Opiskelijan ei kannata muuttaa Vantaalle

kohtaexvantaalainen

Vantaalla ei lasketa asumiskuluja menoiksi ellei ole jotain työtuloja mikä tarkoittaa että Vantaalainen opiskelija on eriarvoisessa asemassa kun Helsingissä asuva, miten tämä voi mennä näin?

Helsingissä opiskelijan on mahdollista saada jotain tukea sosiaalivirastolta, tuloiksi lasketaan tietenkin opintolaina sekä opintotuki, menoiksi asuminen ja perustoimeentulo. Vantaalla lasketaan tuloiksi laina ja tuki riittää (yhteensä n 470 e), asumiskuluja ei lasketa menoiksi ellei käy töissä, ei ymmärrä miksi näin.

Kun lainasta maksaa vuokran ei rahat riitä bussilipun lisäksi edes ruokaan. En tarkoita että pitäisi saada sosiaalitukia mutta kun asuu aina työssäkäyvänä yksihuoltajana olleen vanhemman luona kellä ei kerta kaikkiaan ole varaa maksaa koko vuokraa vaan joudun osallistumaan siihen puolella niin mistä rahaa edes ruokaan? Töitä ei lukuisista etsinnöistä huolimatta ole löytynyt.

Sen lisäksi että kärvistelen koko opiskeluaikana köyhyyden pohjalla, saan vielä työelämään astuessa (jos töitä koskaa edes saa) alkaa maksamaan lainoja takaisin. Helpompaa ja raharikkaampaa elämää viettäisi työttömänä, mutta kun tulevaisuuttakin on ajateltava, joku päivä ne tuet lakkaa työttömiltäkin (ehkä).

4

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämäon

      Ihan lähtökohtaisesti sen enempää Helsingissä kuin Vantaallakaan tai missään päin Suomea opiskelijan ei kuulu rakentaa elämäänsä ja menojaan sossun varaan. Sossusta jotain apua saavat opiskelijat ovat poikkeustapauksia. Itse en tiedä enkä tunne yhtäkään.

      • kohtaexvantaalainen

        Kuuluuko kenenkään? Ei. Eikä kyse ollut siitä rakentaako elämäänsä sen varaan vaan siitä kuinka paljon eroa on riippuen millä paikkakunnalla asut, mutta niinhän se on muutenkin kaikessa. Hallitus voisi kaikessa viisaudessaan tehdä myös päätöksen että se takaa opiskelijalle 10-15 tuntia töitä (valtiolla) opiskelijan niin halutessa eikä vaan höpöttää ilmaistöistä.


      • tämäon
        kohtaexvantaalainen kirjoitti:

        Kuuluuko kenenkään? Ei. Eikä kyse ollut siitä rakentaako elämäänsä sen varaan vaan siitä kuinka paljon eroa on riippuen millä paikkakunnalla asut, mutta niinhän se on muutenkin kaikessa. Hallitus voisi kaikessa viisaudessaan tehdä myös päätöksen että se takaa opiskelijalle 10-15 tuntia töitä (valtiolla) opiskelijan niin halutessa eikä vaan höpöttää ilmaistöistä.

        Eroa on asuinpaikoilla, on monenlaistakin eroa. On eri asia asua Helsingissä tai Vantaalla tai Inarissa. Mutta sinä ja äitisi asutte ihan yksinkertaisesti liian kalliissa asunnossa. Miksi yhteiskunnan pitäisi juuri teille kustantaa niin kallis asuminen, johon teillä itsellänne ei ole varaa?


    • mitähelvettiä

      vantaalainen sosiaalipummi.. ihan oikein ettet saa mitään. tee tutkintos, maksa lainas. ei täs kukaa muuka lainoja ottele tai sossussta mitää saa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe