Täyssynteettinen on täyssynteettistä

Citros

Ihme jorinoita tällä palstalla siitä, että öljyssä pitää olla paota, jos ei oo paota, moottori ei kestä, menee yö unet, mistä saa paota, jne.
Itsekin uskoin näitä juttuja ja tilasin öljyn saksasta, mutta myöhemmin olen huomannut, että suomessa myytävät öljyt voitelee ihan samalla lailla ja öljyn kulutuskin on sama, kuin ns. pao öljyissä.
Jos öljyn valmistaja luokittelee öljyn täyssynteettiseksi ja antaa siihen muut luokitukset kannattaa niihin uskoa, koska vastuu on silloin öljyn valmistajalla, mutta jos uskoo näitä juttuja, niin silloin vastuu on itsellä. Voihan tietysti, jos esim. menee ostamaan makkaraa kaupasta kysyä ensin mitä se sisältää suomi palstalta, jos ei usko valmistajaa. Minä ainakin käytän jatkossa Mobil, valvoline tai castrol öljyä.

37

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2352562

      Ihan sama miksi niitä kutsutaan mutta kyllä kuluttajalla on oikeus tietää perustuuko öljy laadukkaaseen perusöljyyn vai halpatavaraan.

      Group 1-3 öljyt ovat mineraaliperusteisia perusöljyjä joita Suomessa myydään myös "täyssynteettisinä", tämä on kuluttajalle erittäin harhaanjohtavaa.

      Syy miksi halutaan oikeasti täyssynteettisiä (group 4 ja 5) on esim seuraavat asiat:

      What are the advantages of Synthetics over Mineral oils?
      Superior wear control
      Superior friction control
      Superior thermal stability
      Superior aging characteristics
      Superior film strength
      Higher Viscosity Indices
      Superior detergency levels

      Translated, that means:

      Improved fuel economy
      Improved power output
      Cleaner engine surfaces
      Longer oil life
      Reduced engine wear

      http://www.kewengineering.co.uk/Auto_oils/mineral_or_synthetic_oil.htm

    • shhggg

      Aika sekava aloitus, aloittajalla taitaa olla faktat hukassa. Selvennetään pari asiaa:

      1. Suomessa saa myydä mineraaliperustaisia öljyjä täyssynteettisenä. Kukaan ei kiistä sitä etteikö nämä perustu usein esim. Group 3 öljyyn joka siis on mineraaliperustainen öljy. Ihme sekava aloitus missä höristään etteikö valmistajaan voi uskoa, ei kukaan ole väittänytkään että valmistaja valehtelee koska Suomen laki sallii mineraalipohjaisten kutsumisen täyssynteettiseksi joten valmistajat kutsuvat myös mineraaliperustaista Group 3 täyssynteettiseksi.

      2. Suomessa myydään myös useita oikeasti täyssynteettisiä öljyjä joten ei niitä pakko mistään Saksasta ole tilata. Esim Mobil 1 öljyt pitäisi Mobilin mukaan olla Group 4 tai 5 öljyjä, todennäköisesti 4. Sen sijaan Mobil Super öljyjäkin voi Suomessa myydä täyssynteettisenä, mutta Mobil ei kuitenkaan väitä että Super öljyt perustuisivat oikeasti synteettisiin perusöljyihin.

    • konerikot-kateissa

      Jos Suomessa kerran myydään huonoa öljyä, niin miksei täällä ole valtavasti moottorivaurioita? Autokanta on kuitenkin todella vanhaa, paljon ajettua ja samoilla öljyillä ajetaan -30 ja 30 asteen lämpötiloissa.

    • Citros

      Ei ole sekava aloitus, kyllä minä tiedän nämä Group jutut, mutta siltä väitän, että nämä Group 3 ölyt saadaan niin hyviksi, että ne vastaa Group 4 tasoa ja vaikka ei vastaakaan, kyllä moottorit niillä saa riittävän voitelun. Niitähän monet huoltoliikkeetkin laittaa moottoriin. Ja voihan öljynvaihtoväliä tihentää. Esim. ennen oli ainakin japseissa 10 tkm ja välivahto ilman suodatinta 5 tkm.

      • 346346373

        Itse en ymmärrä miksi joitakin niin rissoo että toiset haluavat laadukkaampaa öljyä? Jos englanti ei suju, niin tässä suomeksi synteettisen perusöljyn (group 4) edut verrattuna mineraaliperusöljyyn (group 3) kuten ylempänä jo mainittiin lähteen kera:

        -pienempi polttoaineenkulutus
        -enemmän tehoa renkaille
        -puhtaampi moottori
        -pidempi öljyn käyttöikä
        -pienempi moottorin kuluminen

        Ihme filosofia tuollainen että aina pitäisi valita huonointa mahdollista kunhan se jotenkin kelpaa.


      • Citros

        Joo, mutta nyt sinä puhut perusöljystä, mutta eikö nykytekniikalla group 3 öljystä voi saada group 4 tasoista öljyä esim. lisäaineistamalla. Ja jos öljyn luokitus on esim. SN ei se voi kovin huonoa olla.


      • 346343

        Kyllä group 3 lasketaan mineraalipohjaiseksi perusöljykis (base stock oil) ihan valmiinakin. Googleta jos et usko. Suomessa sitä saa myydä täyssynteettisenä kunhan siihen on lisätty tarpeeksi lisäaineita, mutta se itse perusöljy on mineraalipohjaista.

        Näissä Group 1-5 luokituksissa ero mineraalina ja synteettisen välillä on nimenomaan se että 1-3 ovat mineraaleja koska siinä vaan rikotaan mineraaliöljyn molekyylejä pienemmäksi crackaamalla mutta mitään tasalaatuista molekyylikokoa crackauksella ei saa.

        Group 4-5 taas valmistetan kemiallisella reaktiolla joten sillä saa kaikki molekyylit tasan samankokoiseksi, silloin voi kutsua oikeasti synteettiseksi base stock öljyksi. Ja se tasainen molekyylikoko on avain öljyn hyviin ominaisuuksiin. Lisäaineistamalla ei mitenkään saa yhtä hyviä öljyä koska on mahdoton kompensoida sitä crackatun öljyn huonoa laatua täysin. Lisäksi lisäaineillakin on omat ongelmansa, käyttöikä, stabiilisuus, yhteensopivuus jne, laadukas perusöljy on parempi valinta kuin suuri määrä lisäaineita.


    • baobojuuu

      PAOPELLE SE TÄÄLLÄ TAAS ALOITTAA KETJUN JA SITTEN ITSE VASTAILEE ERI NIMIMERKEILLÄ. NIIN TYYPILLISTÄ PELLEÄ. KAVERIT VÄHISSÄ?????

    • Citros

      Kysymys ei olekaan siitä kumpi on parempaa, vaan uskon että group 3 öljy on riittävän hyvää. Eihän Mobilin öljytkään ole tietääkseni grou4, mutta kyllä niillä vaan monet ajaa. Group 4 öljyä ei taida suomesta paljon saada, ellei sitten joku 0W- öljyn alhainen pour point siihen viittaa.

      • 464634

        Mobil 1 öljyt on kyllä monen lähteen mukaan surimmaksi osaksi group 4. Muista Suomessa myytävistä öljyistä on vaikea löytää tietoa.

        Mutta jos katsoo vaikka Mobil 1 pärjäämistä TM öljytestissä, niin Mobil 1 5w-40 jakoi testivoiton teboil diamondin kanssa ja myös Mobil 1 5w-50 oli parhaiden joukossa kaikissa mittauksissa, varmasti olisi ollut top3:ssa jos olisi ollut mukanan lopputuloksissa (oli vain vertailuöljy). Tämä mielestäni jo kertoo group 4 hyödyistä.

        Edelleen tullaan samaan kysymykseen, varmasti useimmat koneet kestävät group 3 öljyllä, mutta mikä siinä niin rissoo että jotkut haluaa parempaa ja miksi aina pitäisi ostaa sitä huonointa mahdollista?


      • Citros

        En tiedä kuka täällä väittää, että pitäisi ostaa huonointa. Tuo TM testi on tosin kymmenen vuotta vanha eikä se ole enää vertailu kelpoinen. Ainakin saksan sivujen mukaan Mobil ei ole enää täyssynteettistä.


      • aefgge
        Citros kirjoitti:

        En tiedä kuka täällä väittää, että pitäisi ostaa huonointa. Tuo TM testi on tosin kymmenen vuotta vanha eikä se ole enää vertailu kelpoinen. Ainakin saksan sivujen mukaan Mobil ei ole enää täyssynteettistä.

        Sinä täällä jatkuvasti väität että pitäisi ostaa huonointa mahdollista kun jankutat tuosta kuinka ne koneet kestää huonommillakin öljyillä. Varmasti monet koneet kestääkin mutta ei se poista sitä faktaaa että oikeasti synteettiset öljyt ovat parempia. Kuluttajalla pitää olla oikeus tietää peruustuuk öljy halpoihin krakattuihin vai oikeasti laadukkaaseen synteettiseen perusöljyyn. Auton moottorin uusiminen kun ei ole mitään halpaa touhua joten monet haluavat parasta öljyä.


      • dfgdf

        Miten ne ovat parempia?


      • Citros
        aefgge kirjoitti:

        Sinä täällä jatkuvasti väität että pitäisi ostaa huonointa mahdollista kun jankutat tuosta kuinka ne koneet kestää huonommillakin öljyillä. Varmasti monet koneet kestääkin mutta ei se poista sitä faktaaa että oikeasti synteettiset öljyt ovat parempia. Kuluttajalla pitää olla oikeus tietää peruustuuk öljy halpoihin krakattuihin vai oikeasti laadukkaaseen synteettiseen perusöljyyn. Auton moottorin uusiminen kun ei ole mitään halpaa touhua joten monet haluavat parasta öljyä.

        No ei ne oo sen huonompia ne öljyt, voitelee ihan hyvin. Haasta sitten öljy yhtiöt oikeuteen jos ne huijaa. Minä uskon mitä purkin kylkeen on kirjoitettu. Sitäpaitsi tuskin itsekään ajat group 4 öljyllä.


    • aitosuoja
      • jhgfjgf8

        Miksi teet tuota mainostustyötä päivästä toiseen?


    • Aral..0W-40
      • f77

        Miksi teet tuota mainostustyötä päivästä toiseen??


    • sdsffs

      Suomiöljyt ylihintaista kuraa

      • drt34

        Höpö höpö.


    • öljypojat

      Moottorin ikä triplautuu AIDOILLA täyssynteettisillä.

      • fgsdfg

        Ei.


    • dsfgdg

      Kyllä.

    • triplaaja

      triplautuuko paopellen järjenjuoksu lääkitystä triplaamalla?

    • 151232

      Ravenol tekee myös todistetusti täyssynteettisiä öljyjä. Niitä saa kohtuuhintaan Suomesta.

      • Maanjohtava

        "Ravenol on tunnettu korkeasta laadusta /../.
        "n ole mokomaa tunnettua merkkiä koskaan kuullutkaan. Kuullostaa Bilteman brändiltä.

        "Ravenol voiteluaineisiin luottavat myös johtavat ralliteamit Fordin Rally Team ja Citroen Rally Team."

        Ketä nämä ralliteamit johtavat?


    • j0pel0

      Mobil 0W-40 on ainakin yhtä hyvää kuin tuo aral voi olla parempaakin.

    • turhahifistellä

      Laittakaan moottoriin sitä öljyä mitä auton ohjekirjassa lukee.
      Kunhan se täyttää auton valmistajan speksit niin se riittää.

    • Motorsport1-3
      • etkösitätiennyt

        Silloin kun se on osallistunut autourheiluun se on ollut ykkönen, aina. Et taida tuntea suomalaista autourheilun historiaa.


    • 87086

      Ekströmin Audissa on 600 hevosta ja 0-100km/h 2,5 sekuntia. Ravenol ja Audi.

    • 87086
      • 65r

        Ei kannata vajota jutuissa lapsen tasolle.


    • MoraaliHukassa

      Krakatut mineraaliöljyt ei kestä! Kaikki tietää sen. Hajoavat moottorit tuo lisätyötä.

      • 321432

        Ihan höpönhöpöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe