ANOREKSIA kukaan ei saa huomata

a.noreksia

elikkä mulla on synttärit ihan kohta ja täytän 15 ja haluun kutsuu 4 parasta kaveriani ns. synttäreille. mul on ollu isoja ongelmia ruuan kaa jo 2 vuotta ja nyt se on pahentunu. oon alipainone mut silti en näytä hyvältä jotn en voi jättää laihuttamista tähän,vielä 5kg...
nyt minulla on eritgäin suuri ongelma et miten pysyn välttyä syömästä herkkuja omilla synttäreill... et laitanko tarjolle esim kakun sipsejä ja karkkeja ja niitten lisäks esim vesimelonia omenan ja banaanin palasia ja ite söisin vaa niit hedelmii..mut kaverit ei sais huomata mitn.
onko joku selvinny kunnialla tästä tilanteesta? jos on nii vinkkei tänne KIITOS

8

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihminen-vain

      Entä jos vain sanot, että olet liian iso viettämään synttäreitä tjsp. Tiedän - se saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta itse ainakin uskoisen sen.

      Suosittelen kuitenkin harkitsemista - jäät joskus kuitenkin kiinni, joskus kaikki valkenee ja lopulta joudut joko parantumaan tai makaamaan sairaalassa.

      • a.noreksia

        no muuten tekisinki noin mut kaverit on jo kuulemma hankkinu mulle kaikkee vaik sanoin jo kuukaus sitte et en oo varma piänkö synttäreitä. onko kellään ideaa mitä voisin tarjoilla semmosta mahollisimman vähä kalorisia ja vähä rasvasii herkkui


      • ihminen-vain

        Nykyään melkein kaikkea saa vähärasvaisena tai rasvattomana. Ainahan sinä voit ostaa niitä normaalejen tilalle. Käytä vain luovuuttasi!

        Internetistä löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja. Jos etit jonkun reseptin eikä kaloreita sanota ja ne kiinnostavat, tsekkaa fineli.fi, hae ainesosat kerrallaan ja lopuksi lasket kaikkien ainesten energiamäärät yhteen. Jos haluat olla vielä tarkempi, voit ennen esillepanoa punnita jokaisen tarjoiluannoksen yksitellen, joten saat varmasti tietyn määrän.

        Esimerkiksi vesimelonit "kuuluvat kesään" - ja niissä on 9jotain% vettä. Harmi vain niitä voi tarjota vain yhtenä osana.

        Sitten keksin cocktail-tikut, mahdollisesti juustolla tai ilman (suosittelen 5 % juuston kanssa, on aika epäilyttävää kun tarjotaan cocktail-tikkuja ilman juustoa) ja sen kaveriksi voi laittaa kurkkua, vesimelonia, paprikaa, viinirypäleitä, oliivia, mansikkaa tms. hedelmiä ja kasviksia.


        Tai ehkä jäädytettyä (rasvatonta!) jogurttia - ihan oikean netistä löytyvän reseptin avulla? Niitä voi makeuttaa sitten esimerkiksi stevialla tai jopa sokerilla tai hunajalla (jos vain uskallat!).

        Jogurtin sijaan on toki myös mahdollista jäädyttää banaaninpaloja ja hieman sulaneena pistää ne tehosekoittimeen. Tätäkin on kehuttu ja kuulemma voittaa kaikki jäätelöt mennen tullen.

        Voi mennä vielä hauskemmaksi - miten olisi kermaviilissä (rasvattomassa sellaisessa) dipattavat kasvikset? Kuulemma maistuvat hyviltä ja ovatkin aika terveellisiä.

        Jos haluat herkutella etkä herättää huomiota terveellisellä ruokavaliolla - en tiedä ovatko rasvassa paistamattomat paukkujyvät kovin rasvattomia, voihan aina käydä tsekkaamassa jos lähikaupassa olisi vähärasvaista lajia.

        Tietenkin on tietenkin ne maustamattomat ruissipsit, joissa 1,9 grammaa sokeria ja 2g rasvaa (5% 100 gramman energiasta). Niissä kuitenkin 323 kilokaloria per sata grammaa, joten niidenkin kanssa kannattaa olla varovainen ja harkita.

        Jos joku kysyy, mikset syö samanlaisia herkkuja kuin ennen tai muuten vain kummastelee valintojasi, mitä aijot sanoa. Sanotko, että olet alkanut syödä terveellisemmin? Kenties sanot, että lääkäri/tms. on sanonut, että sinun on syötävä terveellisemmin? En tiedä.


        Koska uskon, ettei ehdotukseni olleet kovin kummoisia, tässä linkki:

        71 herkkua, jotka pitävät nälkää - kaikki alle 150 kilokalorin: http://www.popsugar.com/fitness/30-Days-Snacks-31026467#photo-31026467


      • a.noreksia

        kiitti aivan hirveästi! noi oli aivan sika hyvii ideoita ISO kiitos sulle ko näit vaivaa❤️ja voisin muuten sanoo ton lääkäri jutun mut ko en usko et se menee läpi niin sanon eka silleen ja jos joku sanoo että ei toi voi olla se syy nii mä sanon sit varmaan et aijjon syyä terveellisemmin.


    • Bulimia

      Syö iha vitust herkkui ja kaikkee ja käy sit vähä aja pääst oksentaa ne ulos. Ei mikää paras tapa mut ei ne ainakaa huomaa.

      • a.noreksia

        tääki on hyvä idea kiitos siitä❤️mut toisaalta ne saattaa humata jos joka ruuan jälkeen käyn laattaamas😁


    • 1Gogo

      Vinkkinä siihen jos joku kysäisee, mikset syö rasvaisia/hiilari herkkuja:

      Sanot, ettei sun vatsa kestä kesällä niitä ja menee sekaisin/alkaa sattumaan(itselläni tämä on ihan tosi asia :D En valehtele kenellekään, eikä omatunto soimaa <3)

      Ja vähäkaloriset herkut:
      Hedelmät ja marjat maistuvat kaikille kuumalla kelillä kun ovat raikkaita. Viinirypäleet mansikat ja vesimeloni on olleet mun kutsuilla hittejä!
      Lisäksi voit tehdä pasta-salaatin, kotikokki.netistä löytää paljon ohjeita.
      Dipattavat vihannekset, kuten porkkanat, kurkku ja paprika on pop(leikkaa tikuiksi).

      Btw, hyvää syntymäpäivää! <3

      • a.noreksia

        voi kiitos tästä on sika paljo hyötyy❤️❤️


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe