Hei, eksyin tälle palstalle

olenkoäitivaiäitipuoli

ja aattelin kysyy et miten työ hoidatte äitipuolent ehtäviä? Mitkä oikeudet sulla on ja velvollisuudet, mistä voit kieltäytyä j amit teet etkä välitä mitä miehen exä sanoo?
Saako esim leikkauttaa lasten hiukset jotka ovat likaiset ja takkuiset ja voiko komentaa ja leikkiä äitiä? Olisi tärkeetä saada kontakti äitinä eikä vieraana ihmisenä jotta yhteispeli toteutuisi ja tulisi tunne että on rikkaus lasten elämässä, jota kuitenkin on, mutta tunne puuttuu?

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikkautahiuksetvaan

      Kyllä niitä oikeuksia on kun vaan ottaa ne eikä vlitä mitä miehen exä tai lapset kiukkuaa. Äitiuolella on samat oikeudet kjuin omiin lapsiin, teet niinkuin oikeaksi katsot, koska jos miehen tenavat on siellä olet heistä vastuussa vaikket palkkaa saakkan, mutta eipä sunkaan tarvi mitään ostaa, jos ostat laitat laskun lasten äidille.

      • Minä.myös

        On järkevää olla äiti kaikille lapsille tasapuolisesti. Parhaiten sillä pääsee.
        Omassa kodissa on oman kodin säännöt. Lapsipuolet oppivat ne yhtä hyvin kuin omasikin. Yhteispelillä se sujuu.
        Normaalistikin keskustelet omien lapsiesi asioista miehen kanssa ja kysyt mielipidettä, miksi se ei pelaisi miehen toisten lapsien kanssa? Isä lienee lastensa holhooja, joten hiusten leikkuu on myös isän kotoa käsin mahdollinen. Mutta kiusaamisen vuoksi ei. Jos lapsi kasvattaa hiuksia tai äidillä on toive, ettei niitä leikata, sitä on kunnioitettava. On ihan turhaa tehdä tuollaisista asioista kantoja kaskeen. Kyllähän lapset kylvetetään ja kammataan myös teidän luonanne.
        On aivan luonnollista, että lapset ovat likaisia. Kyllä heillä on niin paljon rientoja päivän mittaan, että pesua kaivataan joka ilta.
        Päivähoitajana tiedän, että paras tapa selvitä lasten kanssa on mahdollisimman tarkka tasapuolisuus. Kaikille sama, kaikille yhtä paljon, jokaiselle muisku, kaikki tukat harjataan, yhtä paljon puuroa, jokaiselle samaa mehua jne.
        Ja kaikille yhtä paljon rakkautta.


    • kaikkioiukeudet

      Äitipuolihan on äiti kaikille lapsille jotka ovat äitipuolen talossa. Rohkeesti vaan keksimään uusia sääntöjä ja komentoja, kuria olla pitää, muuten ongelmat miehen lapsissa ei ratkee.

    • Ullamaija.Kivipuru

      Myö hoiran sillehen notta myö en hälökkäsen pöläystä välitä mitä kuukkaan sannoo. Myö saan kontaktin aena sen olen oppinutta elämäm koulussa

    • Hei olenkoäitivaiäitipuol

      Otit esille tärkeän ja merkittävän kysymyksen perheen rooleista ja omasta paikastasi uusioperheessäsi. Ensinnäkin onnittelut siitä, että olet saanut lähellesi lapsia, joiden elämän vaiheisiin saat osallistua.

      Itse ajattelen, että kysymys ei ole siitä, että olisi joku luettelo mitä äitipuoli saa tai ei saa tehdä. Vaan tärkeintä on oppia luomaan hyvä, vastavuoroinen suhde lasten kanssa. Teidän perheen aikuiset olette sinä ja miehesi, ja te yhdessä luotte myös perheenne käytännöt, toimintatavat ja säännöt. Lapsien suhteen miehesi on tietenkin heistä viime kädessä vastuussa. Lasten tilanteessa periaate siitä miten tulee toimia, tulee aina miettiä nimenomaan lapsen näkökulmasta; esim. olisi tärkeää, että lasten äidillä ja isällä ja teillä voisi olla toimivat keskusteluvälit siitä, miten kussakin tilanteessa menetellään. Lapsen etu on, että kasvatukseen osallistuvilla ihmisillä on edes suurinpiirtein yhtenevät periaatteet ja käytännöt (esim. nukkumaanmenoajat, ruokailut yms). Joka perhe on tietenkin omanlaisensa, mutta on lapsellekin hämmentävää, jos isän ja äidin luona on täysin erilaiset säännöt.

      En kuitenkaan lähtisi korostamaan sinun kyseessä ottamassasi asiassa kuria ja auktoriteettia, vaan tosiaan hyvän suhteen luomista lapseen. Sanoisin, että älä lähesty lapsia hierarkkisesti ja valtaasi korostaen, vaan ihan kuten muutenkin tutustut uusiin ihmisiin. Miten voisitte viettää aikaa yhdessä niin, että tutustutte toisiinne, opitte kunnioittamaan toisianne, saatte luotua perheeseenne me-hengen jossa jokainen voi kokea olevansa tärkeä ja turvallisessa asemassa? Hyvien kokemusten kerryttäminen lujittaa yhteishenkeä, jonka avulla hankalissakin tilanteissa selvitään. Avoin keskustelu eri kasvattajaosapuolten kesken olisi kullanarvoinen taito.

      Tuli mieleen, olisiko paikkakunnallanne jotain uusperheille tarkoitettua kerho- tmts toimintaa, jossa voisit tavata toisia äitipuolia ja tuulettaa ajatuksiasi heidän kanssaan. Vertaistuki on monesti tärkeää.

      Voimia, iloa ja henkistä rikkautta perheeseenne

      Merja, diakoni

      • Puheitta.paras

        grryrwer, oletko äiti vai äitipuoli? Joka tapauksessa tarkista puheenpartesi, kun olet lasten kanssa tekemisissä. Suurin osa kirosanoista ja alatyylisistä heitoista on opittu kotona.


      • grryrywer
        Puheitta.paras kirjoitti:

        grryrwer, oletko äiti vai äitipuoli? Joka tapauksessa tarkista puheenpartesi, kun olet lasten kanssa tekemisissä. Suurin osa kirosanoista ja alatyylisistä heitoista on opittu kotona.

        Oletko lapsi? Olenko tekemisissä lapsen kanssa, joka on diakoni?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe