Parisuhde on ok, mutta olen onneton

onnellinen-mutta-onneton

Olen ollut naimisissa yli 20 vuotta ja meillä on 4 lasta. Parisuhteemme voi hyvin, ihan makuuhuone hommia myöten eli siinä ei ole mitään valittamista. Rakastan miestäni ja häntä en vaihtaisi mistään hinnasta. Kuitenkin minulla on jatkuva "masennus" päällä. Edellinen "elämä on ihanaa" tunne oli 6 vuotta sitten. Halu tehdä kaikkea on suuri, mutta voimia siihen ei ole. Teen kyllä kaiken pakollisen eli koti on siisti, lapsilla on kaikki hyvin, käyn töissä jne mutta kaikki tuntuu vain niin pakkopullalta. Omat harrastukset ja ystävät ovat jääneet väsymyksen takia. Fyysisesti olen terve. Miten saisin elämänilon takaisin?

Ja viisasteijat hei, menkää kommentoimaan jonkun muun ketjuun -en jaksa lukea teidän "vitsikkäitä" kommentteja

7

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei
      Kirjoituksesi koskettaa varmasti aika monia. Uskon, että samalla tavoin kokevia on paljon, vaikka tietenkin olemme yksilöitä ja jokaisen tilanne on omanlaisensa.
      Tuntematta sinua paremmin on tietysti mahdotonta antaa mitään helppoja vastauksia. Elämäniloon liittyy monet asiat. Kertomasi väsymys ja apeuden tunteet vievät iloa, se on ihan selvä. Oletko hiljattain käynyt lääkärintarkastuksessa? Olisi varmaan hyvä selvittää onko kaikki fyysisesti kunnossa ja voivatko jotkut oireet johtua vaihdevuosista (en siis tiedä ikääsi).
      Ystävien ja harrastusten poisjääminen voi olla yksi syy kurjaan oloon. Jos ne ovat aiemmin tuoneet sinulle iloa ja virkistystä, on se ilonaihe nyt pois. Se on hiukan kuin itseään ruokkiva kehä: kun ei jaksa olla yhteyksissä ystäviin, tulee entistä kurjempi tunne.
      Eräs asia tässä voi olla luonnollinen elämänkriisi. Tunne, että oliko kaikki jo tässä, mitä vielä voisi olla odotettavissa..
      Entä onko fyysinen kuntosi kohdallaan? Sekin vaikuttaa mielialoihin valtavasti.
      Monet saavat paljon apua psykoterapiasta, jossa voidaan käsitellä elämän kriisejä ja tarvittaessa syviäkin syitä masennusoireiden syntyyn.

      Tässä vain joitain pohdintoja. Toivottavasti niistä olisi edes pientä apua.
      Ehdottoman hyvältä ja voimaannuttavalta elämässäsi kuulostaa hyvä parisuhde ja lapset. Se on kuin turvasatama tai peruskallio jolta käsin voit alkaa kohentaa omaa vointiasi ja saada elämäniloa takaisin.

      Lämmöllä sinua ajatellen,
      pappi Elisabet

      • Hei vielä
        Huomasinkin että olit kertonut olevasi fyysisesti terve. Eli se asia on kunnossa, hyvä niin!

        Pappi E


    • kaatuva_kirkko

      Missä hömppälandissa Elisabet hoitaa virkaa. Kerropa masentuneelle myös, mitä psykoterapia maksaa ja miten siihen hakeudutaan. Eikö sinulla hyvä pappi ole hengellistä rohkaisua ja lohdutusta vaikeuteen? Vai parisuhde ja lapset turvasatama ja peruskallio. Myötätuntoa kaikille lapsille, joiden pitää kannatella vanhempiaan sen sijaan että vanhemmat ovat heidän turvasatamansa ja peruskallionsa.

      • Ehkänäinkin

        Lääkärin lähetteellä psykoterapia on kohtuullisen hintainen ja suosittelen sitä kenelle tahansa. Lääkärin lähete takaa myös sen, että pääsee laillistetulle psykoterapeutille. Näitä "terapeutteja" kun on vaikka millaisella taustalla ja osaamisella.

        Parisuhde ja lapset ovat ainakin minulle olleet elämän perusta. Ei lasteni tarvitse minua kannatella tai olla vastuussa onnestani mutta heidän olemassa olonsa ja minun merkitykseni äitinä on koko elämäni tärkein tehtävä.

        AP:n "vaikeudet" syntyvät suurimmaksi osaksi omista ajatuksista ja siitä, minkä merkityksen hän millekin asialle antaa. Luultavasti asenteen muutos ajatuksesta mitä minulta puuttuu -> mitä minulla on, auttaisi jo paljon.

        Nykymaailman masentuneisuus johtuu pitkälti siitä, että aina pitäisi olla kivaa ja uusia elämyksiä ja jonkun ne pitäisi suurin piirtein tuoda nokan alle, sen sijaan että näkisi vaivaa oman onnellisuutensa eteen ja tyytyväisyyskin riittää kunhan osaa arvostaa niitä asioita, jotka antavat kestävän kehityksen. Katse siis oikeaan suuntaan eli omien korvien väliin ja arvostusta asioille, jotka ovat hyvin ja toimivia. Aika moni ihminen toivoo toimivaa parisuhdetta ja lapsia, eikä niitä koskaan saa.


      • Hei
        Kysyjän taloudellinen tilanne ei käynyt ilmi. En elä hömppälandiassa vaan tiedän kyllä psykoterapia-asioista ja siihen hakeutumisesta. Myös sen korvattavuudesta. On toki myös muita keskustelumahdollisuuksia, seurakunnissa ihan ilmaiseksikin. Myöskin hengellistä lohdutusta tarjoan, mutta vain sitä pyytäville. Kas kun sekään ei tyydytä, yleensähän palstan uskonnonvihaajat ovat heti niskassa, mutta nyt onkin toisinpäin. Ilmeisesti sanoipa kirkon edustaja mitä vaan, tietyt ihmiset ottavat asiakseen arvostella. Onneksi kirkko ei ole kaatumassa muutamien tällaisten yksilöiden toimintaan, päin vastoin.
        Mielestäni keskiössä on nyt aloittajan tilanne, ei muunlainen väittely joka ei johda mihinkään. Kerrohan itse kuinka voisit tarjota hänelle apuasi.

        Pappi Elisabet


    • Te olette kasvattanut 4 lasta, olette avioliitossa saman miehen kanssa 20 v ja kaikki on hyvin, raha riittä ja olette masennut. Ihme, miten se onnistu? Kun virolaisena asialle katso, ajatelen ma, että ehkkä teille kukaan koskaan en sano, että te olete kivä ja hyvä ja kaunis? Voi olla, että olete liian hiljaiset? Tuntusi jo hvyin, kun joku kiiteli ja lahjoisi kukkia.
      Ma tekisin niin, että alkasin itse puhuman ensimerkiksi miehen kanssa kuitenkin niin, että loppuen loppuksi hän ymmärsi, että se on ehkkä hänenkin asi pidädä oman vaimo onnelisena. Ja kun hän en ymmärä tai tuntu liian kylmä, voisi vähän mennä oman ystävätärin kanssa elokuvin tai kahvila tai mihin vaan shoppailemaan ja pidädä itsestä vähän huolta. Hymyleda pidäs myös, voimalla, kun muuten en onnistu. Hymy toimi niin, että masennus mene pois. Ne kaksi en mahtu samaan ihmiseen sisään. Kun en jaksaa hymyle, tee pusuhuulet ja sen jälkeen hymy tule helpomiin :)

    • Itse elän hiukan samanlaisessa tilanteessa, joten tiedän kuinka ahdistavaa on, kun ulkoisesti tarkasteltuna asioiden kuuluisi olla ihan hyvin, mutta olo on silti onneton. Vaikea tilanne. Ystävistä on toki apua, keskustelu auttaa, jos olet sen kaltainen, että haluat jakaa tuntojasi jonkun tutun kanssa. Itselleni siitä on jonkin verran ollut apua, tosin ystävyyssuhde ei ole terapiasuhde, niin itse näen asian. Jonkun ulkopuolisen näkökulma voi olla tarpeen, on se sitten terapeutti tai joku muu taho, kuitenkin joku kenelle voit kertoa rehellisesti ja avoimesti tilanteestasi ja mieltäsi painavista asioista, luottamuksella. Itse sain mielestäni hyvän neuvon, terapeutilta; voimavarojen palauttaminen. Kun elämä tuntuu pelkältä suorittamiselta ja pakkopullalta, on ehkä hyvä miettiä, mistä MINÄ saan voimani, mitkä asiat ovat ne perustat, minkä avulla jaksan eteenpäin. Lähde vaikka ihan perustarpeista, riittävästä levosta, ruuasta ja liikunnasta. Näkökulman muutoksesta voi myös olla apua, ota hiukan etäisyyttä arkeen, joskus se tarkoittaa hetkellistä irtautumista kodista, perheestä ehkä myös työstä. Ja tosiasiahan taitaa olla, että ne asiat mitkä uuvuttavat tai kuormittavat ovat osa elämää. Samoin alakulo tai tunne siitä että on onneton. Itse opettelen noiden asioiden hyväksymistä; annan itselleni luvan olla hetkellisesti jopa onneton, se on tunne ja saa tulla, ja MENNÄ. Yritän vain huomioida, että tunnen kuten tunnen, mutta ettei sen hetkinen tunne määrittele minua tai elämääni; olen paljon muutakin kuin tunteeni.
      Joskus sen kuuluisen valon näkeminen tunnelin päässä on vaikeaa, mutta toivon, että jaksat yrittää tehdä itsestäsi onnelisen, siihen ei taida kukaan muu kyetä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe