Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mielipiteitä varaussysteemistä?

Bavariaristi

Osassa suomalaisiakin vierassatamia on nyt käytössä nettivaraussysteemi, jolla voi buukata itselleen paikan etukäteen. Se näyttää jakavan jonkin verran mielipiteitä.

Milläs kannalla tällä foorumilla ollaan:

1) hyvä juttu, palvelut kehittyvät, ei tarvitse stressata kiireellä seuraavaan satamaan

vai

2) ihan perseestä, perinteinen malli on paras?

15

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onhan sillä joissain tapauksissa puolensa, ja suurilla veneillä tietystikin etunsa. Muuten olen kyllä ihan perinteisen kannalla.

    • Mikäettei.ok

      Mahdollisuus varata etukäteen on mainio juttu, MUTTA:

      Silloin olisi satamaan sisään tullessa oltava näkyvä kyltti, jossa lukee että "ei vapaita paikkoja", jotta tyhjän näköiseen satamaan ei ehtisi alkaa kiinnittymään ja sitten joutuu heti lähtemään.

      Ehkäpä niitä paikkojen etukäteisvsrsuksiakaan ei kannattaisi ottaa ihan hirveän monta päivään etukäteen vastaan, jottei tulisi peruuttamattomia tyhjiä varauksia. Maksimissaan vuorokautta tai puolta aiemmin voisi varata.

    • Parempi.idea

      Miten tämä idea:

      Kaikkiin satamiin aletaan ottamaan veneitä sisään vasta esim klo 16. Sitä ennen halukkaat jäävät kaikki sataman edustalle kellumaan 300 metrin päähän.

      Kun hetki koittaa, satamasta ammutaan aloituslaukaus, ja paikat menee siinä järjestyksessä kuin tulokkaat ehtivät paikoille!

      Olisiko hyvä?

      • turisas

        Max-Propit pärjäis kiihdytyksessä. Ykspyttyset jäis redille ankkuriin...


    • Totta kai on hieno juttu, että tällainenkin palvelu on olemassa. Eihän sitä ole pakko käyttää, jos ei halua. Silloin tietysti ottaa riskin, ettei mahdukaan satamaan, mutta niinhän se on vanhassakin systeemissä.

      Mutta komppaan edellistä kommentoijaa: vaatiihan tämä myös satamalta, ei se riitä, että ottaa vastaan varauksia. Pitää selkeästi merkitä, mitkä paikat ovat varattuja/varaussysteemin piirissä. Kaikkein paras on satamahenkilökunnan hoitama ohjaus paikoille (eli se joidenkin Naantalissakin vastustama kumivenepartio).

      • NJK_af_Esbo

        Oot käynyt Sandhamnissa. OOH.


    • zumbaaa

      Etukäteen varatut paikat on p*rseestä!
      yleensä ovat tyhjillään eikä niitä ole merkattu tarpeeksi kauas ja selkeästi näkyvillä merkeillä!
      ensimmäisenä tuleva saa valita.

    • 12394712983

      Maarianhaminan systeemi selkeä. Yksi laituri on varattu ennakkovaraajille ja laiturin päässä selkeä kyltti siitä. Varatessa voi valita vapaan paikan netissä olevan kartan mukaan, jossa kunkin paikan leveys mainittu. Varauksesta saa selkeän ohjeen. Varattuun paikkaan voi mennä klo 12.00 ja varaus päättyy seuraavana päivänä klo 11.50, jos olet varannut 1 vuorokauden.
      Paikat ovat selkeästi merkitty tolppiin ja laiturille. Minusta hyvä systeemi.

    • zzzzzzzzzzzzz

      Paska systeemi.
      Jos haluatkin olla toisen yön vielä lisää niin joku voikin viedä paikkasi, vaikka viereinen paikka olisi vapaa.

      • Flflf

        Tämä on oikeastaan ainoa ongelma. Jos haluaa lisäyön, joutuu useimmiten vaihtamaan paikkaa.


      • MitaanTietamaton

        Lisäyöstä saattaa saada aikaiseksi hämminkin, ellei aktiivisesti tiedosta olevansa varauspaikalla. Satamakonttoriin saat maksettua lisäyön, koska olettavat normipaikan olevan käytössä. Kun sitten varaussysteemin kautta paikan varannut venekunta tulee iltamyöhään paikalle, niin satamakapulla on sijoitusongelma.

        Toinen pikkupulma on aisa-/paalupaikoilla. Kun ilmoitat tarvitsevasi 4.00 metrin paikan, niin satamassa voidaan ajatella siinä olevan pikkuisen liiottelua ja varaavat hieman kapeamman paikan. Ja taas on satamakapulla sijoitusongelma.

        Tällaista tuli todettua yhtenä iltana omasta pikku paatista, jolle tilaa löytyi isomman kainaloon piilotettuna.


    • hupiveneilijä

      Osa paikoista varattaviksi ja osa nopeimmille.

    • Appiatekemään

      Jos varaussysteemi on helppo käyttää esimerkiksi puhelimen appina, niin se toimii sekä varausjärjestelmänä että tietona siitä, onko tilaa ja jos on, niin missä.

      Silloin voi tietää käymättä satamassa onko tilaa ja jos on, niin missä. Samalla sen paikan voi tietenkin varata itselleen. On vaikea keksiä mitää huonoa puolta järjestelmässä, joka lisää tiedonsaantia.

      Järjestelmää vosi myös kehittää siihen suuntaan, että se voi ehdottaa toista satamaa lähistöllä, jos haluttu on täynnä.

      Satamiin tulee enemmän tilaa, jos järjestelmä laittaa veneet koon mukaan sopiville paikoille, 8m vene 8m paikalle ja 10m vene 10m paikalle ottaen tietenkin huomioon syväykset.

      • kannatetaan

        Hyvä ehdotus. Olisikohan ollut Yyterin leirintäalueen FB-sivuilla tieto, kuinka monta vaunupaikkaa on vieä vapaana, mutta tähän tarkoitukseen tehty appsi olisi loistava ja siihen saisi yhdistettyä vaikka mitä toimintoja esim. missä lähin tankkauspiste, polttoaineen hinta jne. Ennakkovaraus on mielestäni oikein hyvä, mutta itse veneilemme sinne, mikä sillä hetkellä tuntuu kiinnostavalta ja saavumme vierassatamaan monesti siinä vaiheessa, kun paikat on jo täytetty. Eli kyllä appsille!


    • Kerta kokemuksena Naantalista, toimi hienosti. Puolustanee paikkaansa ja auttaa molempia. Niin satamaa kuin vierailijoita, varsinkin jos vene hieman kookkaampi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1965
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1233
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe