Miksi hoitajat ovat niin laiskoja ja ilkeitä?

Hävetkää

Miksi te hoitajat hakeudutte kyseiselle alalle kun kohtuullisen suuri osa teistä on laiskoja, täysin ihmisläheiselle alalle sopimattomia? On tässä aika lailla tullut nähtyä jos jotakin hoitajaa ja laitosta, kun on käynyt usein katsomassa tuttavia ja sukulaisia. Ihan uskomattomia juttuja. Yksi "helmi" oli taas kun saattohoidossa ollut sukulaiseni oli pyytänyt yöllä lisää kipulääkettä niin hoitaja sanoi että tarviiko sitä koko ajan olla pyytämässä kun kohta kuitenkin jo kuolet.
Toisen kerran päivystyksessä katseltiin silmät ymmyrkäisinä kun puolet hoitajista NUKKUI työvuorossaan, olivat oikeen menneet käytäville potilassänkyihin ja jopa se ns. vastaanottava hoitaja nousi sängystään hyvin laiskan oloisesti kun asiakkaita tuli.
Olen vain muutamia mukavia hoitsuja tavannut elämäni aikana. Tuntuu olevan se tunnin mittainen kahvipaussi se päivän tärkein hetki. Vanhukset jätetään heitteille ja paljolti muutkin potilaat. Miksi te teette työtä jota selvästi INHOATTE? Ja teette sitäkin työtä vähän ja huonosti? Ja miten ihmeessä TYÖvuorossa olevat hoitajat voivat NUKKUA kaikessa rauhassa!? Vielä kehtaatte väittää että olette jotenkin alipalkattuja ja pah. Tehkää töitä, silloin olisi niillä kaikilla kaltoinkohdetuilla vanhuksillakin Suomessa hyvät oltavat.
Onneksi naurettava kupla "meillä on ihan kaaaauheee kiire" alkaa puhkeamaan.

18

2482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.osunut.eikä.uponnut

      Jaaha, joku on taas lukenut keltaisen roskakehdistön propagandaa ja nielaissut syötin koukkuineen päivineen pureksimatta... Ja sitten vähän vielä väritellään lisää...

      Mutta kommentoin sen verran, että kyllä, joillakin on ihan työnantajan lupa nukkua yövuoroissa. Ja kyllä, alalle tulee myös sopimattomia paljon mm. työkkärin pakottamana. Mutta kouluunkaan et voi olla menemättä, vaikka tiedät, ettet ole hoitoalan ihminen, kun tulee heti karenssit päälle. Ja kolmanneksi - sulla meni nyt suhteet väärin päin. Eli enemmistö kuitenkin on niitä työnsä kunnolla tekeviä hyviä hoitajia, vaikka nyt uskoitkin jonkun katkeran eläkeläisen iltistilityksen... Mutta annettakoon se teille anteeksi, sillä te ette tiedä medialukutaidosta mitään, sen paremmin, kuin hoitoalan töistäkään. Mutta joskus vois jäädä hetkeksi miettimään ja pohtimaaan, että mahtaakohan ne kaikki lehtijutut pitää paikkaansa... Itsekin olen useasti saanut todistella, että tämän kelraisen rodkalehditön juttu on ollut alusta loppuun täyttä pa*skaa. Anoa oikea asia on ollut se, missä paikkakunnalla asia on tapahtunut, mutta loppu onkin sitten ihan metsään kirjoitettu. Eli itse olen lakannut uskomasta noihin lehtiin jo aikoja sitten. Mut kirkuvat lööpithän ne lehteä myy, eikä se juttu, joka yleensä onkin sitten pelkkää sopaa tai ihan mitään sanomaton sisällöltään.

    • bvjavapvuipi

      Jep, näistä aina näkee että kirjoittaja on joku katkera alasta mitään tietämätön juntti.
      Tuttavia ja sukulaisia katsomassa...ja silti otetaan aikaa hoitajien kahvitauon kestosta. Heh.

    • tämäonnähty

      Olen ollut sairaalassa potilaana 4 hengen huoneessa. Siinä näki jotain todellisuudesta. Yksi hankala vanhus voi työllistää varsin tehokkaasti hoitajia kieltäytymällä syömästä, kiskomalla aina vaipat pois ja tekemällä tarpeensa sänkyyn useasti vuorokaudessa. Hoitajille keljuillaan. Runsaalle joukolle vuoteen ympärille kokoontuneita omaisia valehdellaan huonosta kohtelusta, pissasta, ruoasta, vilusta, ihan kaikesta. Nämä omaiset sitten kauhistelevat julkisesti, kuinka kelvotonta hoitoa heidän kultainen mumminsa saa.

    • Enolepitänyt

      Terveyspuolen hoitajattaret ovat aina olleet tylyjä, huumorintajuttomia ja kakantärkeitä. Sellaisia suositaan kyseisessä työntekokulttuurissa. Ovat työn raskaan rasittamia jo syntyessään. Koulutus tukee kyseisiä ominaisuuksia.
      Vaaditaan aivan liikaa, jos odotetaan väkisin väännetyn vinon hymyn lisäksi jotain muuta inhimillistä liikettä!

    • Kysymys_sinulle

      Tällä alalla, kuten muillakin, on olemassa erilaisia työpaikkoja ja työntekijöitä. Itse olen nähnyt sekä niin kiireisiä paikkoja, missä tauot jää pitämättä että löysempiä paikkoja, missä todellakin tauot venyvät ja tehdään muuta kuin omia töitä.

      Olen nähnyt paljon super-ihania ja tunnollisia hoitajia, mutta myös niitä töykeitä, väärällä alalla olevia natseja. Jotkut ovat väsähtäneet vuosien kuluessa ja se sitten näkyy ja kuuluu :(.

      Itse voisin esittää vasta-kysymyksen, että miksi on olemassa monia hankalia potilaita ja vaativia omaisia? Joskus näkee potilaita/asiakkaita, jotka tarkoituksella lisäävät hoitajien töitä pissimällä sänkyyn, heittäytymällä lattialle, hälyttämällä uudestaan ja uudestaan vaikka juuri on lähtenyt huoneesta ym ym.

      Entäs omaiset? Miksi niin moni omainen ulkoistaa läheisensä hoitamisen täydellisesti yht.kunnan vastuulle? Miksi osa omaisista on niin "laiskoja" etteivät laita tikkua ristiin omaisen asioiden hoitamisessa? Eivät tuo omaiselleen uusia vaatteita, eivät käy katsomassa, eivät vie henkilöä mihinkään ja samaan aikaan syyttävät hoitajia huonosta hoidosta.

    • kolikon_kääntöpuoli

      Jotkut ( ja yllättävän moni) jättävät vanhuksensa systeemin hoidettaviksi vaikka seniori olisi vielä hyvinkin kykenevä asumaan kotona jos saa tukea ja apua arjessa. Käydään sitten hoitokodissa satunnaisesti vierailulla ja kauhistellaan miten vanhaa isää ja äitiä hoidetaan huonosti. Niin, onhan se riesa asua vanhan kanssa yhdessä. Harrastukset, ystävyyssuhteet yms häiriintyy totaalisesti. Pahasti demontoituneen ja sairaan kanssa kotihoito ei enää onnistu. Vanhuksesta voi terveyden ja henkisten toimintojen heikentyessä tulla hyvin hankala ihminen. Hyvinkin sympaattinen ihminen voi loppumetreillä olla sekopää. Dementia tekee osasta ihmisiä vainoharhaisia riitelijöitä. Mutta se on sitten oma ryhmänsä se. Varmaan on hoitopaikkoja ja hoitohenkilökuntaa jotka eivät sovi hoitotyöhön. Väärinkäytöksiin pitää aina puuttua jos sellaista esiintyy. Pääosin hoitajat ovat vastuunsa kantavia myötätuntoisia välittäviä ihmisiä.

    • Työkuintyö

      Hoitoala vetää paljon väkeä. Siksipä kaikki ei voi olla valikoituja jonkin moraalisen auttamisvakaumuksen omaavia ihannekuvia vaan ihan tavallisia tyyppejä vikoineen ja ansioineen. Ala vaatii tietyn luotettavan imagon joten usein ongelmat ratkaistaan kevyesti kaksinaamaisuudella. Ollaan jotain ja esitetään jotain muuta, vrt. yleinen kiusaaminenkin. Suuri ihmissuhteiden määrä oikeastaan pakottaa noin. Lisäksi nykyaika suosii tylytystä ja tehokasta suorittamista, henk.koht. korvaa on vanhanaikaista vaatiakaan. Ei hoitajat siihen ole syyllisiä vaan taloudelliset realiteetit. Ja joku voi ajatella niinkin että hoitolaitokset ovat hoitajien valtakuntaa eikä sinne sovi mennä noin vain ilman syytä. Entä jos laitoksissa oikeasti ravaisi kymmeniä ihmisiä päivittäin, onko siihen valmistauduttukaan?

      • Kysymys_sinulle

        Sellaista pelkoa täällä Suomessa tuskin on, että omaiset alkaisivat lappaamaan hoitokodeissa. Sitten kun joku ilmestyy paikalle ja on vienyt itse omaisensa vaikkapa vessaan, niin siitäkin saa lukea lehdistä, miten suuren urotyön omainen on nyt tehnyt, kun kyllästyi odottamaan laiskaa hoitajaa ;). Annappas olla, kun hoidettava kuolee tai menee yhtäkkiä huonompaan kuntoon. Silloin kyllä alkaa ilmestyä porukkaa paikalle.


    • vierailevatähtönen

      Olen sekä hoitoalan ammattilainen että omaisena äitini rinnalla vuosikausia hoitolaitoksissa kulkenut ja nähnyt mitä ihmeellisimpiä asioita....Jaa, että eikö omainen osta vaatteita mummelille..kylä vain osti, myös pesin ne itse kotona ja kuskasi edestakaisin hoitolaitoksen ja kodin välit - kerran oli iso kassillinen vatteita kadonnut kuin tuhka tuuleen, noin 100 markan edestä niitä juuri ostettuani... "Ehkä keikkalainen laittoi ne roskiin", oli selvitys asialle.......Useita kertoja viikossa huolehtimassa, syöttämässä, jumppauttamassa, kuuntelemassa, lohduttamassa, ulkoiluttamassa, ....lonkkaleikkauksen epäonnistumisen jälkeen vielä ylilääkäri , huom. , kuntoutusoastolla, sanoi "kuntouta sinä äitisi, kun meillä ei oe aikaa..."... Olin tuolloin yksinhuoltaja ja työssä, sen kaiken sivussa todellakin kuntoutun äitini takaisin kävelykuntoiseksi.... Mutta vomiavarojeni loputtua, hänet passivoitiin takaisin vuodepotilaaksi... Vaipat automaattisesti pöksyihin, että ei tarvitsesi wc:ssä käyttää, vaikka osaston seinällä tiedotettiin "meillä annetaan kuntouttavaa hoitoa"... Kun kysyin asiasta, miksi äitiä ei yleensä käytetä wc:ssä, vaikka mainostatte osastoanne kuntouttavaa hoitoa toteuttavaksi... Seuraavalla kerralla ei plakaattia enää seinällä ollut, eikä uuttakaan tilalle tullut. Psykiatriset oastot pahimpia mätäpesiä, itse hoitajan ja myös omaisten tukijana asiaa nähneenä, ylimielinen asenne ja robottimainen ilme kasvoilla, kiire toimistoon, pois potilaiden lähettyviltä...Ja hoitaja tietää aina parhaiten, mitä potilas tuntee ja ajattelee tai mitä hänen sanansa pitävät sisällään. Hienot ja hyväsydämiset hoitajat/lääkärit suolataan pois, koska ovat piikkinä lihassa mulle, jotka "vain tekevät työtä"... tai kituvat pahan olonsa sisäänsä kätkien, jotta jaksavat jotenkin työssään. Kaikille heille kiitos ja kunnia! Systeemiä on turha syyttää, jokainen voi päättää, alistuuko systeemin määräyksiin vai tekeekö sen, mikä on oikein. Se vaatiikin jo kansalaisrohkeutta ainakin. Systeemi luo paineita ja haasteita, mutta oma asenne on suurin ratkaiseva tekijä. Tämä vain yksi näkemys muiden joukossa, ei mikään absoluuttinen totuus. Tiedän myös, että vuodeosastoilla hoitajilla on todella kiireitä ja heille sälytetään koko ajan enemmän vastuuta, silloin on pakko miettiä, mikä on siillä hetkellä tärkein asia, kun on kymmenen asiaa mielen päällä odotamassa, mitkä pitäisi ehtiä tehdä ja oolla myös samalla inhimillinen ja kaikki hoksottimet tarkkana virheiden minimoimiseksi.

    • TervetuloaTÖIHIN

      Kyllä se vain niin on että kantapään kautta tulee paras oppi eli omainen itse töihin ja tekemään siyä työtä, niin näkee ettei vaan sitä yhtä vanhusta hoideta vaan yhdelle hoitajalle voi langeta jopa 10 hoidettavaa.

      Syötä siinä sitten ja vaihda vaipat, käytä vessassa, vastaa kelloihin. Hoida sairastapaukset ja soita lääkärille. Jaa antibiooti ja lääkkeet jne.

      • Faktoja_pöytään

        Jos hoitajalla on 10 hoidettavaa, niin yhtä autettavaa ihmistä kohden aikaa yksilölliseen hoitotyöhön on max 6 minuuttia per tunti. Se on silloin teoreettinen maksimi. Käytännössä 6 min/tunti ei ole edes mahdollista, koska hoitajan on siirryttävä paikasta toiseen ja on haettava ja tuotava mitä milloinkin tarvitaan. Hoitotyöstä tulee silloin helposti mekaanista tekemistä, jossa inhimillisyys on kaukana. Jos on yhden hoidettavan kanssa 15 minuuttia niin joku jää silloin hoitoa saamatta. iLsäksi hoitajan on itsekin välillä käytävä vessassa ja syötävä ja neuvoteltava hoitajien ja lääkärien kanssa. Toki asioita voi tehostaa kohdistamalla työtä ja hoivaa samanaikaisesti useamman hengen ryhmälle. Näin koetetaan tehdäkin.

        Mitä huonokuntoisempi hoidettava on, sitä todennäköisempää on, että potilas taantuu sängyssään tai tuolissaan, kun hoitaja ei voi olla koko ajan sparraamassa ja kuntouttamassa hoidettavaa. Hoitotyön tehostaminen huhkimalla ja juoksemalla ei auta mitään, sillä se sama max. minuuttimäärä per "potilas" ei siitä mihinkään muutu. Jos on aikaa max 6min per tunti per hoidettava niin siihen se jää oli millainen Taika Jim tahansa.

        Hoidon laatu ja tulokset nousevat varmasti kun hoitajia on riittävästi. Mistä rahat hoitajien lisäresurssointiin ?? Uusi teknologia robotteineen yms. on se seuraava iso hitti hoitotyöhön. Vapaaehtoistyökin on arvokasta. Vapaaehtoistyö ei ole riskitöntä ja kuka kantaa vastuun jos sattuu vahinkoja. Työnnät pyörätuolia ulkona raittiissa ulkoilmassa ja potilas kupsahtaa lenkin aikana. Kenellä vastuu ??


    • Kilttihoitaja

      Minulla on töissä VAIN yksi, joka pitää puoliani siellä

    • Anonyymi

      Hoitajaksi hakeutuu yleensä narsistisia piirteitä omaava henkilö

    • Anonyymi

      Ei oo enää pääsykokeita. Kaikki kelpaa

    • Anonyymi

      Sairaaloihin saisi asiakkaita lisää helposti jos hoitajina olisi ammattitaitoisia pornotähti naisia.

      • Anonyymi

        Taidat olla aika tyhmä, mutta ei voi mitään, kun toisten aivot ovat jääneet kehityksen tasolle 5 vee.


    • Anonyymi

      Aika ilkeää kommenttia hoitajia kohtaan, mutta niinkuin joka alalla löytyy huonoja ja hyviä tai siltä väliltä. Ja nyt hoitaja pula on suuri!! Tämän aloittajan aikaan saama keskustelu on vain yksittäinen tapaus, mutta hän ei näe koko hoitoalaa lainkaan. Kyllä sain kuulla yhtä sun toista, kun olin hoitajana, että miten saa sanoa joka ikisestä pikku asiasta, eli kun hoidin asiakkaita, niin opetetaan, miten pyyhkeet viikataan, tai jokin dementikko saa raivokohtauksen, jos hänen sänkynsä viereen on tuotu aamupalaa, mistä sovittu hänen kanssaan, mutta ei vain muista asiaa, että ihan HUAH! Kyllä sitä sai kestää hoitajana omaisten ilkeää kohtelua, ja myös hoidettavilta, ihan kuin hoitaja ei edes olisi ihminen, vain jokin roskakasa, johon voi ammentaa kaikken paskan. Minusta hoitajat tekevät tärkeää työtä, ja palkkaa pitäisi nostaa. Sen vuoksi moni hoitaja katoaa Suomesta Norjaan tai Ruotsiin, koska hoitajilla paremmat palkat, jossa heitä arvostetaan. Aivan kuin myös Englannissa.

      • Anonyymi

        Mutta miksi sote alan ihmiset ovat niin epäkypsiä persoonia? Muilta aloilta ei löydy vastaavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      1992
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1897
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      19
      1587
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1380
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe