Aihe

Zorin + Ubuntu + Grub 2

Glups-2

Kyllä sitä Linuxissakin sattuu. Zorin-päivitys pilasi Grub2:n niin että Ubuntua ei voi enää startata. Kaikkea netistä löydettyä kokeiltu: käynnistyksen normaalikorjaus boot-repairilla (ei auttanut), erillisen boot-partition teko, käynnistyksen korjaus käyttämään boot-partitiota boot-repairilla (ei tulosta). Kaikkea kokeiltu sekä Zorinin että Ubuntu live-USB:n kautta. Edes Ubuntun asennus ei onnistu koska asennusohjelma antaa ilmoituksen “Root file system not defined. Please correct this from partitioning menu”, mutta mitään menua ei tule missään vaiheessa näkyviin.

Ollaan sitten tästä lähtien Zorin-hemmo. Ubuntu-partition tiedostoihin pääsee kuitenkin käsiksi Zorinillakin, joten mitään massiivista tietotuhoa ei onneksi tapahtunut. Tietysti jos jollakin on tähän tiedossa ratkaisu jota tässä ei ole kuvattu, niin kertokoon vaan.

7

108

  Vastaukset

  • Tästä oppineena päätinkin, että ei enää dual-bootteja tähän talouteen.

   • Paitsi ehkä johonkin käytöstä poistettavaan koneeseen harrastusmielessä, mutta ei ykköskoneeseen.


  • Jos oli tuuria mukana tuokin saattaa riittää

   sudo update-grub

  • Mitähän df -h tai/ja fdisk -l kertoo?. Jos tiedät millä levyllä Ubuntu on ratkaisu on helppo. Painat 'e' kirjainta ja editoit Grubin valikkoa. Tämä siis silloin kun systeemi käynnistyy.

   Miksi Ubuntu ja Zorin. Zorin joku Ubuntu muokkaus josta turkin hyötyä.

   Ei järkeä asentaa kahta lataajaa samalle levylle. Oletus on, että systeemi kirjoittaa lataajan levylle ja kirjoittaa vanha yli. Lataaja pitää siis asentaa jonnekin muualle ja sitten Ubuntussa sudo update-grub ja Zorin lisätään valikkoon. Tämän jälkeen Zorin systeemistä poistetaan lataaja.

   Kaikkea kokeiltu? Toinen vaihtoehto on kirjautua Ubuntuun chrootin avulla Zorinista ja korjata Grub. Mitään repairlevyä ei tarvita. osaamista kylläkin

  • Kyllä ubuntun voi buutata ilman GRUBiakin.

   Itselläni oli digitv -käytössä PC-laite, jossa ubuntu, ja buuttilataajana syslinux (FAT16 tai FAT32 -osiolla se buuttilataaja).

   Ihan hyvin buuttasi.

   Eli jos GRUBisi on seonnut, osioi levy niin, että on edes yksi FAT16 tai FAT32 -osio, ja asenna syslinux tuolle osiolle.

   Linuxin kerneli ja initrd pitää toki kopioida myös tuonne FAT -asemalle, ja editoida syslinuxin konfiguraatiotiedosto oikein niin, että viittaukset noihin ovat oikein.

   Zorin?

   Onko tuo oikeasti olemassa ?

   Zorin industries -niminen yrityshän oli eräässä James Bond -elokuvassa rikollisten hallitsema liikeyritys.


   • Ubuntuun Zorin perustuu.
    Fiktion ja faktan sekoittajat ovat palstalla voimissaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   17585
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   672
   10007
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   64
   6177
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2453