alkoholismin vaikutus lapsiin

kunviinavie

Olen suhteessa miehen kanssa jolla lapsia, meillä on vielä toistaiseksi eri osoitteet. Mies käyttää alkoholia runsaasti (3-5 päivää/24h). Silloin tällöin on "tipattomia" kuukausia. Kun olemme kahden, miehellä ei ole juomattomien kuukausien kanssa mitään ongelmaa. Sitten kun hänellä on alaikäiset lapset vuorossa, hän juo. Hän on myös lapset opettanut valehtelemaan minulle kirkkain silmin ettei juonut edellisenä iltana, vaikka olisin sen kuullut puhelimessa. Lapset eivät tunnu ymmärtävän vaikka kuinka jankutan rehellisyyden tärkeydestä. En tajua miten saisin heidät ymmärtämään etten ole vihainen siitä että isä juo lasten aikaan vaan ihan jostain muusta, eli siitä että on sovittu miehen olevan selvinpäin sen ja sen ajan. Itse käytän alkoholia parina iltana vuodessa.... Mies on myös itse vannotellut että on ottanut sellaisen linjan ettei juo lasten aikaan yhtään. Tämä asia huolestuttaa etenkin lasten kannalta, kun ovat kovasti vielä kasvavassa iässä

22

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-juoppo

      Kertomasi perusteella voi helposti päätellä, että mies juo juuri niin kuin alkoholisti juo. Välillä hän pystyy (uuden ihmissuhteen takia?) olemaan kuukaudenkin juomatta, mutta heti kun tilaisuus tulee, joutuu hän taas juomaan ja palkitsemaan itseään kuivattelusta. Lapset eivät tässä tilanteessa merkitse mitään, sillä heidät alkoholisti pystyy vaientamaan joko lahjomalla tai uhkailemalla. Olen lisäksi melko varma siitä, että juominen tulee vielä vaan lisääntymään.

      Jokaisen alkoholistin lapset, puoliso, vanhemmat, työkaverit ja ystävät oppivat valehtelemaan juovan ihmisen puolesta, sillä se on helpoin tapa kohdata tämä ongelma, ja valehtelu ylläpitää (useimmiten turhaa) toivoa juomisen mahdollisesta loppumisesta. Alkoholistihan lupailee koko ajan lopettavansa juomisen heti kunhan... tai vähentävänsä juomista heti mikäli... Eli hän kuvittelee koko ajan että juominen johtuu pelkästään jostain ulkopuolisista syistä, ja että hän itse on vain uhri.

      On todella inhottavaa, että lapset useimmiten ovat niitä todellisen hinnan maksajia sen alkoholistin juomisesta. Erilaisten mielenterveysoireiden lisäksi monet "lasisen lapsuuden" eläneistä ihmisistä suhtautuvat koko loppu elämänsä ajan oudosti tai kieroutuneesti alkoholiin sekä alkoholisteihin.

      Ihmettelen miksi sinä aikuinen ihminen olet valmis astumaan moiseen sudenkuoppaan, sillä ennemmin tai myöhemmin sinäkin joudut valehtelemaan, selittelemään ja vähättelemään miehen juomista.
      Härskein tilanne mihin olen törmännyt oli juopon äiti, joka syytti miniäänsä pojan juomisesta tyyliin: "mitä vikaa sinussa oikein on, kun poika joutuu tuolla tavalla juomaan"? Kyllähän silloin on ihan luonnollista vähätellä miehen juomista anopille.

    • Nähty-on

      Aloittajan kumppani on alkoholisti. Jos vetää 3-5 päivän putkia, niin muuttuu hyvin nopeasti siihen, että juo joka päivä. Tauot juomisessa on nyt vielä vaan sellaista toppuuttelua, ennenkuin keitto ottaa kunnon niskalenkin.
      Valehtelu jne. kuuluu kuvioon ja myöhemmin kaikki on kuulijan vastuulla.

      • Kuiva.humala

        Mistä riittää näitä ihmisiä, jotka ehdoin tahdoin lyöttäytyvät alkoholistin kanssa yhteiseen elämään!
        Ovatko he lapsuudessaan kokeneet alkoholismin omassa kodissaan ja tottuneet siihen ja sen haittoihin?
        Onko ainaisesti selvä ihminen jollakin tapaa vieras? Onko helpompi tuntea itsensä voimakkaksi, kun joutuu ja saa tehdä päätökset itse toista kuulematta ja tuntea itsensä viisaammaksi ja toimintatarmoisemmaksi, sillä eihän juopon puheisiin tai päätöksiin kannata luottaa. Eihän tuo edes muista seuraavana päivänä.
        Joskus ajattelee, että juomatonkin ihminen voi olla alkoholisti, koska ei pysty elämään viinatonta elämää. Vaikka ei itse juokaan, pitää lähituntumassa olla viinanlemu kaiken aikaa.


      • kunviinavie

        Alkoholismi on sairaus, tietyllä tapaa perinnöllinenkin. Voisi samoin kysyä miten ihminen ryhtyy elämään MS-tautia sairastavan kanssa...


      • ainavoiharkita
        kunviinavie kirjoitti:

        Alkoholismi on sairaus, tietyllä tapaa perinnöllinenkin. Voisi samoin kysyä miten ihminen ryhtyy elämään MS-tautia sairastavan kanssa...

        "Voisi samoin kysyä miten ihminen ryhtyy elämään MS-tautia sairastavan kanssa..."

        Niinpä, tai ihmisen kanssa joka päästelee idioottimaisia aivopieruja.


      • Noobel
        kunviinavie kirjoitti:

        Alkoholismi on sairaus, tietyllä tapaa perinnöllinenkin. Voisi samoin kysyä miten ihminen ryhtyy elämään MS-tautia sairastavan kanssa...

        Vertaatko todella alkoholismia MS-tautiin?
        Jos olet oikeassa, MS-potilas voi siis tahdonvoimallaan päästä sairaudestaan, kuten ystävänsä, raitistunut alkoholisti.


    • Nähty-on

      Lisäys vielä, että vaikuttaa lapsiin. Miten paljon, riippuu käytöksestä humalassa.

    • rairaitistununt

      Käypä muutama kerta kuuntelemass AL-anonin tapauksia.

      Onko läheiselläsi alkoholiongelma? - Al-Anon - Vertaistukea ...
      www.al-anon.fi/
      Alkoholistien perheille ja ystäville tarkoitettu toipumisohjelma.

    • öoul

      On paras, että osoitteenne pysyvätkin erillään. Ei niitten lastenkaan pitäisi isällään olla hetkeäkään.

    • Kiukku89

      Joo, pinnallinen nainen, joka ei oo hetkeäkään tehnyt mitään elättääkseen itsensä, jättää suomalaisen rehdin veronmaksajan ja pottuilee, sitten pokaa exän hyvän wanhan frendin ja mies raataa raxalla ja maksaa elarit jne... Muut. Sitten nää femakot valittaa, kun yksin jätetty luolamies dokaa. Kun oltiin aviossa niin hoidettiin työt, lapset, tiskit, pyykit, sormukset velat... Nyt on sitten hyvä ottaakin joku Etelä-Amerikasta.... Suomalainen duunari on niin 2000-luvun sanonko mikä....

      • VarmaTieto

        Naisen vika se on, kun mies dokaa.


      • ÄimänKana

        Kunpa "yksin jätetty luolamies" kerrankin osaisi ajatella, että: "Tuon perkeleen pinnallisen femakko-lehmän takia en itseäni rupea tärviölle ryyppäämään! Olen rehti suomalainen veronmaksaja ja aion semmoisena myös pysyä."

        Valitettavan usein se alkoholi on ollut rehdin miehen ainut konsti mukamas palkita itsensä kovasta uurastuksesta perheensä eteen jo ennen kuin se ero tuli. Tyyliin: raskas työ - raskaat huvit. PRKL! No, onhan naisissakin tietysti kaikenlaisia kokotteja.

        Kettumaista tietysti on, jos muija vei sulta vielä parhaan kaverisikin. Mut eikös sen hyvän kaverinkin olisi pitänyt vähän aatella...


      • Kiittämättömät.perheet
        VarmaTieto kirjoitti:

        Naisen vika se on, kun mies dokaa.

        Juu, naiset ovat niin itsekkäitä, etteivät halua muka hyysätä juoppoa miestä. Siitä on lukuisia esimerkkejä olemassa.
        Lapset vielä vähemmän. Ne häpeevät isäänsä, ja kehtaavatkin valittaa, olisivat kiitollisia, että niillä on isä. Monella ei ole.
        Monen lapsen isä on lähtenyt omille teilleen, sitäkö te haluatte?
        Kuitenkin mies usein pysyy poissa kotoaan suurimman osan aikaa ja tulee kotiin vasta pikkutunneilla.
        Miehellä on kestämistä kiittämättömän perheen kanssa. Ei sitä selvin päin jaksa.


      • Poikamiesboxi

        Kuinkahan moni aviopuoliso on nuokin jutut kuullut joka lauantaipullon lisäyksenä.
        Jos ei olisi keksitty koko Eevaa, ei miehen tarttis juoda koskaan.


    • ÄimänKana

      Duoda, duoda!
      Aloittajako ei ole lasten äiti? Missä lasten äiti on?
      Onko aloittajan näkemys, että lasten läsnäolo on syynä miehen ryyppäämiseen???? Täh? Ja hänen yksinomainen seuransa raitistaa mahdollisen tuurijuopon.

      Aloittaja, "kunviinavie", tuntuu olevan jotenkin kasvatusvastuussa.... ja utelee miehen tekemisiä toisten lapsilta ja kuinka ollakaan hän on varma että lapset valehtelevat hänelle, kun hän on puhelimessa kuullut miehen olevan juovuksissa. Joopa, joo! Kukin kuulee ja väittää mitä haluaa.

      Onko tarkoitus ettei lapset enää pääsisi käymään isänsä luona ja aloittaja saisi pitää miehen yksin, vaikka hän verhoaa asian huolestuneisuuteen lapsista. Ettei vaan olisi mustasukkainen myös siitä mahdollisuudesta, että mies tapaa ainakin lasten nouto tai tuonti reissuilla hetkellisesti lasten äidin.

      Isä ja äiti ovat lapsille tärkeitä, eikä ainakaan mustamaallamisella ja aikuisten välisellä valtataistelulla saa lapsia vanhemmistaan kukaan erottaa. Se ei ole lapsen etu!

      • Törkeetä

        Kauheaa ajatella!
        Tyhmää on pieniltä lapsilta tivata isän juomisia ja sitten väittää heidän valehtelevan. Aika tuhoisaa on sotkea lapsia aikuisten asioihin. Mitä kyselee jos ite muka paremmin tietää. Antais lasten olla rauhassa. Aloittajan ei tosiaankaan kannata muuttaa samaan osoitteeseen jossa aika ajoittain on myös lapsia.


      • ex-juoppo

        Taitaa olla luetun ymmärtämisessä lujasti vaikeuksia!!!?


      • TähTähHäh
        ex-juoppo kirjoitti:

        Taitaa olla luetun ymmärtämisessä lujasti vaikeuksia!!!?

        Olen suhteessa miehen kanssa jolla lapsia,,,,,,,,,,,,,,,,,


      • kunviinavie
        Törkeetä kirjoitti:

        Kauheaa ajatella!
        Tyhmää on pieniltä lapsilta tivata isän juomisia ja sitten väittää heidän valehtelevan. Aika tuhoisaa on sotkea lapsia aikuisten asioihin. Mitä kyselee jos ite muka paremmin tietää. Antais lasten olla rauhassa. Aloittajan ei tosiaankaan kannata muuttaa samaan osoitteeseen jossa aika ajoittain on myös lapsia.

        En ole missään vaiheessa väittänyt heille heidän valehtelevan, mutta yritän KAIKESSA opettaa heidät rehellisiksi. Ja tosiaan tunnen olevani eräänlaisessa kasvatusvastuussa silloin kun lapset ovat isällään. Ja tottapuhuen lapset, heidän omien sanojensa mukaan, toivovat aina että viettäisimme täällä minun luonani aikaa eikä isän. Ja täällähän ei ole juotu lasten aikaan... mieskään ei jostain syystä ole kertaakaan edes harkinnut tekevänsä niin. En vain tajua miksi se niin makeaa juoda juuri lasten aikaan kotonaan, koska lapset ovat niin harvoin hänellä.


    • Ihan.shelfvä

      Aloittajan mies joko juo tai ei, mutta lapsilta hän pystyy juomisensa salaamaan. Kyllä juoppo salapullot osaa kätkeä. Kyllä hän ehtii lipaista pullon koskista illassa ilman että perhe huomaa missä pullo on.
      Pienet lapset eivät edes tiedä, koska faija on humalassa, jos ovat siihen pienestä asti tottuneet ja sopeutuneet.
      Turhaan lapsilta tivaa isän juomiset. Eivät he aina edes tiedä.
      Juomisensa salaava isä on parempi kasvattaja kuin lapsiaan kuulusteleva äiti, joka ei vielä edes usko lasten vastauksia.
      Ei jokainen juova perheenpää ole väkivaltainen. Lapset voivat olla hänen luonaan ihan turvassa.
      Äiti ei tässä tapauksesa toimi fiksusti.

      • ex-juoppo

        Voi helvetti, et voi olla tosissasi.
        Jokainen lapsi tietää heti kun isä on juonut. Pienet ilmeet, eleet, sanat tai vaikkapa vaan "jalkaterän asento" paljastaa pienellekin lapselle heti että isä on juonut. Ja jotkut aikuisetkin sen huomaavat siitä kun henki haisee viinalle tai sisu-pastilleille.
        Isä saa UHKAILEMALLA ja LAHJOMALLA lapset valehtelemaan äidilleen isän juomisesta.

        Kun isä on juonut, lapset eivät todellakaan tunne oloaan turvalliseksi, vaan päinvastoin!
        Lapset ahdistuvat heti kun huomaavat isän käyttäytyvän epänormaalisti.
        Muutenhan juoppojen lapset hoitaisivat omiakin lapsiaan kännissä, mutta he eivät taida tehdä niin, eiväthän.

        Mielestäni sinä olet tässä se joka ei käyttäydy fiksusti.
        Aikuisen ihmisen ei pitäisi vääntää mutu-tuntumalla tuollaista sontaa.


      • kunviinavie

        Yhdyn "ex-juoppoon", kyllä lapset sen tunnistavat heti, miltei meitä aikuisia paremmin kun toinen on juonut. Mitä väkivaltaisuuteen tulee niin ei tämä mies nyt ole rauhallisimmasta päästä kun alkoholia saa allensa. Mutta en silti usko että kävisi lapsiin käsiksi. Uhkailua ja lahjontaa saattaa olla sitäkin enemmän, mm sillä että jos kertovat juomisesta minulle, suutun ja he eivät voi ikinä tulla tänne luokseni jnejne. Minua ärsyttää todella että lapset saavat käsityksen parisuhteesta ja toisen välittämisestä, että on sallittua valehdella jnejne


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe