Huijarit kuriin

HuijaritKuriin

29

1423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tujjkk

      Sosiaaliturvan väärin käyttäjät kuriin naapuri voisi valvoa ja tehdä Ilmiannon viranomaisille näitä olisi työttömän lähteminen kotoa vaikka matkoille ulkomaille kauppa asioille jos esim. Ostanut uusia vaatteita polkupyöriä tietokoneita kännyköitä silloin pitää epäillä rahan käyttöä.mistä rahaa saatu työttömän vierailut kylässä pitää ottaa valvontaa ketä yleensä käy.asumistuki petoksia tehdään asutaan samassa rapussa vaan eri ovissa silloin molemmat saa asumistuet. Osallistuva sosiaaliturva silloin työtön osallistuu aktivointitoimenpitesiin joka päivä myös juhlapyhinä näitä ovat jouluaatto joulupyhät jne.kun maksetaan yhteiskunnan varoista kansan ja takuueläke asumistuet myös näitä koskisi valvonta.myös naapurin on tehtävä velvoittava ilmoitus viranomaisille tukien väärinkäytöksestä

      • Hohhoijaa___

        Vaatteet voi ostaa alesta tosi edullisesti tai Kiinasta. Se mikä näyttää kalliilta ja hyvältä, ei välttämättä ole oikeasti kallista. Kännykät ja tietokoneet voi ostaa osamaksulla tosi halvalla, alesta tai vaikkapa saada synttärilahjaksi. Hiukset voi leikata ja värjätä itse halvalla, taitava tekee halvalla ruoat ja vaatteet itselleen.

        Meno muistuttaa tosiasn P-Koreaa. Mitään ei saa tehdä, minnekään ei saa mennä ilman, että Kelakyylä tulee jopa kauppoihin kyyläämään mitä ostat, mistä ja milloin. Mitään ei voi harrastaa, kenellekään ei voi puhua, missään ei voi vierailla, sosiaalista elämää ei saa olla.


      • Hohhoija---

        Toisin sanoen kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa. Jos pidät kullanvärisiä halppiskoruja päällä niin amatööri naapuri, pikkulapsen äiti tai teräksenharmaatukkainen etsivä/vakoojshiippari luulee sitä automaattisesti aidoksi kullaksi, koska hänellä ei ole kykyä eikä ymmärrystä määritellä aitoa ja epäaitoa, halpaa ja kallista kun välttämättä ammattikultaseppäkään ei erota päältäpäin äkkiseltään rihkaman ja aidon eroa. Sama pätee vaatteisiin. Samanlainen vaate voi maksaa toisessa kaupassa kympin ja toisessa 300 e. Aitoja merkkivaatteita voi ostaa myös kirpparilta naurettavaan pilkkahintaan. Vaate vou myös näyttää uudelta, vaikka se olisi ostettu 10 vuotta sitten varsinkin jos sitä ei aikaisemmin ole käytetty. Sisarukset voivat lainata toistensa vaatteita. Kaikki eivät edes pyörää koskaan tarvitse eivätkä käytä.

        Eli ulkopuolisin silmin aika paljon virhearviointeja voisi tulla.


    • 15plus4

      Monet noista huijauksista johtuvat siitä, että etuudensaaja on laskenut väärin tulonsa koska ei tiedä, kuinka Kela määrittää tulon. Ja kun tulot vielä vaihtelevat, niin soppa on valmis. Kela on vienyt oikeuteen jopa sellaisia, joka on arvioinut tulonsa liian pieneksi 20 eurolla. Mutta jutussa ei tietenkään kerrota arvioita siitä, kuinka paljon kela huijaa asiakkaistaa soveltamalla lakia asiakkaan tappioksi.

      • dffij

        Nyt en ymmärrä. Miksi tuensaajan pitäisi itse osata laskea tulonsa? Kelallehan se tehtävä kuuluu, juuri siksihän ne liput ja laput pitää sinne lähettää.


      • Käräyttäkää

        Keskimääräinen huijaussumma on noin 4000€.

        Ei silloin ole kuse vahingosta, vaan täysin tietoisesta huijaamisesta.


      • Uhriolen___

        Kela yritti huijata minua kirjaamalla huhtikuun tulot mukamas toukokuun tuloiksi, jolloin olisivat voineet vähentää toukokuun tuloista osan soviteltuna pois.

        Mitä taas työttömänä oloon tulee niin eikö enää saa käydä ulkona kävelemässä tai kaupassa? Pitää nököttää kotona neljän seinän sisällä kaiket päivät ja kohta tilata kaikki ruoka kotiin? Kyllähän työttömän kuuluukin käydä kaupassa ostamassa ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita. Siihen se toimeentulotuki 480 e on tarkoitettukin. Lisäksi jos Kela ja sossu on pakottanut muuttamaan kauaksi sukulaisista, kavereista, lemmikeistä, seurustelukaverista niin miten niitäkään voi tavata ilman että matkustaa? Polkupyöräkin voi olla lainattu, lahjaksi saatu tai alesta ostettu. Sukulainen tai kaveri voi kustantaa koko ulkomaan/kotimaan matkan ja matkailu on kyllä sallittua työttömältäkin. 480 e voi käyttää hyvin monin tavoin, joku ostaa sillä ruokaa, vaatteita, joku harrastuksia joku juo suruunsa jne.


      • wwwerjhuijaa

        Sosiaalituki huijaukset tulee lisääntymään tämä sosiaaliturva järjestelmä on tehty niin vaikeasti että vaikeuttaa työllistämistä siksi tehdään työttömyysturva ja asumistuki petoksia. vähäinen tulo vaikuttaa heti eipä palkkatuella ole merkitystä työllistää työttömiä paras olisi lakkauttaa koko systeemi. palkkatukea maksetaan yhteiskunnan varoista. tämä on monimutkainen järjestelmä vaikeasti työllistyvä pitäisi työllistää toimeentulotuella ja työmarkkinatuki lakkauttaa kokonaan. palkkatuki käytettäisiin nuorten työllistämiseen etusijalla nuoret.jos pitkäaikaistyöttömälle maksetaan toimeentulotukea 485 euroa kuukaudessa ja asumistukea vähän piiskuri rahaa 9 euroa käyttöön kyllä siitä melkein sama tulee jos maksetaan palkkatukena. sosiaalituki huijaukset kannattaa tehdä ei pankkitileille rahaa vaan suoraa käteen eikä mitään kännykkä yhteyksiä, verkkotunnuksia te-toimistoon minulla huijaaminen on onnistunut hyvin.PITÄKÄÄ PANKKITILIT TYHJINÄ jos on avopuoliso asukaa erillään yhteen ei kannata muuttaa niin moni työtön tekee, riittää kun asuu samassa rapussa vaan eri ovissa niin saa täydet tuet. eikä väestötieto järjestelmä tunnista näitä piilo asukkaita.Rehellisesti sanoen työttömälle kohtuullinen palkka eikä sosiaalitukien suuruista. että työttömälle jäisi käteen enemmän kuin sosiaalituesta.eikä tarvitse maksaa toimeentulotukea. näin säästyisi yhteiskunnan varoja


    • Isoveli_valvoo
    • Winwintilanne

      Kela laskee sen varaan, että jos olet tyhmä, liian kiltti etkä osaa pitää puoliasi niin kusettavat. Samaa metodia käyttävät toki pankit, työnantajat, sossu jne. Pankit,sossu, Kela, työnantajat, te-keskus ja valtio sekä uo ja Posti korruptoituneet keskenään ja toisinaan keskenään sopivat tai lahjovat toisiaan/puhuvat toisensa ympäri niin, että kaikki "voittavat" (kaikki paitsi työtön) kun tehdään jollakin tietyllä tavalla tai ainakin niin uskottelevat. Tähän voi liittyä vielä vakuutuslaitokset sun muut.

    • kelakusettaaa

      Entäs kun ulkomaalaiset mamut, matut huijaa ei ketään kiinnosta ja summat ovat aina yli 10 000 euroa. Kelan tukia huijataan vain 1% verran kantasuomalaisten kohdalla. Luku on moninkertainen ulkomaalaisten kohdalla.

      Entäpä kelan laittomat päätökset, joiden takia kantasuomalaisilta jää useita satoja miljoonia euroja saamatta rahaa, joka heille laillisesti kuuluisi.

      http://www.soste.fi/ajankohtaista/sosiaalietuuksien-vaarinkaytto-ei-ole-ongelma.html
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaaliturvan_väärinkäyttö

    • faktatkuntoon

      Tänään julkistetun Kelan tutkimuksen mukaan toimeentuloturvaetuuksien saajien mielestä etuuksien väärinkäyttö on harvinaista. Samaa mieltä ovat sosiaaliturvaetuuksia paikallistasolla myöntävät asiantuntijat, kertoo ennakkotieto SOSTEn Sosiaalibarometristä.

      70 % etuuksia myöntävistä asiantuntijoista arvioi sosiaalietuuksien väärinkäytön olevan harvinaista.

      Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE kysyi asiaa etuuksia myöntäviltä ja etuushakemuksia käsitteleviltä paikallistason asiantuntijoilta eli kuntien sosiaalijohtajilta, Kelan toimistojen johtajilta sekä työ- ja elinkeinotoimistojen johtajilta.

      Vastaajien mukaan suurin sosiaaliturvaetuuksien ongelma on ensisijaisten etuuksien, kuten eläkkeiden, työttömyysturvan, sairauspäivärahan, lasten kotihoidon tuen, lapsilisän ja opintotuen, liian matala taso. Tätä mieltä oli 71 % vastaajista.

      Noin puolet vastaajista pitää ongelmana ihmisten tietämättömyyttä heille kuuluvista etuuksista ja noin kolmannes sitä, että ihmiset eivät saa heille kuuluvaa etuutta.

      – Kyse on etuuksien alikäytöstä: ihmisten tarpeet ja heidän tuekseen tarkoitettu etuusjärjestelmä eivät riittävästi kohtaa. Tarvitaan aktiivista etuuksista tiedottamista, toteaa johtaja Riitta Särkelä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:stä.

      Asiantuntijoiden mukaan sosiaaliturvaetuuksien tahallinen väärinkäyttö on vaikeaa. Tätä mieltä on yli puolet kyselyyn vastanneista. Helppona itselle kuulumattoman etuuden saamista pitää noin kolmannes vastaajista.

      Taulukko: asiantuntijoiden näkemyksen sosiaaliturvajärjestelmän ongelmista

    • Ahmedahneet

      Kyllä nuo kela ja sossuhuijaukset on pikku murusia verrattuna siihen, mitä ökypalkkaiset miljonääärijohtajamme kaikin lain suomin keinoin - ja laittomin- käärivät liiveihinsä "verosuunnittelulla" ja kaikenmaailman hyvävelikoplauksilla.

      Muutama vuosi sitten Hesari kertoi, että johtajien yksilöllisiin lisäeläkkeisiin tarkoitetut työnantajamaksut eivät riitä kattamaan näitä eläkkeitä, vaan niiden maksamiseen kupataan kymmeniä miljoonia joka vuosi yhteisistä eläkevaroista.
      Tämä vain yksi esimerkki, lisää on paljastunut aina, kun joku on jostain syystä hieman jaksanut asioita tutkia.

    • 167-176
    • vapaaehtoinen_tarkailija

      "Kroatiassa viranomainen voi seurata puhelinliittymällä ravintolan pöydässä, kuinka kassalaitetta käytetään, Kärkkäinen sanoo."

      Itse voisin ryhtyä tuollaiseksi liki palkattomaksi viranomaiseksi, että ostaisin pitsaa ja alkoholia koemielessä (tietenkin nuo syöden ja juoden) valtion rahalla ja raportoisin, etttä laittoiko baarimikko rahan kassaan vai eikö laittanut.

    • popelius

      Sopeutumiseläkkeensaajat 6.3.2015 (kaudet kansanedustajana)

      Alho, Arja Inkeri, (1983-1999, 2003-2007)

      Aula, Maria Kaisa, (1991-2003)

      Bryggare, Arto Kalervo, (1995-1999, 2003-2007)

      Forsius, Merikukka, (1999-2008)

      Huotari, Anne Päivi Aulikki, (1995-2007)

      Hurskainen, Ulla Sinikka, (1983-1999, 2003-2011)

      Hänninen, Tuomo Juhani, (2003-2011)

      Immonen, Mikko Antero, (1995-2007)

      Kaarilahti, Marjut Hannele, (1991-1999)

      Kallio, Reijo Kalevi, (1995-2011)

      Karjula, Kyösti Juhani, (1995-2011)

      Karpela, Tanja Tellervo, (1999-2011)

      Karttunen, Marjukka Eija, (1999-2007)

      Koski, Markku Aulis, (1991-1999, 2003-2007)

      Koskinen, Elise Marjaana, (1995-2011)

      Koskinen, Jari Antero, (1996-2009)

      Kärkkäinen, Kari Juhani, (1999-2011)

      Laukkanen, Markku Matti, (1991-1995, 1999-2011)

      Lindén, Suvi Helmi Tellervo, (1995-2011)

      Lindqvist, Maija-Liisa, (1991-1999, 2003-2007)

      Lämsä, Eero Hannu, (1995-2007)

      Mölsä, Tero Sulevi, (1991-2003)

      Neittaanmäki, Petri Juhani, (1997-2008)

      Nurmi, Tuija Anna-Liisa, (1995-2011)

      Ojansuu-Kaunisto, Kirsi Johanna, (1999-2011)

      Ollila, Heikki Antero, (1987-1995, 2003-2011)

      Paajanen, Reijo Kalevi, (2003-2011)

      Pohjamo, Erkki Samuli, (1999-2004, 2007-2009)

      Pykäläinen, Tuija Maaret Sinikka, (1991-1999)

      Rahkonen, Susanna Irene, (1999-2007)

      Rajala, Lyly Paavo Juhani, (2003-2011)

      Rask, Maija-Liisa, (1991-2007)

      Rönni, Tero Matti Johannes, (1999-2011)

      Seivästö, Ismo Eero, (1991-1995, 1999-2003)


      Seppälä, Arto Eemil, (1999-2007)

      Tahvanainen, Säde Maarit, (1995-2007)

      Taina, Anneli Kristiina, (1987-1999)

      Takkula, Hannu Tapani, (1995-2007)

      Urpilainen, Kari Johannes, (1983-1995, 1999-2003)

      Lähde: Keva

      Ja ketkä ne suurimmat huijarit? Siinäpä sitä 100 miljardin............

    • Voihanhelvetti

      Tuija Nurmi os Pönkä ,lääkäri joka tekee päivittäin työtä tunti veloitus 150 € tunti , Rahat menee perheen yritykseen , ei näy verotettavia palkka tulo ,osinkoja kyllä saatu. Ao yrityksestä .?!
      Sopeutumis eläke 4000 € saatu ,vuodesta 2011 lähtien ,joten hyvin menee ,menköön .
      Onhan siinä meillä eläkeläisillä ihmettelemistä , Simo Salminen lauloi aikanaan ,paljon on mälsää , ja Irvin irvi viellä pahemmin , oikos nyt taas jonkun protesti " laulun " paikka .!?

    • sdhhhte

      Eipä rahat kotoakaan tule. Eikä työpaikka. Mitäs helvettiä se sinnekään kuuluisi kataeellisia kun olette. Niin.

    • sdfbdggsdb

      Käyttäkee kortonkia ettei tule lisää työttömiä.

    • 167-176

      Kelan virkanillkien tekemien laittomien päätösten määrä saattaa hyvinkin olla PÄIVÄSSÄ jopa yli tuon tuhannen, eli kuka tässä oikein huijjaa?
      Kelan toiminta täyttää tukihuijjusten osalta järjestäytyneen virkarikollisuuden tunnusmerkit koska nuo laittomat päätökset johtuvat tahallisiata laittomista ohjeista.
      Jossain oikeus- ja sivistysvaltiossa tuolaisten ohjeidn tekijä ei kauan olisi vapalla jalla ja joissain muissa valtoissa roikkuisivat köyden jatkeena katuvalopylväissä, valitettvasti suomessa ei kumpaakaan.

    • sethhethet

      Kyllä ne etuudet vaan kuuluu jos siihen on oikeutettu. Mitää lainaa työtön ei saa saatana.

    • kgkukj

      Käyttäkee kortonkia ettei tuu lisää työttömiä.

    • drjjj

      Mitäs huijamista tossa on. Kelahan jopa sanoo mihin hintaan on asuttava niin sillepähän ykskään teistä ei mahda vittuakaan. Eikä mahda kyllä muutenkaan kun itsehän sä päätät mitä hommailet. Jos asiat tekis niinkun joku muu sanoo voishan sitä mennä lepäämään jonnekin laitokseen vähäks aikaa.

    • srhte

      Huijarit kuriin todellakin. Tolla työttömyysrahalla ei tonnion vuokria makseta.

    • srthsht

      Vain asiansa hoitamalla ei ole huijari eikä mikään. Ainoat joilla on hätä on pikavippeihin sotkeutuneet. Niin järkyttävä laina muoto ettei ihmekään jos joku flippaa.

    • huuhaatataas

      Kyllä minä ainakin toimin vaan niinkun Kela sanoo. Muuhan vasta huijaamista olisikin.

    • Anonyymi

      Kela taas huijasi mua, pieni summa vippiä, joku ärvelö oli laskenut sen tuloksi, eli 8/10 laskee eri tavalla.

    • Anonyymi

      Ei ole saatu Kela huijareita kuriin eikä saadakaan nytkin huijattu lähes 140 miljoonaa euroa juttu Kela sivuilla

      • Anonyymi

        Asiassa on lisäksi sellainein puoli, että kela ei voi tietää miten paljon sitä on huijattu. Kela voi kertoa vain paljastuneista/paljastetuista tapauksista.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8650
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2342
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1213
    Aihe