Vaara vaanii vaihtaria

NuoretVaarassaVaihdossa

Vaihtovuosi, se "Elämän paras vuosi" voi olla se elämän kamalin ja traumaattisin vuosi:
http://www.csfes.org/news.html
Hekin kaikki lähtivät vaihtoon luottaen lähettävään järjestöönsä. Hekin uskoivat pärjäävänsä ja odottivat uusia kivoja kokemuksia ja ystäviä...
Kuinkas kävikään?

16

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KallisArvonta

      Vastuuntuntoiset vanhemmat toki ymmärtävät, että vaihtarijärjestöjen tarjoama "info" on yksipuolista ja puutteellista. Monessako muussa asiassa kuluttaja luottaa pelkästään myyjän puheisiin ja mainontaan?

      Hankkikaa siis tietoa vaihtaritoiminnasta ja arvioikaa riskit!!!

    • SalataankoPedofiilit

      ONKO PEDOFIILIKETJU POISTETTU??!!
      Täällä oli pitkä ketju, jossa oli esitelty näitä Assen toiminnassa hääränneitä ihmishirviöitä kuvien kanssa ja linkkejä uutisiin ja tuomioihin... En löytänyt enää tätä pedariketjua!?
      Exploriuksen vaatimuksestahan näitä uutisia sensuroitiin jo aiemminkin. Onko Anu vaatinut jälleen poistamaan FAKTATIETOA JA KANSAINVÄLISIÄ UUTISIA??!! Jos on niin millä perusteella nämä on poistettu? Kenellä on tarve peitellä ja suojella vaihto-oppilastoimintaan liittyvää pedofiiliongelmaa?
      Jos joku löytää ketjun, toivottavasti nostaa sen esiin. Ellei näitä järkyttäviä totuuksia ole lupa tällä foorumilla käsitellä, toivottavasti ne tuodaan esiin jossain muussa mediassa ja näkyvämmin! Aihetta on!!!

      • halutaanvaietajasalata

        "SalataankoPedofiilit":lle
        Pikaisella katselmuksella en tosiaan löytänyt mainitsemaasi pedofiiliketjua. Vaihto-oppilaita hyväksikäyttäneitä pedofiileja tosiaan esiteltiin melkoinen joukko. Explorius maajohtaja Anu Husu-Peltosen intressi salata pedofiiliongelma johtuu varmasti siitä, että lähes nämä kaikki ko. ketjussa esitellyt karmeudet olivat tapahtuneet juuri Explorius Education alajärjestöjen kautta vaihdossa olkeille.
        Ellei ketjua löydy, tehdään selvitys poiston perusteista ja varmasti löytyy henkilöitä, jotka kokoavat nämä järkyttävät uutiset uudelleen luettavaksi, ellei tällä palstalla niin jossain muualla. Myös kouluihin on syksyn aikana tulossa tiedotteita, joissa tätä uhkaa käsitellään.


    • johano

      Koko vaihto-opiskelupalstan saisi poistaa, sillä palstalta löytyy pelkästään ketjuja vaihtotoimintaa harjoittavien yritysten mustamaalaamiseksi. Yksi tai kaksi henkilöä harjoittaa jatkuvaa, pakonomaista yhden aiheen kimpussa hääräämistä sanallisesti raivoten, riehuen, oksentaen, syljeksien ja syyttäen sekä pilkaten muutamaa vaihtarijärjestöä. Sama toistuu ja toistuu. Samat jutut ja samat sanat uudelleen ja uudelleen. Sairasta!

      • Iskiköpelkototuudesta

        Pitäisikö mielestäsi nuoriin kohdistuvat väärinkäytökset, nuorten sekä heidän vanhempiensa hyväksikäyttö ja ala-arvoinen kohtelu salata ja sallia?
        Tämä rikolliset piirteet omaava "voittoa tavoittelematton" jättibisnes ja sen epärehellisyys antaisi aihetta riehua ja oksentaa huomattavasti enemmänkin!!!
        Ikävää kannaltasi, jos satut olemaan juuri näiden "muutamien" vaihtarijärjestöjen leivissä... Tiedäthän silloin itsekin työnantajasi olevan toimialan pohjasakkaa!!


      • TakeItEasyAnu

        Anu, älä hermostu! Totuuksiahan täällä vaan kertotaan.


      • Zxcbn

        Olen aivan samaa mieltä, että palstan voisi lopettaa, ei mitään hyötyä kenellekään!


      • NuortenHyväksi

        Hehe. Vaihtojärjestöt tulisi lopettaa. Näistä kertomuksista on paljon hyötyä nuorille. Osaavat varautua eivätkä ole niin helposti syyllistettävissä.
        Tietenkin järjestöt haluaisivat tänne mainostyylisiä kertomuksia "elämän parhaasta vuodesta" ym. soopaa.
        Järjestöjen törkeä rahastus tainnut tulla tiensä päähän ja hyvä niin.


      • Pyhäsyletys

        Ööööö. Oliskohan siihen olemassa ehkä ihan syytäkin sylkeä ja oksentaa näiden järjestöjen ihmisten päälle!!! Näistä ketjuista päätellen kyllä on!
        Onpa tosiaan oksettavaa ja sylettävää järjestöjen hommelit.


      • KatsettaPeiliinNYT

      • SylettävääHommelia
        Pyhäsyletys kirjoitti:

        Ööööö. Oliskohan siihen olemassa ehkä ihan syytäkin sylkeä ja oksentaa näiden järjestöjen ihmisten päälle!!! Näistä ketjuista päätellen kyllä on!
        Onpa tosiaan oksettavaa ja sylettävää järjestöjen hommelit.

        Sylettävää on tosissaan nuo järjestöjen hommelit! Ei nämä kirjoitukset tänne ole tuulesta temmattu. Hyvin muuten näkyy tuo järjestöjen toimintamalli täälläkin....
        Rahasta > Salaa > Kiistä > Syyllistä
        YÖK, YÖK!


    • Hommathoitoon

      Hyvä että tietoa voi hakea myös näiltä palstoilta ja muilta palstoilta. Hakekaa tietoa kaikin tavoin, lukekaa esim kuluttajariitalautakunnan päätöksiä ennen kuin päätätte kannattaako matkaan lähteä. Vättäkää pahamaineisimpia yrityksia jos voitte! . Sekä rahat että aika voi mennä hukkaan ja pahimmissa tapauksissa voi myös terveytensä vaarantaa. Meidän perheellä on sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Tiedämme usean nuoren joiden vaihtovuosi loppui parin kolmen kuukauden jälkeen syksyllä 2015. Huono kohtelun, epäkelvollisten olosuhteiden ja tuen putteen takia nämä nuoren joutuivat keskeyttämään vuotensa. Eli on sekä vanhoja että uusia tapauksia. Ja suurin osa niistä joilla on huonoja kokemuksia ei jaksa niistä julkisesti kirjoitella.

    • Exvaihtari

      Olin itse exploriuksen kautta vaihdossa USA:ssa 2014-2015 ja kaikki meni ainakin omalta osaltani hyvin! En kylläkään ollut paljoa järjestön kanssa henk.koht kontaktissa vuoden aikana niin en osaa puhua muuta kuin oman kokemukseni kautta. Paljon on varmaan myös tuuria, että esim. millaiseen perheeseen pääsee ym. Mutta tällä haluan vain kertoa, että vaikka olenkin kuullut kaikkia vaihtari "kauhutarinoita" niin kyllä suurimmalla osalla vuosi on ollut yksi elämän parhaimpia! :)

      • Uhkapeliä

        Itsekästä ja välinpitämätöntä korostaa kuinka "mulla meni hyvin" kun samoihin aikoihin osalla, on elämän painajaismaisin vuosi!
        Vaihto-oppilaaksi lähteminen on mielettömän kallista uhkapeliä, jonja lopputulos ei ole itsestä kiinni!


      • Exvaihtari

        Ymmärrän, että monilla tosiaan saattaa mennä vaihto vuosi todella huonosti vaikka itsellä ei olisi siihen osaa eikä arpaa :( halusin vain sanoa, että ei vuosi _aina_ ole niin kamalaaa välttämättä. Totta on, että vaihtovuotta voisi verrata arpapeliin, koskaan ei voi tietää miten käy ennen kuin on paikan päällä. Halusin vain tuoda oman kokemukseni vähättelemättä muiden kokemuksia.


    • Hommathoitoon

      Sananvapaus kaikilla.. Meilä on tosi huonoja kokemuksia Exploriuksesta ja tiedämme myös muita joiden vuosi 2015-2016 meni pilalle - ja rahat hukkaan.
      Epäammattimaista touhua ja kurjaa että nuoria kohdellaan huonosti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe