Hydrauliset venttiilinnostimet

soini

Aloin taas jatkamaan tuota iäisyysprojektia Vecktra 1,6b -96 , x16xel kone.
Irroitin pakopuolen nokka-akselin ja nostimet. Meinasin vaihtaa ne uusiin, koska kaikki on jumissa ja naputus kuuluu kuumana.
Halkaisin laikalla yhden nostimen ja totesin, että henkimaailma vehe. Hauli on piilossa, joten sitä ei voi painaa öljyreijän kautta, jotta nostimen sais hajalleen.
Oli moskaa täynnä koko nostin. Haulella on olematon palautusjousellakin elikkä ihme että yleensä tomivat ollenkaan. Ainoa purkukonsti on paineella painaa mäntä ulos.

Kysymys , että uudet nostimet on noin 1-1,5 mm korkeammat kuin vanhat ovat. Painuuko nostin kasaan, jos laittaa sellaisenaan paikoilleen? Etteivät venttiilit ota mäntiin kiinni.

Toinen kysymys. Onko kukaan porannut reikää kytkinkoppaan, josta voisi pitää hammas kehästä kiinni nokkamutterin avauksessa ja kiinnityksessä. Startti on turhan isotöinen irroittaa ja vaihteella vähän niin ja näin...?

4

91

  Vastaukset

  • Kyllähän sen nostimen pitäisi painua.. uudet kun laittaa, jos ne tosiaan on kovat.. niin asennuksen jälkeen olisko sen nyt ainakin puoli tuntia kun odottaa ennen käynnistystä.

   Onkos siellä nokkaketju? Kun vauhtipyörältä meinaat lukita

  • Ei siinä ole ketjua. Hammashihnalla se on. Ohjeessa sanotaan, että laittaa iso vaihde päälle ja toisen painaa jarrua samalla, kun samalla avaa kampiakselin pulttia eli siimapyörältä. Toinen vaihtoehto ottaa käynnistin irti ja lukita hammaskehä ruuvimensselilllä sieltä. Käynnistin on pahassa paikassa takan.
   Kytkinkoppaan olisi helppo tehdä reikä hammaskehän kohdalle josta voisi lukita koneen. Tulppa vain päälle sitten. Ajatteli tehdä. reijän.
   Täytyy kai jakopäätä laittaessa pyöritellä konetta käsin jotta varmistaa, että venttiilit eivät ota mäntiin .

   • Aloituksessa puhuit nokkamutterista, mutta kyse onkin kampiakselin pultista. Ulkopuolella on siivapyörä tai moniurahihnan pyörä, ja sen takana kotelossa hammashihnan pyörä?

    Saakos sen avattua lokasuojan ja pohjan puolelta. Sellaisella esim. sähköisellä pulttipyssyllä aukeaa, eikä tarvii moottoria lukita.

    Yksi keino jos ihan vaikka hylsyllä käsin avaa, niin massatuurnalla napakka isku pultin päähän.. tai vaikka sivulta.., niin lepokitka häiriintyy ja aukeaa helpommin. Ei kukaan ole sellaisia reikiä koskaan porannut.. turha sinunkaan.

    Se nyt on moottoria kasatessa peruskauraa, että erilaisten vaiheiden jälkeen pyöritetään kampiakselia. Kun kone on kasassa, pyöritetään.. kun se yksi pieni mutteri tai mikä tahansa kadonnut esine saattaa olla just siellä..
    Nostimien tosiaan annetaan se puoli tuntia olla kokoamisen jälkeen nokkiensa alla, ja sitten vasta käymään, vaikka käsin pyörisikin kone hyvin.


  • Sori, tarkoitin tietenkin kampiakselin pulttia. Kyllä minä kokeilin kaikki konstit pulttipyssystä lyöntiavaimeen. edellinen asentaja oli vääntänyt epätoivoisen lujaan liiman kanssa kiinni.
   Sain irroitettua, kun tein(eräänlaisen t-vääntimen) avaimen pitkällä vääntövarrella jännitystä ja mutterinvääntimellä vielä päästä autoin , eli tein erikois avaimen sitä varten. Vaihe oli päällä ja jarrulla kone jumiin. Pultti uusi ja kohtuudella kiinni. Kyllä tämä taas tästä selviää. Kiitoksia tiedoista.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia etsii asuntoa

   Sofia kertoi juuri instassa viettäneensä aamupäivän asuntoa metsästäen. Toivottavasti jotain löytyy, en tiedä millainen on tilanne Helsingissä. Nyt j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   238
   5207
  2. Koronavilkku pääsi MAAILMANENNATYKSEEN!

   THL kertoi tänään, että Koronavilkkua on ladattu noin 2,5 miljoonaa kertaa. Missään maassa koronaseurantasovellusta ei ole väestöön suhteutettuna lada
   Maailman menoa
   157
   3560
  3. Aarniolla ei ole kivaa ihmisvarastossa

   Vankila on vain ihmisvarasto. .. Ihmis­varastos­sa Jari Aarnio kertoo oloistaan kahden muun vangin kanssa samalla suljetulla osastolla – “Elämä on tää
   Maailman menoa
   137
   3307