        Nimenomaan näin. Pennun kanssa ulkoilu helpottuu, kun pennun seikkailunhalu lisääntyy iän myötä. Voisikin oikeastaan ajatella, että sinullahan ei ole pennun ulkoilun kanssa mitään ongelmaa, olet vain vienyt sen liian pian liian kauas kotoa. Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että aluksi ulkona kannattaa vain istuskella ja leikkiä. Hihnakäytöstä voi opetella leikin varjolla sisätiloissa ja lähteä kauemmas lenkille sitten, kun pentu on siihen valmis. Pennusta kyllä huomaa, milloin. Terveisin saman virheen pentunsa kanssa tehnyt:) Nyt olen viisaampi!

        Kuinka kaukana kotoa olet pentusi kanssa käynyt?


      • aaapuuvaa

        En kaukana. Mac 200-300 metriä. Sitä on vaan tullu iha noin vain käveltyy pennun perässä ja koittanu houkutella eteenpäin ja välillä pitäny vähä vetää. Nyt otin iltakävelylle sen lelun mukaan ja menin ihan rauhallisesti nii meni iha hyvin. Paitsi ettei kakka tullut.. Oisko kertoa vinkkiä kuinka estää kivien ja oksien syönti..? Pelottaa et tukehtuu jos ei huomaa ajoissa


      • Näinnäinnä

        Antamalla kotona hampaille tekemistä luiden sekä lelujen muodossa ja C-B vitamiinia.


    • 1232121

      Riittää että oot sen kanssa ulkona pieniä hetkiä, ei se uskalla vielä muuta:) oppii kun rohkaistuu. Täällä muutama kk sit sama tilanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1485
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1449
    8. 52
      1308
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe