Onko koirien voimaharjoittelu sallittua Suomessa?

5657585960

Eräs ihminen vedätti koirallaan isoja rautakahleita ja autonrenkaita saadakseen koiran vahvaksi. Koiran lonkat hajosivat ja se piti lopettaa noin neljän vuoden ikäisenä. Onko tämmöinen toiminta sallittua Suomessa? Nyt kyseisellä henkilöllä on uusi koira - ehkä Dogo Argentino. Aikonee tehdä samat jutut tämän uuden pentukoiran kanssa ja siksi asiaa kysynkin. Ihmettelen myös kun kävelee koiransa kanssa piiska kädessä, nahkainen. Koira muka juoksee piiskan perässä, pelkään, että lyö sillä koiraa. MItä tällainen kolutus oikein on? Onko jollain tietoa?

11

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enrapsuta

      Piiskasta en tiedä, mutta voimaharjoittelu on kyllä ihan normaalia. Esim. valjakkokoiriakin harjoitetaan kesäisin vedättämällä niillä vaikkapa mönkijää. Tietenkään ei saa liian aikaisin liian lujaa treenata. Tuttavasi koiralla on voinut olla surkeat lonkat jo syntyessään.

      http://www.katiska.info/koirakilpailut/treenaus/voimaharjoittelu/

      • Onkimiäs

        Tarkemmin en tiedä mutta voihan tuo piiska olla myös nakkiongen saitta. Siis tuossa tulee nakki piiskan päähän ja se sitten koissun nenun eteen motivaattoriksi. Toimii, ainakin vähän yksinkertaisemmilla puudeleilla.


    • Tjhaahas
      • lueennenkuhermostut

        jos lukisit aloituksen kunnolla huomaisit, että kyse ei ollut voimankäytöstä, vaan VOIMAHARJOITTELUSTA, mikä vastaa ihmisillä kuntosalitreenejä....


    • jj7768jjsj

      Dogo Argentiino ei ole pelkästään löysäpäinen vaan sillä on plörinäksi menneen jalostusohjelman kautta erinomaisen hyvät mahdollisuudet huonolonkkaisuuteen (huom. myös muissa ongelmaroduissa paljon perinnöllistä lonkkavikaisuutta) . Dogo on lonkkiensa puolesta 10 sairaimman rodun joukossa. Siinäpä sitä soppaa.... huono pää, huonot lonkat, joita vielä "treenaamalla" huononnetaan. Hullu rotu ja kipuilevat lonkat. Sairaaksi on mennyt koiranpito jos aloitus pitää kutinsa.

    • kysynvaankiitos

      Miks pitää koira saada vahvaksi?

      • Se on joidenkin harrastus. Samoin kuin esim. agility tai toko, tai vaikkapa jälki.

        Koira on luonnostaan liikunnallinen ja pelkkä hihnassa tallustelu ei riitä monellekaan koiralle pelkäksi liikunnaksi, joten tällä voimaharjoittelulla saadaan tehokkaasti koira väsytettyä. Lisäksi ko. lajissa voi kilpailla.

        Hyvä laji, kunhan aloittaa pienenpienillä painoilla ja tutkii koiran ensin terveeksi. Huonoselkäisellä tai huonojalkaisella koiralla ei saa vedättää!
        Myös oikea varustus on ehdottoman tärkeää. Ei siis vedätetä perusvaljailla, vaan pehmustetuilla taakanvetovaljailla, joissa painopiste on oikeassa paikassa. Ne usein räätälöidään jokaiselle koiralle erikseen, ettei kahnaa ja kihnaa mistään ja ovat mukavat päällä.

        Bull-rotuisilla varsinkin todella suosittu laji, koska nämä jaksavat fyysisesti isojakin kuormia, ovat periksiantamattomia luonteeltaan ja usein oikeasti rakastavat lajia. :) olen pari pikkukoiraakin nähnyt tätä harrastavan, tosin painot tottakai tosi pikkusia.


    • Oikein toteutettuna laji ei riko koiraa, koska ensinnäkään fyysisesti sairalla tai vikaisella koiralla ei saisi vedättää.

      Painoja lisätään hiljalleen ja varusteet pitää olla hommaan sopivat, eli ei siis mitään tusinavaljaita, vaan taakanvetovaljaat!
      Koiralle lepopäiviä ja muutakin liikuntaa. Ei pakoteta myöskään vetämään, vaan koiran tulee sitä itse tahtoa.
      Noh, onneksi kisoissa ollaan asiasta tiukkana, eikä koiraa saa siellä missään nimessä edes koskea tai pakottaa ja aikarajakin on, eli koirasta kyllä näkee huvittaako sitä vai ei. Jos se ei vedä, niin se ei vedä.

    • 5657585960

      Kuuluuko koiran voimaharjoitteluun pitkien ketjujen ( oikein paksujen) vetäminen.?On jotensakin kamalan näköistä. Aloittaja kysyy miten kauan koiralla niitä kerralla vedetään. Nytkin oli aika kuumaa kun tällaista tapahtui.

    • 5657585960

      Miks helteellä vedätetään koiralla paksuja kahleita voimaharjoittelussa. Onkohan oikein viisasta? Mahtaakohan koira itsekään tykätä? Tällaista tapahtuu - mietin miksi se on sallitua.?

      • 345678987654

        Ei järkevää, kysy eläinsuojelusta onko ok.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe