Kummitukset autiokämpissä

Tahvon

Onko kellään kokemuksia kummituksista autiokämpissä?

UK-puiston Tahvontuvalla kerrotaan erään lentäjän kummittelevan. Hänen lentokoneensa tuhoutui jonnekin Jaurujoen eteläpuolelle. Sieltä eloton lentäjän ruumis sitten hivuttautui kohti Tahvontupaa, mutta kun tupaa ei vielä ollut, jäi notkumaan Tyyrojan notkoon. Ja kun tupa valmistui, niin uvan katonrajaan henkiolento siirtyi. Sieltä se sitten pelottelee herkkiä vaeltajia!

20

2224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopajoo1234

      Ei kummituksia ole.

    • Uuvattaa

      Vaellusnetissä on näistä kummituksista hyvä ketju.

    • varg69

      Tänne saa kirjoittaa nekin, jotka eivät viitsi rekisteröityä tosivaeltajien arvokkaaseen seuraan.

    • Jaakko_HO

      Tuosta Jaurun eteläpuolisesta koneesta höyryää Vaellusnetissä muutama, mutta toiselle oli poromiehet sanoneet että ei siellä ole yhtään mitään.

      Tahvon kummituksesta en tiedä, mutta Peuraselkähän rajan pinnassa on tunnettu kummituskämppä.

      • Tahvon

        Jos se Tahvontuvan kummitus kummitteleekin Peuraselällä. Aika lähellähän nämä kämpät ovat.


      • ÄäniMurhalle

        Poromiehet höyryävät kellonympäri siinä kunnossa, että ei ne kummituksia edes huomaa. Pahin kummitustupa on Murhahaara Tuntsan suunnalla. Poromiehet siellä voi nukkua, mutta ei muut. Tuvan kummittelusta/ viihdepuolesta vastaavat 1600-luvulla toisiaan asiakseen tappaneet Onkamon ja Martin kylien lappalaiset.


      • Nukuttuon

        On nukuttu ja vielä eletään. Poromieheksi minusta ei ole.


    • Tahvon

      Tuntsan Murhahaaraa on esitetty pahimmaksi kummitustuvaksi. Mutta onko kummituksia todella olemassa? Niihin uskovat väittävät, että vain kummituksiin uskova voi nähdä kummituksia!

      Jos et siis usko kumituksiin, et voi niitä nähdä tai kuulla!

    • kummitus50v

      Itä-Lapin kauhein tupa on Hirvikaltio. Jos itse kämppä ei saa kummitusfriikkien päitä jumittumaan, niin sen tekee maisema. Niin kauas kuin silmä siintää on pelkkää metristä läpikäymätöntä kynnettyä hakkuurytelikköä. Joka sinne käy ei sieltä palaa. Itse kämppäkin on hirveä. Siellä kummitteli viimekäynnillä kaksi kotkalaista keski-ikäistä juoppoa, jotka oli nk. metsällä. Tunnin yritin siellä nukkua, mutta sitten luovutin ja menin nöyrästi pitkälleen sinne rytelikköön.

    • Kummitustarina

      Peuraselällä kummittelee. Kymmenkunta vuotta sitten makasin selälläni ritsillä ja olin unihorroksessa. Oli keskiyö ja pimeää niin kuin lokakuussa olla voi. Yht'äkkiä alkoi kuulua sellaista koputtelevaa ääntä. Se tuli kämpän takaseinän suunnasta, siis siltä puolelta, missä on se jonkinlainen säilytystila.
      Ja kun koputus ei tuntunut lakkaavan, nousin ylös ja kömmin ulos tutkimaan tilannetta. Siihen koputus kuitenkin lakkasi enkä havainnut elonmerkkejä kämpän takaa.
      Mietin, olisiko se sitten joku kummitus?

    • salakalastajaw

      Mitään kummituksia ole!

    • kottia

      Joskus 90-luvulla oli Suomun Ruoktun vessapolun varteen mies kuollut syystalvesta ja lumi oli peittänyt hänet. Keväällä siitä löydettiin. Itsekin olin sinä talvena siinä yötä. Ja tämä vainaja siinä lumipenkan alla Mutta eipä vain kummitellut. Toinen paikka Karvaselän kämppä Kittilä- Inaritien varressa joskus 80luvulla. Olin siinä yötä hillaretkellä. Ja yöllä alkoivat laipiolaudat loksahtelemaan. Tämä oli minulla tietona, että siinä kummittelee. Mutta nukuin rauhassa aamuun. Tämä Karvaselkä lienee siirretty johonkin Saariselän läheisyyteen? Siinä Karvaselässä on tehty henkirikos joskus viime vuosisadan alussa.

    • Noviisit

      Kerran oli mies iltapimeän aikaan kämpässä keitellen liedellä puuroa jota hämmenteli kauhalla, kun k ämpäneteisestä kuului kolinaa. Mies ihmetteli että kuka mahtaa olla tulossa. Ovi lennähti auki ja oviaukkoon ilmestyi valtavan kokoinen kita joka ärjäisi: "Rräähhh, ootko ennen nähnyt näin suurta kitaa" Mies vastasi: "en ole ja nappasi samalla liedeltä kuuman puurokattilan ja paiskasi sen ovella olevaan kitaan ja huusi perään että "ootkos itse syönyt koskaan näin kuumaa puuroa". Kämpän ovi pamahti kiinni ja uliseva ääni loittoni nopeasti jänkään.

      • paikkaaja

        Vaikuttaa sille, että mies törmäsi kämpällä vaellusnettiläiseen roistoon , joka kusee päissään myös kämpän seinään. En pääse itse setvimään tilannetta juuri nyt, sillä olen paikkaamassa parhaillaan Petepojan ahkiota.


      • OnlyKummitus
        paikkaaja kirjoitti:

        Vaikuttaa sille, että mies törmäsi kämpällä vaellusnettiläiseen roistoon , joka kusee päissään myös kämpän seinään. En pääse itse setvimään tilannetta juuri nyt, sillä olen paikkaamassa parhaillaan Petepojan ahkiota.

        Lisätään että vaellusnettiläinen kummitus joi kämpästä löytämänsä viinan. Sitten tämä veallusnettiläinen kummitus meni jalat ristissä ulos ja kusi kämpän seinälle kun kukaan muu ei ole koskaan ole ollut niin huonossa kelissä kuin tämä jolla on Audi Quatro ja pulkan aisat ristissä.

        Sunnuntaisin tämä vaellusnettiläinen kummitus syö hanhea, hirveä ja nämä ovat siten paljon parempia riistaruokia kun on ensinnä fiilistelty tappamista vaellusnetissä. Kaikki on otettu huomioon kun vaellusnettiläinen kummitus viellä kehunut että on lupa kantaa revolveria mukana vaelluksella jotta voi lopettaa tarvittaessa ratsun.


    • monopoika

      Samperi, kun aina lipsahtaa Vaellusnetin moittimiseksi. Yritän olla ihmisiksi, mutta ei vaan onnistu. Kaikki johtuu siitä, että trollasin siellä (aika pahasti) ja sain bännit, Sehän mua on nyr sitten jo monta vuotta syönyt, Anteeksi vielä kerran, otan taas lääkkeeni,

      • Vaellusnetti

        montaa vuotta ei tässä enään mene......suurin osa vaellusnettiläisistä eläkkeellä. Ota ihan rauhassa ja pysytään linjoilla.

        Nyt tulee helmikuu ja sit varmaan elvistellään pupun ampumisella kuutamolla.


    • TapaniVaanPortti

      Vaellusnetti on nykyään suojelunetti. Matoakaan ei sais tappaa, kaikki pitää halata ja hyväillä. Ituhipeiltä on järki valunut nilkkoihin sonnan mukana.

    • haamujokapuhuihäll

      Kummituksia... Kas kun kyseessä ei olisi yleisemminkin, joku eläin, jota rakennuksen antama suoja houkuttaa.
      Siis yököt/lepakot. Orava, minkki, kärppä tai lumikko. Lintukin. Mikä muu voisi esimerkiksi tehdä ääntä? Lämpötilanvaihtelusta johtuva kutistuminen/laajeneminen. Harvoissa tapauksissa rakenteet liikahtelevat, jos on maanjäristys- suomessakin ollut. Liekö joku taho haluaa jonkin tuvanvarata "yksityiseen" käyttöön, kun levittää legendaa, josta ei ole oikeasti ihka oikeita todisteita-

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe