kannattaako välivuosi amiksessa?

Baabelin

Hain tänä keväänä toista kertaa psykologian opintoihin ja opiskelupaikka jäi saamatta. Tulin hyväksytyksi Helsingin yliopistoon teologiseen, mutta en taida vastaanottaa opiskelupaikkaa koska en ole riittävän motivoitunut opintoihin. Viime vuoden opiskelin avoimen yliopiston opintoja kansanopistossa, ja näillä näkymin välivuosi on taas edessä. Kotipaikkakuntani on kaukana kaikesta ja työpaikat ovat kiven alla. Jotain tekemistä pitäis keksiä et pysyn järjissäni. Millaisia kokemuksia muilla on ammattikouluun menemisestä välivuonna? Kannattaako amikseen ylipäätään mennä lukion jälkeen? Onko kellään kokemusta lukion jälkeisistä merkonomiopinnoista (2 v.)? Vaikeuttaako ammattiin opiskelu yliopiston pääsykokeisiin valmistautumista?

3

232

Vastaukset

 • Varoitan, että nyt tulee pelkkiä huonoja vastauksia. Ensiksi pään iskeminen seinään on viisasta lopettaa lyhyeen eli psykologia on nähtävästi sinulle saavuttamaton unelma. Toiseksi älä ota vastaan teologian opiskelupaikkaa, kun se kerran ei motivoi. Kolmanneksi ammattikouluun ei kannata mennä vain yhdeksi välivuodeksi.

  Voisit kylläkin hyvin mennä ammattikouluun, mutta käy se loppuun!

  Tai voisit lähteä ulkomaille vuodeksi esim. au pairiksi.
  Tai voisit Suomessa muuttaa sinne, missä töitä on. Kokopäivätyö ilman muuta syö voimia ja resursseja pääsykokeisiin lukemiselta. Toisaalta työ voi motivoida panostamaan opiskelutavoitteisiin. Muutama vuosi töissä on herättänyt monen opiskeluhalut ja kypsyttänyt ihmisenä.

  Jotenkin tuli kaiken kaikkiaan semmoinen olo postaustasi lukiessa, että tarvitsisit opiskelun sijasta vaihteeksi ihan muuta.

 • Miksei amikseen kannattaisi mennä lukion jälkeen?

  Itse kuljen polkua lukio->amk->amis tällä hetkellä. Lukio oli itsestäänselvyys kun biologiaa halusin yliopistoon opiskelemaan. No, pääsinkin sisään ja alotin opinnot, mutta totesin, ettei niissä ole mitään järkeä, kun työllistyminen on sen verran toivotonta alalla ellei opettajaksi ryhdy. Se vuosi menikin niin ja näin ja hain ammattikorkeaan tradenomiksi ja pääsinkin. 4 vuotta myöhemmin tutkinto suoritettu, mutta tradenomeilla tilanne toivoton tällä hetkellä. Vuosi myöhemmin ja tässä ollaan, kuukauden päästä alkaa amisopinnot sähköasentajaksi ja näillä näkymin tulevaisuuskin huomattavasti valoisampi.

  Älä mieti sitä "onko järkeä tehdä asia X asia Y:n jälkeen" vaan sitä, mikä on todellinen tilanteesi tällä hetkellä ja mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi. Jos jokin ala amiksessa kiinnostaa, siitä vain opiskelemaan. Siellä on kuule kaiken maailman insinöörejäkin nykyään opiskelemassa ;)

 • Kiitos vastauksista! :) Harmittaa se psyka kun soveltuvuuskokeeseen pääsy oli tosiaan yhdestä pisteestä kiinni, mutta niin oli monella muullakin. Pidän kovasti opiskelusta, mut vois tosiaan olla viisasta tehdä jotain muuta välillä. Kaikki tuntuu nyt niin sekavalta et on vaikee tietää mitä haluun ja mihin pystyn. Sitä pitäis ehkä ensiksi selvitellä. :o

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3647
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1696
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1342