Pesuaineen menekin laskeminen?

liisisi

Voisiko joku ystävällisesti neuvoa miten lasketaan peruspesuja tehtäessä pesuaineliuoksen menekki, että miten paljon liuosta kannattaa tehdä tiettyyn tilaan? Kiitos ;)

4

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • likatyyppejä

      Jos nyt ensin laskisit, mitä menee pesuainetta esimerkiksi lattiakoneen säiliöön. Tarkkaan ottaen asian voi laskea kun tietää: kohteen likaisuuden, sehän määrittää annosteluja. Esimerkkinä teollisuuden pesut, niissä voi kulua enempi ainetta että hiilivetylika saadan pois liukkauden torjunnassa.
      Pinttyneisyys. Kuinka irrotat- pelkällä normiannostuksella ja lisämekaniikalla eli hinkutuksella tai konetyöllä lian, joka on esimerkiksi ihmisperäistä pinttynyttä?
      Pesuainemäärät oppii, kentällä. Määriä per litra on turha kasvattaa ellei todellista syytä. Missä olen töissä, pesuaineet mitataan kutakin asiaa kohden suoraan, eikä valtavia pömpeleitä edes roudata kohteisiin ellei pakko- mutta firmalla on silti aina perusaineet kaikkeen. Neutraali/lasipinnoille sopiva. Mieto emäs, raskas emäs, hapan pesuaine, vahat, linoleuminhoitoaine, ja erittäin vaikeaa likaisuutta poistetaan yritysten ph 14 aineilla toisinaan (työturvallisuus!)

      Enemmän minusta on tärkeää tietää kohteen tyyppi, että voi valita käytettävät menetelmät. Savu, ja nokivahinko, kreosootti/sementti, jne tuttuja, sekä öljyiset ja hitsikäryiset kohteet, kuin kodit, kiinteistöt. Voisin väittää että likatyyppi määrittää kaiken- ei pinta-ala niinkään. Ja käytettävissä oleva koneistuskin.

      Puhut peruspesusta. Se on joko vahanpoisto/tai muu peruspuhdistus. Vanhoille vahoille joita ei ole poistettu, teen aika vahvan liemen. Puolisen desiä -jopa desi 2,5 litraa kohti- liki samantyyppinen systeemi kuin teollisuuden öljyille. Insta... Se rakas ystävä käytössä liuosta menee enempi, koneella selviää peruspesulaikan kanssa vähemmällä, mutta? En tee kuin puoli säiliöllistä korkeintaan, liuosta valmiiksi tilasta riippumatta. Ylijääneellä liuoksella on hyvä esipestä vahausvälineet- ei kuivetu, muovipussikin on keksitty, että vahanlevitysvehkeen saa pussitettuna kuskattua, jos tilaan ei tule vesi. Ellei mene, menee ikäväksi.. niitäkin on ollut.
      Yksi hyvä ohje. Kokeile ainepömpelin menekkiä. Se on yleensä kerrottu. Muutoin en lähtisi asiaa ajattelemaan, ainakaan näkemättä kohdetta kuskaisi valmista peruspesuliuosta pöntöissä...
      Ja, osasin lukea kysymyksesi, mutta kun pinta-ala ei menekkiä määritä tosiaan.

      • määvaan1

        Ootko ammattilainen kenties?
        Pesuaine=puhdistusaine, lattiakone=yhdistelmakone, mieto emäs=heikosti emäksinen, raskas emäs=vahvasti emäksinen....
        Peruspuhdistusaineelle saa menekin/neliö kun osaa laskea. Siihen ei vaikuta likaisuus/kerrostuneisuus. Jos esim vanhoja vahakerroksia on jäänyt edellisissä perussiivouksissa on alue puhdistettava toistamiseen, annostuksen lisääminen ei poista vanhoja vahoja yhtään nopeammin. Nykyisin on todella hyviä vahanpoistoaineita kaupan mutta niiden käyttö vaatii todellakin amattilaisen taitoa.
        Jos tiedossasi on hyvä ammattilaisille tuotteita myyvä tukkuri saat varmasti sieltä apua.

        Tsemppiä


      • likatyyppejä

        En ollut aloittaja. Kuivasti kerrottuna- termit voi olla eri kuin hesan alueella, mutta lasille sopivilla tarkoitan tiettyä ecolabin ainetta. Miedolla emäksellä ph kasista kymppiin. Raskas emäs on jotain 12,5-14 ph, ja hapanaineet liikkuu 2-4 ph kohdilla suunnilleen.
        Teen teollisuudessa öljyjen poistoja, hitsin hitsiä kin siistin. Laitoskeittiötäkin putsaillut pitkän tyhjilläänolon jälkeen- koteja, kiinteistöjuttuja, yrityksiä useaa laatua... Mitä ikinä paitsi terveydenhuollon siisteyttä en ole ylläpitänyt.
        Että voisit ajatella kentältä olevan jo kokemusta, noin seitsemästä vuodesta, vähintään. Työnjäljen pitää olla siisti, eikä liukastuneita firmojen työntekijöitä.
        Hupaisaa että siihen muka on joku kaava... mitä kohteita ollut,hyvin paljon tosiaan määrittää minne saa peruspesuun koneen. Instahommina aineen pitää liuottaa vahat ennenkuin vesi liuoksesta haihtuu... Tai sitten pitäisi tilata kosteita kylmiä kelejä... Miten teillä se homma hoidetaan, jos poikkeavat kuumat olot, pelkät varrellise hinkuttimet, ja vahan/paskan on irrottava? (Tilaatteko jäädytyskosteutuspalvelun mukaan vai?)
        Oot itte vissinkin ehta ammattilainen, voisit kenties ihan opettaa minua? tervetuloa, työnantaja tarvii remmiin juuri osaajia joiden käsissä tumpeloimmat norjistuvat.
        Vielä väitän että annostus liukuu aina likatyyppiin, ja pesumenetelmään.


    • areyoulonesometonight

      Peruspesuun hyppysellinen, notta vesi rikkoutuu. Siinä se liuos on, ja sitä pinta-alalle levitteleen sitte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      241
      2132
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe