Onko kannabis oikeasti huume?

TMAB

Joka päivä törmään samaan kysymykseen ihmisiltä, internetistä tai TV.stä ja se on "Onko kannabis huume?" Aloitin tämän keskustelun sitä varten, että toivon saavani ihmisiä keskustelemaan ja ehkä vielä huomaamaan kannabiksen myös niitä hyötypuolia. Olen juuri 20-vuotiaaksi täyttänyt nuori mies ja haluan hieman kuulla teidän mielipiteitä ja omia kertomuksia/kokemuksia. En ole tuomitsemassa ketään heidän omista mielipiteistään, jokaisella on oikeus olla sitä mieltä mitä itse tietää, mutta onko näin sitten oikeasti oikein? Kerron hieman mitä tiedän kannabiksesta ja miten siitä on tullut laitonta, kerron siis nyt mitä olen lukenut ja vuosien varrella oppinut kyseisestä kasvista. Kannabis kiellettiin ensimmäisenä Yhdysvalloissa 1900-luvun alkupuolella. Yhdysvaltojen aloitteesta kannabiksen kielto levisi Kansainliiton vuoden 1925 oopiumsopimuksen ja sen korvanneen YK:n huumausaineyleissopimuksen kautta lähes kaikkiin maailman kuuluviin maihin. Mutta mitä jotkut eivät teistä eivät tiedä sitä oikeaa syytä miksi kannabiksesta tehtiin laiton "huume"? Ensimmäiset eurooppalaiset uudisasukkaat Amerikan mantereella alkoivat viljellä hamppua omiin ja emämaidensa tarpeisiin. Vuoteen 1690 mennessä Pohjois-Amerikassa oli riittävästi hamppua, pellavaa ja puuvillaa niin, että siellä voitiin aloittaa teollinen paperituotanto.

1800-luvun alussa Yhdysvallat, kuten monet Euroopankin maat, olivat luoneet vahvat kauppasuhteet maataloustuotteista Venäjän kanssa. Yhdysvaltojen tuontituotteista kymmenen prosenttia oli venäläisiä – niistä tärkeimpiä olivat rauta, hamppu ja pellava.

Teollisen vallankumouksen ensiaskelia 1800-luvun puolivälissä olivat uudet mekaaniset ratkaisut hamppukuidun käsittelyssä. Vuonna 1882 pelkästään New Yorkissa oli kymmeniä kuitujen muokkaukseen keskittyneitä tehtaita. Oli suhteellisen yksinkertaista saada aikaan selluloosaa ja kuitua, mutta kemian alan kehitys tämän vuosisadan puolella antoi mahdollisuuksia myös uudenlaiseen hampun hyödyntämiseen.

Rudolf Dieselin kehittämä dieselmoottori oli alun perin tarkoitettu käyttämään hamppu- ja muita kasviöljyjä.

"Dieselmoottoria voidaan käyttää kasviöljyillä ja se auttaisi huomattavasti sitä käyttävien maiden maanviljelyn kehittämisessä. Kasviöljyjen käyttö voi moottoreiden polttoaineena tuntua merkityksettömänä nykyään. Mutta senkaltaiset öljyt voivat ajan oloon tulla yhtä tärkeiksi kuin nykypäivän petroli ja kivihiiliterva."
(Rudolf Diesel (1911))

1930-luvulla Fordin moottoriyhtiö kehitti polttoaineiksi etyyliasetaattia, metanolia ja muita yhdisteitä hampusta. Fordilla oli suunnitelmia hamppupolymeereistä (selluloosasta) tehdystä muovista, joka olisi käytännöllinen materiaali miltei mihin tahansa. Valmistettiin auto, jonka materiaalit olivat "kasvaneet maasta", eli ne olivat täysin hampusta ja muista kasveista jatkojalostettuja. Auto kulki hamppupolttoaineella. Lehdet Mechanical Engineering ja Popular Mechanics julkaisivat 1937 artikkelit kuvineen aiheesta.

Nämä kehitysaskeleet – biomuovi ja nopea kuidunjalostus – olivat valmiina siirtämään teollistuneet maat uuteen hampun hyödyntämisen aikakauteen. Kuitenkin petrokemian tuotteet ja puu sekä puuvilla korvasivat hampun myöhemmin 1900-luvulla, sillä hampun kasvatus julistettiin Yhdysvalloissa laittomaksi. Tämä on minun mielestä naurettavaa kieltää jokin kasvi ja korvata se puulla, josta ei loppujen lopuksi ole sinulle haittaa! Tietenkin siinä on haittansa mutta kerron ne myöhemmin. Olen sitä mieltä että suomalaiset ihmiset ovat liian "nössöjä" kokeilemaan mitään ja uskovat vain mitä media heille kertoo. Päivässä kuolee yli 100 ihmistä alkoholimyrkytykseen, mutta siitä ei uutisoida mitään koska se on normaalia arkea. Mutta kun kuulemme uutisissa että "poika söi pähkinän oli polttanut kannabista ja kuoli asiasta tehdään hirveän iso asia" miksi? Koska se kiinostanu ihmisiä ja se saa heidät uskomaan että kannabis on huume. Amerikassa kannabis on Nr 1 listassa vaarallisin huume, kuten taas meta tai heroiini ovat Nr3 listassa jotka oikeasti tappavat ihmisiä. Kannabis on maassa kasvava KASVI! Joka ei aiheuta riippuvuutta, ihminen voi olla riippuvainen vaikka ostosteluun, seksiin, tai vaikka suklaan syöntiin. Se riippuu aivan ihan ihmisestä miten sinun kehosi käyttäytyy, tottakai kannabis voi aiheuttaa pidemmän käytön aikana masennusta mutta siihen sitten myös liittyy että jos sinä olet vaikka juuri eronnut tai saanut potkut. Kyllä kannabiksesta voit joutua psykoosiin ja tunnen ihmisiä jotka ovat joutuneet mutta siihen vaaditaan pelkästään sitä että sinä et tee mitään muuta kuin polta pilveä, et nuku, et syö tai tee mitään. Kannabis ei johda vahvempien huumeiden käyttöön!! Kuulen sitä kokoajan mutta voin sanoa että se ei pidä paikkansa! Jos teistä jokainen teistä omistaa netflix tilin suosittelen teitä katsomaan Culture High. Se voi avata teidän silmiänne hieman eri tavalla suhtautua kyseiseen aiheeseen. Dokumentti on hienosti tehty ja siinänlerrotaan hyvin tarkasti mitä Amerikan valtio koittaa salata.

31

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xz3443434

      humala on kasvi jostain tehdään alkoholia siinä on myös viljaa. terveellinen luonnontuote. koka on myös luonnonkasvi, kuin myös opium. kaikki on luonnonkasveja paitsi kemikaalit mitkä kokataan labrassa. ja huumeita ovat kuten myös kannabis

      • NukkuvaTiedustelija

        Ei tehdä alkoholia vaan sitä käytetään oluen valmistuksessa kirkastukseen ja antamaan karvautta ja aromeja sekä estämään pilaantumista. Humala kuuluu hamppukasveihin.

        Oopiumunikosta taas saadaan kipulääkkeinä käytettävää morfiinia ja kodeiinia joista voidaan jalostaa heroiinia joka on puolisynteettinen opioidi. Oopium ja siitä saatavat tuotteet aiheuttavat voimakasta riippuvuutta.
        Oopiumin salakuljetuksen takia on käyty oopiumsodat 1800-luvulla ja oopium viljelmien salakuljetus on ollut osallisena sodissa Indokiinassa (laos) 60-luvulla ja afghanistanissa ainakin 70-luvulla.

        Kokapensaan lehtiä taas käytetään sellaisenaan esim vähähappisessa ilmastossa päänsäryn estämiseen ja lehdistä uuttamalla taas saadaan kokaiinia joka on voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava huumausaine.
        Kokaiinin takia yhdysvallat käyttää miljardeja huumeiden vastaisessa sodassa koka viljelmien tuhoamiseen.
        Tästä huolimatta koka viljelmien määrä ei ole vähentynyt vaan pysynyt samana tai lisääntynyt.
        Yhdysvaltain hallitus on myös sekaantunut kokaiinin salakuljetukseen Iran-Contra skandaalin yhteydessä ja kokaiinin levittämiseen Los Angelesin South Centralissa.

        Kannabis Sativa on maailman monipuolisimpia hyötykasveja josta voidaan käyttää kuidut kankaina ja köysinä ja rakennusmateriaalina lasikuidun tapaan.
        Hamppukuidusta voidaan valmistaa myös paperia.
        Siemenistä kylmäpuristettu öljy voidaan käyttää ruoan lisukkeena (sisältää esim omega-3 rasvahappoja jotka vaikuttavat positiivisesti oppimiskykyyn) tai salaattikastikkeena.
        Hamppuöljyssä ei ole huomattavia määriä THC:tä, eikä se siten toimi psykoaktiivisen huumeen tavoin. Hamppuöljy saattaa kuitenkin aiheuttaa väärän positiivisen tuloksen huumekokeessa.
        Hampun lehtiä, kukintoa ja siitä erotettuja hartseja taas käytetään lääkkeenä ja päihteenä. Hartseja erottelemalla ja tiivistämällä taas valmistetaan hasista. Kannabis ja siitä eroteltavat päihdyttävät aineet aiheuttavat lievää riippuvuutta.
        Yhdysvallat kriminalisoi kannabiksen vietnamin sodan vastustuksen vuoksi ja kriminalisointi onkin aiheuttanut enemmän haittaa kuin hyötyä ja sitä ollaan taloudellisten ja terveydellisten syiden takia purkamassa.
        Kannabis lääkkeenä auttaa ainakin: ADHD, PTSD, ja kaksisuuntaiseen mielialahäiriön, alzheimerin etenemisen hidastajana, MS-taudin aiheuttaman spastisuuden ja naisten kuukautiskipujen lievittäjänä.

        Mutta kyllä, olet oikeassa. Kannabis on huumausaine. Ainoastaan lainsäädännössä.

        https://iconicphotos.files.wordpress.com/2009/05/1967_par37859_comp.jpg?w=700


    • Tavoitetavallinenelämä

      Selväpäinen elämä se vasta vaarallista onkin. Saattaa jopa päästä tuntemaan ihan oikeasti tunteitaan.
      Kannabisjumalaa aletaan taas kumartamaan oikein polvet ruvella. Kannabiskansa nousee kiihkeään kehumiseen ja ylistykseen. Seuraavat puoli vuotta jaksetaan taas toitottaa samaa mantraa.
      Huumehöyryssä ja pöllyssä elämä on ihanaa. Jotkut luulevat, että eletään Amerikassa, USA:n lakien ja myös ongelmien mukaan. Tai joidenkin täysin sekasortoisten valtioiden lakien mukaan, joissa yksi hallitsee ja käyttää kansan ongelmia ja köyhyyttä häikäilemättömästi hyväkseen. Rikastuu kansan riippuvuudesta.
      Suomessakin halutaan hyötyä riippuvuudesta. Netti on jo kauan ollut valmiina ja myös toiminnassa myyntiverkostoineen.
      Huumeiden käyttäjät ovat niitä, jotka ovat näiden myyjien hyödyntämiä rikastuttajia.
      Oletteko te niitä, jotka paisuttavat näiden riistäjien rahapussia?

      Alkaisitte jo vihdoin tunnustaa, että Suomessa on demokratia, ilmainen terveydenhoito, yleinen järjestys ja ihmistä ei jätetä yksin ongelmiensa kanssa, jos hän ei sitä itse halua ja halua syrjäytyä.

      Tavallinen elämä on tavoittelemisen arvoinen asia.

      • Depenalize_It

        Vaikutat hyvin ahdasmieliseltä kaverilta, jonka asenteeseen kuuluu surkuhupaisa "huumeet on huumeita mutta kalja on *vain* kaljaa". Samalla tavalla, kun jotkut nauttivat saunaoluen tai lasillisen viiniä aterian yhteydessä, voi joku ennemmin kääräistä saunan jälkeen jointin tai ottaa henkoset vaporisaattorista ennen ruokailua, mutta koska se on laitonta, ei jää muita vaihtoehtoja kuin harmaan talouden tukeminen. Et myöskään taida edes ymmärtää tämän maan hallitusta; mikä demokratia se on, kun alle 300 ihmistä (joista enemmistölle ykkösprioriteetti on oman lompakon paksuuden maksimointi) päättävät lopun viiden ja puolen miljoonan touhuista? Kummallinen käsitys demokratiasta. En väitä, että Suomi olisi missään nimessä huono maa - arvostan suuresti ilmaista terveydenhuoltoa ja onhan sille syynsä, miksi järjestelmäämme pidetään maailmalla yhtenä parhaista, mutta täällä ei yksinkertaisesti olla tarpeeksi progressiivisia. Jos olet kuitenkin kaikkia päihteitä vastaan, ymmärrän kantaasi paremmin mutta en siltikään pysty samaistumaan sinuun täysin. Miksi näet "tavallisen elämän" täysin päihteettömänä elämänä? Mielestäni ei ole mitään väärää, jos säännöllisesti töissäkäyvä tai opiskeleva, terveelliset elämäntavat omaava ihminen haluaa silloin tällöin maustaa elämäänsä hieman aiheuttamatta kenellekään suoraa harmia.
        AP:lle: Kannabis voi olla huume, lääke tai mauste, riippuen toki käyttötarkoituksesta. Onhan se suorastaan järjetöntä, että niin vähäriskinen kasvi on vieläkin laiton ihan vaan siitä syystä, että arpa aikanaan sanoi niin, ja välillä tuntuu, että vuodesta 1970 aina tähän pisteeseen asti Suomessa ollaan poljettu paikoillaan (ellei jopa lyöty takapakkia) tämän asian suhteen. Kirjoituksessasi on todella paljon hyvää faktatietoa, ja jos kaikki vain viitsisivät perehtyä kannabiksen historiaan samalla tavalla, kansalla ei olisi nykyään vallitsevaa asenneongelmaa, jossa kaikki laiton nähdään automaattisesti pahana. Samalla vältyttäisiin surullisen yleiseltä kehäpäätelmältä "kannabis on laiton, koska se on huume ja huumeet ovat pahasta, joten ne ovat laittomia".
        Päihdeongelmat ovat ja pysyvät, eikä tilanne tule ikinä korjaantumaan täysin, mutta mikä syy on kieltää kyseinen nautintoaine kaikilta, jos vain murto-osalle se on huume, kun taas enemmistö aikuisista kuitenkin käyttää sitä kohtuudella ja vastuullisesti? Miksi aikuinen ei saa itse valita, mitä haluaa nauttia - varsinkin, kun vaihtoehtoina ovat myrkytön kasvi tai teollisuudessa käytettävä liuotin (etanoli)?


    • dfsgdsf

      En ole vuosiin pitänyt kannabista huumeena. Mieto päihde ja monipuolinen lääke. Enemmän tuo laillinen viina on huume. Vierotusoireet kertovat kuinka kovasta aineesta on kyse.

      • Tavoitetavallinenelämä

        Kannabis on huume. Pidät sinä sitä huumeena tai et.
        Viinaa ei ole pakko juoda, kannabista ei ole pakko käyttää. Kumpikin päihde rikastuttaa vain muita, käyttäjälle ne ovat vain menoerä.
        Ihminen itse tekee valinnan, onko hyväksikäytetty vai ei. Riippuvaista voi helposti hyväksikäyttää.
        Lääkkeet annetaan todettuun sairauteen oikeina annoksina ja valvotusti.
        Omalääkintä kannabiksella ei ole sairauden lääkintää tai estämistä vaan tutkimatonta ja kontrolloimatonta riippuvuuden lääkintää, jolla ei ole mitään tekemistä oikean sairauden lääkinnän kanssa. Omalääkintä voi jopa haitata oikeasta sairaudesta paranemista, se voi pikittää sairastamisaikaa tai jopa peittää sairauden oireet, jolloin saattaa olla liian myöhäistä parantaa jo olemassa olevaa sairautta.

        Ruoanlaitossa käytetyillä tavallisilla vihanneksilla ja kasviksilla on todetut
        ja todistetut hyvät terveysvaikutukset, myös lääkinnällisesti, ilman päihtymistä.


      • jhgfdd

        Itse kasvatettuna kannabis on halpaa. Kun siitä saa apua esim. unettomuuteen tai stressiin niin sehän on luonnonlääkintää. Joka vaivan takia ei tarvi lääkäriä tai reseptilääkkeitä. Luonnosta ne lääkkeet on haettu tuhansia vuosia. Nykyään on vain lait esteenä luonnonlääkkeisiin.


      • kannabis_psykoosi_iskee
        jhgfdd kirjoitti:

        Itse kasvatettuna kannabis on halpaa. Kun siitä saa apua esim. unettomuuteen tai stressiin niin sehän on luonnonlääkintää. Joka vaivan takia ei tarvi lääkäriä tai reseptilääkkeitä. Luonnosta ne lääkkeet on haettu tuhansia vuosia. Nykyään on vain lait esteenä luonnonlääkkeisiin.

        Päihteettömyys on halvempaa ja nukkuu yönsä hyvin, kun ei ole rikoksia omallatunnolla, eikä ole pelkoa siitä kannabispsykoosistakaan.


      • rdgfhgjh

        En pysty millään pitämään kannabiksen käyttöä ja omaan käyttöön kasvatusta rikoksina. Tiedän kyllä mitä laki sanoo. Saahan sitä kotiviiniäkin tehdä. Sitäpaitsi millä oikeudella valtio sanelee millä saa päihtyä? Valtio ei kuitenkaan omista minua.


      • Faktuaali
        Tavoitetavallinenelämä kirjoitti:

        Kannabis on huume. Pidät sinä sitä huumeena tai et.
        Viinaa ei ole pakko juoda, kannabista ei ole pakko käyttää. Kumpikin päihde rikastuttaa vain muita, käyttäjälle ne ovat vain menoerä.
        Ihminen itse tekee valinnan, onko hyväksikäytetty vai ei. Riippuvaista voi helposti hyväksikäyttää.
        Lääkkeet annetaan todettuun sairauteen oikeina annoksina ja valvotusti.
        Omalääkintä kannabiksella ei ole sairauden lääkintää tai estämistä vaan tutkimatonta ja kontrolloimatonta riippuvuuden lääkintää, jolla ei ole mitään tekemistä oikean sairauden lääkinnän kanssa. Omalääkintä voi jopa haitata oikeasta sairaudesta paranemista, se voi pikittää sairastamisaikaa tai jopa peittää sairauden oireet, jolloin saattaa olla liian myöhäistä parantaa jo olemassa olevaa sairautta.

        Ruoanlaitossa käytetyillä tavallisilla vihanneksilla ja kasviksilla on todetut
        ja todistetut hyvät terveysvaikutukset, myös lääkinnällisesti, ilman päihtymistä.

        Ja kannabiksen lääkekäyttöhän on se konkreettisin todiste kannabiksen vähähaittaisuudesta. Lääkekäytössähän vahvaa kannabista käytetään jopa useita grammoja päivässä, mikä on yleensä monisatakertaista käyttöä kannabiksen päihdekäyttöön verrattuna, eikä silti tule sellaisia ongelmia, joita kannabiksen paljon vähäisemmän päihdekäytön kerrotaan aiheuttavan. Kannabis on siis selkeästi vähähaittaisempaa mitä enemmän sitä käytetään. Kannabis on myös ainoa päihde/lääke maailmassa, jota päihdekäyttäjät käyttävät paljon vähemmän kuin lääkekäyttäjät.


      • Kannabisti
        Tavoitetavallinenelämä kirjoitti:

        Kannabis on huume. Pidät sinä sitä huumeena tai et.
        Viinaa ei ole pakko juoda, kannabista ei ole pakko käyttää. Kumpikin päihde rikastuttaa vain muita, käyttäjälle ne ovat vain menoerä.
        Ihminen itse tekee valinnan, onko hyväksikäytetty vai ei. Riippuvaista voi helposti hyväksikäyttää.
        Lääkkeet annetaan todettuun sairauteen oikeina annoksina ja valvotusti.
        Omalääkintä kannabiksella ei ole sairauden lääkintää tai estämistä vaan tutkimatonta ja kontrolloimatonta riippuvuuden lääkintää, jolla ei ole mitään tekemistä oikean sairauden lääkinnän kanssa. Omalääkintä voi jopa haitata oikeasta sairaudesta paranemista, se voi pikittää sairastamisaikaa tai jopa peittää sairauden oireet, jolloin saattaa olla liian myöhäistä parantaa jo olemassa olevaa sairautta.

        Ruoanlaitossa käytetyillä tavallisilla vihanneksilla ja kasviksilla on todetut
        ja todistetut hyvät terveysvaikutukset, myös lääkinnällisesti, ilman päihtymistä.

        Minulle kannabis on suuri RIKKAUS. Olen siitä muutaman kympin joskus maksanut muttei kannabikseen jää koukkuun jollei satu olemaan ihminen joka jää koukkuun alkoholiin, pelaamiseen jne


    • kannabis_psykoosi_iskee

      Vaivautuisipa aloittaja pohtimaan yhtä kattavasti päihteettömyyttä. Onhan niitä huumeita kannabiksen lisäksi vaikka kuinka mutta eipä niihin kannata sortua. Huumeet aiheuttavat vain surua ja murhetta niin käyttäjälle kuin hänen läheisilleenkin. Ei sitä kannabispsykoosia kannata ehdoin tahdoin itselleen hankkia.

      • NARKOMAKE

        Joo-o, mutta kun täällä ei puhuta päihteettömyydestä. Siihen on omat keskustelunsa. Tämä keskustelu koskee vaihtoehtopäihdettä (ja samalla kuitukasvia). Viimeisestä lauseestasi voi päätellä, että luulet jokaisen käyttäjän sairastuvan psykoosiin. Voin kuitenkin kertoa, että huolesi ovat ohi; kannabispsykoosi on jopa harvinainen juttu. Luuletko, että kannabiksella olisi miljoonia käyttäjiä maailmalla, jos se olisi niin vaarallinen päihde kuin jotkut luulevat? Tunnen todella paljon käyttäjiä, mutta en ainuttakaan psykoosiin sen takia joutunutta. Kannabiksen ainoa haitta on sen laittomuus, joka aiheuttaa H-merkinnän, joka saattaa vaikeuttaa työn saamista jne, mutta terveydelle se ei ole haitallista. Illalla on kiva pajauttaa pikkuisen ennen nukkumaan menoa ja hymy perseessä laittaa nukkumaan ja kyllä nukuttaa hyvin. Ei krapulaa (ei psykoosia), ei kipuja, eikä kolotuksia ja ei väsytä töissä. Maailma on perseestä ja jos jokin asia tekee elämästä miellyttävämpää - olkoonkin se laitonta - niin miksen tekisi elämästä miellyttävämpää. Viikonloppukännien vetäminen se vasta vajaata touhua onkin. Ja muuten - jos alkoholi on niin vaaratonta, niin miksi silti 80% henkirikosoikeudenkäynneistä siihen vedotaan lieventävänä seikkana? Kannabiksen takia ei ole pahemmin käräjillä tarvinnut istua henkirikoksia puimassa. Alkoholin tiedetään aiheuttavan psykooseja, impulsiivisuutta, muistinmenetystä, aggressiivisuutta, sekavuutta jne., toisinsanoen paljon turhia kuolemia. Joten olisiko jokin vaihtoehto paikallaan?


    • Houlu
    • DEpenaali
    • DEpenaalix
    • BingBong

      "Huume" tai "huumausaine" ovat tosiaan lainsäädännöllisiä termejä. Siksi alkoholia ei luokitella huumeeksi, vaan laittomat päihteet luokitellaan huumeeksi ja sille me emme tällä hetkellä mahda mitään. Mielipiteemme eivät siis vaikuta siihen vaan laki.

    • BingBong

      Ai, sori kirjoitin tuon edellisen kommentin hätäisesti lukematta tekstejänne. Asiahan olikin jo selvä. Sori turhasta pätemisestä.

    • Pilvihörhötonperseestä

      Kannabis on huume! Ne ketkä väittää että ei jää koukkuun tai ei johda vahvempiin huumeisiin ovat jotain nistejä!!! Pilviveikot linnaan!

    • johanneshml

      Polttelin aikoinaan aamusta iltaan jatkuvasti kunnes psykoosi puski rankasti edeltäen kuitenkin huippuunsa kehittyneen ns. manian . Nyt uskon Jumalaan ja Jeesukseen :) Sen verran rajuja juttuja "näyissäni" näin jota lääkärit kutsuvat "harhoiksi" lokeroiden kokemukseni mitättömäksi . Nyt polttelen sillointällöin varovasti... Henkisen tien kulkijoille voi tuoda potkua mutta itse monien mutkien kautta päädyin Jeesuksen luo . Ihmisen ei tarvitse olla ajatuksiensa orja...Turvatkaa Jeesukseen ja Hän johdattaa teidät pelastukseen!

      • jehjehjoo

        Henkiolennot on nekin psykoosin aiheuttamia harhoja ;) Mutta niistä "näyistä" kuitenkin se turvallisin :)


      • johanneshml
        jehjehjoo kirjoitti:

        Henkiolennot on nekin psykoosin aiheuttamia harhoja ;) Mutta niistä "näyistä" kuitenkin se turvallisin :)

        En tiedä mitä tarkoitat henkiolennoilla sekä jos olet tutustunut psykoosin merkitykseen tulee esille nopeasti se että ei edes lääkäri tiedä mikä psykoosi on joten kuinka sinä voit tietää? Psykoosi on vain sana joka on annettu tarkoittamaan asiaa jota ihminen ei edes ymmärrä... sinä kirjoitat psykoosin aiheuttama vaikket edes tiedä mistä kirjoitat.


    • sdjfgkh

      Kannabis on huume, mieto huume. Laillinen alkoholi on kova huume. Näkeehän sen siitä miten ihminen käyttäytyy vaikutuksen alaisena. Siitä kuinka kovat viekkarit käytöstä tulee. Samoin siitä kumpi aiheuttaa pahempaa tuhoa kropalle ja aivoille.

      Siitä viimeistään tietää kumpi on pahempi kun katsoo kumpaan kuolee ihmisiä.

    • A.P.Mäkitalo

      Kannabismyönteisyyteen kuuluu kyseenalaistaa kaikki tarpeelliseksi nähty huumausaineisiin liittyvä negatiivinen tieto, jotta saataisiin aikaan lisää myönteisyyttä ja yleistä hyväksyntää, ja sitä kautta kasvin vapauttamiseen. Vaikka kannabis on huumeista miedoimpia, ja sillä on lääkkeellisiä suotuisia vaikutuksia, sillä on myös haittavaikutuksensa. Niitä haittavaikutuksia ei saa sulkea pois esim. liiallisen myönteisyyden kampanjoinnin alle. Itse olen ollut yli 30 vuotta kannabismyönteinen siihen asti, kunnes sain diagnoosin kannabinoidien aiheuttamasta aivojen surkastumisesta. Sen jälkeen olen ollut mukana ylläpitämässä realistista tietoa ja kampanjoimassa kannabiksen laillistamista vastaan. Vaikka laillistamisesta löytyisikin hyviä puolia, esim. rikollisuutta ajatellen, laillistaminen johtaa myös ongelmiin. Aivan kuten alkoholinkin kanssa, joka senkin täytyisi olla ehdottomasti säännellympi ja rajoitetumpi. Näiden myrkkyjen parissa vain pääsee unohtumaan se kaikkein järjellisin ajattelu ja tilalle tulee kaikenkarvaisia perusteluita välinpitämättömyydellä maustettuna. Koska kannabiksella on lääkkeellisiä vaikutuksia, sen pitää pysyä valtion ja lääkelaitoksen hallinnassa, vain säänneltynä lääkkeellisenä käyttönä. Tämä on oma mielipiteeni, joka perustuu omakohtaiseen kokemukseen kannabiksen vakavista haitoista. Lähes jokainen kannabiksen haittavaikutuksia kokenut kääntyy kannabisvastaiseksi. Vaikka haittavaikutukset on suht harvisia, niitä kuitenkin on siinä laajuudessa, että kasvin on pysyttävä lain hallinnassa ja viihdekäyttö, myynti yms. kriminalisoituna.

      • sadfsgdhfj

        Mä olin pitkään kaikkia huumeita vastaan. Luulin että valistus ja sellainen on täysin totta ja uskoin ne hurjatkin jutut itsensä luulemisesta appelsiiniksi ym, ym.

        Mitä enemmän sain tietoa sitä epäluuloisemmaksi tulin. Näin kuinka jotkut poltteli eikä siitä seurannut heroiinin piikitystä kuten valistus oli väittänyt. En silti kokeillut vielä silloin kannabista vaan otin alkoholia kuten suurin osa kasarin teineistä.

        Kun sitten lopulta kokeilin kannabista ensimmäisillä kerroilla ei mitään vaikutusta.
        Sitten kun toimi niin jälkeenpäin jäi vitutus ja petetty olo että tuosta on varoiteltu hirveänä pahana. Siinä kävi mielessä mistä kaikesta muusta on valehdeltu?

        Mulla on onneksi vahvat periaatteet enkä kokeile mitään harkitsematta tarkasti. Nyt on mennyt 28 vuotta satunnaisesti pössytellen enkä ole vielä kokeillut muita aineita.
        Porttiteoria on paskaa, se on nähty. Se on tasan itsestä kiinni mitä ottaa. Kukaan ei pakota.


      • NukkuvaTiedustelija

        "Vaikka haittavaikutukset on suht harvisia, niitä kuitenkin on siinä laajuudessa, että kasvin on pysyttävä lain hallinnassa ja viihdekäyttö, myynti yms. kriminalisoituna."

        Tilastoja sekä linkkejä sitten kehiin vaan jos niitä haittoja kerta esiintyy niin paljon.


      • exnisti
        NukkuvaTiedustelija kirjoitti:

        "Vaikka haittavaikutukset on suht harvisia, niitä kuitenkin on siinä laajuudessa, että kasvin on pysyttävä lain hallinnassa ja viihdekäyttö, myynti yms. kriminalisoituna."

        Tilastoja sekä linkkejä sitten kehiin vaan jos niitä haittoja kerta esiintyy niin paljon.

        KVG. Niin ku me monet muut.


    • KannabisOnHuume

      Suomessa kannabis on laiton aine joten se on huume. Tuo menee Suomessa niin, että päihdyttävät huumeluokituksen saaneet aineet julistetaan laittomiksi. Alun perin kannabis luokiteltiin jenkeissä "narkoottiseksi aineeksi" (esim. heroiini) koska narkoosi-luokituksen saatuaan voitiin antaa suurempia tuomioita. Siitä sama määritelmä siirtyi YK:n myötä myös Suomeen. Historialliset syyt ovat syynä sille miksi kannabista vastaan on taisteltu yhtä kovin kuin heroiinia vastaan tai miksi alkoholi on laillinen aine tai miksi tupakan aktiivinen mainostaminen oli pitkään OK juttu. "Huume" määrittelee lakistatuksen, ei vaikutustapaa.

    • 45634634

      Kannabis on riippuvuuspotentiaaliltaan ja haitoiltaan verrattavissa alkoholiin. Syyt miksi toinen kielletty ja toisen myyntiä jopa vapautetaan entisestään, ovat puhtaasti kulttuurilliset. Ei kannabis ainakaan mitenkään haitallisempaa ole kuin alkoholi. Jos alkoholi keksittäisiin tänä päivänä, ei olisi mitään toivoa että se sallittaisiin. Kyseessä kuitenkin aivosoluja lamaannuttava hermomyrkky joka lisää onettomuuksia, rikoksia ja häiriökäyttäytymisiä.

      Järkevää olisi joko kieltää tai sallia molemmat. Minun puolesta molemmat voisi kieltää, en koe järkeväksi laillistaa aineita jotka sekoittavat ihmisten päät. Mutta aika tekopyhää kyllä kannattaa alkoholin sallimista ja samalla vastustaa kannabista.

      • JukkaKukka

        "Kannabis on riippuvuuspotentiaaliltaan ja haitoiltaan verrattavissa alkoholiin."

        Ei tosiaan ole. Alkoholi on tappavin ja eniten väkivaltaa aiheuttava kova huume, jonka aiheuttama riippuvuus on heroiinin luokkaan, kannabis taas on maailman vähähaittaisin päihde ja monipuolisin lääkekasvikin. Riippuvuus ei ole edes kofeiinin luokkaa.


      • Farandis
        JukkaKukka kirjoitti:

        "Kannabis on riippuvuuspotentiaaliltaan ja haitoiltaan verrattavissa alkoholiin."

        Ei tosiaan ole. Alkoholi on tappavin ja eniten väkivaltaa aiheuttava kova huume, jonka aiheuttama riippuvuus on heroiinin luokkaan, kannabis taas on maailman vähähaittaisin päihde ja monipuolisin lääkekasvikin. Riippuvuus ei ole edes kofeiinin luokkaa.

        Alkoholi myös tuhoaa aivoja enemmän kuin mikään muu huume. Solumyrkky kyseessä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe