Aihe

Miksi pöly tuppaa sisään?

merkkiuskollinen

Mulla on farmarimallinen Avensis -98 ja ajaessani kuivia sorateitä tulee mantiepölyä nokkaan, vaikka ikkunat ja ovet on kiinni. Se nousee takaa tavaratilasta. Voiko se tulla esim. tunkinkotelosta, jos pohjatulppa puuttuu vai mikä on yleisin reitti?

6

146

  Vastaukset

  • Tarkasta, että autossa on sisäilmansuodatin paikallaan. Vaihda se samalla uuteen, jos näyttää huonolta.

   Pidä ilmanvaihtoa ulkoilmanotolla (ei sisäilmankierrätyksellä) ja puhallinta vähintään 1 nopeudella. Jos vieläkin pölyää paljon sisällä joudut etsimään vikapaikkaa.

  • Hiekkatiellä ajaessa lämmityslaitteen puhaltimeen lisää tehoja, niin ei tule pölyt sisään.

  • Tuossa edellä tulikin ohjeet kuinka pidät ilman puhtaana. Yritä pitää se autosi pienessä ylipaineessa, jotta se ei imisi poistoaukkojen kautta ilmaa sisään.
   Sitä sisäilmankiertoa kannattaa käyttää ainoastaan ilmastoinnin kanssa helteellä, jotta koppi saadaan nopeammin jäähdytettyä.
   Myös kovalla pakkasella sitä voi hetken aikaa käyttää lämmitykseen, mutta vain hetken, koska se lisää huurtumista.
   Vastoin yleistä luuloa, se sisäkiertoasento ottaa myös hieman ulkoilmaa mukaan sinne laitteistoon.
   Vaihda ne sisäilmasuodatinpalikat tarpeeksi usein ja imuroi se kotelo ennenkuin asennat ne uudet sisään (pitkällä kapealla suuttimella).
   Se vararengaskaivon pohjatulpan poissaolo ei haittaa jos sisällä on ylipaine, mutta on vaarallista alipaineisena, sillä silloin sinne saattaa imeytyä pakokaasuja.

  • Eiköhän tuonikäinen Tojota ole vaan yksinkertaisesti niin ruosteen raiskaama, ettei millään sinne saa minkaanlaista ylipainetta pitämään pölyjä ulkopuolella.

  • Pöly tulee takaovien raoista, tiivisteet falskaa.

  • Takakyljissä puskurin alla on ns. ilmaventtiilit. Niissä on sellaiset kumiläpät, jotka tuppaavat irtoamaan ajan saatossa, sieltä pöly pääsee vapaasti peräkonttiin. Itellä ollut 2 avensista ja molemmissa sama homma. Uusia venttileitä saa tojon tiskiltä. Kuulemma tyyppivika.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3242