huomio hamsterin omistajat!

hamstraaja

Mikä on paras vaihto ehto näistä; duna, terraario vai häkki? Mikä niistä olisi suht halpa ja jota ei tarvitsisi kaukaa lähteä etsimään mutta silti käytännöllinen? Pitääkö hamsterilla olla kokoajan siemenseosta tarjolla? Jos ei niin kuinka usein sitä pitää lisätä ja kuinka paljon? Kumpi olisi parempi tyttö vai poika hamsteri? Onko niiden luonteessa/käyttäytymisessä eroja?

Kiitos jos vastaat!

5

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4-kanin-omistaja

      Osta käytettynä vaikka torista, kaikista helpoin ja edullisin vaihtoehto terraarion hankkimiseen. Terraarion/häkin malli on aika pitkälti mielipidekysymys, mutta häkissä on vaarana, että hamsterisi kiipeilee pinnoja pitkin ja jää jumiin/tippuu. Muutoin pinnoissa kiipeily on mukavaa puuhaa hamsterille. Koko on oikeastaan mallia tärkeämpi, älä osta sitä kaikkein pienintä markkinoilla olevaa mallia, vaikka se olisi helpoin ja edullisin, yleispätevä ohje on "mitä suurempi sitä parempi". (Liian pieneen häkkiin liittyy myös riskejä, esim. häkkihalvaus..) Siemenseosta tulee olla koko ajan tarjolla.

      Sukupuolen sijaan kysymys kuuluu: mitä lajia olet ajatellut? Hamstereita on useaa eri lajia saatavana lemmikiksi, ja niiden välillä on suuria eroja. Sukupuolten välisiä eroja ei pahemmin ole, mutta jotkut naaraat saattavat puolustaa reviiriään koiraita aktiivisemmin. Sen sijaan hamstereissa on todella paljon yksilöllisiä luonne eroja, toiset ovat luonteeltaan hyvinkin aktiivisia ja toiset passiivisempia ja arempia. Tähän vaikuttaa myös mistä eläimen ostat. Suosittelen että ostaisit Hamsteriyhdistyksen viralliselta kasvattajalta, jotta saat varmasti itsellesi sopivan yksilön. Kasvattaja tuntee lajinsa, sekä kasvattaneensa yksilöt, joten hän olisi kaikista paras asiantuntija vastaamaan kysymyksiisi :)

      Tutustu www.hamsterit.net ja suomen hamsteriyhdistyksen sivuihin!!!

    • Hamsunomistaja

      Osta ikeasta ikea detolf "terraarrio" youtubesta löytyy hyviä videoita kyseisestä hamsterin terraariosta. halpa ja iso. itse olen aina pitänyt siemenseosta esillä hamsterillani ja hyvin on elänyt lähes 3 vuotta. poika hamsterit kesyyntyy helpommin mutta eivät ole yhtä touhukkaita kun tyttö hamsterit.

    • Talvikkokääppäri

      Hei! Me etsittiin myös käytettyjä mutta kun ei silloin löytynyt sopivaa ostettiin duna. Meillä on kääpiöhamsteri 2, 5 vuotias, joka kiipeili dunan kaltereissa ja välillä tippui. Pääsi kiipeämään korkeasta hamsteriasumuksesta. No korkea virike laitettiin kumolleen. Duna ei ole pienin mutta voisi olla isompi, jos hamsteri ei pääse jaloittelemaan lattialle. Meillä pääsee joka päivä vapaana menemään ja kulkee omakotitaloa pitkin. Nyt ei enää jaksa kulkea niin paljon.
      Siemenseosta meillä aina kupissa riittävästi. Syö ja valikoi sen mitä haluaa. Meillä aina muuta ruokaa lisäksi. Jos syö ainoastaan siemenseosta saa liikaa rasvaa ja liian yksipuolista ruokaa.

    • Sedä

      Siemenseosta pitää olla aina tarjolla, mutta mieluusti vain sen verran mitä hamsu päivässä syö. Virikkeellsin tapa ruokkia on heittää siemenet puruihin josta hamsu saa etsiä ne. Hamsterin ruokajemmoja pitää seurata, että tietää että ruokaa on jäljellä muttei liikaa, että kaikki ruuan osat tulee syötyä. Jos hamsu pääsee valikoimaan, se saattaa saada puutostauteja ja lihoa. Jos ei jaksa vahtia ruuan kulumista, on parempi syöttää perusruokana pellettiä.

    • OoOona

      Itellä on duna hamsterille, mutta häkki olis pars vaihtoehto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe