Onko mehun juominen terveellistä?

Koskaan.ei.tiedä

29

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyrrillataan

      Ite oon ryypänny koko ikäni enkä kadu pätkääkään. Seuraan toki säännöllisesti maksa-arvoja ym. ja viimeksi kun 3 viikkoa takaperin kävin testauttamassa niin ne olivat edelleen huippukunnossa, oikeastaan niin hyvät kun vaan voi olla. Yksilöllistä hommaa mutta minähän naatin ja rillaan!

      • mietin.tässä

        Miksi pitää käydä testauttamassa maksa-arvoja?


      • Kysyttyhmiä
        mietin.tässä kirjoitti:

        Miksi pitää käydä testauttamassa maksa-arvoja?

        No miksi ei kannattaisi? Maksa-arvot voivat olla korkealla vaikkei ryyppäisikään tai eläisi muutenkaan epäterveellisesti. Aivan yhtä tyhmä kysymys kuin että miksi kannattaisi mitata verenpainetta tai tarkkailla omaa terveyttä ylipäänsä muutenkaan.


    • riparaparap

      Käy vähän kateeksi kun oma kroppa ei kestä tollasta...

    • Setä.neuvoo

      Mehuja on monenlaisia. Kaupoissa on mehu-etuliitteellä varustettuja "juomia", joissa makeutusaineena ehkä sokeria, siirappia tai keinotekoisia (aspartaami tms.). Pastöroiduista mehuista puuttuu vitamiineja. Joihinkin on lisätty askorbiinihappoa jälkeenpäin, pastöroinnin jälkeen, muka terveyslisäksi /säilöntäaineeksi.

      Mehuja voi itsekin pusertaa sitruspusertimella, tai jauhaa mehulingolla, tai tehosekoittimella, ja sitten siivilöidä.

      C-vitamiini ja flavonoidit toimivat yhdessä.

      • Vai ettei setä tykkää pastöroinnista.

        Wikipedia kertoo näin:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi#Past.C3.B6roinnin_vaikutuksia
        ————————
        HTST-pastörointi tuhoaa 99,999 % maidon mikro-organismeista. Tämän katsotaan tuhoavan lähes kaikki hiivat, homeet ja yleiset pilaantumisbakteerit samoin kuin patogeeniset lämmönkestävät eliöt (mm. Mycobacterium tuberculosis).

        Pastöraation aiheuttamat ravintoarvohäviöt ovat melko pieniä. Pastörointi vähentää liukoista kalsiumia ja fosforia 5 %, tiamiinia ja B12-vitamiinia 10 % ja C-vitamiinia 20 %. Sekä raakamaito että pastöroitu maito sisältävät saman verran laktoosia ja eivät sisällä laktaasia.
        ————————

        Tuossa on annettu lukemat maidolle, mutta olennaisesti sama tapahtuu mehujen kohdalla.

        Pastöroinnilla estetään käytännössä kaikki mikrobien aiheuttamat sairastumiset. Moni niistä on varsin ikävä kaveri iskiessään.

        Toisekseen, C-vitamiini eli askorbiinihappomolekyyli on aivan samanlainen riippumatta siitä oliko se hedelmässä valmiina vai lisätäänkö sitä pastöroinnin jälkeen. Niissä ei ole mitään maagista elämänhenkeä.


      • Exap
        v.aari kirjoitti:

        Vai ettei setä tykkää pastöroinnista.

        Wikipedia kertoo näin:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi#Past.C3.B6roinnin_vaikutuksia
        ————————
        HTST-pastörointi tuhoaa 99,999 % maidon mikro-organismeista. Tämän katsotaan tuhoavan lähes kaikki hiivat, homeet ja yleiset pilaantumisbakteerit samoin kuin patogeeniset lämmönkestävät eliöt (mm. Mycobacterium tuberculosis).

        Pastöraation aiheuttamat ravintoarvohäviöt ovat melko pieniä. Pastörointi vähentää liukoista kalsiumia ja fosforia 5 %, tiamiinia ja B12-vitamiinia 10 % ja C-vitamiinia 20 %. Sekä raakamaito että pastöroitu maito sisältävät saman verran laktoosia ja eivät sisällä laktaasia.
        ————————

        Tuossa on annettu lukemat maidolle, mutta olennaisesti sama tapahtuu mehujen kohdalla.

        Pastöroinnilla estetään käytännössä kaikki mikrobien aiheuttamat sairastumiset. Moni niistä on varsin ikävä kaveri iskiessään.

        Toisekseen, C-vitamiini eli askorbiinihappomolekyyli on aivan samanlainen riippumatta siitä oliko se hedelmässä valmiina vai lisätäänkö sitä pastöroinnin jälkeen. Niissä ei ole mitään maagista elämänhenkeä.

        Minusta pastorointi on vielä pahempi kuin pastörointi. Varsinkin naisten pastorointi.


      • Setä.kysyy
        v.aari kirjoitti:

        Vai ettei setä tykkää pastöroinnista.

        Wikipedia kertoo näin:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi#Past.C3.B6roinnin_vaikutuksia
        ————————
        HTST-pastörointi tuhoaa 99,999 % maidon mikro-organismeista. Tämän katsotaan tuhoavan lähes kaikki hiivat, homeet ja yleiset pilaantumisbakteerit samoin kuin patogeeniset lämmönkestävät eliöt (mm. Mycobacterium tuberculosis).

        Pastöraation aiheuttamat ravintoarvohäviöt ovat melko pieniä. Pastörointi vähentää liukoista kalsiumia ja fosforia 5 %, tiamiinia ja B12-vitamiinia 10 % ja C-vitamiinia 20 %. Sekä raakamaito että pastöroitu maito sisältävät saman verran laktoosia ja eivät sisällä laktaasia.
        ————————

        Tuossa on annettu lukemat maidolle, mutta olennaisesti sama tapahtuu mehujen kohdalla.

        Pastöroinnilla estetään käytännössä kaikki mikrobien aiheuttamat sairastumiset. Moni niistä on varsin ikävä kaveri iskiessään.

        Toisekseen, C-vitamiini eli askorbiinihappomolekyyli on aivan samanlainen riippumatta siitä oliko se hedelmässä valmiina vai lisätäänkö sitä pastöroinnin jälkeen. Niissä ei ole mitään maagista elämänhenkeä.

        Onko tietoa, paljonko pastörointi tuhoaa entsyymejä? 100 prosenttia? Joidenkin mielestä entsyymit ovat varsin olennaisia terveydelle. Entsyymejä ovat tuhonneet kuumennus, säilöntäaineet ja säteilytys.


      • Exap
        Setä.kysyy kirjoitti:

        Onko tietoa, paljonko pastörointi tuhoaa entsyymejä? 100 prosenttia? Joidenkin mielestä entsyymit ovat varsin olennaisia terveydelle. Entsyymejä ovat tuhonneet kuumennus, säilöntäaineet ja säteilytys.

        "Joidenkin mielestä entsyymit ovat varsin olennaisia terveydelle."

        Samoin bakteerit ovat olennaisia terveydelle, mutta niitäkin on ihan joka lähtöön. On ihan eri asia sanoa että ihminen tarvitsee entsyymejä kuin että ihminen tarvitsee ruuassaan entsyymejä - ja jos taas ruuassa tarvitaan entsyymejä, mitä entsyymejä tarvitaan, mitä taas ei, ja mitä niistä ihminen pystyy itsekin tuottamaan, mitä ei.

        Joten saisiko tarkennusta tuohon lausuntoon, eli mitä entsyymejä ihminen ruuastaan ehdottomasti tarvitsee ?


      • Setä.kysyy kirjoitti:

        Onko tietoa, paljonko pastörointi tuhoaa entsyymejä? 100 prosenttia? Joidenkin mielestä entsyymit ovat varsin olennaisia terveydelle. Entsyymejä ovat tuhonneet kuumennus, säilöntäaineet ja säteilytys.

        Setä kyllä löytää siinä missä vaarikin.

        Entsyymejä on tavattoman monenlaisia.

        Ne, mitä ihminen tarvitsee ruoansulatuksessaan, ihminen tuottaa pääsääntöisesti itse ja muut lähinnä aiheuttavat ruoan nopeampaa pilaantumista.

        Tästä on poikkeuksena laktaasi, jonka tuotanto puuttuu tai on kovin vähäistä laktoosi-intolerantikoilla. Oikaisenpa tässä vielä paljon toistetun valheen, että raakamaito muka sisältää laktaasia. Ei sisällä. Muutenhan lehmästä saisi lypsää valmista hylaa.

        Entsyymien lämmönkesto vaihtelee. Mutta se on aika epäolennaista tässä.

        Ongelma on lähinnä siinä, uskotaanko Jumalan luoneen valmiita elintarvikkeeksi käypiä hedelmiä ja vihanneksia, vai uskotaanko kohtalaisen hyvin dokumentoituun kasvien jalostuksen historiaan.

        Luonnonvaraisella kasvilla ei ole oikeasti mitään intressiä tulla ihmisen syömäksi. Useimmat viljelykasvit ovat olleet alkumuodossaan ihmisravinnon kannalta hyvin heikkotuottoisia ja jopa myrkyllisiä.


      • Setä.neuvoo
        Exap kirjoitti:

        "Joidenkin mielestä entsyymit ovat varsin olennaisia terveydelle."

        Samoin bakteerit ovat olennaisia terveydelle, mutta niitäkin on ihan joka lähtöön. On ihan eri asia sanoa että ihminen tarvitsee entsyymejä kuin että ihminen tarvitsee ruuassaan entsyymejä - ja jos taas ruuassa tarvitaan entsyymejä, mitä entsyymejä tarvitaan, mitä taas ei, ja mitä niistä ihminen pystyy itsekin tuottamaan, mitä ei.

        Joten saisiko tarkennusta tuohon lausuntoon, eli mitä entsyymejä ihminen ruuastaan ehdottomasti tarvitsee ?

        Englanniksi John Bergman ynnä muita:

        https://www.youtube.com/watch?v=scqDoelMi9g

        https://www.search.com/web?q=entsyymit&qo=homeSearchBox&qsrc=


      • Setä.neuvoo
        v.aari kirjoitti:

        Setä kyllä löytää siinä missä vaarikin.

        Entsyymejä on tavattoman monenlaisia.

        Ne, mitä ihminen tarvitsee ruoansulatuksessaan, ihminen tuottaa pääsääntöisesti itse ja muut lähinnä aiheuttavat ruoan nopeampaa pilaantumista.

        Tästä on poikkeuksena laktaasi, jonka tuotanto puuttuu tai on kovin vähäistä laktoosi-intolerantikoilla. Oikaisenpa tässä vielä paljon toistetun valheen, että raakamaito muka sisältää laktaasia. Ei sisällä. Muutenhan lehmästä saisi lypsää valmista hylaa.

        Entsyymien lämmönkesto vaihtelee. Mutta se on aika epäolennaista tässä.

        Ongelma on lähinnä siinä, uskotaanko Jumalan luoneen valmiita elintarvikkeeksi käypiä hedelmiä ja vihanneksia, vai uskotaanko kohtalaisen hyvin dokumentoituun kasvien jalostuksen historiaan.

        Luonnonvaraisella kasvilla ei ole oikeasti mitään intressiä tulla ihmisen syömäksi. Useimmat viljelykasvit ovat olleet alkumuodossaan ihmisravinnon kannalta hyvin heikkotuottoisia ja jopa myrkyllisiä.

        Lainattua biolatte.com -sivustolta:

        << Mainittakoon vielä eräs julkinen, joskin hieman kiistanalainen, salaisuus: monien maitoallergikoiden ja laktoosi-intoleranttien oireet häviävät jos pastöroitu maito vaihdetaan vastalypsettyyn maitoon. Tämä johtuu siitä, että pastörointi yksinkertaisesti tuhoaa suurimman osan entsyymeistä, joita on luonnostaan tuoreessa maidossa. >>

        Lähde: http://www.biolatte.com/index.php/lisatietoja/entsyymit


      • en_juo

        En oo mehuja juonu, enkä juo!


      • Setä.neuvoo kirjoitti:

        Lainattua biolatte.com -sivustolta:

        << Mainittakoon vielä eräs julkinen, joskin hieman kiistanalainen, salaisuus: monien maitoallergikoiden ja laktoosi-intoleranttien oireet häviävät jos pastöroitu maito vaihdetaan vastalypsettyyn maitoon. Tämä johtuu siitä, että pastörointi yksinkertaisesti tuhoaa suurimman osan entsyymeistä, joita on luonnostaan tuoreessa maidossa. >>

        Lähde: http://www.biolatte.com/index.php/lisatietoja/entsyymit

        Biolatte tietenkin latelee latteuksiaan pyrkien maksimoimaan myyntinsä.

        Tutkimukset eivät tue sitä väitettä, että laktoosi-intolerantit voisivat ilman oireita nauttia raakamaitoa.

        Ja ainakaan laktaasientsyymiä raakamaidossa ei ole. Se on moneen kertaan tarkistettu.

        Ne maidon sisältämät entsyymit, jotka denaturoituvat pastöroinnissa, eivät ole ihmisen metabolialle mitenkään kiinnostavia. Lähinnä ne heikentävät maidon säilyvyyttä.


      • ei_ei_ja_ei
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Lainattua biolatte.com -sivustolta:

        << Mainittakoon vielä eräs julkinen, joskin hieman kiistanalainen, salaisuus: monien maitoallergikoiden ja laktoosi-intoleranttien oireet häviävät jos pastöroitu maito vaihdetaan vastalypsettyyn maitoon. Tämä johtuu siitä, että pastörointi yksinkertaisesti tuhoaa suurimman osan entsyymeistä, joita on luonnostaan tuoreessa maidossa. >>

        Lähde: http://www.biolatte.com/index.php/lisatietoja/entsyymit

        Suurin osa niistä, jotka puhuvat entsyymien terveyttä edistävistä ominaisuuksista ei edes tiedä, mitä entsyymi tarkoittaa.


      • ei_ei_ja_ei kirjoitti:

        Suurin osa niistä, jotka puhuvat entsyymien terveyttä edistävistä ominaisuuksista ei edes tiedä, mitä entsyymi tarkoittaa.

        Löysin pienmeijereille tarkoitetun tietopaketin, josta sain tarkennetuksi omaakin käsitystäni maidon pastöroinnin merkityksestä.

        Ennen kaikkea pastörointi hävittää lähds kaikki sairautta aiheuttavat bakteerit maidosta. Alla olevan linkin takaa voi lukea, mitä voi jäädä vielä jäljelle, kun tuo 99,99% on nitistetty.

        Yksi maidon säilyvyyttä parantava vaikutus, josta en ennen tiennyt, on heraproteiinien muodon muuttuminen siten, että maidon entsyymit, jotka normaalisti pilkkovat niitä, eivät enää toimi. Se lisää maidon säilyvyyttä ja vaikuttaa jatkojalostusominaisuuksiin. Terveydellistä haittaa ihmiselle ei tuolla ilmiöllä ole.

        http://www.hami.fi/pienmeijerihanke/hyvien-kaytantojen-opas/Sivut/19-Maidon-lampokasittely.aspx

        Ja mitä tulee ihmisen ruoansulatuksen, maidon ja entsyymien suhteeseen, ihmisen keho tuottaa itse tarvitsemansa entsyymit tuohon, lukuunottamatta laktaasia suurimmalla osalla aikuisia ihmisiä.


      • Setä.neuvoo
        v.aari kirjoitti:

        Löysin pienmeijereille tarkoitetun tietopaketin, josta sain tarkennetuksi omaakin käsitystäni maidon pastöroinnin merkityksestä.

        Ennen kaikkea pastörointi hävittää lähds kaikki sairautta aiheuttavat bakteerit maidosta. Alla olevan linkin takaa voi lukea, mitä voi jäädä vielä jäljelle, kun tuo 99,99% on nitistetty.

        Yksi maidon säilyvyyttä parantava vaikutus, josta en ennen tiennyt, on heraproteiinien muodon muuttuminen siten, että maidon entsyymit, jotka normaalisti pilkkovat niitä, eivät enää toimi. Se lisää maidon säilyvyyttä ja vaikuttaa jatkojalostusominaisuuksiin. Terveydellistä haittaa ihmiselle ei tuolla ilmiöllä ole.

        http://www.hami.fi/pienmeijerihanke/hyvien-kaytantojen-opas/Sivut/19-Maidon-lampokasittely.aspx

        Ja mitä tulee ihmisen ruoansulatuksen, maidon ja entsyymien suhteeseen, ihmisen keho tuottaa itse tarvitsemansa entsyymit tuohon, lukuunottamatta laktaasia suurimmalla osalla aikuisia ihmisiä.

        Heraproteiiniko juuri oli se, joka iloisesti perseessä pörisee maidonjuonnin jälkeen?


      • Setä.neuvoo kirjoitti:

        Heraproteiiniko juuri oli se, joka iloisesti perseessä pörisee maidonjuonnin jälkeen?

        En ehkä osaa tarpeeksi biokemiaa, jotta osaisin vastata tämän tyyliseen kysymykseen…

        Heraproteiini on kehonrakentajien suosiossa. Sillä ne kasvattavat lihasmassaa.

        https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=heraproteiini

        Jos jonkun ruoansulatus ei kunnialla selviydy siitä, kyse on häiriötilasta tai allergiasta.


      • Setä.neuvoo
        v.aari kirjoitti:

        En ehkä osaa tarpeeksi biokemiaa, jotta osaisin vastata tämän tyyliseen kysymykseen…

        Heraproteiini on kehonrakentajien suosiossa. Sillä ne kasvattavat lihasmassaa.

        https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=heraproteiini

        Jos jonkun ruoansulatus ei kunnialla selviydy siitä, kyse on häiriötilasta tai allergiasta.

        En tiedä minäkään entsyymeistä tai biokemiasta niin paljon, että sisältyykö heraproteiiniin laktoosia, joka sitten tulee esille entsyymeillä. Sen tiedän, että elimistössä proteiini voi muuntua aminohapoiksi ja hiilihydraateiksi asti.

        Tällaisella sivustolla väitettiin, että hera sisältää laktoosia:

        http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/ravitsemus-ja-ruuan-valinta/erityisruokavaliot/laktoosi-intoleranssi


      • Setä.neuvoo kirjoitti:

        En tiedä minäkään entsyymeistä tai biokemiasta niin paljon, että sisältyykö heraproteiiniin laktoosia, joka sitten tulee esille entsyymeillä. Sen tiedän, että elimistössä proteiini voi muuntua aminohapoiksi ja hiilihydraateiksi asti.

        Tällaisella sivustolla väitettiin, että hera sisältää laktoosia:

        http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/ravitsemus-ja-ruuan-valinta/erityisruokavaliot/laktoosi-intoleranssi

        Niin. En ihan ollut kärryillä, mitä olit kysymässä. Kun valmistan kotijuustoa, herassa on epäilemättä laktoosia. Sitä ei kannatakaan nakata viemäriin, vaan käyttää vaikkapa leipätaikinan nesteenä.

        Mutta heraproteiinissa ei ole laktoosia, noin kemiallisesti ottaen.

        Kehonrakentajille myytäviä heraproteiinituotteita saa myös laktoosittomina.

        Se proteiinimolekyylin muutos, joka tapahtuu pastöroinnissa, ei vaikuta laktoosin metaboliaan mitenkään. Jos ilmavaivat johtuvat laktoosista, on yhdentekevää, onko maito pastöroitua vai ei.


      • Setä.neuvoo
        v.aari kirjoitti:

        Niin. En ihan ollut kärryillä, mitä olit kysymässä. Kun valmistan kotijuustoa, herassa on epäilemättä laktoosia. Sitä ei kannatakaan nakata viemäriin, vaan käyttää vaikkapa leipätaikinan nesteenä.

        Mutta heraproteiinissa ei ole laktoosia, noin kemiallisesti ottaen.

        Kehonrakentajille myytäviä heraproteiinituotteita saa myös laktoosittomina.

        Se proteiinimolekyylin muutos, joka tapahtuu pastöroinnissa, ei vaikuta laktoosin metaboliaan mitenkään. Jos ilmavaivat johtuvat laktoosista, on yhdentekevää, onko maito pastöroitua vai ei.

        Kiitoksia vaan tiedosta, ettei heraproteiinissa laktoosia. En tiedä oliko itselläni täysin oikea tieto tai käsitys tuo, että proteiini voisi elimistössä muuntua nimenomaan hiilihydraatiksi. Vai mieluumminko vain energiaksi jollain muulla tavalla.

        Elimistön sokeroituminen, joissakin kirjoissa ja muualla, esitetään ongelmana, joka voi sekoittaa aineenvaihdunnan. On väitetty, että proteiineista ja hiilihydraateista voi kehittyä haitallisia, tulehdusta aiheuttavia seoksia.


        Tässä eräs englanniksi: "Dr. Michael Roizen, MD , Internal Medicine, answered:

        Simply, glycosylation occurs when sugar molecules (glucose) floating around in our blood attach to protein molecules, diminishing their effectiveness and causing inflammation. This process, which increases as we age, happens so readily that it doesn't even require a specific enzyme to push it ahead. That's also why glycosylation is so dangerous."

        Lähde: https://www.sharecare.com/health/diabetes/what-is-glycosylation

        Löydetty haulla: https://duckduckgo.com/?q=glykolisaatio&t=h_&ia=web


    • In.Vino.Veritas

      Käynyt rypälemehu on parasta! Sitä kutsutaan viiniksi...

      • viinin.ystävä.jeesus

        Käynyt rypälemehu myös säilyy hyvin, joten se oli myös siksi Raamatun aikaan yleisin juoma. Sitä juotiin huomattavasti enemmän kuin esim. vettä.


      • Exap
        viinin.ystävä.jeesus kirjoitti:

        Käynyt rypälemehu myös säilyy hyvin, joten se oli myös siksi Raamatun aikaan yleisin juoma. Sitä juotiin huomattavasti enemmän kuin esim. vettä.

        "Sitä juotiin huomattavasti enemmän kuin esim. vettä."

        Mielenkiintoinen väitös. Mihinkähän tuollainen arvio perustuu, jos saan kysyä ?


      • viisastenkerho

        Raamatussahan kerrotaan että vesi muutettiin viiniksi ja sitten se juotiin,kyllähän tuo sen vahvistaa.


      • viinin.ystävä.jeesus kirjoitti:

        Käynyt rypälemehu myös säilyy hyvin, joten se oli myös siksi Raamatun aikaan yleisin juoma. Sitä juotiin huomattavasti enemmän kuin esim. vettä.

        Viiniä käytettiin yleisesti vedellä laimennettuna, vähän niinkuin mehutiivistettä. Tapa on edelleenkin käytössä Välimeren maissa. Sillä tavoin saa hyvää jano- ja ruokajuomaa, josta ei heti tule sekapäiseksi.

        http://history.stackexchange.com/questions/7634/why-did-greeks-and-romans-dilute-their-wine

        http://www.nytimes.com/2010/07/28/dining/28curious.html?_r=0


      • Exap

    • Kirjakääröt

      1Tim.5:23. Biblia. Älä silleen vettä juo, vaan nautitse jotakin viinaa sydämes tähden ja ettäs myös usein sairastat.

    • vesiparas

      Ei ole,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6845
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      556
      2333
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1887
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      87
      1281
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      98
      1085
    6. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      91
      981
    7. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      980
    8. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      33
      863
    9. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      843
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      159
      796
    Aihe