mistä tieto

yksinäistenongelma

teoreettinen tilanne. Neiti Söpö riitaantuu sisarensa Äksyn kanssa ja tekee testamentin koulukaverilleen Jörölle, ja lähettää Jörölle myös kopion paperista. Muuten Söpön ja Jörön yhteydenpito rajoittuu joulukortteihin. Neiti Söpö kuolee, mutta sisko Äksy ei kerro Jörölle tapahtumasta, vaan repii löytämänsä testamentin.
Miten Neiti Söpön viimeinen tahto tulee julki?
Miten jonkun kuolema ilmoitetaan testamenttilahjoituksen saajalle jos kuolleen sukulaiset eivät haua asiaa julki vaan haluavat esiintyä perillisinä?

13

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tolleenettätälleen

      Jörön kopiostahan se selviää että silleen.

      • yksinongelmia

        Mistä Jörö saa tietää Söpön kuolleen? siis jos sisko ei ilmoita


      • 6trfre

        Kavereilta? Sukulaisilta? Somesta? Lehden kuolinilmoituksesta? Testamentin todistajilta?

        Mistä nyt ihmiset yleensä saavat selville toisten ihmisten kuolemasta? Ei siihen mitään automaattia ole, että jokin taho heti ilmoittaisi Jörölle testamentinsaajana Söpön kuolemasta. Jos Jörö on niin etäisissä väleissä Söpön kanssa, että kuolinviesti ei tavoita, niin voipi koko testamentti jäädä toteutumatta.


      • varmuudenvuoksi

        ehkä testamentti pitäisi sijoittaa johonkin varmenpaan paikkaan,(pankkilokeroon) tai sitten voisi vaikka laittaa viestin seurakuntaan (jos siihen kuuluu) että on olemassa testamentti ja että Jörölle pitää ilmoittaa mikäli edunjättäjä kuolee. ehkä yksinelävä voisi ostaa hautajaispalvelut etukäteen sisältäen myös kutsulista hautajaisvieraille niin voi olla rauhassa että jörö saa tiedon.


    • Onnibonni1

      Jörö ei pysty todistamaan, että joku muu kuin neiti Söpö repi testamentin. Ei ole myöskään uskottavaa, että joku testamenttaisi omaisuutensa puolitutulle. Joten kaikki uskovat, että neiti Söpö repi itse oman testamenttinsa, ja muun testamentin puutteessa neiti Söpön lailliset perilliset, olivat he sitten ketkä vaan, perivät hänet.

      • tdfr

        Täh?
        Kannattaisiko lukea vielä kerran tuo aloitus?


      • Onnibonni1

        Niin, Jöröllä on kopio vanhasta testamentista, kun taas alkuperäinen on tuhottu. Kun kerran Jörö ei pysty todistamaan, että joku muu kuin testamentin tekijä tuhosi alkuperäisen, niin oikeudessa oletetaan, että testamentinantaja itse peruutti (oman) testamenttinsa repimällä sen jossain vaiheessa. Eli Jörön kopio on merkityksetön.


      • 00530

        "Ei ole myöskään uskottavaa, että joku testamenttaisi omaisuutensa puolitutulle."

        Onpa outo perustelu! Jörön kappalehan (kaksoiskappale tai kopio) on todiste siitä, että joku (Söpö) testamenttasi omaisuutensa puolitutulle (Jörölle).

        Ja kun testamentti on tehty kahtena alkuperäiskappaleena, joista toinen on annettu testamentinsaaja Jörön säilytettäväksi, ei ole suinkaan itsestään selvää, että neiti Söpön katsottaisiin testamenttinsa peruuttaneen, jos sitä hänen kuoltuaan ei hänen piirongonlaatikostaan löydy. Toki tämäkin vaihtoehto asiassa saatavan selvityksen perusteella on mahdollinen.


    • konnavasti

      Testamentti tulisi tehdä kahtena allekirjoitettuna kappaleena ja mainita tekstissä kaksoiskappaleen olemassaolo ja ehkä sijaintikin. Tämä ehkä hillitsee hävittämisen ja usein perintöön ryhtymisenkin. Joulukortin saapumatta jäämisen tapahduttua varmistus esim. seurakunnasta ja siviilirekkarista ja tarvittaessa tilaus verottajalle perukirjasta ja siitä näkyvien perillisten pakeille asiantuntijan kanssa.
      Testamentti on voimassa 10 vuotta kuolemasta, mutta kaksoiskappaleesta huolimatta voi mennä oikeuden ratkaistavaksi testamentin peruminen tai päteminen.

    • Moraalitonta

      Jos repii löydetyn testamentin ja siitä jää kiinni menettää oikeutensa koko perintöön. Ehkäpä ne kaksi todistajaa muistavat vainajan tehneen testamentin!

      • Onnibonni1

        Niin, voidaan kyllä todistaa, että testamentti on joskus ollut. Mutta miten todistetaan että joku muu kun perinnönjättäjä (neiti Söpö) on repinyt testamentin?


      • sdldsölfkkas

        Neiti Söpö voi antaa testamenttinsa alkuperäiskappaleen Jörölle. Hän pitää siitä varmaan huolta ja seuraa myös neiti Söpön elintilaa.

        Neiti Söpö voi jättää testamenttinsa myös pankkiin avoimeen säilytykseen tai vuokrata tallelokeron, jonne kukaan muu ei pääse. Pankki tyhjentää lokeron todistajien läsnä ollessa.


    • mikävikaahänessä

      Täähän kuulostaa ihan oudolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe