Perhekuntien kasteista

Kiitollinen

Pari sanaa perhekuntien kastamisesta. Koska sellaisia mainitaan UT:ssa, sillä on perusteltu vauvojen kastetta.
Kaikissa viidessä kohdassa, joissa mainitaan perhekunnan kastaminen annetaan ymmärtää, että kukin kastettu kiitti Jumalaa, puhui kielillä, oli tullut uskovaksi tai teki jotain muuta, mihin kykenee vain ymmärtävässä iässä oleva. Eli koko kontekstin lukeminen ei puolusta ajatusta, että vauvoja olisi kastettu.

Jos sitä argumenttia ei hyväksyttäisikään - ja jos se pystyttäisiin kumoamaan - niin joka tapauksessa Raamatun perhekunnan kastaminen olisi jotain aivan erilaista kuin se järjestelmällinen vauvojen kastaminen, mitä on harjoitettu myöhemmin.
Raamatussa kaste perustui yksilön vapaaehtoisuuteen. Se oli responssi kuultuun evankeliumin sanaan.

Suomessa ja maamme luterilaisessa kirkossa vuosisatoja vallinnut tapa kastaa käytännössä kaikki pohjautuu tietysti katolisen ajan pakkoon ja myös reformaation aikana säädettyihin lakeihin, jotka määräsivät kaikki vauvat kastettaviksi pahimmillaan vanhempien kuolemanrangaistuksen uhalla. Lievempi rangaistus saattoi olla esimerkiksi karkotus ja omaisuuden menettäminen. Säädettiin, että "kenen maa, sen uskonto". Lapsikasteen kautta saatiin käytännössä kansalaisuus.
Sellainen toiminta on hyvin kaukana siitä vapaaehtoisesta Jeesuksen vastaanottamisesta ja tunnustamisesta, mikä tapahtui UT:n aikaan evankeliumia julistettaessa.
Ja on vaikea ymmärtää, että kukaan voisi ajatella, että sellaisella totalitaristisella toiminnalla tehtäisiin ihmisiä taivaskelpoisiksi tai että se olisi Jumalalle mieleen.
Ja maamme kansankirkon hegemonia on luotu viime kädessä juuri siihen aikaan. Se hegemonia on tosin kovasti murenemassa.

Tässä perhekuntakasteista muualta kopsattuna:

"Kun suuri määrä ihmisiä tuli uskoon ja kastettiin, ei siinä yhteydessä mainita vauvoja kastetun. Vain ne kastettiin, jotka muuttivat mielensä ja ottivat sanan vastaan. (Apt 2:41.) Samariassa oli varmastikin perhekuntia, joissa oli pieniä lapsia tai sylivauvoja, mutta heitä ei kastettu: vain miehet ja naiset kastettiin – ne, jotka uskoivat omakohtaisesti Jeesukseen ja jotka pystyivät tunnustamaan uskonsa tavalla tai toisella. (Apt 8:12.) (Huomaa luterilaisten alkuperäinen katolisen kirkon kummijärjestelmään pohjaava oppi ja käytäntö, jossa kummit vastasivat vauvan puolesta papin esittämiin kysymyksiin, koska vauva ei voinut itse niihin vastata!)

Korneliuksen perhekunta
Kaikki tulivat täytetyksi Pyhällä Hengellä, puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalaa. Heistä näki, että he olivat saaneet Pyhän Hengen ja uskoivat. Joukossa ei ollut siten rintalapsia. (Apt 10:43-48.)

Lyydian perhekunta
Apostolit rohkaisivat perhekuntaan kuuluvia veljiä. (Apt 16:14,15,40.) Heidän on täytynyt olla siten ymmärryksen ikään ehtineitä ja mahdollisesti jopa aikuisia miehiä.

Vanginvartijan perhe
Perhekunta tuli uskoon sanan kuulemisen kautta. Vanginvartija iloitsi siitä, että hänen "koko perheensä" oli tullut Jumalaan uskovaiseksi. (Apt 16:31-34.) Usko on voitu havaita perheenjäsenistä, joten joukossa ei ole ollut imeväisiä.

Krispuksen perhekunta
"Koko hänen perhekuntansa uskoi Herraan". (Apt 18:8.) Usko on voitu havaita perheenjäsenistä, joten joukossa ei ole ollut imeväisiä.

Stefanaan perhekunta
Paavali kiitti Jumalaa siitä, että hän ei ollut kastanut kovin montaa ihmistä Korinttossa, sillä Jumala ei lähettänyt häntä kastamaan vaan evankeliumia julistamaan. (1Kor 1:14,17.) Tämä on väkevä todistus sen puolesta, että Paavali ei pitänyt vedessä kastamista syntien anteeksisaamisen ja pelastumisen ehtona. Stefanaan perhekuntaan kuului varttuneita aikuisia, sillä "he olivat antautuneet pyhiä palvelemaan". (1Kor 16:15,16.) Paavali kehotti korinttolaisia olemaan kuuliaisia heidän kaltaisilleen ja jokaiselle, joka tekee työtä heidän kanssaan ja näkee vaivaa. Tämä kuvaus ei sovi imeväisiin eikä edes leikki-ikäisiin."

348

2338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eenokki12

      Avauksen tekijä omaksi kadotuksekseen on jättänyt pois sellaista mikä ei sovi lahkonsa oppiin ja lisännyt sitä hevonpaskaa mitä lahkoissa on polviin asti. Minua ei kiinnosta kun monet harhaoppiset kiusallaan opettavat omiaan ja lahkonsa oppeja. Saaden siitä kadotustuomion viimeisenä päivänä. Mutta minua kiinnostaa se ettei kukaan luterilainen menisi niiden lahkoriivattujen pariin koska lahkousko ei vie taivaaseen.

    • kijuhnybtyvt

      Muuten...

      Teidän kaste oppienne perusteluilla Jeesus ei päässytkään Isä Oikealla puolelle! Hän vain siunasi lapsia ja samassa tilaisuudessa antoi toisin lapsia kohteleville myllynkivien käyttöohjeet!
      Kas kummaa kun ne myllynkivi oppien opit eivät saatanaa palveleville kelpaa!!! Tais tulla se todellisuus todellisesti harrasta taas esiin...

    • Anonyymi

      Aloittaja on oikessa. Jeesus antoi evankelioimiskäskyn ennen kastekäskyä mutta evankelioimiskäskyä luterilaiset tai katoliset eivät tottele. Siksi heidän innokkuutensa totella kastekäskyä näyttäytyy pelkkänä teeskentelynä. Raamatussa ei esitellä yhtään ihmistä, joka olisi pelastunut pelkän kasteen avulla.

      Tässä on aito lähetyskäsky. Tätä ei voida käyttää vauvakasteen perusteluna.
      Luuk. 24:44 Ja hän sanoi heille: "Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa."
      24:45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset.
      24:46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
      24:47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.
      24:48 Te olette tämän todistajat.
      24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."
      24:50 Sitten hän vei heidät pois, lähes Betaniaan asti, ja nosti kätensä ja siunasi heidät.
      24:51 Ja tapahtui, että hän siunatessaan heitä erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen

      • Anonyymi

        Niin Jeesuksen käsky ei kelpaa uudestikastajille

        Tässä on aito lähetyskäsky joka sisältää kastekäskyn. Sillä perustellaan kastaminen. Vain uskova voi pelastua.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin Jeesuksen käsky ei kelpaa uudestikastajille

        Tässä on aito lähetyskäsky joka sisältää kastekäskyn. Sillä perustellaan kastaminen. Vain uskova voi pelastua.

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää"

        lapsien kaste löytyy jo Vanhasta testamentista !

        toisekseen, "Alkuseurakunalla", heillä kaikillahan oli jo Vanha Liitto, Jumalan kanssa, koska silloin kaikki "poikalapsille oli Jumalan säätämä, Ympärileikkaus, ja tyttölapista kaksi kyyhkysen poikasta.

        ALKUSEURAKUNNALLE, Kastekäasky, oli Uusi käsky, ja joidenkin oli vaikea luopua Vanhan liiton, Jumalan säätämästä ympärileikkauksesta, ja uskoa pelkästään kasteen armoon, ja siitä Paavalikin kirjoittaa:

        "Miksi nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten päälle ikeen, jota eivät meidän isämme, emmekä mekään ole jakasaneet kantaa"
        Apt: 15: 10

        Ympärileikkaus olis siis "lakiliitto", ja kaste on Uusi "armon liitto"

        ja sitten Paavali kirjoittaa, niistä jotka uskoivat pelkästään kasteen armo-liittoon.

        "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin"
        Apt: 15: 11

        edellisessä Paavali vielä vahvistaa, että kaste on ihan yhtä pätevä pelastukseen, kuin oli niillä, jotka vielä halusivat noudattaa Vanhan liiton säädöksiä.


    • Anonyymi

      Helluntailaiset kun lukevat Pietarin saarnaa kuin Piru raamattua.
      Kun paikalla olleita miehiä kehotettiin tekemään parannusta, niin helluntailaiset väittävät että miesten lastenkin on tehtävä ensin parannusta kasteen ehtona.
      Jeesus eikä kukaan apostoli kun ei edellytä lapsilta yhtään mitään kasteen ehtoja saadakseen omakseen kaikki kasteen lupaukset. Lapsen mieli ja avoin sydän kun on kaikkein paras ottamaan vastaan Jumalan valtakunnan sellaisenaan (Jeesus)

      Pietari edellytti miehiltä parannusta eli mielenmuutosta (metanoia) ennen kastetta, mutta lapsilla mieli on ihan kohdallaan ottamaan heti vastaan kasteen kaikki lupaukset.

      Puhetta oli kuuntelemassa aikuisia "miehiä" perheellisiä suurin osa.

      Apt.2:38-39 (hellareiden vihaamampia jakeita)

      " Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin KASTEJeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. SILLOIN te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
      Teitä tämä lupaus tarkoittaa, TEITÄ JA TEIDÄN LAPSIA, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

      • Anonyymi

        "Mutta jolla ei ole Pyhän Hengen lahjaa, ei ole Jeesuksen oma."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta jolla ei ole Pyhän Hengen lahjaa, ei ole Jeesuksen oma."

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen, NIIN te saate
        Pyhän Hengen lahjan"
        Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu, ketkä ikinä Herra, meidän
        Jumalamme kutsuu"
        Apt: 2: 38 - 39

        kasteessa luvataan Pyhä Henki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen, NIIN te saate
        Pyhän Hengen lahjan"
        Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu, ketkä ikinä Herra, meidän
        Jumalamme kutsuu"
        Apt: 2: 38 - 39

        kasteessa luvataan Pyhä Henki.

        Taas väärin.
        Pyhä henki luvataan vain niille, jotka tekevät parannuksen ensin!
        Ja jotka Jumala kutsuu. Pappihan ei sitä määrää, kenet Jumala kutsuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas väärin.
        Pyhä henki luvataan vain niille, jotka tekevät parannuksen ensin!
        Ja jotka Jumala kutsuu. Pappihan ei sitä määrää, kenet Jumala kutsuu.

        Taas väärin!
        Pyhä Henki luvataan kasteessa. Pappi ei määrä mitään vaan seurakunta luottaa siihen luopaukseen jonka Pietari antoi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen, NIIN te saate
        Pyhän Hengen lahjan"
        Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu, ketkä ikinä Herra, meidän
        Jumalamme kutsuu"
        Apt: 2: 38 - 39

        kasteessa luvataan Pyhä Henki.

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen,"

        Huom KUKIN TEISTÄ. EI TEIDÄN VAUVOISTANNE!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen,"

        Huom KUKIN TEISTÄ. EI TEIDÄN VAUVOISTANNE!

        Huom teille ja teidän LAPSILLENNE on lupaus annettu

        Sama lupaus koski siis myös kuulijoiden lapsia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen,"

        Huom KUKIN TEISTÄ. EI TEIDÄN VAUVOISTANNE!

        "Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu"
        Apt: 2: 39


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu"
        Apt: 2: 39

        Jep, selvää Sanaa. Lapsista on maininita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sillä teille ja teidän LAPSILLENNE tämä lupaus on annettu"
        Apt: 2: 39

        lapsi on avoin ottaa vastaan, kaikki Jumalan antamat lupaukset / kasteen lahja.

        "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta, sinä perustit voiman VASTUSTAJAISI tähden"
        Ps: 8: 3

        ja ketkäs näitä "vastustajia" , - ne on LAHKOT.


      • Anonyymi

        Syntionlankeemus riisti ohmisen pois Jumalan luota. Kaikki ovat kadotuksen lapsia ilman uudestisyntymistä vedestä ja Hengestä

        Uudestikastajilla riittää tuo vesitippa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syntionlankeemus riisti ohmisen pois Jumalan luota. Kaikki ovat kadotuksen lapsia ilman uudestisyntymistä vedestä ja Hengestä

        Uudestikastajilla riittää tuo vesitippa.

        Ja osa ukastajista väittää ettei mitää ukoa Jeesukseen tarvita vaan ihminen on luonnostaan hyvänä omanta itsenään kelpaava Jumalalle

        Tuollainen on riivaajien opetusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syntionlankeemus riisti ohmisen pois Jumalan luota. Kaikki ovat kadotuksen lapsia ilman uudestisyntymistä vedestä ja Hengestä

        Uudestikastajilla riittää tuo vesitippa.

        "Kaikki ovat kadotuksen lapsia ilman uudestisyntymistä vedestä ja Hengestä"???

        No tulihan se sieltä. Tuo julma keskiaikainen oppi veden taikavoimasta kummittelee vielä 2000-luvullakin.


      • Anonyymi

        eipä ne kaikki helluntailaisuudessa kasvaneetkaan, sinne lahkoon jää !!

        ja lähtevät, osa sitten täysin kastetta edes saamatta . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikki ovat kadotuksen lapsia ilman uudestisyntymistä vedestä ja Hengestä"???

        No tulihan se sieltä. Tuo julma keskiaikainen oppi veden taikavoimasta kummittelee vielä 2000-luvullakin.

        Uudestikastajille Kristuksen opetuset ovat "keskiaikaisia oppeja"????

        Elikö Jeesus keskiajalla?

        Veden taikavoimaaan uskovat vain uudestikatajat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestikastajille Kristuksen opetuset ovat "keskiaikaisia oppeja"????

        Elikö Jeesus keskiajalla?

        Veden taikavoimaaan uskovat vain uudestikatajat!

        Heille siis uskovat veden taikavoimaan, eivätkä Jumalan Sanaan

        Siinä ero uuden liiton uskoviin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heille siis uskovat veden taikavoimaan, eivätkä Jumalan Sanaan

        Siinä ero uuden liiton uskoviin!

        kristillisessä kasteessa liitetään Jeesukseen ja annetaan Pyhä Henki,

        "KAIKKI te, jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette hänet päällenne pukeneet"
        Gal: 3: 27

        "mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
        Ja hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien"
        1 Joh: 2: 1 - 2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lapsi on avoin ottaa vastaan, kaikki Jumalan antamat lupaukset / kasteen lahja.

        "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta, sinä perustit voiman VASTUSTAJAISI tähden"
        Ps: 8: 3

        ja ketkäs näitä "vastustajia" , - ne on LAHKOT.

        voi hyvä ystävä kun noilla raamatunkohdilla ei ol emitään tekoa aihen kanssa!

        vauva ei ota vastaan edes maitopulloa omin avuin, eli koittaka anyt järkiintyä ja miettiä mitä se vastaanottaminen mahtaa tarkoittaa!

        kyse on evankeliumin kuulemisesta, sen käsittämisestä ja valinnasta ottaa se vastaan taiolla ottamatta.

        kaiken lisäski tuo psalmin käännös vaikuttaa ihan älyttömältä...mitä voimaa vauvan suusta perustetaan ja mikä on vauvalle vastustaja hah !!

        miten vielä vuonna 20201 on muutamat kuin jostain metsäsätä läydettyjä vaika lukutaitokin on kulemma hyvä maassa ja ihmisillä varsinkin ei käsitä ei.,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi hyvä ystävä kun noilla raamatunkohdilla ei ol emitään tekoa aihen kanssa!

        vauva ei ota vastaan edes maitopulloa omin avuin, eli koittaka anyt järkiintyä ja miettiä mitä se vastaanottaminen mahtaa tarkoittaa!

        kyse on evankeliumin kuulemisesta, sen käsittämisestä ja valinnasta ottaa se vastaan taiolla ottamatta.

        kaiken lisäski tuo psalmin käännös vaikuttaa ihan älyttömältä...mitä voimaa vauvan suusta perustetaan ja mikä on vauvalle vastustaja hah !!

        miten vielä vuonna 20201 on muutamat kuin jostain metsäsätä läydettyjä vaika lukutaitokin on kulemma hyvä maassa ja ihmisillä varsinkin ei käsitä ei.,

        Selvästi on tekoa aiheen kanssa kun Kristus itse asetti lapsen malliksi siitä miten Jumalan valtakunta otetaan vastaan.

        Miten tuo sokea vanhus ELÄÄ VUOTTA 20201!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?

        Ei siis ole yhtään perillä asioista ja yhtä ulalla on Raamatusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvästi on tekoa aiheen kanssa kun Kristus itse asetti lapsen malliksi siitä miten Jumalan valtakunta otetaan vastaan.

        Miten tuo sokea vanhus ELÄÄ VUOTTA 20201!!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?

        Ei siis ole yhtään perillä asioista ja yhtä ulalla on Raamatusta!

        ihan pihalla ovat, että sekoittavat Pyhän Hengen lahjan johonkin tuttipulloon . . .

        siis, sekoittavat HENGELLISIÄ asioita täysin maallisiin, mut se helluntailaisuus on muutenkin, pelkästään ULKONAISIA asioita, ja kaikkea sitä, mikä NÄKYY, siinä niitten "usko" , kaikkea pitäis saada ilmeisestikin nähdä koskea . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi hyvä ystävä kun noilla raamatunkohdilla ei ol emitään tekoa aihen kanssa!

        vauva ei ota vastaan edes maitopulloa omin avuin, eli koittaka anyt järkiintyä ja miettiä mitä se vastaanottaminen mahtaa tarkoittaa!

        kyse on evankeliumin kuulemisesta, sen käsittämisestä ja valinnasta ottaa se vastaan taiolla ottamatta.

        kaiken lisäski tuo psalmin käännös vaikuttaa ihan älyttömältä...mitä voimaa vauvan suusta perustetaan ja mikä on vauvalle vastustaja hah !!

        miten vielä vuonna 20201 on muutamat kuin jostain metsäsätä läydettyjä vaika lukutaitokin on kulemma hyvä maassa ja ihmisillä varsinkin ei käsitä ei.,

        oletko Jumalaa viisaampi, arvosteleen JUMALAN tekemisiä !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan pihalla ovat, että sekoittavat Pyhän Hengen lahjan johonkin tuttipulloon . . .

        siis, sekoittavat HENGELLISIÄ asioita täysin maallisiin, mut se helluntailaisuus on muutenkin, pelkästään ULKONAISIA asioita, ja kaikkea sitä, mikä NÄKYY, siinä niitten "usko" , kaikkea pitäis saada ilmeisestikin nähdä koskea . . .

        Teillähän Pyhä henki hyppää siihen kasteveteen joten eiköhän henki mahdu myös siihen tuttipulloon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillähän Pyhä henki hyppää siihen kasteveteen joten eiköhän henki mahdu myös siihen tuttipulloon?

        Uudestikastajilla vedessä on jotakin voimaa. Ja luulevat että pyhä henki pomppii. Ei se heidän kitaran rämpettään kuuntele-.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestikastajilla vedessä on jotakin voimaa. Ja luulevat että pyhä henki pomppii. Ei se heidän kitaran rämpettään kuuntele-.

        Tuttipullotkin ovat ukastajille tärkeitä


    • Anonyymi

      Ei suomessa on kaikenlaisia uskomuksia näköjään edelleen !

      ei ole paljoa Kalevalasta päästy eteenpäin tuolla sakastipuolella.

      • Anonyymi

        Niin Jeesus on uudestikastajille Kalevalaan verrattavissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin Jeesus on uudestikastajille Kalevalaan verrattavissa

        uudestikatajat, ei tutkineet raamatun HENGELLISTÄ sanomaa, vaan kaikki heillä opetuksessa liittyy, ULKONAISEEN,

        ja siitä syystä, ovat sitten "muita parempia" .. .,

        eikä monirikollisen tarvitse mitään ,uuta kuuluttaa, kuin , että "löysin Jeesuksen", eikä tarvitse edes anteeksipyyntöä esittää, niille joile aiemmin vahinkoa tuottanut . . .

        "helppoa kuin heinän teko" !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uudestikatajat, ei tutkineet raamatun HENGELLISTÄ sanomaa, vaan kaikki heillä opetuksessa liittyy, ULKONAISEEN,

        ja siitä syystä, ovat sitten "muita parempia" .. .,

        eikä monirikollisen tarvitse mitään ,uuta kuuluttaa, kuin , että "löysin Jeesuksen", eikä tarvitse edes anteeksipyyntöä esittää, niille joile aiemmin vahinkoa tuottanut . . .

        "helppoa kuin heinän teko" !!

        Palstan uudestikasteitaan puolustavat hörhöt ovat täysin sivistymättömiä henkilöitä, parempi kun keskustelisivat keskenään vaikka hevosenhoidosta.


    • Anonyymi

      Luomisessa Jumalan Henki liikkui vetten yllä.
      Jumala loi sanallaan kaiken maan ja taivaan vedestä ja veden kautta.
      Ihminen uudestisyntyy Jumalan sanan voimasta vedestä ja Hengestä.
      Jeesuksen monet ihmeet liittyvät juuri veteen. Jeesus muutti veden viniksi. Jeesus käveli veden päällä. Israelin kansa pelastautui Punaisen meren veden ja kasteen kautta tapahtuneen ihmeen välityksellä.
      Nooan arkki pelasti ihmiset veden kantamana.
      Mooses pelastui veden kantamana Niilin virrassa hyvää kotiin.
      Kaksoisvirta on vettä ja Henkeä.

    • Anonyymi

      "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alle siinnyt äitini kohtuun."

      Vapaat suunnat opettavat, että he voivat itse omalla uskonratkaisullaan pestä omat synnit pois.

      Sananl. 20:9

      Kuka voi sanoa: "Olen puhdistanut sydämeni, kaikesta synnistä olen vapaa"?

      • Anonyymi

        Job 15:14

        Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Job 15:14

        Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas!

        mentaalipotilaita piisaa netissä, jheidän ainoa kanavansa kertoa mistä on pipiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mentaalipotilaita piisaa netissä, jheidän ainoa kanavansa kertoa mistä on pipiä.

        Oi kun mentaaliongelmainen on tuo käkätys


    • Anonyymi

      entiset virsitaulun kääntäjät täällä heiluu ja pomppii ja kertoo omaa yksinkertaisuuttaan koko mailmalle.

      sekin on kaiketi jumalan teko heillä.

      • Anonyymi

        Niin kyllä teet


    • Anonyymi

      Varhaisen kirkon tässä siis hyvin varhaisen kaste oli kokonaisvaltainen prosessiluonteinen ja valinnainen .Oli tapana sanoa sylilasten kastaminen on apostolinen tapa,oli tapa luetella eri ikäryhmät jossa erikseen mainitaan isompien lasten kasteen lisäksi rintalasten kaste.Lisäksi oli edellisestä poiketen kirkkoisiä jotka kehoittivat siirtämään kastetta , mutta on syytä uskoa sen johtuneen tapa mieltymyksistä, ei helluntaillisten kaltaisesta ajattelusta,perusteena samojen henkilöiden salliessa kuitenkin lapsikasteen jos lapsi on kuolemassa, se oli henkilöiden kanta tavoiteltiin sillä mitä tahansa esim periaateellin kulttuurikaste kun vanhemmat uskovia vaikko pelastus kaste,siis kiveen hakattua teoloogista yhtä kaste totuutta ei ollut, sehän tekisi joustosta mahdottoman .Myöhemmin alettiin kastamaan lapsia ilman uskovia vanhempia,

      • Anonyymi

        Jumala on antanut meille KOKONAISEN raamatun, ja lahkot tuijottaa ainoastaan Apotolien "tekoja",
        tottakai kaste on kerrottu, ilman "tekoja", Jumala on ilmoittanut kaikki asiat JO Vanhassa testamentissa, mitkä sitten toteutuu Uudessa testamentissa,
        todennäköisesti helluntailaisten "kapasiteetti" x x x, ei riitä niin vaativaan , että oikein koko raamatun ottaisi . . .

        Apostolit itse tutkivat kastetta, Vanhan liiton kirjoituksista, (mitään Uutta testamenttia ei vielä ollut, eikä vielä satoihin vuosiin, sen jälkeenkään . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on antanut meille KOKONAISEN raamatun, ja lahkot tuijottaa ainoastaan Apotolien "tekoja",
        tottakai kaste on kerrottu, ilman "tekoja", Jumala on ilmoittanut kaikki asiat JO Vanhassa testamentissa, mitkä sitten toteutuu Uudessa testamentissa,
        todennäköisesti helluntailaisten "kapasiteetti" x x x, ei riitä niin vaativaan , että oikein koko raamatun ottaisi . . .

        Apostolit itse tutkivat kastetta, Vanhan liiton kirjoituksista, (mitään Uutta testamenttia ei vielä ollut, eikä vielä satoihin vuosiin, sen jälkeenkään . . .

        On se merkillistä, että teidän täytyy keksiä selityksiä katolisen kirkon keksimälle vauvakasteelle, jota Raamattu ei tunne. Eivät nuo selitykset muuta Raamatun ilmoitusta siitä, että vain uskoontulleita kastettiin.
        Apostolit noudattivat Jeesuksen antamaa esimerkkiä ja Jeesus eikä opetuslapset eivät kastaneet uskomattomia vauvoja tai uskomattomia aikuisia.
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Kaste ei pelasta ketään, vaikka hakkaisitte sen kiveen, vaan UT:n selvä ilmoitus on: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        Mutta kirkkohan kaatuisi, jos se luopuisi tuosta automaattipelastuskasteestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se merkillistä, että teidän täytyy keksiä selityksiä katolisen kirkon keksimälle vauvakasteelle, jota Raamattu ei tunne. Eivät nuo selitykset muuta Raamatun ilmoitusta siitä, että vain uskoontulleita kastettiin.
        Apostolit noudattivat Jeesuksen antamaa esimerkkiä ja Jeesus eikä opetuslapset eivät kastaneet uskomattomia vauvoja tai uskomattomia aikuisia.
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Kaste ei pelasta ketään, vaikka hakkaisitte sen kiveen, vaan UT:n selvä ilmoitus on: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        Mutta kirkkohan kaatuisi, jos se luopuisi tuosta automaattipelastuskasteestaan.

        eikä omat teot pelasta ketään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se merkillistä, että teidän täytyy keksiä selityksiä katolisen kirkon keksimälle vauvakasteelle, jota Raamattu ei tunne. Eivät nuo selitykset muuta Raamatun ilmoitusta siitä, että vain uskoontulleita kastettiin.
        Apostolit noudattivat Jeesuksen antamaa esimerkkiä ja Jeesus eikä opetuslapset eivät kastaneet uskomattomia vauvoja tai uskomattomia aikuisia.
        Ap 2:41 "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin."

        Kaste ei pelasta ketään, vaikka hakkaisitte sen kiveen, vaan UT:n selvä ilmoitus on: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, samoin kuin sinun perhekuntasi."

        Mutta kirkkohan kaatuisi, jos se luopuisi tuosta automaattipelastuskasteestaan.

        Onpas merkillistä että pitää väittää kastetta katolisen kirkon keksinnöksi vaikka Jeesus otse asetti kasteen. Uskoontulleet perhekuntineen kastettiin.

        Missään ei ole käskyä kastaa uskovia, mikä johtuu siitä ettei ihminen näe kenenkän sydämen tilaa.

        Pietari sasnoo selvästi että kaste pelastaa.

        Kai lahkojen väkimäärä olisi entistä pienempi jos ne luopuisivat uudestikasteestaan ja opettaisivat kasteesta kuten apostolit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikä omat teot pelasta ketään.

        Ei todellakaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on antanut meille KOKONAISEN raamatun, ja lahkot tuijottaa ainoastaan Apotolien "tekoja",
        tottakai kaste on kerrottu, ilman "tekoja", Jumala on ilmoittanut kaikki asiat JO Vanhassa testamentissa, mitkä sitten toteutuu Uudessa testamentissa,
        todennäköisesti helluntailaisten "kapasiteetti" x x x, ei riitä niin vaativaan , että oikein koko raamatun ottaisi . . .

        Apostolit itse tutkivat kastetta, Vanhan liiton kirjoituksista, (mitään Uutta testamenttia ei vielä ollut, eikä vielä satoihin vuosiin, sen jälkeenkään . . .

        ...tutkivat itse kastetta.... olitko sinä pöllö paikalla vai miksi puhut tuollaista lapsellista roskaa, sinä et tiedä yhtään mitään heidän tutkimisestaan kun sitä ei sanota missään muusta kuin että tessalonikin juutalaiset olivat jalompia, tutkiessaan oliko niin kirjoitettu kuin puhuttiin !

        jospa sinäkin tekisit samaa niin päästäisiin noista kommenteistasi viimeinkin.

        "10. Mutta veljet lähettivät heti yötä myöten Paavalin ja Silaan Bereaan. Ja kun he olivat saapuneet sinne, menivät he juutalaisten synagoogaan.
        11. Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.
        12. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet. "'

        siinä sinun kasteen tutkimisesi nyt on, missä siitä siinä mainitaan, kerro jankkaaja !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...tutkivat itse kastetta.... olitko sinä pöllö paikalla vai miksi puhut tuollaista lapsellista roskaa, sinä et tiedä yhtään mitään heidän tutkimisestaan kun sitä ei sanota missään muusta kuin että tessalonikin juutalaiset olivat jalompia, tutkiessaan oliko niin kirjoitettu kuin puhuttiin !

        jospa sinäkin tekisit samaa niin päästäisiin noista kommenteistasi viimeinkin.

        "10. Mutta veljet lähettivät heti yötä myöten Paavalin ja Silaan Bereaan. Ja kun he olivat saapuneet sinne, menivät he juutalaisten synagoogaan.
        11. Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.
        12. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet. "'

        siinä sinun kasteen tutkimisesi nyt on, missä siitä siinä mainitaan, kerro jankkaaja !

        Etkö ole löytänyt yhtään kohtaa Raamatussa jossa opetetaan kasteestaa? Kannattaako täällä sitten riehua? Päästäisiin noista typeristä komenteistasi viiemein...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö ole löytänyt yhtään kohtaa Raamatussa jossa opetetaan kasteestaa? Kannattaako täällä sitten riehua? Päästäisiin noista typeristä komenteistasi viiemein...

        kasteesta puhuu koko raamattu alkaen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, päättyen Ilmestyskirjaan,
        täällä ketjuissa sata sivullista, kirjoitettu kasteen olemuksesta, vaan helluntailaiset poistaa raamatusta "ei voimassa", kuten:

        "Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas !
        Katso pyhiinsäkään hän ei luota, eivät taivaatkaan ole puhtaat hänen silmissänsä"
        Job: 15: 14-15

        "Kenellä korvat on se kuulkoon", sanoo Jeesus raamatussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteesta puhuu koko raamattu alkaen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, päättyen Ilmestyskirjaan,
        täällä ketjuissa sata sivullista, kirjoitettu kasteen olemuksesta, vaan helluntailaiset poistaa raamatusta "ei voimassa", kuten:

        "Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas !
        Katso pyhiinsäkään hän ei luota, eivät taivaatkaan ole puhtaat hänen silmissänsä"
        Job: 15: 14-15

        "Kenellä korvat on se kuulkoon", sanoo Jeesus raamatussa.

        Tuo on totta. Kasteen esikuvat näkyvät heti Raamatun alussa ja Uuden testaentin opetukset sitten linkittävät ne meille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteesta puhuu koko raamattu alkaen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, päättyen Ilmestyskirjaan,
        täällä ketjuissa sata sivullista, kirjoitettu kasteen olemuksesta, vaan helluntailaiset poistaa raamatusta "ei voimassa", kuten:

        "Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas !
        Katso pyhiinsäkään hän ei luota, eivät taivaatkaan ole puhtaat hänen silmissänsä"
        Job: 15: 14-15

        "Kenellä korvat on se kuulkoon", sanoo Jeesus raamatussa.

        ja kirkollinen höpöttäjä löytää kasteen noistakin kohdista !

        on teillä mielikuvitus ainakin vielä toiminnassa.

        joka paikassa vauuvatuskoovainen löytää kastetta, mahta aolla homeessa koko huusholli sen jatkuvan kosteuden takia.

        toedoksi, kasteesta ei puhu sanan sanaa muu kuin uudenliiton muutama kohta, siinä sinulle höpöttäjälle ilmestyskirjan kastetta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteesta puhuu koko raamattu alkaen ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, päättyen Ilmestyskirjaan,
        täällä ketjuissa sata sivullista, kirjoitettu kasteen olemuksesta, vaan helluntailaiset poistaa raamatusta "ei voimassa", kuten:

        "Kuinka voisi ihminen olla puhdas, kuinka vaimosta syntynyt olla vanhurskas !
        Katso pyhiinsäkään hän ei luota, eivät taivaatkaan ole puhtaat hänen silmissänsä"
        Job: 15: 14-15

        "Kenellä korvat on se kuulkoon", sanoo Jeesus raamatussa.

        Onkohan ne korvat kuulleet joiden omistajat nygt kantavat sitä ilmastoarkkua kirkkoon sisälle, mitäs arvelee tämä jokapaikastakasteenlöytäjä?

        onko se arkkukin kasteen esikuvaa vai mitä se mahtaa olla kerrot varmaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja kirkollinen höpöttäjä löytää kasteen noistakin kohdista !

        on teillä mielikuvitus ainakin vielä toiminnassa.

        joka paikassa vauuvatuskoovainen löytää kastetta, mahta aolla homeessa koko huusholli sen jatkuvan kosteuden takia.

        toedoksi, kasteesta ei puhu sanan sanaa muu kuin uudenliiton muutama kohta, siinä sinulle höpöttäjälle ilmestyskirjan kastetta !

        Ja lahkokellarissa kääkkä höpöttää taas omiaan, ei usko mitään mitä sana opettaa

        Mielikuvitus toki luistaa, pitäähän symbolikaste löytyä raamatusta, ja se löytyy kun unohtaa mitä apostolit opettaa. Joka paikassa jumalaeivoiherättääuskoa käkätys näkee symboleita mutta ei mitään muuta, home taitaa kellariin kertyä eikä sekään ile symboli

        Kasteesta puhuu raamatussa paljonko mutta kellarissa ollaan löydetty vain "muutama kohta", symbolisia kai nekin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan ne korvat kuulleet joiden omistajat nygt kantavat sitä ilmastoarkkua kirkkoon sisälle, mitäs arvelee tämä jokapaikastakasteenlöytäjä?

        onko se arkkukin kasteen esikuvaa vai mitä se mahtaa olla kerrot varmaan!

        Kuulemma portaissa oli hankaluuksia kun kellariin vievievillä mutta ei ollut liian painava, raskainta oli kuulemma päästä altaasta ylös kun sinne heitettiin, mutta eikö kunnon molotus korvaa senkin, vai mitä rippilasten perässä juokseva vanhus sanoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulemma portaissa oli hankaluuksia kun kellariin vievievillä mutta ei ollut liian painava, raskainta oli kuulemma päästä altaasta ylös kun sinne heitettiin, mutta eikö kunnon molotus korvaa senkin, vai mitä rippilasten perässä juokseva vanhus sanoo?

        Noin sairaaksiko se pakollinen vauvakaste tekee heikkopäisen?


      • Anonyymi

        Voi kyllä olla myös uudestikaste


      • Anonyymi

        miten te voitte käyttää noin jumalatonta kieltä kun olette kuulemma lapsesta saakka saaneet kasvaa Jumalallisessa valossa?!?

        mitähän Paavali sanoisi teille mitäs luulette?


    • Anonyymi

      Minusta tulee ajatella hiukan laveammin asioita, eikä vain minä-minä-minä tavalla.
      Jonkun mielestä kaste pitää suorittaa vauvam jonkun mielestä ei.
      Kaste on kuitenkin harras tilaisuus, henkilö otetaan Jumalan lapaeksi, hän saa lähestyä Jumalaansa kuin Isää. Jokaiselle pitää se suoda. Lapsi saakoon kasteen armolahjan pienestä pitäen, ja hän saa uskoa olevansa Isän kämmenellä.
      Mitä epäselvää siinä on?
      Miksi kaste pitäisi ottaa vastaab kuin pääsylippu`
      Se on lahja.
      Sillä avataan ovet valoon.
      Mikä siinä on, että kasteesta on tehty tällainen kiistakapula?

      • Anonyymi

        Hyvä pointti! Joitakin ärsyttää suunnattomasti se että toiset saa kasvaa Kristuksen omana lapsesta saakka


      • Anonyymi

        Tilaisuus on harrasm mutta mitään Jumalan lapseksi ottamista siinä ei tapahdu, Jumalaa voidaan lähestyä sitten kunhan ensin erotetaan Jumala ja lastenvaunut taui tuttipullo toisistaan, siihen ei mitään kasteita tarvita.

        Mitään kasteessa saatavia armolahjoja ei suomen maassa ole vielä kukaan kuullut eikä nähnyt, miten te voi tte nukkua bnoiden satujenne kanssa ja uskotella itsellenne kaikki nuo turhat rituaalit !!?

        kaste on ja pysyy kiistakapulana siksi koska on Raamatullinen kirkas ja selvä malli Jumalan lapseuteen ja sitten on kirkkoisien järjen pääteln
        mät ja senaikaiset politiikan kompromissit joista ei liene puutetta hullusita esimerkeistä mihin ne on johtaneet !

        jos on yksin ranskan maalla satojatuhansia lapsia pajhoinpoidelty kirkon palveljoiden toimesta, sen pitäisi jo herättää vähän isompia kysmyskiä kuin mitä matonm alle lakaisemiseen tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilaisuus on harrasm mutta mitään Jumalan lapseksi ottamista siinä ei tapahdu, Jumalaa voidaan lähestyä sitten kunhan ensin erotetaan Jumala ja lastenvaunut taui tuttipullo toisistaan, siihen ei mitään kasteita tarvita.

        Mitään kasteessa saatavia armolahjoja ei suomen maassa ole vielä kukaan kuullut eikä nähnyt, miten te voi tte nukkua bnoiden satujenne kanssa ja uskotella itsellenne kaikki nuo turhat rituaalit !!?

        kaste on ja pysyy kiistakapulana siksi koska on Raamatullinen kirkas ja selvä malli Jumalan lapseuteen ja sitten on kirkkoisien järjen pääteln
        mät ja senaikaiset politiikan kompromissit joista ei liene puutetta hullusita esimerkeistä mihin ne on johtaneet !

        jos on yksin ranskan maalla satojatuhansia lapsia pajhoinpoidelty kirkon palveljoiden toimesta, sen pitäisi jo herättää vähän isompia kysmyskiä kuin mitä matonm alle lakaisemiseen tulee.

        Jos matkustaa junassa lomien aikana vaikkapa tampereelta helsinkiin niin saa kuulla luinka lapsesta saakka Jumalan valossa kasvaneet nuoret vasta ripitetyt keskustelevat siinä valonsa alla !

        kuinkahan monta kertaa siinä kuulet sanaa kiitos Jeesus tai kunnia Jumalalle uskon lahjasta jne... mitäs luulee harras kirkkoväki ?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilaisuus on harrasm mutta mitään Jumalan lapseksi ottamista siinä ei tapahdu, Jumalaa voidaan lähestyä sitten kunhan ensin erotetaan Jumala ja lastenvaunut taui tuttipullo toisistaan, siihen ei mitään kasteita tarvita.

        Mitään kasteessa saatavia armolahjoja ei suomen maassa ole vielä kukaan kuullut eikä nähnyt, miten te voi tte nukkua bnoiden satujenne kanssa ja uskotella itsellenne kaikki nuo turhat rituaalit !!?

        kaste on ja pysyy kiistakapulana siksi koska on Raamatullinen kirkas ja selvä malli Jumalan lapseuteen ja sitten on kirkkoisien järjen pääteln
        mät ja senaikaiset politiikan kompromissit joista ei liene puutetta hullusita esimerkeistä mihin ne on johtaneet !

        jos on yksin ranskan maalla satojatuhansia lapsia pajhoinpoidelty kirkon palveljoiden toimesta, sen pitäisi jo herättää vähän isompia kysmyskiä kuin mitä matonm alle lakaisemiseen tulee.

        Nimenomaan Jumalan lapseksi päästään kasteesessa. Tämä raamatullinen kirkas fakta ärsyttää uudestikastajia ha he kuuntelevat mieluummin Amerikan höperöitä kuin raamattua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos matkustaa junassa lomien aikana vaikkapa tampereelta helsinkiin niin saa kuulla luinka lapsesta saakka Jumalan valossa kasvaneet nuoret vasta ripitetyt keskustelevat siinä valonsa alla !

        kuinkahan monta kertaa siinä kuulet sanaa kiitos Jeesus tai kunnia Jumalalle uskon lahjasta jne... mitäs luulee harras kirkkoväki ?!

        Joo mobet helluntailaiset heittelevät sitä sun tätä, siitä sen hedelmän näkee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan Jumalan lapseksi päästään kasteesessa. Tämä raamatullinen kirkas fakta ärsyttää uudestikastajia ha he kuuntelevat mieluummin Amerikan höperöitä kuin raamattua.

        Joo outoja ne teidän jumalanlapsenne tuolla katukuvassa.

        tiedätteköhän ollenkaan mitä ne harrastaa, luulen että ei monikaan tiedä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo outoja ne teidän jumalanlapsenne tuolla katukuvassa.

        tiedätteköhän ollenkaan mitä ne harrastaa, luulen että ei monikaan tiedä.

        Joo hellarit on outoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo outoja ne teidän jumalanlapsenne tuolla katukuvassa.

        tiedätteköhän ollenkaan mitä ne harrastaa, luulen että ei monikaan tiedä.

        "tiedättekö ollenkaan"

        kuollut usko katsoo IHMISIIN !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan Jumalan lapseksi päästään kasteesessa. Tämä raamatullinen kirkas fakta ärsyttää uudestikastajia ha he kuuntelevat mieluummin Amerikan höperöitä kuin raamattua.

        Missä kohtaa Raamatussa sanotaan,että Jumalan lapseksi pääsee vauvakasteen avulla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamatussa sanotaan,että Jumalan lapseksi pääsee vauvakasteen avulla?

        Vauvakasteesta ei puhu kuut kuin uudetikastajat. Jeesus puhui kasteesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilaisuus on harrasm mutta mitään Jumalan lapseksi ottamista siinä ei tapahdu, Jumalaa voidaan lähestyä sitten kunhan ensin erotetaan Jumala ja lastenvaunut taui tuttipullo toisistaan, siihen ei mitään kasteita tarvita.

        Mitään kasteessa saatavia armolahjoja ei suomen maassa ole vielä kukaan kuullut eikä nähnyt, miten te voi tte nukkua bnoiden satujenne kanssa ja uskotella itsellenne kaikki nuo turhat rituaalit !!?

        kaste on ja pysyy kiistakapulana siksi koska on Raamatullinen kirkas ja selvä malli Jumalan lapseuteen ja sitten on kirkkoisien järjen pääteln
        mät ja senaikaiset politiikan kompromissit joista ei liene puutetta hullusita esimerkeistä mihin ne on johtaneet !

        jos on yksin ranskan maalla satojatuhansia lapsia pajhoinpoidelty kirkon palveljoiden toimesta, sen pitäisi jo herättää vähän isompia kysmyskiä kuin mitä matonm alle lakaisemiseen tulee.

        Haluatte siis kasteen olevan katolisen kirkon oppien mukainen tässä luterilaisessa yhteiskunnassa.
        Katolisessa maailmassa ihmisten asenteissa on paljon omituista, ja viime aikoina ilmi tulleet lapsiin kohdistuneet rikokset ovat yksi esimerkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluatte siis kasteen olevan katolisen kirkon oppien mukainen tässä luterilaisessa yhteiskunnassa.
        Katolisessa maailmassa ihmisten asenteissa on paljon omituista, ja viime aikoina ilmi tulleet lapsiin kohdistuneet rikokset ovat yksi esimerkki.

        Raamatun mukainen kaste riittää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "tiedättekö ollenkaan"

        kuollut usko katsoo IHMISIIN !

        Niin, ihmisestä tulee ilmi ketä hän seuraa, ihan Raamatun mukaan !

        oliko sekin yllätys?


    • Anonyymi

      Evankelisluterilainen kirkko on kaksinaamainen kirkko. Se väittää virheellisesti, että perhekuntien mukana kastettiin vauvoja, ja sillä he sitten puolustavat vauvakastetta.

      Mutta mutta. Minä en ole koskaan nähnyt, että luterilainen kirkko suorittaisi perhekunnan kastamisen. Edes lähetyskentillä minun tietääkseni ja nähtyjeni valokuvien perusteella luterilainen kirkko ei kasta perhekuntia, vaikka perhekunnan päämies olisi tullut uskoon.

      He käyttävät Raamatun perhekuntakasteita vauvakasteen perusteluna mutta he eivät itse kasta perhekuntia vauvoineen vaan kastavat ainoastaan yksittäisiä vauvoja. Raamatussa ei ole yhtään esimerkkiä siitä, että apostolit olisivat menneet johonkin perheeseen kastamaan vauvaa.

      Luterilaisen kirkon logiikka ei toimi, ei se tietysti voikaan toimia sillä apotolisena aikakautena ei kastettu vauvoja.

      • Anonyymi

        Minä ilen omin silmin nähnyt perhekunnan kastamisen

        Aoostolisena aikana kastettiin pieniä lapsia mistä on selvä todistus

        Kasteen perusteluna käytetään Jeesuksen käskyä ha apostolien opetusta

        Uudetikasteita ei suoritettu alkukirkissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ilen omin silmin nähnyt perhekunnan kastamisen

        Aoostolisena aikana kastettiin pieniä lapsia mistä on selvä todistus

        Kasteen perusteluna käytetään Jeesuksen käskyä ha apostolien opetusta

        Uudetikasteita ei suoritettu alkukirkissa

        Oletpas sinä elänyt kauan! Olet kohta 2000 vuotta vanha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ilen omin silmin nähnyt perhekunnan kastamisen

        Aoostolisena aikana kastettiin pieniä lapsia mistä on selvä todistus

        Kasteen perusteluna käytetään Jeesuksen käskyä ha apostolien opetusta

        Uudetikasteita ei suoritettu alkukirkissa

        Kastettiinko siinä perheessä vauvoja?

        Jos siitä on selvä todistus niin esitäpä se meille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kastettiinko siinä perheessä vauvoja?

        Jos siitä on selvä todistus niin esitäpä se meille.

        Kyllä siinä oli lapsia mukana

        Luehan mitä tertullianus sanoi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä oli lapsia mukana

        Luehan mitä tertullianus sanoi

        Tertillius on luterilaisten epäjumalia eikä mikääm apostoli, harhaoppinen ja harhaoppien isä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tertillius on luterilaisten epäjumalia eikä mikääm apostoli, harhaoppinen ja harhaoppien isä.

        Niin. Hänhän hylkäsi lapsikasteen. Oli siinä mielessä harhaoppinen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä oli lapsia mukana

        Luehan mitä tertullianus sanoi

        "Luehan mitä tertullianus sanoi"????

        Missä kohtaa Raamatussa puhutaan Tertullianuksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Luehan mitä tertullianus sanoi"????

        Missä kohtaa Raamatussa puhutaan Tertullianuksesta?

        Siinä uudestikasteen vieressä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä uudestikasteen vieressä

        Eli molemmat ovat höpö höpöä!
        Uudestikastettahan Raamatussa ei ole. Siellä on vain uskovien kaste.!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä uudestikasteen vieressä

        Mutta kun Raamatussa ei puhuta mitään uudestikasteesta eikä vauvakasteesta.
        Olet tainnut lukea satukirjaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun Raamatussa ei puhuta mitään uudestikasteesta eikä vauvakasteesta.
        Olet tainnut lukea satukirjaa.

        Hauskaa kun keskustelet itsesi kanssa

        Raamatussa ei ile uskovien kastetta vaan kaste

        Vauvakasteesta ei puhu muut kuin sinä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauskaa kun keskustelet itsesi kanssa

        Raamatussa ei ile uskovien kastetta vaan kaste

        Vauvakasteesta ei puhu muut kuin sinä

        Luterilaisia hävettää puhua vauvakasteesta mutta käytännössä he aina suorittavat nimenomaan vauvakasteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisia hävettää puhua vauvakasteesta mutta käytännössä he aina suorittavat nimenomaan vauvakasteen.

        Ei luterilaiset suorita vauvakasteita vaan kasteita. Vauvakasteesta puhuu vain uudestikastajat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisia hävettää puhua vauvakasteesta mutta käytännössä he aina suorittavat nimenomaan vauvakasteen.

        "vauvakasteesta"

        Niin Jeesus sanoi heille:
        "Kuulen, ettekö ole koskaan lukeneet:

        "Lasten ja imeväisten suusta sinä valmistit itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisia hävettää puhua vauvakasteesta mutta käytännössä he aina suorittavat nimenomaan vauvakasteen.

        joo harvemmin kirkossa ketään omin jaloin seisovaa kastetaan !

        puuäijä kastuu aina sateella mutta sekin on ruuvattu kiinni seinään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo harvemmin kirkossa ketään omin jaloin seisovaa kastetaan !

        puuäijä kastuu aina sateella mutta sekin on ruuvattu kiinni seinään.

        Aika usein kastetaan.

        Puuäijää ei uudestikasteta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisia hävettää puhua vauvakasteesta mutta käytännössä he aina suorittavat nimenomaan vauvakasteen.

        niinpä sama tauti kuin insinöörillä jota hävettää kun kaikki sormet on eri mittaset, pakko pitää kättä taskussa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vauvakasteesta"

        Niin Jeesus sanoi heille:
        "Kuulen, ettekö ole koskaan lukeneet:

        "Lasten ja imeväisten suusta sinä valmistit itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        j a miten tuo löytöjakeesi nyt liittyy perhekuntien kastamisiin, haloo tomppeli!


    • Anonyymi

      jospa siinä ilmastoarkussa onkin tämä varajumala tertullianus, se voi olla hyvinkin.

      kunhan nyt varoen sitä kantaisivat.

    • Anonyymi

      lähes 1300 karannut kasteen armossa maksajan onnelisesta roolista viikon aikana, vajaan viikon.

      että semmoista uskomista.

      • Anonyymi

        Helluntaikirkolla tuskin in edes noin montaa jäsentä mutta tuntuu porukkaa lähtevän sieltäkin

        Että semmosia uskomista siellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaikirkolla tuskin in edes noin montaa jäsentä mutta tuntuu porukkaa lähtevän sieltäkin

        Että semmosia uskomista siellä

        Ehkä se onnellisuus ei sitten siellä kanna


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaikirkolla tuskin in edes noin montaa jäsentä mutta tuntuu porukkaa lähtevän sieltäkin

        Että semmosia uskomista siellä

        miltä se tuntuu?

        onko se kuin olisi nuuska huulessa kuten niin usein ammattikoulun tytöllä joka ei taatusti kuulu hkirkkoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaikirkolla tuskin in edes noin montaa jäsentä mutta tuntuu porukkaa lähtevän sieltäkin

        Että semmosia uskomista siellä

        papukaijaaminen on kai ainut opiskeltu kouluaine, ei ihme että ollaan työttöminä aamust ailtaan foorumilla !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        miltä se tuntuu?

        onko se kuin olisi nuuska huulessa kuten niin usein ammattikoulun tytöllä joka ei taatusti kuulu hkirkkoon?

        Joo tuntuu n uskaamnenkin olevan siellä suosittua ukastajien piirissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        papukaijaaminen on kai ainut opiskeltu kouluaine, ei ihme että ollaan työttöminä aamust ailtaan foorumilla !

        Ei kai tuo vanhus töissä ole 😅


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai tuo vanhus töissä ole 😅

        ei yhtään työtöntä päivää !

        tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei yhtään työtöntä päivää !

        tiedoksi

        Ei yhtään työpäivää sillä

        tiedoksi


    • Anonyymi

      oho 336 maksajaa lyönyt kirkon korkean oven kiinni eilen !

      • Anonyymi

        Hehe, ei helluntaikirkossa ole edes niin paljoa jäseniä, tsi hi hiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehe, ei helluntaikirkossa ole edes niin paljoa jäseniä, tsi hi hiii

        mulla ainakin parikymmentä tuttavaa, jotka kaikki entisiä helluntailaisia, ja loput on tuttavan tuttavia, ja muutamia puheita kuunnellut, jotka ENTISIÄ helluntai-lahkolaisia, osa muuten on kirkossa nykyisin pappeina,
        että semmosta,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mulla ainakin parikymmentä tuttavaa, jotka kaikki entisiä helluntailaisia, ja loput on tuttavan tuttavia, ja muutamia puheita kuunnellut, jotka ENTISIÄ helluntai-lahkolaisia, osa muuten on kirkossa nykyisin pappeina,
        että semmosta,

        Voi älä sano tuomosta ääneen, pappa ei tykkää ! :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mulla ainakin parikymmentä tuttavaa, jotka kaikki entisiä helluntailaisia, ja loput on tuttavan tuttavia, ja muutamia puheita kuunnellut, jotka ENTISIÄ helluntai-lahkolaisia, osa muuten on kirkossa nykyisin pappeina,
        että semmosta,

        älä valehtele enempää.

        liian läpinäkyvää keksi jotain älykkäämpää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehe, ei helluntaikirkossa ole edes niin paljoa jäseniä, tsi hi hiii

        selviä koronan oireita mene puikotuksille ja karanteeniinjossa ei ol enettiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älä valehtele enempää.

        liian läpinäkyvää keksi jotain älykkäämpää.

        Harmittaahan tuo pappaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älä valehtele enempää.

        liian läpinäkyvää keksi jotain älykkäämpää.

        kaikki on valhetta, kun eivät uskalla uskoa lahkostaan sitä todellista eksytystä,
        yleensä, se mikä ei helluntailaisia miellytä, se kuitataan, "valhetta", no siinähän on sitten helluntailaisen hyvä tuudittautua, ettei vaan herää ja huomaa todellisuutta lahkostaan !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kaikki on valhetta, kun eivät uskalla uskoa lahkostaan sitä todellista eksytystä,
        yleensä, se mikä ei helluntailaisia miellytä, se kuitataan, "valhetta", no siinähän on sitten helluntailaisen hyvä tuudittautua, ettei vaan herää ja huomaa todellisuutta lahkostaan !

        noinko s ematti teitä ohjeistaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noinko s ematti teitä ohjeistaa?

        kymmenen päivän aikana on lutterista lopputilin ottanut lähes 1400 maksajaa !

        siinä totuutta lahkostanne ihan riittävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kymmenen päivän aikana on lutterista lopputilin ottanut lähes 1400 maksajaa !

        siinä totuutta lahkostanne ihan riittävästi.

        Ja teidän lahkossa edes ole niin montaa jäsentä

        Siinä totuutta siitä tarpeeksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja teidän lahkossa edes ole niin montaa jäsentä

        Siinä totuutta siitä tarpeeksi

        Ja lisää löytyy uskontojen uhrien tuki ry:stä. Kannattaa lukea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja teidän lahkossa edes ole niin montaa jäsentä

        Siinä totuutta siitä tarpeeksi

        siinä mallia siitä jatkuvasta valehtelemisesta jälleen kerran !

        vapaalla puolella on paljon enemmän jäseniä tässäkuin maassa ja sen ulkopuolella paaaaljon enempi kuin vauvatuskookirkossanne.

        jospa käyttäisit osan ajastasi ja tutkisit mikä on lahko, ja kuka sitä parhaiten edustaa tässä maassa !

        epäilen pahoin lutterin kirkkoa

        tiedoksi


    • Anonyymi

      Mutta mutta. Minä en ole koskaan nähnyt, että luterilainen kirkko suorittaisi perhekunnan kastamisen. Edes lähetyskentillä minun tietääkseni ja nähtyjeni valokuvien perusteella luterilainen kirkko ei kasta perhekuntia, vaikka perhekunnan päämies olisi tullut uskoon.

      He käyttävät Raamatun perhekuntakasteita vauvakasteen perusteluna mutta he eivät itse kasta perhekuntia vauvoineen vaan kastavat ainoastaan yksittäisiä vauvoja. Raamatussa ei ole yhtään esimerkkiä siitä, että apostolit olisivat menneet johonkin perheeseen kastamaan vauvaa.


      Kun nykyaikana Suomessa joku muslimi tulee uskoon ja liittyy kirkkoon niin eikö kirkon pitäisi kastaa kaikki sen muslimin perhekunnan jäsenet "vauvasta vaariin" niinkuin luterilainen propagandisti täällä aina rehvakkaasti kirjoittaa. Jos luterilainen kirkko niin vahvasti luottaa kaikkien perhekuntaan kuuluvien kasteisiin niin kuin se väittää, niin eikö kirkko toimi väärin yksinäisen muslimimiehen kastamisessa.

      • Anonyymi

        Minä taas olen nähnyt ja ihan täällä Suomessa perheiden kasteita,

        Sen sijaan helluntailaisten ja muiden vapaiden suuntien en ole nähnyt/kuullut kastavan perhekuntia.

        Raamatussa ei ole esimerkkiä siitäkään että apostolit olisivat menneet perheeseen siunaamaan vauvaa.

        Jos kastettava muslimi on yksinäinen eikä hänellä ole perhekuntaa niin eipä sitä perhekuntaa voi kastaakaan. Sen sijaan jos hänellä on lapsia, niin nekin voidaan luterilaisen kirkon toimesta kastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä taas olen nähnyt ja ihan täällä Suomessa perheiden kasteita,

        Sen sijaan helluntailaisten ja muiden vapaiden suuntien en ole nähnyt/kuullut kastavan perhekuntia.

        Raamatussa ei ole esimerkkiä siitäkään että apostolit olisivat menneet perheeseen siunaamaan vauvaa.

        Jos kastettava muslimi on yksinäinen eikä hänellä ole perhekuntaa niin eipä sitä perhekuntaa voi kastaakaan. Sen sijaan jos hänellä on lapsia, niin nekin voidaan luterilaisen kirkon toimesta kastaa.

        <<<<<<Minä taas olen nähnyt ja ihan täällä Suomessa perheiden kasteita,>>>>>>

        Sinä taidat taas vain valehdella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<<<<<Minä taas olen nähnyt ja ihan täällä Suomessa perheiden kasteita,>>>>>>

        Sinä taidat taas vain valehdella.

        Valehteleminen on yksi vauvakasteen sakramenteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<<<<<Minä taas olen nähnyt ja ihan täällä Suomessa perheiden kasteita,>>>>>>

        Sinä taidat taas vain valehdella.

        Sinä valehtelet päin naamaa. Se on uudestikastajien tapa puolustaa oppiaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehteleminen on yksi vauvakasteen sakramenteista.

        Kyllä on taa sairasta kun neljältä yöllä tuo yksi tulee puhumaan vauvoista.

        No, hän on pelkkä valehtelija.


    • Anonyymi

      Täällä esiintyy yksi luterilainen opportunisti, joka korvaa kaikki puutteensa röyhkeällä valehtelemisella. Luterilaisella kirkolla on nyt kova hätä. On tietysti aina ollut.

      • Anonyymi

        Taidat puhua siitä helluntailaisesta joka ei muusta puhu kuin vauvoista ja luterilaisista

        Eli itsestäsi :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat puhua siitä helluntailaisesta joka ei muusta puhu kuin vauvoista ja luterilaisista

        Eli itsestäsi :D

        Onkohan näille edes rippikoulussa opetettu mitään synnin eri muodoista, kuten vaikkapa papukaijaamisesta ja valehtelusta!?

        vai onko kyse adhd-tapauksista joille ei voi mitään opettaa kun aina on vauhti päällä.

        pomppiminen on ainut kehoite joka menee läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan näille edes rippikoulussa opetettu mitään synnin eri muodoista, kuten vaikkapa papukaijaamisesta ja valehtelusta!?

        vai onko kyse adhd-tapauksista joille ei voi mitään opettaa kun aina on vauhti päällä.

        pomppiminen on ainut kehoite joka menee läpi.

        joo muistan sen kirkollisen hädän kun paikkakunnalla joku tuli uskoon, niin johan tuli papille kiire ja tiuhat vierailut uskoontulleen kotiin !

        mitään hätää ei ollut vaikka kirkon maksajainen rellesti ja ryyppäsi hyppyytti perhettään lumihankeen, ei pappi oli aivan rauhassa omissa puuhissaan.

        on tämä varsinainen kristitty maa ja kansa,.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan näille edes rippikoulussa opetettu mitään synnin eri muodoista, kuten vaikkapa papukaijaamisesta ja valehtelusta!?

        vai onko kyse adhd-tapauksista joille ei voi mitään opettaa kun aina on vauhti päällä.

        pomppiminen on ainut kehoite joka menee läpi.

        Onkohan tuolle käkätyskelle opetettu mitään terveen keskustelu tapoja vai onko fifteenleirillä nukkuttu kun asiasta on mainittu

        Tuntuu jotenkin sairaalta että tuonkin kirjoittajan tunnistaa aina, riippumatta siitä mitä hän kirjoittaa, on niin asisatontonta ja aiheesta eksynyttä tekstiä...

        Lienee pomppinut liikaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tuolle käkätyskelle opetettu mitään terveen keskustelu tapoja vai onko fifteenleirillä nukkuttu kun asiasta on mainittu

        Tuntuu jotenkin sairaalta että tuonkin kirjoittajan tunnistaa aina, riippumatta siitä mitä hän kirjoittaa, on niin asisatontonta ja aiheesta eksynyttä tekstiä...

        Lienee pomppinut liikaa

        Ei ole asiatonta eikä aiheesta eksynyttä, koit anyt olla hetki valehtelematta, yritä kovasti !

        mitä pomppimiseen tulee, s eon luettu sleyn ohjelmasivulta, hävettääkö se teitä vai miksi siitä ei saa mainita kerro?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan tuolle käkätyskelle opetettu mitään terveen keskustelu tapoja vai onko fifteenleirillä nukkuttu kun asiasta on mainittu

        Tuntuu jotenkin sairaalta että tuonkin kirjoittajan tunnistaa aina, riippumatta siitä mitä hän kirjoittaa, on niin asisatontonta ja aiheesta eksynyttä tekstiä...

        Lienee pomppinut liikaa

        helluntailaiset muuta tiedäkään kun ryyppäämisestä , ovat samanlaisia kuin raamatun aikana fariseukset, jotka sanoi sanoi Jeesuksesta, ja niin sanovat näköjään nykyäänkin !!

        "Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää"
        Matt: 11: 19


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset muuta tiedäkään kun ryyppäämisestä , ovat samanlaisia kuin raamatun aikana fariseukset, jotka sanoi sanoi Jeesuksesta, ja niin sanovat näköjään nykyäänkin !!

        "Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää"
        Matt: 11: 19

        No nyt todellas mallikasta mallia siitä epäasillisesta kommentoinnista !

        kiitos, se vain tahtoo karvasääri näkyä vaikka pitkät hyvonitkin on päällä !

        helluntaissa ei ryypätä ei ennen eikä jälkeen eikä pompita

        tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole asiatonta eikä aiheesta eksynyttä, koit anyt olla hetki valehtelematta, yritä kovasti !

        mitä pomppimiseen tulee, s eon luettu sleyn ohjelmasivulta, hävettääkö se teitä vai miksi siitä ei saa mainita kerro?

        Täysin asiasta eksynyttä, koita pomppia että huomaat tosiasiat.

        Mitä pomppimiseen ja heilumiseen tulee, se on uudestikastaien harrastus "korotius"kokouksissaan, jossa kitarat rämisee, se vissiin hävettää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt todellas mallikasta mallia siitä epäasillisesta kommentoinnista !

        kiitos, se vain tahtoo karvasääri näkyä vaikka pitkät hyvonitkin on päällä !

        helluntaissa ei ryypätä ei ennen eikä jälkeen eikä pompita

        tiedoksi

        Helluntaissa tunnutaan sekä ryyppäävän että nuuskaavan ja pomppiminen ja heiluminen on sielä yleistä. Näistähän te aina puhutte. Eikö karvasääri anna sinun hyväksyä tosiasioista?

        tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt todellas mallikasta mallia siitä epäasillisesta kommentoinnista !

        kiitos, se vain tahtoo karvasääri näkyä vaikka pitkät hyvonitkin on päällä !

        helluntaissa ei ryypätä ei ennen eikä jälkeen eikä pompita

        tiedoksi

        helluntailaisuus on perustettukin "lihan himojen tyydyttämiseksi"(alkoholistit, yms)


        "Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja
        monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja"
        2 Tim: 3: 6


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on perustettukin "lihan himojen tyydyttämiseksi"(alkoholistit, yms)


        "Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja
        monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja"
        2 Tim: 3: 6

        No siltä se tuntuu. Puhuvat aina kaljasta ja nuuskaamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaissa tunnutaan sekä ryyppäävän että nuuskaavan ja pomppiminen ja heiluminen on sielä yleistä. Näistähän te aina puhutte. Eikö karvasääri anna sinun hyväksyä tosiasioista?

        tiedoksi

        Siinä on taas syvällistä opetusta vauvakasteesta. Tuo on varmaan sitä opetuksellista osiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on taas syvällistä opetusta vauvakasteesta. Tuo on varmaan sitä opetuksellista osiota.

        Joo vauvatumputtajalla alkoi taas syvälliset puolustelut

        Mutta saahan uudestikastajat nuuskata ja jupotella, siellä ne tuntuvat olevan sitä opeuksellista osiota


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo vauvatumputtajalla alkoi taas syvälliset puolustelut

        Mutta saahan uudestikastajat nuuskata ja jupotella, siellä ne tuntuvat olevan sitä opeuksellista osiota

        miten joku tuolaista roskaa peukuttaa vieläpä !!?

        onko ne nyt sitten niitä tunnustuksellisia, mitä he tunnustavat...?

        huonot foorumitapansa vaiko jotain muuta huh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        miten joku tuolaista roskaa peukuttaa vieläpä !!?

        onko ne nyt sitten niitä tunnustuksellisia, mitä he tunnustavat...?

        huonot foorumitapansa vaiko jotain muuta huh.

        Miten joku voi tuollaista roskaa kirjoittaa keskellä yötä? Onko sodomiakääkkä taas asialla?

        Huono omatunto vai mitä huh ?


    • Anonyymi

      noin 2300 häipässyt kotipelastusveneestään kymmenen päivän aikana !!??

      jokohan siivojakin on mennyt, pianko istuu virsitaulun kääntäjä yksinään ja pyörittää tylsänä tauluaan kummallakin puolella samat numerot.

      • Anonyymi

        Niin paljon jäseniä ei edes helluntaikirkolla ole huh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin paljon jäseniä ei edes helluntaikirkolla ole huh!

        Nuo isot luvut tuntuvat olevan sinulle vaikeita.
        Mutta kun pääset yläasteelle, niin eiköhän siellä opeteta lukuja kymmenestä ylöspäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo isot luvut tuntuvat olevan sinulle vaikeita.
        Mutta kun pääset yläasteelle, niin eiköhän siellä opeteta lukuja kymmenestä ylöspäin.

        Onko sinulle isot luvut vaikeita? Kansankirkkoon kuuluu jopa miljoonia jäseniä, mikä tuntuu olevan sinulla vaikea asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulle isot luvut vaikeita? Kansankirkkoon kuuluu jopa miljoonia jäseniä, mikä tuntuu olevan sinulla vaikea asia.

        niin kuuluu kun sinne on sysätty lähes jokainen syntynyt mitään kysytty !

        mittä sitten, mitä he siellä tekevät siellä kansankirkossa, hautuumaahan pääsee vähemmälläkin kuin kymmeniä tuhansia hautakuopasta maksamalla.

        vai kuvittelitko että kirkko vartioi taivaan ovea häh hah !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niin kuuluu kun sinne on sysätty lähes jokainen syntynyt mitään kysytty !

        mittä sitten, mitä he siellä tekevät siellä kansankirkossa, hautuumaahan pääsee vähemmälläkin kuin kymmeniä tuhansia hautakuopasta maksamalla.

        vai kuvittelitko että kirkko vartioi taivaan ovea häh hah !

        Joo ja se harmittaa kun oma poppoo on niiin pieni

        Hautuumallle pääsee vaikke kuulu mihinkään puljuun, ja rahat säästää kun ei uudestikasteelle mene.

        Vai luulitko että helluntaikirkko päätätä kuka menee taivaaseen, hahahah


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja se harmittaa kun oma poppoo on niiin pieni

        Hautuumallle pääsee vaikke kuulu mihinkään puljuun, ja rahat säästää kun ei uudestikasteelle mene.

        Vai luulitko että helluntaikirkko päätätä kuka menee taivaaseen, hahahah

        Niinhän ne luulee kun pitää omaa porukkaansa ainoana oikeana kuten usea muukin Amerikasta levinnnyt harha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän ne luulee kun pitää omaa porukkaansa ainoana oikeana kuten usea muukin Amerikasta levinnnyt harha

        Amerikka on huijareita täynnä, eikä takuuvarmasti uskonnonhuijarit jää vähemmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja se harmittaa kun oma poppoo on niiin pieni

        Hautuumallle pääsee vaikke kuulu mihinkään puljuun, ja rahat säästää kun ei uudestikasteelle mene.

        Vai luulitko että helluntaikirkko päätätä kuka menee taivaaseen, hahahah

        uskotko ihan oikeasti noita lapsellisia hourujasi, mahdat olla onnellinen kun saat väsättyä niitä foorumilla.

        päätätät nyt jo kumpi vie rahat pakkovero vaiko oman mielen mukainen antaminen, koita miettiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uskotko ihan oikeasti noita lapsellisia hourujasi, mahdat olla onnellinen kun saat väsättyä niitä foorumilla.

        päätätät nyt jo kumpi vie rahat pakkovero vaiko oman mielen mukainen antaminen, koita miettiä.

        Uskotko sinä oman porukkasi opetusta että vain te olette oikeassa? Jos uskot niin miksi jankkaat täällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko sinä oman porukkasi opetusta että vain te olette oikeassa? Jos uskot niin miksi jankkaat täällä?

        Ei minulla ole mitään omaa porukkaa eikä sen opetuksia !

        minulla on lukutaito ja Raamattu sieltä selviää kaikki.


    • Anonyymi

      Perhekunta tuskin olisi tunnin sisällä kulttuurin muutoksesta omaehtoisesti yksimielinen,se prosessi on pidempi.Vertaus uskonnollisiin kokouksiin ei toimi henkilöt ovat yleensä eri perhettä koska kiinnostus aiheeseen ei tilastollisesti osu samaan väkeen.

    • Anonyymi

      Jos alkuseurakunta ei kastanut lapsia,keitä ne lapset olivat myöhemmin,muita uskontoja eivät olleet oppineet tuntemaan ja ateismi keksittiin vasta uudella ajalla.Luonnollisesti he olivat kristittyjä kastamalla tai ilman.

    • Anonyymi

      Eikö silloin ollut vasta syntyneitä.Kun lukee kristittyjen kartoitusta jerusalemista tuntuu siltä ettei siinä puhuta kristityistä perheenjäsenistä vaan perheistä,eihän sitä sinä sanota mutta lukiessa siltä tuntuu.

      • Anonyymi

        ensimmäinen ryhmä, joka hylännyt lapsikasteen on vasta 1100 - luvulla.

        enemmän näitä evankeliumin vääristäjiä on vuosisatojen aikana tullu, kuin että pysyä terveessä evankeliumin sanomassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ensimmäinen ryhmä, joka hylännyt lapsikasteen on vasta 1100 - luvulla.

        enemmän näitä evankeliumin vääristäjiä on vuosisatojen aikana tullu, kuin että pysyä terveessä evankeliumin sanomassa.

        Lopun aikana ei tule uutta oikeaa seurakuntaa vaan eksytyksiä.


    • Anonyymi

      Voi sillä puolustella vauvojen kastetta,ei sen merkitys että kirkko halusi siihen vedoten valtaa ollut niin merkittävä,mikä olisi estänyt kirkkoa suosimista aikuiskastetta kristittyjen lapsille, eivät kristityt vanhemmat olisi osanneet ohjata lapsiaan juutalaisuuteen tai antiikin uskontoihin,ateismikaan ei tullut kysymykseen koska sitäkään ei tunnettu silloin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tietysti täytyy pelastuakseen tulla erikseen uskoon,maailma on täynnä muitakin uskovia kuin helluntailaisia ja aikuiskastettuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietysti täytyy pelastuakseen tulla erikseen uskoon,maailma on täynnä muitakin uskovia kuin helluntailaisia ja aikuiskastettuja.

        "Jos alkuseurakunta ei kastanut lapsia,keitä ne lapset olivat myöhemmin,muita uskontoja eivät olleet oppineet tuntemaan "!

        Alkuseurakunnassa ei kastettu ketään toisen uskon perusteella, vaan lapsetkin kastettiin vasta sitten, kun nämä olivat kyllin isoja uskomaan Herraan Jeesukseen.
        Ei edes aviopuolisoa kastettu toisen puolison uskon perusteella, sillä perhekunnissa oli paljon niitäkin, joissa toinen puoliso ei uskonut:
        1. Kor 7
        " Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos alkuseurakunta ei kastanut lapsia,keitä ne lapset olivat myöhemmin,muita uskontoja eivät olleet oppineet tuntemaan "!

        Alkuseurakunnassa ei kastettu ketään toisen uskon perusteella, vaan lapsetkin kastettiin vasta sitten, kun nämä olivat kyllin isoja uskomaan Herraan Jeesukseen.
        Ei edes aviopuolisoa kastettu toisen puolison uskon perusteella, sillä perhekunnissa oli paljon niitäkin, joissa toinen puoliso ei uskonut:
        1. Kor 7
        " Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään."

        Tuollaista vain ei Raamattu opeta. Raamattu ei määrittele mitään "kyllin iso uskomaan" tyyppistä määritelmtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista vain ei Raamattu opeta. Raamattu ei määrittele mitään "kyllin iso uskomaan" tyyppistä määritelmtää.

        Sinä et ilmeisesti ole vielä kyllin iso tajuamaan, mitä Raamattuun on kirjoitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä et ilmeisesti ole vielä kyllin iso tajuamaan, mitä Raamattuun on kirjoitettu.

        Näytätkö kohdan missä puhutaan että joku on "kyllin iso uskomaan"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näytätkö kohdan missä puhutaan että joku on "kyllin iso uskomaan"?

        kysymyksesi on niin lapsellinen ettei se kaipaa mitään vastausta.

        jospa joskus tulet uskoon niin sitten asia saattaa selvitä tuskin ennen selviää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kysymyksesi on niin lapsellinen ettei se kaipaa mitään vastausta.

        jospa joskus tulet uskoon niin sitten asia saattaa selvitä tuskin ennen selviää.

        Vastauksesi kysymykseen on niin lapsellinen että tuskinpa olet mikään uskova.

        Missä Raamatussa puhutan siitä että joku on "kyllin iso uskomaan"???


    • Anonyymi

      Varhaiset kirkkoisät 1,2 ja3 vuosisadalla tunsivat määritelmän rintalasten kasteen erotuksena isommista ja eräskin sanoi sen olevan apostolinen tapa.Jotkut taas suosivat aikuiskastetta mutta lapsen tehdessä kuolemaa suosittelivat lapsen kastetta en tiedä periaatteessako jos vanhempi oli uskossa vai pelastusmielessäkö,mutta kuitenkin.Ihmetyttää tämä varmuus siitä kun tiedetään että miten apostolit ja miten käytäntö myöhemmin muuttui, onko siitä muuttumisesta konkreettisia todisteita.Eihän sitä aikaiseminkaan tiedetty miten apostolit tai sitten käytännöt olikin apostoolisia vaitelevaisuudestaan huolimatta.Eivät sanomuodot ole olennaisia kielenkäyttö on yleistävää ja moniessa merkityksessä ilmenevää:

      • Anonyymi

        "aikuiskastetta"

        Ensimmäinen ryhmä joka hylkäsi lapsikasteen on vasta 1100 - luvulla, Ranskassa.

        helluntailaiset kun ei tiedä kristinuskon historiasta yhtään mitään !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "aikuiskastetta"

        Ensimmäinen ryhmä joka hylkäsi lapsikasteen on vasta 1100 - luvulla, Ranskassa.

        helluntailaiset kun ei tiedä kristinuskon historiasta yhtään mitään !!

        Ensimmäinen ryhmä, joka otti käyttöön Raamatulle vieraan vauvakasteen, oli katolinen kirkko,joka luopui Jeesuksen yksinkertaisesta opetuksesta ja keksi kaikenlaisia sakramentteja ja muita kommervenkkejä pönkitäkseen valtaansa ja varallisuutta.Siitä alkoi kirkon luopuminen. Kirkon miehet tappelivat vallastaan ja julistivat toisiaan kirkonkiroukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäinen ryhmä, joka otti käyttöön Raamatulle vieraan vauvakasteen, oli katolinen kirkko,joka luopui Jeesuksen yksinkertaisesta opetuksesta ja keksi kaikenlaisia sakramentteja ja muita kommervenkkejä pönkitäkseen valtaansa ja varallisuutta.Siitä alkoi kirkon luopuminen. Kirkon miehet tappelivat vallastaan ja julistivat toisiaan kirkonkiroukseen.

        luepas kuule kristinuskon historiaa tarkemmin, asia on niin, että historiaa ette voi muuttaa, millään keinoin, vaikka itsellenne väärennätte jopa historian, heh, ja hih !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäinen ryhmä, joka otti käyttöön Raamatulle vieraan vauvakasteen, oli katolinen kirkko,joka luopui Jeesuksen yksinkertaisesta opetuksesta ja keksi kaikenlaisia sakramentteja ja muita kommervenkkejä pönkitäkseen valtaansa ja varallisuutta.Siitä alkoi kirkon luopuminen. Kirkon miehet tappelivat vallastaan ja julistivat toisiaan kirkonkiroukseen.

        Mikä on tietolähde että noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "aikuiskastetta"

        Ensimmäinen ryhmä joka hylkäsi lapsikasteen on vasta 1100 - luvulla, Ranskassa.

        helluntailaiset kun ei tiedä kristinuskon historiasta yhtään mitään !!

        jaahas j a mihin mahta a perustua tuo lapsellinen väitteesi helluntain tieodon puutteesta, kerro ihmetellään yhdessä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on tietolähde että noin.

        Olisiko mielikuvitus?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        jo YHDEN kasteen saaneita, ei raamatun mukaan kehoiteta mihinkään kasteelle !!

        "yksi Herra, yksi usko, yksi KASTE"
        Ef: 4: 5


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jo YHDEN kasteen saaneita, ei raamatun mukaan kehoiteta mihinkään kasteelle !!

        "yksi Herra, yksi usko, yksi KASTE"
        Ef: 4: 5

        voistko sinä pöllö laajentaa tajuntaasi sen verran että ymmärrät että se kaste mitä Apostolit tekivät oli se sinun yksi kasteesi, tajuatko !

        silloin ei vauvoja kastettu syntymisen perusteella, vain uskoontulleet kastettiin sillä yhdellä kasteella.

        jos osaat niistää nenäsi, tuokin asia pitäisi kuulua tajuttavien joukkoon,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voistko sinä pöllö laajentaa tajuntaasi sen verran että ymmärrät että se kaste mitä Apostolit tekivät oli se sinun yksi kasteesi, tajuatko !

        silloin ei vauvoja kastettu syntymisen perusteella, vain uskoontulleet kastettiin sillä yhdellä kasteella.

        jos osaat niistää nenäsi, tuokin asia pitäisi kuulua tajuttavien joukkoon,

        Sitä nimenomaan ja yksi kaste. Ja kaikenikäisiä kastettiin, missään ei mainita ikärajoja.

        Ketään ei kastettu uudestaan


    • Anonyymi

      Mistä varmasti tiedetään miten apostolise

    • Anonyymi

      Mistä varmasti tiedetään miten apostolisena aikana,helluntailaisten perustelut olisivat kyllä voineet päteä silloinkin,mutta jos perusteluista huolimatta toisin nyt niin mistä tiedetään ettei perusteluista huolimatta myös apstolisena aikana.

      • Anonyymi

        helluntailasiuus ON eksytys.


    • Anonyymi

      Helluntai seuraa tarkimmin tässä maassa Apostolien mallia niin evankelioimisessa seurakuntaelämässä ja pääpiirteitään kaikessa.

      siittä voitte alkaa uskonne putsaamisen.

      • Anonyymi

        Haha, eihän ne edes usko Raamattua! Ja väittää sitä väärin käännetyksi

        Siitä voit aloittaa


      • Anonyymi

        Eihän se seuraa ollenkaan apostolien mallia kun kastavat uudestaan kerran kastettuja kristittyjä ja pitävät siunaustilaisuuksia vauvoille. Lisäksi useat uskovan perheen lapset viivyttävät kastetta, mitä ei tehty Raamatussa.

        tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän se seuraa ollenkaan apostolien mallia kun kastavat uudestaan kerran kastettuja kristittyjä ja pitävät siunaustilaisuuksia vauvoille. Lisäksi useat uskovan perheen lapset viivyttävät kastetta, mitä ei tehty Raamatussa.

        tiedoksi

        "Eihän se seuraa ollenkaan apostolien mallia"???

        Tarkoitatko tällaista mallia:
        Ap 2
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
        Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa."

        Unohtuivatkohan vauvat tuon kirjoittajalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eihän se seuraa ollenkaan apostolien mallia"???

        Tarkoitatko tällaista mallia:
        Ap 2
        "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
        Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa."

        Unohtuivatkohan vauvat tuon kirjoittajalta?

        Juuri tuota! Ei lisäänny kolmeatuhatta helluntaissa päivittäin, kastetta viivytetään ja vauvoja siunataan. Leivän murtamisessa viini on korvattu mehulla.

        Unohtuoikohan kirjoittajalta tosian mainita vauvasiunaukset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tuota! Ei lisäänny kolmeatuhatta helluntaissa päivittäin, kastetta viivytetään ja vauvoja siunataan. Leivän murtamisessa viini on korvattu mehulla.

        Unohtuoikohan kirjoittajalta tosian mainita vauvasiunaukset?

        Näköjän unohtui mainita ja lapsia ei kirjoittaja mainitse ollenkaan, ei silloin varmaa lapsia edes ollu niin sen täytyy olla !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjän unohtui mainita ja lapsia ei kirjoittaja mainitse ollenkaan, ei silloin varmaa lapsia edes ollu niin sen täytyy olla !

        vieläkös siellä aurinko kiertää sakastia ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vieläkös siellä aurinko kiertää sakastia ?

        Lahkokellaria kiertää kuulemma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näköjän unohtui mainita ja lapsia ei kirjoittaja mainitse ollenkaan, ei silloin varmaa lapsia edes ollu niin sen täytyy olla !

        "Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.".

        Kyllä noissa rukouksissa muistettiin siunata myös lapsia. Jokainen vastuuntuntoinen vanhempi tekee niin ilman, että siitä tehdään mitään sakramenttia.
        Veden siunaamisesta ei kyllä ole mitään mainintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.".

        Kyllä noissa rukouksissa muistettiin siunata myös lapsia. Jokainen vastuuntuntoinen vanhempi tekee niin ilman, että siitä tehdään mitään sakramenttia.
        Veden siunaamisesta ei kyllä ole mitään mainintaa.

        Missä on apostolien malli vauvojen siunaamisesta? Ei ole maininta sen paremmin veden kuin lapsienkaan siunaamisesta. Miksei apostolien malli kelpaakaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on apostolien malli vauvojen siunaamisesta? Ei ole maininta sen paremmin veden kuin lapsienkaan siunaamisesta. Miksei apostolien malli kelpaakaan?

        Apostolien harjottamasta vauvojen siunauksista ole mainintoja, mikä ei tietysti tarkoita sitä etteikö sellaista tapahtunut. Siunaaminen ei ole mikään sakramentti missään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apostolien harjottamasta vauvojen siunauksista ole mainintoja, mikä ei tietysti tarkoita sitä etteikö sellaista tapahtunut. Siunaaminen ei ole mikään sakramentti missään.

        Jeesus ainoastaan siunasi pieniä lapsia, ei ollenkaan neuvonut kastamaan sitten kun hän on mennyt.

        siunaaminen kuuluu terveeseen oppiin ja hengelliseen peruskäsitteistöön ainakin Raamatussa ja vapaalla puolella, sakastista en tiedä mitä siellä tehdään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.".

        Kyllä noissa rukouksissa muistettiin siunata myös lapsia. Jokainen vastuuntuntoinen vanhempi tekee niin ilman, että siitä tehdään mitään sakramenttia.
        Veden siunaamisesta ei kyllä ole mitään mainintaa.

        ei hautausmaidenkaan eikä kukaan ole vielä löytänyt pallon päältä siunattua multaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ainoastaan siunasi pieniä lapsia, ei ollenkaan neuvonut kastamaan sitten kun hän on mennyt.

        siunaaminen kuuluu terveeseen oppiin ja hengelliseen peruskäsitteistöön ainakin Raamatussa ja vapaalla puolella, sakastista en tiedä mitä siellä tehdään.

        Jeesus ei siunannut yhtään vaavia, lapsia kylläkin, ja antoi lähetyskäskyn sitten ennen taivaaseen astumistaan.

        Siunaaminen kuuluu terveeseen oppiin ja kastaminen myös.

        Tiedän ettet tiedä sakastista mitään, älä sitten puhu siitä koko ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei siunannut yhtään vaavia, lapsia kylläkin, ja antoi lähetyskäskyn sitten ennen taivaaseen astumistaan.

        Siunaaminen kuuluu terveeseen oppiin ja kastaminen myös.

        Tiedän ettet tiedä sakastista mitään, älä sitten puhu siitä koko ajan.

        Suurin joukkokastaminen, jossa oli myös perhekuntia, tapahtui Samarian kaupungissa:
        "Ap 8
        "Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta. Ja KANSA otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki"

        Filippus totteli lähetyskäskyä ja saarnasi Kristusta, eikä mitään kastetta!
        Sen jälkeen nämä uskoontulleet kastettiin, mutta vauvoja ei siellä kastettu, vaikka siellä varmaan oli kokonaisia perhekuntia:
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vaikka KANSA otti vastaan Filippuksen julistuksen, niin tuohon "kansaan" ei laskettu kuuluvaksi vauvoja! Siksi ei lähetyskäskykään tarkoita sitä, että myös vauvat pitäisi kastaa, vaikka puhutaankin kaikista kansoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei siunannut yhtään vaavia, lapsia kylläkin, ja antoi lähetyskäskyn sitten ennen taivaaseen astumistaan.

        Siunaaminen kuuluu terveeseen oppiin ja kastaminen myös.

        Tiedän ettet tiedä sakastista mitään, älä sitten puhu siitä koko ajan.

        mistä tiedät etten tiedä sakastista mitään, oletko selvänäkijä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin joukkokastaminen, jossa oli myös perhekuntia, tapahtui Samarian kaupungissa:
        "Ap 8
        "Ja Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta. Ja KANSA otti yksimielisesti vaarin siitä, mitä Filippus puhui, kun he kuulivat hänen sanansa ja näkivät ne tunnusteot, jotka hän teki"

        Filippus totteli lähetyskäskyä ja saarnasi Kristusta, eikä mitään kastetta!
        Sen jälkeen nämä uskoontulleet kastettiin, mutta vauvoja ei siellä kastettu, vaikka siellä varmaan oli kokonaisia perhekuntia:
        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset."

        Vaikka KANSA otti vastaan Filippuksen julistuksen, niin tuohon "kansaan" ei laskettu kuuluvaksi vauvoja! Siksi ei lähetyskäskykään tarkoita sitä, että myös vauvat pitäisi kastaa, vaikka puhutaankin kaikista kansoista.

        ""imeväisikäsisä"

        vauvat kuuluu perhekuntaan / perheisiin,

        "Filippus" > "HÄNET ja kaikki hänen OMAISENSA kastettiin kohta" Apt: 16: 33

        miten voi olla perhekuntia / KAIKKI omaiset mukaan lukien, mukamas ilman lapsia !!!

        Jeesus sanoo: " sallikaa LASTEN tulla minun tyköni" Mark: 10: 14


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mistä tiedät etten tiedä sakastista mitään, oletko selvänäkijä?

        Koska kirjoitit: "sakastista en tiedä mitä siellä tehdään."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""imeväisikäsisä"

        vauvat kuuluu perhekuntaan / perheisiin,

        "Filippus" > "HÄNET ja kaikki hänen OMAISENSA kastettiin kohta" Apt: 16: 33

        miten voi olla perhekuntia / KAIKKI omaiset mukaan lukien, mukamas ilman lapsia !!!

        Jeesus sanoo: " sallikaa LASTEN tulla minun tyköni" Mark: 10: 14

        "miten voi olla perhekuntia / KAIKKI omaiset mukaan lukien, mukamas ilman lapsia !!!"

        Perhekunnassa voi olla lapsia, mutta ei välttämättä imeväisiä vauvoja.
        Näinhän oli Nooan perhekunnassakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "miten voi olla perhekuntia / KAIKKI omaiset mukaan lukien, mukamas ilman lapsia !!!"

        Perhekunnassa voi olla lapsia, mutta ei välttämättä imeväisiä vauvoja.
        Näinhän oli Nooan perhekunnassakin.

        Jeesus sanoo:

        "Kuulen; ETTEKÖ ole koskaan LUKENEET: "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta sinä valmistitit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        "Katsokaa ettette halveksu YHTÄKÄÄN näistä PIENISTÄ; sillä minä sanon teille, että
        heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt: 18: 10

        Jeesus siis sanoo "yhtäkään " !! ei siis minkäänlaista alaikärajaa "pienistä" !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo:

        "Kuulen; ETTEKÖ ole koskaan LUKENEET: "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta sinä valmistitit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        "Katsokaa ettette halveksu YHTÄKÄÄN näistä PIENISTÄ; sillä minä sanon teille, että
        heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt: 18: 10

        Jeesus siis sanoo "yhtäkään " !! ei siis minkäänlaista alaikärajaa "pienistä" !!

        Kerrot varmaan mitä ihmeen tekemistö tuolla Raamatunkohdilla on tekemistä pikkulasten ja vauvojen kastamisen kanssa!

        Kerro minkälaisen kiitoksen olet saanut imeväisen suusta, eli pitäiskö sitä hikan tutkia mistä siinä on kyse kun Jeesus tuolalista sanoo, pitäiskö vai onko se siellä kirkosssa itsestään selvää että melkein kaikki Raamatussa kertoo vauvakasteista onko?!

        mitä tekee kasteen kasnssa tuo halveksimispuhe, kerro onko sekin kohta tukemassa vauvakastetta lutetrin kirkossa niinkö se menee!?

        ja loppulauseesi .yhtäkään- on yhtö mieletön samassa aiheessa.

        eli suomeksi ja lyhyesti, missä olet opiskellut Raamattua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrot varmaan mitä ihmeen tekemistö tuolla Raamatunkohdilla on tekemistä pikkulasten ja vauvojen kastamisen kanssa!

        Kerro minkälaisen kiitoksen olet saanut imeväisen suusta, eli pitäiskö sitä hikan tutkia mistä siinä on kyse kun Jeesus tuolalista sanoo, pitäiskö vai onko se siellä kirkosssa itsestään selvää että melkein kaikki Raamatussa kertoo vauvakasteista onko?!

        mitä tekee kasteen kasnssa tuo halveksimispuhe, kerro onko sekin kohta tukemassa vauvakastetta lutetrin kirkossa niinkö se menee!?

        ja loppulauseesi .yhtäkään- on yhtö mieletön samassa aiheessa.

        eli suomeksi ja lyhyesti, missä olet opiskellut Raamattua?

        Jeesus ei missään koskaan sivua millään tavalla pikkulasten kastamisia, niin mitenkö luulette että hänen puheensa olisi jokin tukiviittaus sellaiseen lutterin kirkon touhuiluun!?

        olisko edes vähäinen lookisuus tarpeen kun noita sepitelmiänne tarjoatte jonkinlaisina mukatotuuksina foorumilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrot varmaan mitä ihmeen tekemistö tuolla Raamatunkohdilla on tekemistä pikkulasten ja vauvojen kastamisen kanssa!

        Kerro minkälaisen kiitoksen olet saanut imeväisen suusta, eli pitäiskö sitä hikan tutkia mistä siinä on kyse kun Jeesus tuolalista sanoo, pitäiskö vai onko se siellä kirkosssa itsestään selvää että melkein kaikki Raamatussa kertoo vauvakasteista onko?!

        mitä tekee kasteen kasnssa tuo halveksimispuhe, kerro onko sekin kohta tukemassa vauvakastetta lutetrin kirkossa niinkö se menee!?

        ja loppulauseesi .yhtäkään- on yhtö mieletön samassa aiheessa.

        eli suomeksi ja lyhyesti, missä olet opiskellut Raamattua?

        "itsellesi kiitoksen",

        Jeesukselle KIITOS:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei missään koskaan sivua millään tavalla pikkulasten kastamisia, niin mitenkö luulette että hänen puheensa olisi jokin tukiviittaus sellaiseen lutterin kirkon touhuiluun!?

        olisko edes vähäinen lookisuus tarpeen kun noita sepitelmiänne tarjoatte jonkinlaisina mukatotuuksina foorumilla!

        no, helluntailaisille raamattukin pitäis kirjoittaa, kuin "AAPINEN" lapsille, eihän ne raamattua osaa lukea , siis raamatussa pitäis olla kirjoitettuna sana "vauva", kun eivät ymmärrä sanaa,
        "imeväisikäinen", jne !! huh, huijaa . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo:

        "Kuulen; ETTEKÖ ole koskaan LUKENEET: "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta sinä valmistitit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        "Katsokaa ettette halveksu YHTÄKÄÄN näistä PIENISTÄ; sillä minä sanon teille, että
        heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt: 18: 10

        Jeesus siis sanoo "yhtäkään " !! ei siis minkäänlaista alaikärajaa "pienistä" !!

        Koita nyt hyvä ihminen tajuta että siinä Jeesus puhuu ja puhutaan kastamattomista lapsista ja imeväisitä hohoijaa... !!??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no, helluntailaisille raamattukin pitäis kirjoittaa, kuin "AAPINEN" lapsille, eihän ne raamattua osaa lukea , siis raamatussa pitäis olla kirjoitettuna sana "vauva", kun eivät ymmärrä sanaa,
        "imeväisikäinen", jne !! huh, huijaa . . .

        ikävä että teillä siellä luttereissa on ollut niin pönttöä porukkaa, sieltähän ne on helluntaihin tulleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ikävä että teillä siellä luttereissa on ollut niin pönttöä porukkaa, sieltähän ne on helluntaihin tulleet.

        vaan toista se oli siellä kirkkoisien osastolla, siellä tiedettiin kuinka se nyt aurinko kiertää sitä kirkkoa, varmaankin vastapäivään jopa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo:

        "Kuulen; ETTEKÖ ole koskaan LUKENEET: "Lasten ja IMEVÄISTEN suusta sinä valmistitit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        "Katsokaa ettette halveksu YHTÄKÄÄN näistä PIENISTÄ; sillä minä sanon teille, että
        heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt: 18: 10

        Jeesus siis sanoo "yhtäkään " !! ei siis minkäänlaista alaikärajaa "pienistä" !!

        noin se oli Jeesuksen aikana, imeväiset jo kiittelivät Jeesusta ja katselivat Jumalan enkeleitä vaunuissa maatessaan, noinhan vapaalla osastolla on aina tiedetty olevan ilman mitään kirkollisia temppuja.

        mitenkähän se perisynti onkin tullut vasta kirkkoisien aikana ja vauvat on niin syntisiä, onko asiasta pidetty neuvoa siellä sakastin puolella?=!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ikävä että teillä siellä luttereissa on ollut niin pönttöä porukkaa, sieltähän ne on helluntaihin tulleet.

        jotkut erehtyy lähteen niihin harhaoppeihin, ja helluntailaisuudessa KÄÄNNYTETÄÄN omiin eksyttäviin lahkoihinsa, ja useimmiten ihan muusta syystä eksyvät, kuin varsinaisesti "pelastusta Jeesuksessa"

        "Sillä niitä ovat ne jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat monia syntien
        rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja"
        2 Tim: 3: 6

        "niitä ovat" useimmiten jokin muu ongelma, kuin varsinaisesti "pelastus Jeesuksessa" . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei missään koskaan sivua millään tavalla pikkulasten kastamisia, niin mitenkö luulette että hänen puheensa olisi jokin tukiviittaus sellaiseen lutterin kirkon touhuiluun!?

        olisko edes vähäinen lookisuus tarpeen kun noita sepitelmiänne tarjoatte jonkinlaisina mukatotuuksina foorumilla!

        Niin, hän antoi yleisen kaste- ja lähetyskäskyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noin se oli Jeesuksen aikana, imeväiset jo kiittelivät Jeesusta ja katselivat Jumalan enkeleitä vaunuissa maatessaan, noinhan vapaalla osastolla on aina tiedetty olevan ilman mitään kirkollisia temppuja.

        mitenkähän se perisynti onkin tullut vasta kirkkoisien aikana ja vauvat on niin syntisiä, onko asiasta pidetty neuvoa siellä sakastin puolella?=!

        Apostolitkin tutkivat raamatun Vanhan liiton kirjoituksista kasteen, eihän silloin mitään Uutta testamenttia edes ollut,

        "tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin"
        Apt: 17: 11

        Apostolit siis tutkivat Vanhan liiton kirjoituksista kasteen, mitä helluntailaiset ei osaa eikä niillä avaudukaan "kirjoitukset" . . .

        myös Jeesus vetosi AINA kirjoituksiin !!

        "Kuulen; ETTEKÖ ole KOSKAAN lukeneet: "Lasten ja imeväisten suusta sinä valmistit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        helluntailaisuudessa voi todellakin sanoa " EIVÄT ole koskaan lukeneet !!

        "itsellesi kiitoksen", -
        - ei siis tarkoita "ihmiselle" . . . vaan Jumalalle Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noin se oli Jeesuksen aikana, imeväiset jo kiittelivät Jeesusta ja katselivat Jumalan enkeleitä vaunuissa maatessaan, noinhan vapaalla osastolla on aina tiedetty olevan ilman mitään kirkollisia temppuja.

        mitenkähän se perisynti onkin tullut vasta kirkkoisien aikana ja vauvat on niin syntisiä, onko asiasta pidetty neuvoa siellä sakastin puolella?=!

        Vapaalla puolella eli 1000-luvulla alettiin kiistämään syntiä, mikä on kristikunnassa ollut täysin selvä asia koko ajan. Kaikki ovat syntisä paitsi Jeesus, sitä ei käkätyksen märinät muuta muuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noin se oli Jeesuksen aikana, imeväiset jo kiittelivät Jeesusta ja katselivat Jumalan enkeleitä vaunuissa maatessaan, noinhan vapaalla osastolla on aina tiedetty olevan ilman mitään kirkollisia temppuja.

        mitenkähän se perisynti onkin tullut vasta kirkkoisien aikana ja vauvat on niin syntisiä, onko asiasta pidetty neuvoa siellä sakastin puolella?=!

        Ikävä että tuo sodomiakääkkä on raivonnut täällä koko aamupäivän, tuntuu olevan niin pönttöä porukkaa lahkoissa ettei paremmsta väliä.

        Luterilaisissa on myös entisiä helluntailaisia, tiedoksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apostolitkin tutkivat raamatun Vanhan liiton kirjoituksista kasteen, eihän silloin mitään Uutta testamenttia edes ollut,

        "tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin"
        Apt: 17: 11

        Apostolit siis tutkivat Vanhan liiton kirjoituksista kasteen, mitä helluntailaiset ei osaa eikä niillä avaudukaan "kirjoitukset" . . .

        myös Jeesus vetosi AINA kirjoituksiin !!

        "Kuulen; ETTEKÖ ole KOSKAAN lukeneet: "Lasten ja imeväisten suusta sinä valmistit
        itsellesi kiitoksen"
        Matt: 21: 16

        helluntailaisuudessa voi todellakin sanoa " EIVÄT ole koskaan lukeneet !!

        "itsellesi kiitoksen", -
        - ei siis tarkoita "ihmiselle" . . . vaan Jumalalle Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

        Totta puhut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta puhut

        Apostolit tutkivat myös Vanhan liiton kirjoituksia ja ne kertoivat Jeesuksesta, Messiaasta.
        Vauvakasteesta ei kerrota edes Vanhassa testamentissa ja Uudessa testamentissa kehoitetaan seuraamaan Jeesuksen esimerkkiä ja Jeesushan kastettiin aikuisena.
        1. Joh 2
        "Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli."

        Miksihän eräät eivät halua seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä kasteasiassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apostolit tutkivat myös Vanhan liiton kirjoituksia ja ne kertoivat Jeesuksesta, Messiaasta.
        Vauvakasteesta ei kerrota edes Vanhassa testamentissa ja Uudessa testamentissa kehoitetaan seuraamaan Jeesuksen esimerkkiä ja Jeesushan kastettiin aikuisena.
        1. Joh 2
        "Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli."

        Miksihän eräät eivät halua seurata Jeesuksen antamaa esimerkkiä kasteasiassa?

        Ei vauvakastetta erikseen ole olemassakaan, kasteesta Vanha testamentti profetoi,

        Sillä, minkä ikäisenä kaste saadaan, ei ole väliä.

        Miksihän hel. kirkko kastaa myös lapsia vaikka Jeesus kastetteein aikuisena?

        Miksihän eräät eivät halua seuraa Jeesuksen käskyä kasteasiassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vauvakastetta erikseen ole olemassakaan, kasteesta Vanha testamentti profetoi,

        Sillä, minkä ikäisenä kaste saadaan, ei ole väliä.

        Miksihän hel. kirkko kastaa myös lapsia vaikka Jeesus kastetteein aikuisena?

        Miksihän eräät eivät halua seuraa Jeesuksen käskyä kasteasiassa?

        juttunne on niin pöljiä että myötähäpeä menee pitkin penkinalusia.

        ...minkä ikäsienä kastetaan ei ole väliä ..siinä yksi sellainen sepitys.

        Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi, muta sakastissa ei osat alukea muutamaa lausetta ilman vääntelehtimistä.

        ettekö te näe ettei Raamatussa kukaan Apostoli kasta ketään minkään ikäsitä joka ei ENSIN tule omakohtaiseen kääntymykseen, mikä siinä on niin kertakaikkisen vaikeaa sen tajuamisessa häh !

        jospa se aurinko tosiaankin kiertää sitä sakastianne edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaalla puolella eli 1000-luvulla alettiin kiistämään syntiä, mikä on kristikunnassa ollut täysin selvä asia koko ajan. Kaikki ovat syntisä paitsi Jeesus, sitä ei käkätyksen märinät muuta muuksi.

        mitähän tuokin naurettava selitys pitää sisällään voi herrankengät ja sukat !!?

        ...vapaalla puolella....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juttunne on niin pöljiä että myötähäpeä menee pitkin penkinalusia.

        ...minkä ikäsienä kastetaan ei ole väliä ..siinä yksi sellainen sepitys.

        Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi, muta sakastissa ei osat alukea muutamaa lausetta ilman vääntelehtimistä.

        ettekö te näe ettei Raamatussa kukaan Apostoli kasta ketään minkään ikäsitä joka ei ENSIN tule omakohtaiseen kääntymykseen, mikä siinä on niin kertakaikkisen vaikeaa sen tajuamisessa häh !

        jospa se aurinko tosiaankin kiertää sitä sakastianne edelleen.

        Sun juttusi on niin pöljää kuin oll ja voi

        JOkainen näkee mitä Jeesus käski Raamatuss tehdä, lähdetään siitä liikkeelle

        Jospa se auinko paistaisi sinne kellariinkin ja tuolle sairaalle vanhukselle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitähän tuokin naurettava selitys pitää sisällään voi herrankengät ja sukat !!?

        ...vapaalla puolella....

        Palstoja lukiessa näkee että pitää paikkansa.

        Vapaalla puolella kaikki on vapaata... ei Raamattua tarvita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juttunne on niin pöljiä että myötähäpeä menee pitkin penkinalusia.

        ...minkä ikäsienä kastetaan ei ole väliä ..siinä yksi sellainen sepitys.

        Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi, muta sakastissa ei osat alukea muutamaa lausetta ilman vääntelehtimistä.

        ettekö te näe ettei Raamatussa kukaan Apostoli kasta ketään minkään ikäsitä joka ei ENSIN tule omakohtaiseen kääntymykseen, mikä siinä on niin kertakaikkisen vaikeaa sen tajuamisessa häh !

        jospa se aurinko tosiaankin kiertää sitä sakastianne edelleen.

        "Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi"

        Kyllä, sinulle tuntuu olevan mysteeri se miksi kastetan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi"

        Kyllä, sinulle tuntuu olevan mysteeri se miksi kastetan

        Ja se ei ole mikään perustelu että sanoo "kukaan apostoli ei" ja samalla hylätään Jeesuksen käsky


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja se ei ole mikään perustelu että sanoo "kukaan apostoli ei" ja samalla hylätään Jeesuksen käsky

        >tarkoitatko että Apostolit olivat tottelemattomia Jeesuksen käskylle ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun lukutaitoinen nöäkee ketä Raamatussa kastettiin milloin ja miksi"

        Kyllä, sinulle tuntuu olevan mysteeri se miksi kastetan

        Oliko se Apostoleille mysteeri kun ainuttakaan imeväistä eikä minkään ikäistä kasteta ilman omaa uskoa ja ja sen ilmentymistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >tarkoitatko että Apostolit olivat tottelemattomia Jeesuksen käskylle ?

        Uudestikastajien mukaan noin.

        Aposttolit kastoivat perhekunnittain ja uskoivat Jeesuksen käskyä. Missään ei sanota että imeväiset jätettiin kastamatta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jotkut erehtyy lähteen niihin harhaoppeihin, ja helluntailaisuudessa KÄÄNNYTETÄÄN omiin eksyttäviin lahkoihinsa, ja useimmiten ihan muusta syystä eksyvät, kuin varsinaisesti "pelastusta Jeesuksessa"

        "Sillä niitä ovat ne jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat monia syntien
        rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja"
        2 Tim: 3: 6

        "niitä ovat" useimmiten jokin muu ongelma, kuin varsinaisesti "pelastus Jeesuksessa" . . .

        Ok mutta se ei tietenkään koske niitä uskontojen uhrien tarinoita joita te niin mieluusti siteeraatte foorumilla, eihän koske !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok mutta se ei tietenkään koske niitä uskontojen uhrien tarinoita joita te niin mieluusti siteeraatte foorumilla, eihän koske !

        Koskee se niitäkin,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudestikastajien mukaan noin.

        Aposttolit kastoivat perhekunnittain ja uskoivat Jeesuksen käskyä. Missään ei sanota että imeväiset jätettiin kastamatta

        Heh heh: ". Missään ei sanota että imeväiset jätettiin kastamatta"????

        Eikä sitä, että lampaat ja aasit jätettiin kastamatta!

        Vauvakaste tuntuu perustuvan siihen, mitä Raamatussa ei ole kerrottu. Olettamallahan voidaan puolustaa vaikka minkälaisia harhaoppeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh: ". Missään ei sanota että imeväiset jätettiin kastamatta"????

        Eikä sitä, että lampaat ja aasit jätettiin kastamatta!

        Vauvakaste tuntuu perustuvan siihen, mitä Raamatussa ei ole kerrottu. Olettamallahan voidaan puolustaa vaikka minkälaisia harhaoppeja.

        lahkotkin OLETTAA, että perheissä ei ollut lapsia, ja lahkot OLETTAA, että lapsia ja imeväisikäsiä ei mukamas kastettu, vaikka raamatussa:

        "ja KAIKKI hänen OMAISENSA kastettiin kohta
        Apt: 16: 33

        "hänet ja hänen PERHEKUNTANSA oli kastettu"
        Apt: 16: 15

        lahkot siis OLETTAA, että perhekunnissa, eikä edes omaisissa ollut ainoatakaan lasta /imeväisikäistä , - siihen aikaan maailmassa , ei ollut edes ehkäisyä ja todellisuudessa lapsia syntyi joka vuosi . . .
        toisekseen kastekäsky oli UUSI käsky sille sukupolvelle, ja kaikki jotka kuulivat ottivat kasteen "kohta / kiireesti" , yhtään esimerkkiä ei ole, että jäivät odottaan, kunhan tekevät "ratkaisun" . . .

        nykykielessäkin sanaa PERHE käytetään nimenomaan silloin kun perheissä on lapsia, muulloin he ovat "vain" aviopari . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lahkotkin OLETTAA, että perheissä ei ollut lapsia, ja lahkot OLETTAA, että lapsia ja imeväisikäsiä ei mukamas kastettu, vaikka raamatussa:

        "ja KAIKKI hänen OMAISENSA kastettiin kohta
        Apt: 16: 33

        "hänet ja hänen PERHEKUNTANSA oli kastettu"
        Apt: 16: 15

        lahkot siis OLETTAA, että perhekunnissa, eikä edes omaisissa ollut ainoatakaan lasta /imeväisikäistä , - siihen aikaan maailmassa , ei ollut edes ehkäisyä ja todellisuudessa lapsia syntyi joka vuosi . . .
        toisekseen kastekäsky oli UUSI käsky sille sukupolvelle, ja kaikki jotka kuulivat ottivat kasteen "kohta / kiireesti" , yhtään esimerkkiä ei ole, että jäivät odottaan, kunhan tekevät "ratkaisun" . . .

        nykykielessäkin sanaa PERHE käytetään nimenomaan silloin kun perheissä on lapsia, muulloin he ovat "vain" aviopari . . .

        Vauvakaste perustuu olettamuksiin ja väriin selityksiin.
        Meidän ei tarvitse olettaa mitään, koska Raamatun esimerkit olivat niin selviä, että tyhmäkin sen tajuaa, ellei ole aivopesty luterilaisiin olettamuksiin.
        Nytkö jo ehkäisykin otetaan tueksi noille olettamuksille? Mitähän te vielä keksitte?

        Raamatussa kastettiin vain niitä, jotka olivat ottaneet vastaan julistetun sanan, eikä minkään kirkon jäsenrekisterin mukaan:
        Ap 18
        "Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat ja heidät kastettiin."

        Tuohon on turhaa olettaa mitään vauvoja tai kumminkaimoja, kun sana on niin selvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vauvakaste perustuu olettamuksiin ja väriin selityksiin.
        Meidän ei tarvitse olettaa mitään, koska Raamatun esimerkit olivat niin selviä, että tyhmäkin sen tajuaa, ellei ole aivopesty luterilaisiin olettamuksiin.
        Nytkö jo ehkäisykin otetaan tueksi noille olettamuksille? Mitähän te vielä keksitte?

        Raamatussa kastettiin vain niitä, jotka olivat ottaneet vastaan julistetun sanan, eikä minkään kirkon jäsenrekisterin mukaan:
        Ap 18
        "Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat ja heidät kastettiin."

        Tuohon on turhaa olettaa mitään vauvoja tai kumminkaimoja, kun sana on niin selvää.

        mainitaanko raamatussa erikseen,

        kastettiin perheelliset, kastettiin yksinäiset, kastettiin vanhukset, kastettiin lesket, jne.

        raamatussa kerrotaan: "perhekunnat" ja "omaisensa",

        yhdenkään ikää ei kerrota !!

        sana "perhe" = myös LAPSET !! (perhettä ei voi olla ilman lapsia . . .)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh: ". Missään ei sanota että imeväiset jätettiin kastamatta"????

        Eikä sitä, että lampaat ja aasit jätettiin kastamatta!

        Vauvakaste tuntuu perustuvan siihen, mitä Raamatussa ei ole kerrottu. Olettamallahan voidaan puolustaa vaikka minkälaisia harhaoppeja.

        Lampaat eivät kuulu Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyn piiriin.

        Uudestikaste perustuu olettamiseen ja Jeesuksen käskyn hylkäämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vauvakaste perustuu olettamuksiin ja väriin selityksiin.
        Meidän ei tarvitse olettaa mitään, koska Raamatun esimerkit olivat niin selviä, että tyhmäkin sen tajuaa, ellei ole aivopesty luterilaisiin olettamuksiin.
        Nytkö jo ehkäisykin otetaan tueksi noille olettamuksille? Mitähän te vielä keksitte?

        Raamatussa kastettiin vain niitä, jotka olivat ottaneet vastaan julistetun sanan, eikä minkään kirkon jäsenrekisterin mukaan:
        Ap 18
        "Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat ja heidät kastettiin."

        Tuohon on turhaa olettaa mitään vauvoja tai kumminkaimoja, kun sana on niin selvää.

        Niin. Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin. Eikä puhuta mitään siunaustilaisuuksista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin. Eikä puhuta mitään siunaustilaisuuksista

        Niinkö teille on opetettu siellä sakastissa että kun Lyydian sydän avautui ottamaan vastaan evankeliumi, loput kyläläisistä ja sukulaisita kastettiin lyyydian siivellä, ilman omaa sydämen avautumista, niinkö teille opetus menee?

        vai ihanko itse keksittte noita päätelmiänne perhekunnan kasteista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö teille on opetettu siellä sakastissa että kun Lyydian sydän avautui ottamaan vastaan evankeliumi, loput kyläläisistä ja sukulaisita kastettiin lyyydian siivellä, ilman omaa sydämen avautumista, niinkö teille opetus menee?

        vai ihanko itse keksittte noita päätelmiänne perhekunnan kasteista!

        olisiko siellä sakastissa mahdollista ajatella ihan ite, aatteleppa ite, mistä perhekunnan kasteissa mahtoi olla kyse?

        vai onko se niinkuin kuoro perässä mitä matti sanoo, aaaammeeenn!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö teille on opetettu siellä sakastissa että kun Lyydian sydän avautui ottamaan vastaan evankeliumi, loput kyläläisistä ja sukulaisita kastettiin lyyydian siivellä, ilman omaa sydämen avautumista, niinkö teille opetus menee?

        vai ihanko itse keksittte noita päätelmiänne perhekunnan kasteista!

        Miten tuo sodomiasaasta tas parkuu koko kylstä ja suvusta kun Raamattu puhuu kperhekunnasta! Miikä siinä on niin vaikea tajuta?

        Itsekkö keksit noita sukujuttujasi tuohon kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin. Eikä puhuta mitään siunaustilaisuuksista

        Oh hoh!
        Joko te kastatte kuutakin?
        "perhekuuta kastettiin"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olisiko siellä sakastissa mahdollista ajatella ihan ite, aatteleppa ite, mistä perhekunnan kasteissa mahtoi olla kyse?

        vai onko se niinkuin kuoro perässä mitä matti sanoo, aaaammeeenn!

        Olisiko siellä kellarissa mahdollista ajatella mistä perhekunnassa on kyse. Vai jos eino sanoo jotakin niin pitääkö sitä uskoa enemmän kuin Raamattua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko siellä kellarissa mahdollista ajatella mistä perhekunnassa on kyse. Vai jos eino sanoo jotakin niin pitääkö sitä uskoa enemmän kuin Raamattua?

        eihän helluntailaisuudessa kastetta ole raamatullisesti t u t k i t t u, niinkuin Apostolit itse tutkivat, nimitäin Jumala on kasteen ilmoittanut jo Vanhan liiton kirjoitukissa, . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän helluntailaisuudessa kastetta ole raamatullisesti t u t k i t t u, niinkuin Apostolit itse tutkivat, nimitäin Jumala on kasteen ilmoittanut jo Vanhan liiton kirjoitukissa, . . .

        Niin, opetuskirjeiden kastekohdat he hylkäävät järjestäen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän helluntailaisuudessa kastetta ole raamatullisesti t u t k i t t u, niinkuin Apostolit itse tutkivat, nimitäin Jumala on kasteen ilmoittanut jo Vanhan liiton kirjoitukissa, . . .

        Oletko jotenkin jälkeenjäänyt kun et osaa muutakuin jauhaatuota omaa keksintöäsi Apostolien tutkimisista, josta taas Raamattu ei puhu m itään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jotenkin jälkeenjäänyt kun et osaa muutakuin jauhaatuota omaa keksintöäsi Apostolien tutkimisista, josta taas Raamattu ei puhu m itään!

        Oletko jotenkin jälkeenkäänyt kun koko ajan märiset muiden kirjoituksista?

        Vai väitätkö ettei apostolit tutkineet kirjoituksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, opetuskirjeiden kastekohdat he hylkäävät järjestäen

        missä on joku opetuskirje joka poikkeaa siitä mitä Apostolit TEKIVÄT !=!?

        Apostolit julistivat evankeliumia ja kastoivat ne ottivat sen vastaan !

        kauanko vielä menee ennekuin sakastissa tämä asia menee tajuntaan

        meneekö viissataa vuotta vielä ennekuin keihäänpistot takapuolessa paranee häh !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jotenkin jälkeenkäänyt kun koko ajan märiset muiden kirjoituksista?

        Vai väitätkö ettei apostolit tutkineet kirjoituksia?

        Aadee hominemia jälleen!

        siitä ei ollut kysmys yritä keskittyä edes kerran päivässä.,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä on joku opetuskirje joka poikkeaa siitä mitä Apostolit TEKIVÄT !=!?

        Apostolit julistivat evankeliumia ja kastoivat ne ottivat sen vastaan !

        kauanko vielä menee ennekuin sakastissa tämä asia menee tajuntaan

        meneekö viissataa vuotta vielä ennekuin keihäänpistot takapuolessa paranee häh !!

        Opetuskirjeiden tehtävä on opettaa mikä on oikea oppi, tajusitko sitä?

        Osaatko erottaa käytännön ja opin toisistaan

        Apostolit julistivat evankelumia ja kastoivat uskovat perhekuniteen.

        Kauanko menee vielä että kellarissa tajutaan tämä vai pitääkö alkaa taas uhkailemaan väkivallalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opetuskirjeiden tehtävä on opettaa mikä on oikea oppi, tajusitko sitä?

        Osaatko erottaa käytännön ja opin toisistaan

        Apostolit julistivat evankelumia ja kastoivat uskovat perhekuniteen.

        Kauanko menee vielä että kellarissa tajutaan tämä vai pitääkö alkaa taas uhkailemaan väkivallalla?

        eli semmonen ropaska tuohonkohtaan.

        miksiihailet lutterisi väkivaltaisia tempauksia!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eli semmonen ropaska tuohonkohtaan.

        miksiihailet lutterisi väkivaltaisia tempauksia!?

        Ahaa, opetuskirjeiden opetukset on kääkälle ropastaa

        miksi ihalet väkivaltaa? Eikö Raamatun opetukset kiinnosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä on joku opetuskirje joka poikkeaa siitä mitä Apostolit TEKIVÄT !=!?

        Apostolit julistivat evankeliumia ja kastoivat ne ottivat sen vastaan !

        kauanko vielä menee ennekuin sakastissa tämä asia menee tajuntaan

        meneekö viissataa vuotta vielä ennekuin keihäänpistot takapuolessa paranee häh !!

        Kastekäsky oli raamatun aikaiselle sukupolvelle UUSI käsky, kastekäsky sittemmin julistettu ja kastekäsky omaksuttu kristityissä maissa.

        tiedoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jotenkin jälkeenjäänyt kun et osaa muutakuin jauhaatuota omaa keksintöäsi Apostolien tutkimisista, josta taas Raamattu ei puhu m itään!

        "raamattu ei puhu" . . .

        "tutkivat joka päivä kirjoituksia, OLIKO asia niin"
        Apt: 17: 11


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "raamattu ei puhu" . . .

        "tutkivat joka päivä kirjoituksia, OLIKO asia niin"
        Apt: 17: 11

        joo niin tutkivat, mutta tutki sinä kuka tutki!

        9. Ja nämä ottivat takauksen Jaasonilta ja muilta ja päästivät heidät.
        10. Mutta veljet lähettivät heti yötä myöten Paavalin ja Silaan Bereaan. Ja kun he olivat saapuneet sinne, menivät he juutalaisten synagoogaan.
        11. Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.
        12. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet

        lukutaitoinen näkee ketkä tutkivat, siinä ei ole sanaakaan Apostolien kastetutkimuksista.

        miksi teissä ei ole totuudenmukaisuutta!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo niin tutkivat, mutta tutki sinä kuka tutki!

        9. Ja nämä ottivat takauksen Jaasonilta ja muilta ja päästivät heidät.
        10. Mutta veljet lähettivät heti yötä myöten Paavalin ja Silaan Bereaan. Ja kun he olivat saapuneet sinne, menivät he juutalaisten synagoogaan.
        11. Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.
        12. Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet

        lukutaitoinen näkee ketkä tutkivat, siinä ei ole sanaakaan Apostolien kastetutkimuksista.

        miksi teissä ei ole totuudenmukaisuutta!?

        aijaa ukastajaiebn mukaan apostolit ei tutkini sauaa, ne on sitte vähän kuin uudestikastajat


    • Anonyymi

      vesi mainittu, sakastissa on vielä joku !

      • Anonyymi

        Kellarissa siitä vedestä yleeensä jankataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kellarissa siitä vedestä yleeensä jankataan.

        Tas väärin.Onkohan tuo kuun kastaja lukenut koskaan Raamattua:
        " Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin"???

        Ap 7
        " Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään."

        Eli, joissakin perheissä oli vain toinen aviopuolisoista uskossa! Raamatun esimerkeissä kastettiin vain ne perheenjäsenet, jotka olivat tulleet uskoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tas väärin.Onkohan tuo kuun kastaja lukenut koskaan Raamattua:
        " Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin"???

        Ap 7
        " Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään."

        Eli, joissakin perheissä oli vain toinen aviopuolisoista uskossa! Raamatun esimerkeissä kastettiin vain ne perheenjäsenet, jotka olivat tulleet uskoon.

        Korjaus: Raamatunkohta on 1. Kor 7


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tas väärin.Onkohan tuo kuun kastaja lukenut koskaan Raamattua:
        " Raamatunn esimerkeissä ei jätetty osaa perheestä kastamatta vaan koko perhekuuta kastettiin"???

        Ap 7
        " Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään."

        Eli, joissakin perheissä oli vain toinen aviopuolisoista uskossa! Raamatun esimerkeissä kastettiin vain ne perheenjäsenet, jotka olivat tulleet uskoon.

        Missään ei ole esimerkkiä siitä että perhekuntakasteissa joku jätetään seurakunnan ulkopuolelle. Raamatun esimerkeissä ei sinäsn puhuta lasten kastamisesta tai kastamatta jättämisestä. Kristuksen käsky sitten tuo valoa asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missään ei ole esimerkkiä siitä että perhekuntakasteissa joku jätetään seurakunnan ulkopuolelle. Raamatun esimerkeissä ei sinäsn puhuta lasten kastamisesta tai kastamatta jättämisestä. Kristuksen käsky sitten tuo valoa asiaan.

        Miten se valon tuominen näkyy Apostolien toiminnoissa, kerro?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se valon tuominen näkyy Apostolien toiminnoissa, kerro?

        Siis tuo valoa siihen, miten pitää toimia opetuslapsia tehtäessä. Katsopa mitä Jeesus käskee tehdä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tuo valoa siihen, miten pitää toimia opetuslapsia tehtäessä. Katsopa mitä Jeesus käskee tehdä

        Ei se usko Jeesusta, onhan tuo nähty.

        Kyselee vielä että miten valon tuominen näkyy... olisko niin että ihmisiä tuli uskoon, miten ei tuotakaan kellarissa tiedetä`?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis tuo valoa siihen, miten pitää toimia opetuslapsia tehtäessä. Katsopa mitä Jeesus käskee tehdä

        ahaa eli apostolit alkoivat kastaa vauvoja kun valoa tuli lisää?

        niinkö se matti on teille kertonut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ahaa eli apostolit alkoivat kastaa vauvoja kun valoa tuli lisää?

        niinkö se matti on teille kertonut?

        ahaam eli aloit taas höpiseen vauvoista kun gimot kasvoi

        Oot sin saastanen pedo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ahaam eli aloit taas höpiseen vauvoista kun gimot kasvoi

        Oot sin saastanen pedo

        Jeesuksen käsky on selvä mutta sitähän ei usko khä khä sodomia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesuksen käsky on selvä mutta sitähän ei usko khä khä sodomia

        Apostolit ei kastanut uudestaan. lähde siitä liikkeelle !


    • Anonyymi

      näkyy varmaan siinä että eilenkin lähti kirkosta yli sata maksajaa.

      • Anonyymi

        Eihän sinne helluntaikirkkoon jää mitään jos porukkaa tuohon tahtiin lähtee !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sinne helluntaikirkkoon jää mitään jos porukkaa tuohon tahtiin lähtee !

        No ei kai sinne jää jos siellä kielletään Jeesuksen sanat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai sinne jää jos siellä kielletään Jeesuksen sanat

        siinä se psittakoosi taas vääntäytyi kolostaan esiin.

        oletteko te niitä joille maksetaan kotona makaamisesta se 800 kuussa kun mikään ei kiinnosta eikä ole keksitymiskykyä ka aspergerkin vaivaa.

        jostain syystä sitten ajauduttiin sleyn porukkaan kun siellä oli muitakin samanlaisia kerholaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siinä se psittakoosi taas vääntäytyi kolostaan esiin.

        oletteko te niitä joille maksetaan kotona makaamisesta se 800 kuussa kun mikään ei kiinnosta eikä ole keksitymiskykyä ka aspergerkin vaivaa.

        jostain syystä sitten ajauduttiin sleyn porukkaan kun siellä oli muitakin samanlaisia kerholaisia.

        onko kääkä sairastunut psittaakkosiin, luulin että se papukaijaaminen oli ainia tauti, mutta ei ollutkaan. Jostain syystä sitten ajauduit lahkoon jossa väkivalta ja Raamatun Sanan lyttäämienn tuntuu olevan kaikki kaikessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onko kääkä sairastunut psittaakkosiin, luulin että se papukaijaaminen oli ainia tauti, mutta ei ollutkaan. Jostain syystä sitten ajauduit lahkoon jossa väkivalta ja Raamatun Sanan lyttäämienn tuntuu olevan kaikki kaikessa

        ota ryyppy vettä, ehkä se auttaa, sen jälkeen jätä lapset rauhaan ja yritä lukea mitä Raamattu sanoo, äläkä vaan vauhkoa mitä apostolit ei tehyt, äläkä riehu siellä vanhainkodissa, mokoma pascan keskellä makaava yhteiskunnan elätti !!


    • Anonyymi

      "Missään ei ole esimerkkiä siitä että perhekuntakasteissa joku jätetään seurakunnan ulkopuolelle", ????

      Miksi pitäisi olla, kun kaikki esimerkit osoittavat, että perhekunnassakin vain ne kastettiin, jotka olivat tulleet uskoon.
      On aika sitkeä inttäjä tuo vedenpalvoja. Vaikka osoitettiin Raamatusta, että osa perhekunnasta ei kuulunut seurakuntaan, niin sitkeästi hän vääntää Raamatun opetusta vastaan. Onko hän niin totaalisen tyhmä vai muuten vain piruuttaan vastustaa Raamatun ilmoitusta vai mikä hänen motiivinsa on, mutta tuollainen itsepäinen inttäminen ei anna hänestä oikein luotettavaa kuvaa.
      Mitenkähän hän selitää seuraavan UT:n kohdan:
      1. Piet 3
      "Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin, kun he katselevat, kuinka te vaellatte puhtaina ja pelossa."

      • Anonyymi

        Alkuseurakunnassahan vasta aloitettiin kasteen julistaminen, kastekäsky oli UUSI käsky, ja "ottivat kasteen", eihän he voineet mennä takaisin äitinsä kohtuun, kun kastekäsky oli vasta annettu / uusi käsky,

        Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä ? Eihän hän voi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä ?"
        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: "jos joku ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ, ei hän voi päästä Jumalan valtakuntaan".
        Joh: 3: 4- 5


      • Anonyymi

        On tuo sitkeä inttäjä saatananpalvoja. Raamatun kaste-esimerkeissä ei ole yhtään ainoaa tapausta jossa kerrottaisiin että osa perheestä jätettiin kastamatta ja vielä vähemmän että uskovien vanhempien lapset jätetiin seurakunnan ulkopuolelle tai heille riittii siunaus! Tämä on niin selvä fakta etten ymmärä miksi tuo taikavesien pauloissa kolmelta yöllä täällä tuskaansa purkava satanisti jaksaa edes inttää vastaan. Mutta hänelle ei Jeesuksen ohjeet tunnu kelpaavan.


      • Anonyymi

        Hmmm. 1. Piet. 3 ei sano ettei uskovan naisen mies kuulunut seurakuntaan. Siinä puhutaan siitä etteivät olleen sanalle kuuliaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tuo sitkeä inttäjä saatananpalvoja. Raamatun kaste-esimerkeissä ei ole yhtään ainoaa tapausta jossa kerrottaisiin että osa perheestä jätettiin kastamatta ja vielä vähemmän että uskovien vanhempien lapset jätetiin seurakunnan ulkopuolelle tai heille riittii siunaus! Tämä on niin selvä fakta etten ymmärä miksi tuo taikavesien pauloissa kolmelta yöllä täällä tuskaansa purkava satanisti jaksaa edes inttää vastaan. Mutta hänelle ei Jeesuksen ohjeet tunnu kelpaavan.

        niin eikä tunturi-pyörästä puhuta mitään !

        kauanko vielä menee ennekuin tajuatte ketä Raamatussa kastettiin, siellä kastetaan VAIN uskolle kuuliaiseksi tulleet, vaunuista ei puhuta mitään paitsi filippuksen ja hoviherran kohdalla!

        mutta eikö olekkin ihan selvä viittaus lastenvaunuihin, eikö olekkin, kysykää vaikka matilta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niin eikä tunturi-pyörästä puhuta mitään !

        kauanko vielä menee ennekuin tajuatte ketä Raamatussa kastettiin, siellä kastetaan VAIN uskolle kuuliaiseksi tulleet, vaunuista ei puhuta mitään paitsi filippuksen ja hoviherran kohdalla!

        mutta eikö olekkin ihan selvä viittaus lastenvaunuihin, eikö olekkin, kysykää vaikka matilta!

        Tasko tuo käkätys tulee tänne parkumaan tunturipyöristä. Luulisi Raamatun tapausten ja Jeesuksen käskyn olevan niin selkeä ettei tuolliasta parkumista lastenvaunuista tarvita


      • Anonyymi

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa hermostui pahemman kerran, kun hänen saatananpalvontansa paljastettiin. Mieshän palvoo myös taikavesiä kuten todettua. Saatanakin pitää siitä, Mutta hänen isäntänsä ei pärjää meidän kristittyjen Jeesukselle. Mutta saatana pistää tuon taikavesinoidan liikkumaan juuri aamuöystä, silloin noidat liikkuvat ja siitä hyvä esimerkkiä on tuo saatanallisen magian pauloissa oleva uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa. Eikä Etelä-Suomessa aikavyöhyke ole eri kuin keski-Suomessa, mutta ehkä tuo noita oppii sen kun pääsee ala-asteelta pois.

        Ap. 8 ei mainitse lapsia vaikka uudestikastajat kastavat lapsia. Siis heidän oma käytäntöntä kaatuu tuohon jakeeseen. Saatananpalvoja trolli uudestikastaja-inttäjää-eksyttäjä näin raamatussa luulee että opetuslapsia tehdään umpimähkään mutta Jeesus ei niin sanonut. Jeesuksen mukaan opetuslapsia tehdään kastamalla ja opettamalla ja Raamtussakin kaste aloitettiin heti

        Miksihän magian pauloissa oleva Sepdeus eli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa ei usko Jeesuksen käsky vaan kiinnittää humionsa siihen mistä ei ole mainintaa? Meidän eei pidä matkia apostoleja vaan totela Kristuksen käskyä

        "Mutta Filippus kastoi vain miehet ja naiset"

        Niinpä ja te kastatte myös lapsia eli ette noudata Filippuksen mallia!!


      • Anonyymi

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatusa on saatananpalvoja joka alkaa aina puhumaan palvomastaan vedestä kun jää tappiolle. Piet 3 ei puhu seurakuntaan kuulumiseesta vaan siitä että osa ei seuraa Jumalan Sanaa. Sellaisia on myös maallisen seurakunnan yhtydessä, kuten sinusta näkyy. Sinähän et kuuluu muuhun kuin saatanan synagogoaan

        Kristuksen käsky tehdä kaikista kansoista opetuslapsia on selkeä mutta tiedät ettei saatana omat kunnioita Jeesuksen käskyä ja menipä vielä Filippuksen mallikin sinulta pieleen!!


      • Anonyymi

        Kylläpäs tuo saatananpalvojatrolli uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa hermostui kun hänen saatanpalvontansa paljasui. Yleensähän tuo iljettävä lastenraiskaaja alkaa uhkailemaan kristittyjä saatanalla ja raiskaamisella kun hänen oppinsa osoitetaan harhaksi. Niin kävi jälleen kerran ja tulee käymään aina uudelleen ja uudelleen ja hänn hylkkää toistuvasti kristittyjen kimppun juuri noin. Pedofllia , taikavesi ja raiskaaminen ovat aina hänen viesteissän läsnä

        Pietari kertomuksesta ei selviä sitä olivatko Sanan hyljänneet seurakunnan jäseniä vai ei. Olla uskossa ei ole sama kuin kuulua seurakunttan, minkä jokainen tietää. Mutta sitten tuo saatannanpalvoja otti esille palvomansa aikavedet esille, Ilmeiseti tuo vesiteroia liitty niihin iljettäviin saatanallisiin jota tuo sairas pedofili harrastaa. Kuulemma veisroiskeella (tarkoittanee tuossa siis virtsaansa) tuo saatnanapalovja yrittää siis liittää ihmisiä joukkihinsa mutta kristityt ovat onneksi turvassa.

        Filippuksen mallissa ei puhuta mitään lapsista joita uudestikastajatkin kastavat, eil tuo vedenpalvojanoita kumosi itsse oman teoriansa ja hänen malliltaan putosi pohja pois. Mutta me krsityt luotamme Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn ja toimimme kuten Jeesu skäki ja opetamme kuten apostolit opettivat


      • Anonyymi

        Ehkä tuo sairas viesti kertoo kaiken tuosta sairaasta pedofiilisatanistista! Se on sitä uudestikasteen hedelmää!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä tuo sairas viesti kertoo kaiken tuosta sairaasta pedofiilisatanistista! Se on sitä uudestikasteen hedelmää!!!!

        Totta.
        Vain hyvin sairas ihminen kirjoittaa mitään tuollaista mutta ennenkin inttäjäeksyttäjä on kirjoittanut kristityille tuota. Mauton tyyppi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Vain hyvin sairas ihminen kirjoittaa mitään tuollaista mutta ennenkin inttäjäeksyttäjä on kirjoittanut kristityille tuota. Mauton tyyppi!

        On, mutta hedelmistään puu tunnetaan. Uudestikateen hedelmä on tuota, pedofiliaa ja saatanan ylistystä!


      • Anonyymi

        Aika rohkea tunnustus tuolta uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa -pedolta että pitää saatanaa isäntänään. On se sairas pelle! Tuota se n kirjoitettu ennenkin, kukaan muu ei moiseen alennu.


    • Anonyymi

      voi herrankengät tätä lastentarhaa!

      no leikkiihän se paavikin uskovaista, miksi ei sitten nämä sakastilaiset.

      • Anonyymi

        oho 149 on lakannut leikkimästä eilen !

        vähän jännittää meneekö 5000 lähtijän luku rikki marraskuussa!

        sellaista s eon kannettu vesi kaivossa.


      • Anonyymi

        Voi herraisä tuota kääkkää

        no antaa sen leikkiä uskovaista, tuomio tulee aiakanaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oho 149 on lakannut leikkimästä eilen !

        vähän jännittää meneekö 5000 lähtijän luku rikki marraskuussa!

        sellaista s eon kannettu vesi kaivossa.

        Ahaa, helluntaista loppuu kohta jäsenet jos tuota vauhtia porukkaa lähtee.

        Samalla kun tunnustuksellinen lut. kirkko vain kasvaa, eikö ole jännää !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, helluntaista loppuu kohta jäsenet jos tuota vauhtia porukkaa lähtee.

        Samalla kun tunnustuksellinen lut. kirkko vain kasvaa, eikö ole jännää !

        Voi ei, vaari ei pitä tuosta!


    • Anonyymi

      helluntailaisuus on 1900 -luvulla tuotu harhaoppi, ja kastetta eivät ole raamatusta tutkineetkaan, helluntailaisuuden kaste ratkaistiin, - ä ä n e s t y k s e l l ä ! ei siis mitään tutkimista . . .

      Jumala on raamatussa JO Vanha liiton kirjoituksissa ilmoittanut MYÖS kristillisen kasteen.

      Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva, Apostolisena aikana ympärileikkaus, vaihtui Jeesuksen Kristuksen antamaan kastekäskyyn.

      koettaa ny tollasillekin harhaoppisille jotain raamatullista, kun puolet raamatun teksteistä helluntailaiset "ei noteeraa", tai kuitataan, että HEIDÄN sydämensä ympärileikkaus , huh, huh, RAAMATTU sanoo:
      "KRISTUKSEN ympärileikkauksella" ( kaste) > Kol: 2: 11

      • Anonyymi

        Niin, tuntuvat jättävän opetuskirjeiden kohdat pois...


      • Anonyymi

        Taas meni metsään: "Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva, Apostolisena aikana ympärileikkaus, vaihtui Jeesuksen Kristuksen antamaan kastekäskyyn."

        Alkuseurakunta, johon kuului vain juutalaisia ympärileikkasivat poikalapsensa eikä se muuttunut vauvakasteeksi, vaikka tuo vauvakastefanaatikko niin valehteleekin.
        Missään kohtaa Raamatussa ei kerrota sellaisesta, vaan nuo ympärileikatutkin , jotka tulivat uskoon, OTTIVAT Kasteen Jeesuksen mallin mukaisesti.
        Jeesushan oli ympärileikattu ja silti hän meni kasteelle, joten lopeta jo tuo valheen levittäminen. Jos Jeesus tarvitsi kastetta, niin mitä nuo vauvakastefanaatikot luulevat olevansa, kun tyytyvät vain otsan kastelemiseen?
        "Te puhdistatte maljan vain ulkopuolelta, mutta sisältä ne ovat täynnä kaikkea saastaa"!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas meni metsään: "Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva, Apostolisena aikana ympärileikkaus, vaihtui Jeesuksen Kristuksen antamaan kastekäskyyn."

        Alkuseurakunta, johon kuului vain juutalaisia ympärileikkasivat poikalapsensa eikä se muuttunut vauvakasteeksi, vaikka tuo vauvakastefanaatikko niin valehteleekin.
        Missään kohtaa Raamatussa ei kerrota sellaisesta, vaan nuo ympärileikatutkin , jotka tulivat uskoon, OTTIVAT Kasteen Jeesuksen mallin mukaisesti.
        Jeesushan oli ympärileikattu ja silti hän meni kasteelle, joten lopeta jo tuo valheen levittäminen. Jos Jeesus tarvitsi kastetta, niin mitä nuo vauvakastefanaatikot luulevat olevansa, kun tyytyvät vain otsan kastelemiseen?
        "Te puhdistatte maljan vain ulkopuolelta, mutta sisältä ne ovat täynnä kaikkea saastaa"!!!

        Ympärileikkaus oli nimenomaan kasteen esikuva ja koska lapsiakin ymrpäielikattiin, on luonnollista että lapsia myös kastetaam - ja kuuluvathan he Kristusken käskyn piiriin - vaikka tuo sairas uudestikastefanaatikko muuta märisee. Ympärileikatutkin kastettiin Kristukseen kuten lähetyskäskyn toinen kohta kuuluu.

        Sitten tuo alkaa höpöttämään Johanneksen suorittamasta kasteesta vaikka se ei ole enää uudessa liitossa voimassa. Jeesus ei tarvinnut kastetta mutta hän meni Johennksen kastettavaksi vihkiytyessään karitsan tehtäväänsä. Otsa kastui Jeeuksellakin joten turha tuon inisijän on asiasaa itkeä.

        Totisesti tuntuu olevan täynnä vihaa ja saastaa tuo uudestikastajanoita joka kristyksi välillä tekeytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ympärileikkaus oli nimenomaan kasteen esikuva ja koska lapsiakin ymrpäielikattiin, on luonnollista että lapsia myös kastetaam - ja kuuluvathan he Kristusken käskyn piiriin - vaikka tuo sairas uudestikastefanaatikko muuta märisee. Ympärileikatutkin kastettiin Kristukseen kuten lähetyskäskyn toinen kohta kuuluu.

        Sitten tuo alkaa höpöttämään Johanneksen suorittamasta kasteesta vaikka se ei ole enää uudessa liitossa voimassa. Jeesus ei tarvinnut kastetta mutta hän meni Johennksen kastettavaksi vihkiytyessään karitsan tehtäväänsä. Otsa kastui Jeeuksellakin joten turha tuon inisijän on asiasaa itkeä.

        Totisesti tuntuu olevan täynnä vihaa ja saastaa tuo uudestikastajanoita joka kristyksi välillä tekeytyy.

        Aamyyöllä tuo noita tulee taas tänne loihtimaan ja puhumaan taikavesistä

        Mutta Jeesusta ei kastettu Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen eikä häntä kastettu Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen koska kumpaakaan ei ollut vielä tapahtunut. Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus asetti uuden käskyn, johon luotamme. Aamen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas meni metsään: "Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva, Apostolisena aikana ympärileikkaus, vaihtui Jeesuksen Kristuksen antamaan kastekäskyyn."

        Alkuseurakunta, johon kuului vain juutalaisia ympärileikkasivat poikalapsensa eikä se muuttunut vauvakasteeksi, vaikka tuo vauvakastefanaatikko niin valehteleekin.
        Missään kohtaa Raamatussa ei kerrota sellaisesta, vaan nuo ympärileikatutkin , jotka tulivat uskoon, OTTIVAT Kasteen Jeesuksen mallin mukaisesti.
        Jeesushan oli ympärileikattu ja silti hän meni kasteelle, joten lopeta jo tuo valheen levittäminen. Jos Jeesus tarvitsi kastetta, niin mitä nuo vauvakastefanaatikot luulevat olevansa, kun tyytyvät vain otsan kastelemiseen?
        "Te puhdistatte maljan vain ulkopuolelta, mutta sisältä ne ovat täynnä kaikkea saastaa"!!!

        "vain juutalaiset"

        "Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon JOKAINEN poikalapsi teidän keskuudestanne kahdeksan päivän vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija kuin muukalaiselta, KENELTÄ tahansa, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi"

        "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja NIIN minun
        LIITTONI
        on merkitty teidän lihaanne, IANKAIKKISEKSI liitoksi"
        1 Moos: 17: 12 - 13

        Jeesus myös ympärileikattiin, ja Jeesus otti myös kasteen,

        - KASTEESSA myös annetaan Pyhä Henki:
        "Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä"
        "Taivaasta kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen
        mielistynyt"
        Matt: 3: 16-17


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vain juutalaiset"

        "Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon JOKAINEN poikalapsi teidän keskuudestanne kahdeksan päivän vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija kuin muukalaiselta, KENELTÄ tahansa, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi"

        "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja NIIN minun
        LIITTONI
        on merkitty teidän lihaanne, IANKAIKKISEKSI liitoksi"
        1 Moos: 17: 12 - 13

        Jeesus myös ympärileikattiin, ja Jeesus otti myös kasteen,

        - KASTEESSA myös annetaan Pyhä Henki:
        "Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä"
        "Taivaasta kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen
        mielistynyt"
        Matt: 3: 16-17

        Olet oikeassa! Mikään uudestikastajanoidan loitsu ei muuta Raamatun tosiasioita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aamyyöllä tuo noita tulee taas tänne loihtimaan ja puhumaan taikavesistä

        Mutta Jeesusta ei kastettu Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen eikä häntä kastettu Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen koska kumpaakaan ei ollut vielä tapahtunut. Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus asetti uuden käskyn, johon luotamme. Aamen!

        Ehkä tuokin kertoo millaiesta noidasta on kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa! Mikään uudestikastajanoidan loitsu ei muuta Raamatun tosiasioita!

        UUDELLEEN - kastetta EI ikinä olis, jos uskoo JO aiemmin saaneen kasteen !!

        "Taivaasta kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon MINÄ olen
        mielistynyt" Matt: 3: 17

        Jumala "mielistyy" meihin VAIN ottamalla kasteen :
        "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen NIMEEN"
        Matt: 28: 16

        Jumala siis katsoo meitä "vain" Jeesuksessa Kristuksessa, johon kasteessa olemme
        liitetyt.

        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi Ainokaisen Poikansa, ettei
        yksikään joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä"
        Joh: 3: 16
        Uskoa Jeesuksen > uskoa kasteeseen, > liittyä Jeesukseen Kristukseen.

        "KAIKKI te , jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette HÄNET päällenne pukeneet"
        Gal: 3: 27


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        UUDELLEEN - kastetta EI ikinä olis, jos uskoo JO aiemmin saaneen kasteen !!

        "Taivaasta kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon MINÄ olen
        mielistynyt" Matt: 3: 17

        Jumala "mielistyy" meihin VAIN ottamalla kasteen :
        "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen NIMEEN"
        Matt: 28: 16

        Jumala siis katsoo meitä "vain" Jeesuksessa Kristuksessa, johon kasteessa olemme
        liitetyt.

        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi Ainokaisen Poikansa, ettei
        yksikään joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä"
        Joh: 3: 16
        Uskoa Jeesuksen > uskoa kasteeseen, > liittyä Jeesukseen Kristukseen.

        "KAIKKI te , jotka olette Kristukseen KASTETUT, olette HÄNET päällenne pukeneet"
        Gal: 3: 27

        Aamen veliseni!


    • Anonyymi

      Noidat parkuu yöllä kolmelta mutta Kristuksen karavaani kulkee kohti iankaikkista elämää, Amen!

      • Anonyymi

        Juuri noin. Ja vain noidat puhuvat taikavedestä ja magiasta.


      • Anonyymi

        taidat nyt sekottaa sleyn kesäbileet ja pomnppukerhot !

        iankaikkinen elämä alkaa uudestisyntymästä ja siinä ei pikkulasten kasteet auta pennin vertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taidat nyt sekottaa sleyn kesäbileet ja pomnppukerhot !

        iankaikkinen elämä alkaa uudestisyntymästä ja siinä ei pikkulasten kasteet auta pennin vertaa.

        Sleyllä ei puhuta magiasta, se on ihan uudestikastajien heiniä. Ja siellä pompitaan ja heillutaan.

        Ja Raamatun opetuksen mukaan kastella on selvä merkitys uudestisyntymisessä ja sitä kautta iankaikkisessa elämässä


    • Anonyymi

      oho sakastissa ihan riehaannuttu !

      semmosta se on kun myydään tuolit pois ja väki jhoutuu seisoskelemalla puolustamaan isien perinnäisissääntöjä ja hassuja vauvapesuja !

      kauhean rakastuneita ovat keihäsevankelistoihinsa.

      • Anonyymi

        Oho, kellain kääkkä tiehaanut

        Sellaista se on kun tiloja vuokrataan ja jävissä tiloissa pompitaan ja heilutaan ja hylkätään Raamattua ja sen opetuksia vastaan. Termi vauvapesu kertoo kaiken tuosta kirjoittajasta

        Ja onhan toki saastanen sodommiakääkkä ihastunut keihäisiin ja väkivaltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oho, kellain kääkkä tiehaanut

        Sellaista se on kun tiloja vuokrataan ja jävissä tiloissa pompitaan ja heilutaan ja hylkätään Raamattua ja sen opetuksia vastaan. Termi vauvapesu kertoo kaiken tuosta kirjoittajasta

        Ja onhan toki saastanen sodommiakääkkä ihastunut keihäisiin ja väkivaltaan.

        On joo mutta hassuja nuo ratkaisun tehneiden uudestikylvetykset !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On joo mutta hassuja nuo ratkaisun tehneiden uudestikylvetykset !

        Totta. Uudestikylvetykset ja vauvojen otsan kasteleminen on tosi hassua, mutta kun uskoontullut antaa kastaa itsensä, niin silloin taivaskin iloitsee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Uudestikylvetykset ja vauvojen otsan kasteleminen on tosi hassua, mutta kun uskoontullut antaa kastaa itsensä, niin silloin taivaskin iloitsee!

        helluntailaisuudessa uudestisynnytään järjen päätelmillä, me uskovat taas uudestisynnymme, Jumalan Sanasta ja vedestä,

        "jos joku ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ, , EI hän voi päästä Jumalan valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        harmittaahan se harhaoppisia, kun jotkut uskoo Jumalan Sanaan raamattuun, eikä ole pakko hosua ilmaan ja huutaa "Herra, Herra" . . .

        "Moni sanoo minulle sinä päivänä, "Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta
        ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet
        monta voimallista tekoa ?
        Silloin minä lausun heille julki: "Minä en ole koskaan teitä tuntenut, menkää pois minun
        tyköäni, te laittomuuden tekijät"
        Matt: 7: 22-23


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Uudestikylvetykset ja vauvojen otsan kasteleminen on tosi hassua, mutta kun uskoontullut antaa kastaa itsensä, niin silloin taivaskin iloitsee!

        Joo pelkkä otsan kastelu on hassua mutta kaste ei ole sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo pelkkä otsan kastelu on hassua mutta kaste ei ole sitä.

        jos sua helpottaa, niin Ortodoksisuudessa kastetaan "koko vauva",
        Luterilaisuudessa koko kastelu jäänyt pois, ihan käytännön syistä, kirkot oli todellakin siihen aikaan oikeesti kylmiä, matkat pitkiä, hevos-rekikyydillä, ja vauvojen kylmettymisen vuoksi siirryttiin nykyiseen kastekäytäntöön, tärkein on kuitenkin, v e si , ei veden määrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jos sua helpottaa, niin Ortodoksisuudessa kastetaan "koko vauva",
        Luterilaisuudessa koko kastelu jäänyt pois, ihan käytännön syistä, kirkot oli todellakin siihen aikaan oikeesti kylmiä, matkat pitkiä, hevos-rekikyydillä, ja vauvojen kylmettymisen vuoksi siirryttiin nykyiseen kastekäytäntöön, tärkein on kuitenkin, v e si , ei veden määrä.

        Vesi ei suinkaan ole tärkein vaan sydämen usko, joka ottaa vastaan Jeesuksen sovintotyön!
        "Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen." Hebr 11
        "Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät."

        Vauva ei etsi mitään ja siksi häntä on turhaa kastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesi ei suinkaan ole tärkein vaan sydämen usko, joka ottaa vastaan Jeesuksen sovintotyön!
        "Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen." Hebr 11
        "Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät."

        Vauva ei etsi mitään ja siksi häntä on turhaa kastaa.

        Ves ei ole tärkein vaan Jeesus Kristus.

        Jeesuksen käskyn nojalla lapsetkin voidaan kastaa. Tosin teidän mielestähän ilman uskoakin voi olla otollinen Jumalalle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ves ei ole tärkein vaan Jeesus Kristus.

        Jeesuksen käskyn nojalla lapsetkin voidaan kastaa. Tosin teidän mielestähän ilman uskoakin voi olla otollinen Jumalalle...

        Vesi ei tärkeä, jos ei halua , pitää mitä Jeesus käski,

        "heitä pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt teidän pitää"
        Matt: 28: 20

        kaste on Jeesuksen KÄSKY > pitämällä kaikki mitä minä olen käskenyt .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ves ei ole tärkein vaan Jeesus Kristus.

        Jeesuksen käskyn nojalla lapsetkin voidaan kastaa. Tosin teidän mielestähän ilman uskoakin voi olla otollinen Jumalalle...

        Niin etsiikö vauva Kristusta, ettet vaan sekoita tuttia ja Kristusta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesi ei tärkeä, jos ei halua , pitää mitä Jeesus käski,

        "heitä pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt teidän pitää"
        Matt: 28: 20

        kaste on Jeesuksen KÄSKY > pitämällä kaikki mitä minä olen käskenyt .

        Miksiköhän kukaan Apostoli ei kasta yhtään vauvaa?

        olisiko sielläkin ne kylmät kirkot vaivana, onko tutkittu asiaa sakastissa, ainakin siellä näkyy oleilevan se vanhanliiton erikoiskastetutkija joka tietää mitä Apostolit yhtenään tutkivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesi ei tärkeä, jos ei halua , pitää mitä Jeesus käski,

        "heitä pitämään kaikki mitä minä olen käskenyt teidän pitää"
        Matt: 28: 20

        kaste on Jeesuksen KÄSKY > pitämällä kaikki mitä minä olen käskenyt .

        Miksiköhän Apostolit eivät pitäneet ihan kaikkea Jeesuksen käskyjä kun eivät pidä kastekäskyä katkismuksen tapaan, ehkä heillä ei ollut katkismusta lainkaan!

        liekö kenelläkään edes baskeria huh jopas onkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän kukaan Apostoli ei kasta yhtään vauvaa?

        olisiko sielläkin ne kylmät kirkot vaivana, onko tutkittu asiaa sakastissa, ainakin siellä näkyy oleilevan se vanhanliiton erikoiskastetutkija joka tietää mitä Apostolit yhtenään tutkivat.

        Missä noin sanotaan? Miksihän kukaan apostoli ei siunaa yhtään vauvaa?

        olisko siellä sitten kylmät kellarit missä apostolit koontu, onko kellarissa otettu asiaan selvää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän Apostolit eivät pitäneet ihan kaikkea Jeesuksen käskyjä kun eivät pidä kastekäskyä katkismuksen tapaan, ehkä heillä ei ollut katkismusta lainkaan!

        liekö kenelläkään edes baskeria huh jopas onkin!

        Ei ole mitään kastekäskyä kat. kismuksen tapaan, on vain kaste- ja lähetyskälksy joka ei uudestikastajile kelpaa? Pitääkö nyt muokata Jeesuksen kaikkia käskyjä jos joku apostoli ei niitä noudata?

        liekö apostoleilla edes niitä mekkoja joita käkätys käyttää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä noin sanotaan? Miksihän kukaan apostoli ei siunaa yhtään vauvaa?

        olisko siellä sitten kylmät kellarit missä apostolit koontu, onko kellarissa otettu asiaan selvää?

        Missä niin on kirjoitettu, että apostolit eivät siunanneet yhtään vauvaa?
        Taisit keksiä tuonkin omasta päästäsi.
        Pietari suorastaan kehoittaa siunaamaan:
        "1. Piet 3 päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. "

        Vedenpalvojat eivät halua periä siunauksia koska eivät siunaa vauvoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä niin on kirjoitettu, että apostolit eivät siunanneet yhtään vauvaa?
        Taisit keksiä tuonkin omasta päästäsi.
        Pietari suorastaan kehoittaa siunaamaan:
        "1. Piet 3 päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. "

        Vedenpalvojat eivät halua periä siunauksia koska eivät siunaa vauvoja!

        Aivan oikein! Missään ei sanota ettei apostolit siunanneet vauvoja! Eikä missään sanota etteivät apostolit kastaneet vauvoja. Meillä on käsky kastaa ja siunata

        On totta että vedenpalvojauudestikastajat eivät tuon noitansa jonhdolla siunaa vauvoja mutta me kristityt teemme niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikein! Missään ei sanota ettei apostolit siunanneet vauvoja! Eikä missään sanota etteivät apostolit kastaneet vauvoja. Meillä on käsky kastaa ja siunata

        On totta että vedenpalvojauudestikastajat eivät tuon noitansa jonhdolla siunaa vauvoja mutta me kristityt teemme niin.

        Taasko alkoi tuo valehteleminen: "On totta että vedenpalvojauudestikastajat eivät tuon noitansa jonhdolla siunaa vauvoja "

        Miksihän nuo vedenpalvojat itkevät täällä, kun helluntaiseurakunnissa siunataan myös vauvoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taasko alkoi tuo valehteleminen: "On totta että vedenpalvojauudestikastajat eivät tuon noitansa jonhdolla siunaa vauvoja "

        Miksihän nuo vedenpalvojat itkevät täällä, kun helluntaiseurakunnissa siunataan myös vauvoja?

        Miksihän vedenpalvojauudestikastajat eivät siunaa vauvoja

        Miksihän tuo lastenraiskaajat iketävät täällä kun kristityt siunaavat ja kastavat lapsia?

        Varsinkin tuo tuo saatananpalvojatrollli märisee tuskaansa kun lapsia kastetaan,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän vedenpalvojauudestikastajat eivät siunaa vauvoja

        Miksihän tuo lastenraiskaajat iketävät täällä kun kristityt siunaavat ja kastavat lapsia?

        Varsinkin tuo tuo saatananpalvojatrollli märisee tuskaansa kun lapsia kastetaan,

        Olisiko syy se että kun kristityt kastavat lapsensa Jeesuksen omiksi ja Vapahtajan yhteyteen niin tuo saatanan vallassa oleva kristittyjä vihaava uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei saa heitä omiin sairaisiin seremonioihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko syy se että kun kristityt kastavat lapsensa Jeesuksen omiksi ja Vapahtajan yhteyteen niin tuo saatanan vallassa oleva kristittyjä vihaava uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa ei saa heitä omiin sairaisiin seremonioihin?

        Tuo lienee syy. Siksi hän ei voi sietää kun kristityt siunaavat, kastavat ja opettavat kuten Raamatussa ohjeet on. Tosin uudestikastajia ne ei kiinosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo lienee syy. Siksi hän ei voi sietää kun kristityt siunaavat, kastavat ja opettavat kuten Raamatussa ohjeet on. Tosin uudestikastajia ne ei kiinosta

        no, ei ainakaan Jumalan asialla voi olla, koska raamattu sanoo,

        "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste"
        Ef: 4: 5

        Jumala ei omaa sanaansa vastaan voi toimia 11


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no, ei ainakaan Jumalan asialla voi olla, koska raamattu sanoo,

        "yksi Herra, yksi usko, yksi kaste"
        Ef: 4: 5

        Jumala ei omaa sanaansa vastaan voi toimia 11

        ""yksi Herra, yksi usko, yksi kaste"
        Ef: 4: 5

        Tarkoitatko, että jos on palvellut väärää herraa, niin sitä ei saa vaihtaa oikeaan Herra Jeesukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""yksi Herra, yksi usko, yksi kaste"
        Ef: 4: 5

        Tarkoitatko, että jos on palvellut väärää herraa, niin sitä ei saa vaihtaa oikeaan Herra Jeesukseen?

        "onko Kristus jaettu" ??


      • Anonyymi

        Todellakin uudestikastaja-inttäjä-eksyrttäjä näin raamatussa on menettänyt malttinsa. Uskova hän ei ole kun tunnustaa saatanan isännäkseen. Sairas tapaus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""yksi Herra, yksi usko, yksi kaste"
        Ef: 4: 5

        Tarkoitatko, että jos on palvellut väärää herraa, niin sitä ei saa vaihtaa oikeaan Herra Jeesukseen?

        Tarkitatko että olet palvellt väärää herraa?

        Ethän sinä Jeesus palvele!


      • Anonyymi

        Uudestikastaja-inttäjä-eksyttäjä näin raamatussa on ainoa saaatananpalvoja täällä joka ylistää valöheen isäänsä ja puhuu tästä "isäntänään". Tapansa ,mukaan hän märisee kun ei saa muuten tahtoaan läpi. Varsinainen pelle!


    • Anonyymi

      en ihmettele miksi sakastissa kaikki näyttää olevan työttömiä!

      • Anonyymi

        en ihmettele miksi lahkkellarissa ollaan työttömiä kun aamukolmelta tullaan tänne riehumaan ja riehutaan koko päivä ! Vanhus on yksi esimerkki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en ihmettele miksi lahkkellarissa ollaan työttömiä kun aamukolmelta tullaan tänne riehumaan ja riehutaan koko päivä ! Vanhus on yksi esimerkki

        kas pientä paukaijausta esiintyy !

        semmoista s e on kun ei ole missä istua joutuu siivilleen nousemaan.

        harkitse kirjekaijan virkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas pientä paukaijausta esiintyy !

        semmoista s e on kun ei ole missä istua joutuu siivilleen nousemaan.

        harkitse kirjekaijan virkaa.

        kas, rippilasten kimpussa juokeva sodomiapapukaija

        Mutta missäpä sitä vanhus istuisi muuta kuin pedillä tätien tarkkailtavana


    • Anonyymi

      eilen näkyy kirkosta paenneen 124 maksajaa.

      olisko se jotenkin yhteydessä noiden sakastilaisten kääkätyksiin hmm.

      ihmiset alkaa kyllästyä jota en ihmettele.

      • Anonyymi

        kas pientä paukaijausta esiintyy !

        semmoista s e on kun ei ole muuta paikkaa kun vaihankotivuode

        Kerro heti jos kirkon väkimäärä tippuu uudestikataien tasolle, hehe


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas pientä paukaijausta esiintyy !

        semmoista s e on kun ei ole muuta paikkaa kun vaihankotivuode

        Kerro heti jos kirkon väkimäärä tippuu uudestikataien tasolle, hehe

        tuotannossa esiintyy vakavia häiriöitä näköjään!

        sellaista se seisaaltaan forkkaaminen on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuotannossa esiintyy vakavia häiriöitä näköjään!

        sellaista se seisaaltaan forkkaaminen on.

        Sulla ainakin !


    • Anonyymi

      Luterilaiset eivät muuten harrasta perhekuntakasteita vaan vauvakasteita. Raamatussa apostolit eivät koskaan menneet kastamaan vauvaa vaan perhekuntia. Jos perhekuntaan kuului 30 jäsentä ja niistä kastettiin 20, sitä nimitettiin perhekunnan kasteeksi.,Myöhemmin kastettiin ehkä yksitellen muut. Ketään ei kastettu, joka ei halunnut tai ei ollut tullut uskoon.

      • Anonyymi

        Kyllä harrastavat perhekuntakasteita. Luterilaiset kastaa kaiken ikäisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä harrastavat perhekuntakasteita. Luterilaiset kastaa kaiken ikäisiä.

        Raamatussa apostolit ei missään kastaneet ketään toista kertaa. Missään ei mainita että 30 hengen perhekunnasta jätettiin 10 kastamatta, tuo on omaa satuiluasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa apostolit ei missään kastaneet ketään toista kertaa. Missään ei mainita että 30 hengen perhekunnasta jätettiin 10 kastamatta, tuo on omaa satuiluasi.

        Raamatussa on viisi perhekunnasta kertovaa kasteasiaa joissa EI poiketa millään tavalla siitä mitä kaikissa muissa kastetapauksissa tapahtuu.

        Aina on ensin evankeliumin julistus ja sen jälkeen kastetaan vain ne jotka ottivat sen vastaan.

        oliko vaikeaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä harrastavat perhekuntakasteita. Luterilaiset kastaa kaiken ikäisiä.

        luterilaiset harrastaa kaikenlaista, mm tuolien ja rippikeskusten myyntiä, verojen pakkokeräämistä ja jäsenille puutaheinää puhumista yli kahdentuhannen papin voimin !

        piispatkin saavat osansa järjestelmästä, reippaat sadantuhannen vuosipalkat ja työnkuvan josta ainakaan taivas ei tiedä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa on viisi perhekunnasta kertovaa kasteasiaa joissa EI poiketa millään tavalla siitä mitä kaikissa muissa kastetapauksissa tapahtuu.

        Aina on ensin evankeliumin julistus ja sen jälkeen kastetaan vain ne jotka ottivat sen vastaan.

        oliko vaikeaa?

        Niin, koko perhekunt kastettiin eikä ketään jätetty kastamatta

        liian vaikeaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luterilaiset harrastaa kaikenlaista, mm tuolien ja rippikeskusten myyntiä, verojen pakkokeräämistä ja jäsenille puutaheinää puhumista yli kahdentuhannen papin voimin !

        piispatkin saavat osansa järjestelmästä, reippaat sadantuhannen vuosipalkat ja työnkuvan josta ainakaan taivas ei tiedä mitään.

        Uudestikastaajat harrastavat kaikenlaista kuten tilojen vuokrausta, molotuskurseeja ja kmmenyksiä. Yksikin porukka ei päästä temppeliinsä endaumentteja tekemään jos ei ole maksanut kummenyksiä.

        Setien kurssesita Raamttu ei tiedä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        luterilaiset harrastaa kaikenlaista, mm tuolien ja rippikeskusten myyntiä, verojen pakkokeräämistä ja jäsenille puutaheinää puhumista yli kahdentuhannen papin voimin !

        piispatkin saavat osansa järjestelmästä, reippaat sadantuhannen vuosipalkat ja työnkuvan josta ainakaan taivas ei tiedä mitään.

        Aina aljkaa vnhus puhumaan papeist ja piisposita ka myymisista ja veroista kun ei Raamatulla pysty sanomisiaan puolustamaan. Säälittävää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina aljkaa vnhus puhumaan papeist ja piisposita ka myymisista ja veroista kun ei Raamatulla pysty sanomisiaan puolustamaan. Säälittävää

        eihän nää uudestiikastajat yleensäkään raamatulla mitään perustele, mikähän niillä on raamatuntuntemus ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän nää uudestiikastajat yleensäkään raamatulla mitään perustele, mikähän niillä on raamatuntuntemus ?

        No tietää ne pari jaetta Apostolien teoista ! :D


    • Anonyymi

      työttömät luuserit täällä höpisee kaikenlaista keskellä päivää !

      • Anonyymi

        Sinä olet hyvä esimerkki siitä. Kirjoitit ainakin kuudelle palstalle roskaasi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet hyvä esimerkki siitä. Kirjoitit ainakin kuudelle palstalle roskaasi

        kävitkö taas niin monella palstalla !

        et suinkaan seuraa terveen sanan julistajia hmm.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kävitkö taas niin monella palstalla !

        et suinkaan seuraa terveen sanan julistajia hmm.

        Ei vaan SINÄ kävit !

        Et todellakaan ole terveen sanan julistaja


    • Anonyymi

      Jos ostais kirkon kun niitä piakkoin tulee myyntiin, niin sinn e sopis paljon kuulijoita josko rakentais parven siihen alakerrassa istujien päälle.


      ja josko lieneis korkeakin kirkko niin kolmannenkin kerroksen voi rakennella !

      pitääkin palauttaa mieleen millainen se spurgeonin aikainen tabernaakkeli oli jossa pidettiiin kolmet saarnat en muist akuinka monena päivänä viikossa.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      110
      2375
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      447
      1782
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1393
    4. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      92
      1373
    5. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      21
      1321
    6. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      330
      1247
    7. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      13
      1216
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      194
      1095
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1089
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      225
      1011
    Aihe