Vaihtovuoden hinta

Ryöstöbusiness

Mitä ja mikä maksaa lukiovaihdossa ulkomailla? Mihin raha päätyy?Useat vaihto-oppilasjärjestöt markkinoivat toimintaansa voittoa tavoittelemattomana, mutta korottavat vaihto-ohjelmiensa maksua railakkaasti vuosi vuodelta.
Esitteissä ilmoitettuihin hintoihin lisätään vielä useita pakollisia kuluja esim. viisumit, rokotukset, vakuutukset.. Tämän lisäksi järjestöt pidättävät oikeuden viime hetken hinnan korotuksiin, jota härskisti käyttävätkin hyväkseen piittaamatta OPH:n suosituksista, koskien viime hetken hinnan korotusta.
Alle 10.000EUR ei päästä edes matkaan, jos mielii esim. USA:an vaihtariksi.
Ottaen huomioon, kuinka vaihtareita lähetetään maailmalle ilman sopimuksen edellyttämää koulupaikkaa ja isäntäperhettä (STS, Explorius, EF..) kiinnostaisi tietää, mikä maksaa..?! Mira? Anu?

22

2674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kusetusbisnes
    • RahatMolokinKitaan

      Molokin kitaan menee ne rahat!!! Ties missä Panamalla näiden päähuijareiden yritykset on rekisteröity ja millä nimellä. Säätiöinähän toimii (ainakin STS) mikä takaa verovapauden.
      Ihmisiä on helppo kusettaa, kun hoetaan voittoa tavoittelematonta ja korvauksetta, hyvästä tahdosta tapahtuvaa kulttuurinvaihtoa. Miksi järjestöt ei kuitenkaan suostu erittelemään mihin tällaiset sievoiset summat kuluu?! Kuinka moni on muuten yrittänyt edes kysyä ja ottaa selvää?!
      Tuetteko tätä älytöntä ja nuoria vahingoittavaa bisnestä maksamalla suosiolla kaiken mitä nämä huijarit pyytävät?! ...ja vielä ennakkoon?! HALOO!!!!

    • Mihinvakuutusrahat

      Vaihtarivuoden kuluista puheenollen...
      Entäpä se vaihtarin ylihintaisesta huuhaa pakkovakuutuksesta maksettava n.800€, joka maksetaan vaihtarijärjestön tilille kätevästi viimeiseen vaihto-ohjelman maksuerään sisällytettynä... Mihin ja kenen taskuun se päätyy??!!
      Meinaan vaan, kun Sts:n maajohtaja eikä Ruotsin pomo suostuneet edes vakuutuskirjaa toimittamaan eikä "vakuutuksen myöntäneen yhtiön" yhteystietoja kertomaan... Eikä siinä vielä kaikki! "Vakuutuksen myöntäneen yhtiön" (Europ Assistance) toimitusjohtaja ei osannut antaa vastauksia, mutta antoi määräyksen palauttaa pikamääräyksellä kaikki vakuutuksesta maksetut rahat!!
      "Kykymme työskennellä arvojemme mukaisesti on menestyksemme.." Niinkö, Mira Silvonen?

      • Vilunkibisnestä

        Vakuutuksiin liittyen, kuinka moni EF:n vaihrariksi päätynyt on muuten ollut tietoinen, että EF:n pakkovakuutus "Erika" on EF:n omistajan Bertil Hultin omistaman yhtiön vakuutus..?
        Kannattaisiko miettiä eturistiriitaa mahdollisia vakuutuskiistoja ennakoiden?


      • Vilunkimies

        Jotkut ne osaavat ottaa itselleen hyödyn tilanteesta kuin tilanteesta... Tässä mallia Bertil Hult/EF
        Huomioikaa luksusjahdin nimi edelliseen kommenttiin liittyen:
        http://m.iltalehti.fi/viihde/2010080912162306_vi.shtml


    • Risumiess

      On myös nähty, että vaihto-ohjelman kylkiäisinä mainostettavat leirit ovat pelkkää rahastusta! Hinta- laatusuhde hanurista.

      • Lisääkierouksia

        Järjestöthän käyttävät näitä leirejä myös houkuttimina mainonnassa Erottuakseen muista järjestöistä. Ei ole yks eikä kaks kertaa, kun koko leiri on lähtöhetkellä peruttu muka osanottajapulan vuoksi. Vaihto-oppilasvuosihan oli leirin siivittämänä jo saatukin kivasti kaupattua ja rahastettua!
        Tämä on vain osa tätä vilunkibisnestä!


    • LuxemburgistaPanamaan

      Ketjun aloituskommenttin todettakoon, että esim. EF:n perustaja ja omistaja Bertil Hult on Ruotsin rikkaimpia miehiä. Pääkonttori on SVEITSISSÄ ja konserni toimii LUXEMBURGISSA. EF:ää on arvosteltu Ruotsissa "tehokkaasta" verosuunnittelusta.
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001223492.html
      Eipä taida olla kaukaa haettu ne Panama viittaukset!
      Tässä taas kerran näyttöä, miten tällä ns. hyväntahtoisuuteen perustuvalla ("perheille ei makseta mitään..") kulttuurinvaihdolla tehdään isoa rahaa... , rahat menee näille veroja kiertäville huijareille. Tämä on bisnestä, jossa vaihtareita, heidän vanhempiaan ja isäntäperheitä käytetään railakkaasti hyväksi!!

      • businessis

        Business is business. Vaihtarit, heidän vanhempansa sekä isäntäperheensä haluavat olla mukana kulttuurivaihdossa.

        Lopeta kadehtiminen ja perustapa itse sellainen osallistujille maksuton vaihto-ohjelma! Katsotaan, kuinka käy.


      • LuxemburgistaPanamaan

        Kyse ei ole kateudesta, vaan paheksunnasta. Halveksin toimintaa ja toimijoita, jotka häikäilemättömästi muita hyväksikäyttäen ahnehtivat rahaa, jota sitten vielä keplotellaan veroparatiiseihin.

        Vaihto-oppilastoiminnan alkuperäinen ajatushan on ollut kulttuurinvaihto eräänlaisena hyväntahdon toimintana perheiltä, jotka korvauksetta avaavat kotinsa ovet ulkomaalaiselle nuorelle... Vuosien saatossa rahanahneet huijarit ovat vain iskeneet kyntensä tähänkin toimintaan huomatessaan mahdollisuutensa!!

        Vaihto-ohjelmista perittävät maksut eivät ole perusteltuja eivätkä missään suhteessa todellisiin kustannuksiin. Em. johtuen järjestöt eivät halua kuluja eritellä.

        Vähintäänkin kohtuullista olisi kuluttajalle edes mahdollisuus maksaa vaihto-ohjelmaa sitä mukaa, kun järjestö sitä sopimuksen edellyttämällä tavalla toteuttaa.

        Nykyiselläänhän koko vaihto-oppilastoiminta on pelkkää rahastusta, jossa vain taivas on härskiyden rajana.


    • Valheitavalheidenperään

      Haluaisin myös tietää, mihin kuluu n. 10.000-15.000€.
      Mira Silvosen/Sts riitaprosesseissa antaman epämääräisen selvityksen mukaan kulut painottuvat vaihto-vuoden järjestelyihin ja vaihtovuoden alkuun. Eli jos vaihtari keskeyttää ohjelman alkuvaiheessa, ei palautettavaa ole!? Kustannuksia kuulemma aiheutuu koulupaikan ja perheen järjestämisestä ja toimistokuluista??? Mitä ihmeen kuluja?! Siis reilun 10.000€:n edestä?! VMP!!! Huomion arvoista on, että toimistossa käytetään nuoria oppisopimuksella eikä perheille makseta...
      Eiköhän ihmiset ala pikkuhiljaa näkemään, mistä tässä "kulttuurinvaihdossa" on todella kysymys...

      • Valheitavalheidenperään

        Unohtui muuten mainita se tosiasia, ettei sitä luvattua koulupaikkaa ja isäntäperhettäkään ole aina edes kyetty järjestämään, siitä huolimatta on 10.000-15.000€ palanut järjestöltä "valmisteluihin" ja "toimistokuluihin"...
        Onko kellään tietoa, mitä maksaa halvimmillaan ulkolaisilla lentoyhtiöillä useamman vaihdon kautta lennot esim. jenkkeihin?

        Ryöstöbisneksestä ja Ihmisten kusetuksestahan tässä on yksinkertaisesti kysymys!!!


      • RahatHuijareille

        Alle tonnilla pääsee Pohjois-Amerikkaan kevyesti.


      • Jeejeejeestar

        http://www.indeed.fi/m/viewjob?jk=510c1885550fc524&from=ja&utm_source=jobseeker_emails&utm_medium=email&utm_campaign=job_alerts

        Tällälailla ef:llä! Etsitään "harjoittelijaa" "aggressiiviseen markkinointiympäristöön"! Eikä makseta palkkaa!


      • Eimitäänrajaa
        Jeejeejeestar kirjoitti:

        http://www.indeed.fi/m/viewjob?jk=510c1885550fc524&from=ja&utm_source=jobseeker_emails&utm_medium=email&utm_campaign=job_alerts

        Tällälailla ef:llä! Etsitään "harjoittelijaa" "aggressiiviseen markkinointiympäristöön"! Eikä makseta palkkaa!

        "Academic Marketing Internship
        EF International Language Centers - Helsinki
        Are you the next EF star?

        We are currently looking for Academic Marketing trainee to join our sales teams in Helsinki. As an Academic Marketing trainee you play an important role in of our motivated product teams. The internship extends over 3-6 months and offers a possibility of permanent employment thereafter. This is a non-paid internship.

        The role

        We are looking for a result oriented and energetic team player. You are driven by clear results and do not hesitate to walk the extra mile in order to reach your set goals. Your responsibilities are mainly Academic Marketing related work as you work with teacher counseling through meetings, phone and e-mail, management of teacher enquiries, working in our CRM system, participation in fairs and events, as well as coaching and helping out with all marketing related activities that are directly related to schools.

        You get an opportunity to influence EF’s presence in the academic world, social media and help coordinate events. In all cases, you get great responsibility and you will get the chance to run your own projects from start to finish, with the support of the product or country manager.

        As an intern you will join a young, dynamic and internationally experienced team.

        Requirements (All Candidates)
        Direct and/or indirect sales experience ideally gained while working within an aggressive sales office environment
        Fluent Finnish speaker
        Excellent communication and interpersonal skills
        Strong business acumen and commercial instincts
        Proactive with a team spirit, who thrives under high pressure and wants to work in an uncontrolled environment with very few restrictions
        Leadership abilities
        Willingness to invest time and effort for the prospect of an international career.

        Requirements (Optional)
        Experience of working or studying abroad
        Fluency in additional languages such as Swedish
        Start date: As soon as possible. "

        Jösses sentän! "In an uncontrolled environment with very few restrictions"! Varsinainen pedofiili-, narsisti- ym. friikkiunelmatyö...


      • miralleanulleyms

        Tästäkin ilmoituksesta käy hyvin ilmi, että pyrkimys on vain maksimoida rahantulo omistajille!!!
        Vaihto-ohjelmia markkinoidaan lupauksilla unelmavuodesta, taataan nuorten hyvinvointi, turvallisuus jne. Todellisuudessa näillä lupauksilla ei ole mitään merkitystä tässä likaisessa miljoonabisneksessä.

        Likaiseksi ja moraalittomaksi bisneksen tekee juurikin se, että nuoria kohdellaan ala-arvoisesti: aiheettomasti syyllistäen, uhkaillen, perusteettomasti erottaen jne. vain rahan tähden.

        Tähän likaiseen toimintaan nuorten hyvinvoinnin kustannuksella osallistuu päivittäin myös ne tätäkin palstaa lukevat maajohtajat...


    • Valitseoikein

      Vaihtovuosi esim USA:n maksaa suunnilleen yhtä paljon huolimatta minkä järjestön/yrityksen valitsee. Laadussa voi olla eroa ja kannattaa ottaa selvää asioista ja hankkia tietoa eri kanavien ja sivujen kautta ja lukea esim lukuttajariitalautakuntien päätöksiä. Ja älä haksahda houkuttimiin, Soft Landing Camp jne. Minne rahat menevät voi vain arvailla mutta omat rahat voi mennä hukkaan jos huonosti käy. Monelle käy huonosti, ei toki enemmistölle. Lottopeliä kuitenkin!

    • Valitseoikein

      Exploriuksen matkat tulevat noin 20-30% kalliimmaksi esitteissä esitettyihin verrattuna. Sama taitaa päteä kaikissa Pohjoismaissa, lue esim Trustpilot 27 juni (https://se.trustpilot.com)

      • Ryöstöbisnes

        Totta! Piilokuluja ja "pakollisia" kuluja ilmaantuu jatkuvasti vanhempien yllätykseksi. Järjestöt keksivät myös yhä uusia keinoja nyhtää nuorten vanhemmilta rahaa "lapsen parhaaksi". Kaikessa rahastetaan, missä ikinä kyetään... Esim. STS:llä on ollut tapana mainostaa jenkkeihin lähteville leirejä, joiden ohessa on peritty maksuja kaikenlaisista leiripasseista sun muusta hölynpölystä. Sitten saatettiin ilmoittaa, ettei leiriä järjestetäkään vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Kiva, kaikki tulevan leirin nimissä tehdyt rahastukset jäivät STS:lle, mutta leiriä ei koskaan järjestetty!


    • Hyväksikäyttöä

      Vaihtovuotta suunnitellessa kannattaa tiedostaa olematon kuluttajansuoja sekä omat valmiudet mahdollisiin vuosia kestäviin oikeudenkäynteihin!! Tämä on häikäilemätöntä bisnestä, jossa kuluttajalta viedään kylmästi rahat!!
      Oletko valmis ottamaan riskin, että maksat n. 15.000€ siitä, että lastasi kohdellaan törkeän ala-arvoisesti?!
      Perehdy nuorten hyväksikäyttöön ja kaltoin kohteluun, jonka vaihtaritoiminta mahdollistaa: CSFES !!

    • Varkaatjavalehtelijat

      Kuten joku aiempi kirjoittaja jo totesikin, kulut eivät ole perusteltuja. STS Kielimatkat korottaa jatkuvasti hintojaan ja perii vielä lähdön kynnyksellä lisäkorotukset. Esitteissä ilmoitetut hinnat eivät siis todellakaan pidä paikkaansa.
      Millä selittyy, että STS vaihtovuosi Espanjassa maksaa n. 2.000€ enemmän kuin missään muussa euroopan maassa? Tuskinpa millään muulla kuin sillä, että Espanja on kasvattanut suosiotaan kielen vuoksi ja järjestö on päättänyt hyödyntää tämänkin sauman rahastamalla oikein olan takaa!! Näin toimii "voittoa tavoittelematon" vaihto-oppilasjärjestö! :D

      • RyöstetäänköTeidätkin

        "Lukuvuoden 2017-18 hinnat perustuvat 4.5.2016 voimassa oleviin valuuttakursseihin ja kuljetuskustannuksiin. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin valuuttakurssien vaihtelujen, muuttuneiden kuljetuskustannusten, verojen ja muiden meistä riippumattomien pakollisten kustannusten vaihtelujen takia."
        Tämä on järjestöjen yleisin tapa ilmoittaa ennakkoon, että vaihtovuoden hintaan tulee vielä posketon korotus ennen lähtöä. Järjestöt tosiaan nyhtävät rahaa kaikesta mahdollisesta...!

        OPH:n suosituksissa määritellään tarkoin järjestön mahdollisuus hinnankorotukseen ja lähtöhetkellä esitettävään lisälaskuun. Lisälasku edellyttää järjestöltä mm. syntyneen korotustarpeen perustelua sekä tarkkaa erittelyä kuluttajalle milloin esim. korotukseen vaikuttava seikka ilmeni järjestölle jne.
        Valuuttakurssithan on helposti jokaisen selvitettävissä. Lentolippujen hinnatkin ovat pikemminkin laskeneet viime vuosina jne.

        Käyttäkää hyvät vanhemmat oikeuksianne ja VAATIKAA nämä Opetushallituksen suositusten mukaiset perusteet erittelyineen järjestöltä, älkääkä tyytykö vain kiltisti maksamaan kaikkia rahanahneen järjestön esittämiä perusteettomia lisälaskuja!!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe