Pohjois-Kymen sairaala

Puolustatätä

Atressi > Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen säilyttämisen puolesta ATRESSI osoitteessa:
www. atressit.com

OTA osaa

14

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhdessäenemmän

      Kouvolassa tulee säilyttää yhteispäivystys POKSissa

      Kouvola on ainut iso väestökeskittymä Suomessa, missä ei ole keskussairaalaa. Kymenlaakso on ainut sairaanhoitopiiri, jossa sijaitsee kaksi yli 50000 asukkaan väestökertymää pitkän välimatkan päässä toisistaan. Hallituksen SOTE-ratkaisu tarkoittaisi sitä, että Kouvolasta loppuisi ympärivuorokautinen erikoissairaanhoidon päivystys kokonaan 1.1.2017 alkaen.

      Kouvolassa on noin 86000 asukasta, heistä lähes 70% eli n. 60000asukasta asuu 10km päässä keskustasta ja n. 70000 asukasta asuu 15km päässä keskustasta.

      Kouvolan asukkaat ovat saaneet loistaavaa ympärivuorokautista hoitoa tähän saakka omalla paikkakunnallaan lyhyen välimatkan päässä. Aivoinfarktipotilaan hoidossa aika on rahaa! Kuljettamalla potilas toiselle paikkakunnalle sairaalaan siirtoon kuluu liikaa aikaa, hoitoon pääsy viivästyy ja potilaan hoidon ennuste heikkenee huomattavasti.

      Kouvolan kokoisessa kaupungissa tulee ehdottomasti olla myös leikkaustoimintaa ja anestesiapäivystys. Ilman näitä meillä ei voi olla valvontaosastoa, emme voi hoitaa rytmihäiriöpotilaita emmekä voi hoitaa välitöntä hoitoa vaativia onnettomuuden uhreja tai edes valmistella heitä siirrettäviksi toiseen sairaalaan.

      Potilaan saama hoito ei saa olla siitä kiinni asuuko hän Etelä- vai Pohjois Kymenlaaksossa. Kouvolassa potilaat eivät tule saamaan jatkossa yhtä nopeasti tarvitsemaansa hoitoa mitä tällä hetkellä. Henkeäuhkaavissa äkillisissä hoitoa vaativissa tilanteissa Kouvolasta matka lähimpään sairaalaan kestää lähes tunnin. Tämä on aivan liian pitkä aika. Montako ihmishenkeä nämä matkat tulevat vaatimaan? Aivan liian monta! Yksikin menetetty ihmishenki on liikaa jos syynä on tunnin ajomatka!

      ARVOISA KUNTALAINEN! HALUATKO PITÄÄ KIINNI MEIDÄN JULKISISTA PÄIVYSTYSPALVELUISTA? HALUATKO SAADA TAI HALUATKO, ETTÄ LÄHEISESI SAA NOPEASTI HOITOA ESIM: AIVOINFARKTIN HOIDOSSA, LIIKENNEONNETTOMUUDESTA JOHTUVIEN VAMMOJEN HOIDOSSA JA MUISSA ÄKILLISTÄ HOITOA VAATIVIEN VAMMOJEN TAI SAIRAUKSIEN HOIDOSSA?

      Paras mahdollinen ratkaisu olisi säilyttää yhteispäivystys kouvolassa ja tuottaa päivystyspalvelut yhdessä Kotkan kanssa.

      Yhdessaä olemme enemmän ja allekirjoittamalla adressin olet mukana vaikuttamassa POKS yhteispäivystyksen ennallaan säilyttämisessä!

    • toivottavasti_säilyy

      Adressi tässäkin asiassa sinänsä hyvä ja tarpeellinen alkutoimenpide. Ympärivuorokautinen päivystys tietysti tarvitaan.
      Kuitenkin mielestäni se uusi ratamohankesairaala pitää toteuttaa. En oikein usko että syyrian tällä puolella olisi huonompaa sairaalarakennusta mikä sairaalanmäen Poks on.
      Päivystysketju ei saisi kuitenkaan katketa väestömäärältään isohkossa Kouvolan kaupungissa.

      • hienooajatteluuu

        Ratamo tarkoittasi ettei Anjalankoskella tulevaisuudessa ois yhtään terveyskeskusta. Tai muuallakaan sivukylillä.


      • nominävain

        Soteuudistus vie kaikki syrjäkylien terveyspalvelut. Sen lisäksi Suninen ja persut tuhosivat keskustan palvelut.


      • röyhkeetärahastusta

        Ratamo suolla ei ole sairaala. Alimitoitettu jossa potilaita hyppöitetään , Täysin naurettava kusetus. Kuusi vuotta suunniteltu, kukaan ei tiedä mitä.
        Iso huone jossa lääkärit työskentelee perseet vastakkain. On kuulemma nopea kysyä neuvoja. Eli jotain B2 ryhmää palkataan puoskaroimaan ihmisiä. Potilaiden yksilösuoja puuttuu mutta eihän larikka noita tajua.
        Suolla ei mitään jälkiä töistä, yli 20 miljoonaa on pelleily viennyt.


      • näkyytäälläkin

        Tyhmiä on helppo kusettaa.


    • Suopursua

      STM ei anna investointilupaa suoratamolle. Ministeriöllä on hallussa Rambollin maaperäselvitys suotontista. Toisekseen Kymenlaakson maakunta ei halua riesakseen sairaalaa, jonka rakennuskustannukset ja sen myötä vuokra ylläpitokuluineen ovat taivaalliset.

      • sullepursoasuuhun

        Vieläkö sinä jaksat. Asia on jo päätetty. Tulee ja sinulta tulee itku.


      • Katjushkaa

        Tihrusilmän silmä alkaa jo sammua kuten käy suoratamonkin.


    • kaisesäilyyehkä

      okoomuksen Leppänen suhtautuu varovaisesti kahden päivystyksen esitykseen — ”Fifty-sixty”

      4.8.2016 7:32 | Päivitetty: 4.8.2016 9:21
      Kymenlaakson kunnat ovat yksimielisiä siitä, että maakunnassa pitää olla kaksi ympärivuorokautista päivystyspistettä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen jälkeenkin.

      — Esityksen mukaan keskussairaala olisi vastakin Kotkassa ja erikoisalapäivystys säilyisi Kouvolassa, Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen (kok.) sanoo.

      Leppäsen mukaan myös eteläkymenlaaksolaiset ovat ymmärtäneet sen, että Kouvolan kokoisessa kaupungissa tulee olla oma perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ympärivuorokautinen päivystys.

      — Kotkassa on joitain yksittäisiä henkilöitä, jotka haluavat, että rakennetaan Kotkasta suurempi ja kauniimpi.

      Tulevan maakunnan valmisteluun kuuluva ohjausryhmä keskusteli ja ilmoitti oman kantansa asiasta maakunnallisen sote-työryhmälle tiistaina. Ohjausryhmässä ovat kunnanjohtajien lisäksi valtuustojen ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

      Alkusyksyn aikana maakunnallinen sote-projektiryhmä valmistelee lausunnon, joka koskee sote-lain uudistusta ja maakunnan ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämistä. Pohjana on Carean hallituksen esitys.

      Lausunto käy kierroksella kaikissa Kymenlaakson kunnissa. Sen jälkeen se lähetetään sosiaali- ja terveysministeriöön.

      Leppänen suhtautuu varovaisesti esityksen läpimenoon.

      — Voisin sanoa kuin Matti Nykänen, että fifty-sixty. Voihan se olla, ettei lopullinen päätös mene esityksemme mukaan.

      Korjattu Jouko Leppäsen virheellinen titteli kello 9.21.

      Satumiia Masalin

    • vähintäänyksi

      Osuuspankki suunnittelee lääkäriasemaa Kymenlaaksoon

      4.8.2016 11:42
      Kuva: Raimo Eerola
      OP Kymenlaakson toimitusjohtaja Juha Korhonen on tyytyväinen asiakasmäärän nousuun.
      OP Kymenlaakson toimitusjohtaja Juha Korhonen on tyytyväinen asiakasmäärän nousuun.
      Kymenlaaksoon on tulossa lähivuosina OP-ryhmän yksityinen lääkäriasema. Aseman sijaintia ei ole vielä päätetty.

      Osuuspankki perustaa asemia vuosina 2017—19 sellaisiin maakuntiin, joissa ei toimi yliopistollista keskussairaalaa.

      Kymenlaakson Osuuspankin Juha Korhosen mukaan yksityiskohdat täsmentyvät myöhemmin — muun muassa se, minne Kymenlaaksoon lääkäriasema tulee ja tuleeko niitä yksi vai kaksi.

      — Vähintään yksi.

      Helsingissä ja Tampereella toimivat jo nyt konserniin kuuluvat Pohjola-sairaalat. Seuraavaksi sellainen avataan Ouluun ja Oulun jälkeen Kuopioon ja Turkuun.

      Kymenlaakson Osuuspankin alkuvuosi on sujunut hyvin. Uusia asiakkaita on tullut lähes 2 000, ja kasvuvauhti on ollut suhteellisesti kovempi kuin OP:llä koko maassa keskimäärin.

      Asuntoluottojen määrä kertoo puolestaan siitä, että maakunnan asuntokauppa on hiljalleen elpymässä. Asuntoluottoja niitä nostettin 9,4 prosenttia edellisvuotista enemmän eli 77,8 miljoonaa euroa.

      — Kasvu on ollut reipasta, mutta asiakkaiden asuntohankkeet ovat maltillisia ja asiakkaat valveutuneita, Korhonen sanoo.

      Yritysluottopuolella kasvu oli maltillisempaa. Viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla yritysluottoja nostettiin 37,6 miljoonaa euroa, nyt 38,3 miljoonaa.

      Ensi vuonna OP-ryhmältä on odotettavissa myös ihan uudenlaista toimintaa. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi konserni aikoo lahjoittaa vähintään 100 vapaaehtoistyövuotta Suomelle.

      — Tarkoitus on, että jokaiselle ryhmän toimihenkilölle annetaan mahdollisuus vapaaehtoistyön tekemiseen työajalla, kertoo Korhonen.

      Kymenlaakson Osuuspankin alkuvuosi

      Uusia asiakkaita 1 999 (1 214)

      Asiakasvarat 1 748 M€ (1 655)

      Rahoitustoiminta 1 397 M€ (1 379)

      Henkilöstö 195 (203)

      Oikaistu liikevoitto 11,7 M€ (9,8)

      CET1-vakavaraisuus 51,4 % (46,2)

      (Suluissa 1—6/2015 luvut)

      Lähde: Kymenlaakson OP

      Riina Lehtoranta

    • Kuntavaalit2017

      Demarivaltuutettu Antti Koivisto irtisanoutuu 200 miljoonan euron suoratamo-hankkeesta. Merkittävä mielenilmaisu, eikö totta. Siinä on Larikalle purtavaa, kun valtuutetut tekevät irtiottoa suoratamosta - ajatellen seuraavia kuntavaaleja.

    • voipahasentään

      Vastaava ylilääkäri: Hyvät tarjoukset eivät ole kelvanneet Carean lääkäreille

      17.8.2016 7:48
      Ensimmäisenä Kouvolasta lähtevät kokeneimmat ja koulutetuimmat työntekijät, jos Kouvolasta viedään sairaalan ympärivuorokautinen yhteispäivystys. Tämä on Poksin uhkakuva, sanoo vastaava ylilääkäri Tero Tapiola.

      — Jos kaupungissa ei ole mielekästä erikoissairaanhoidollista toimintaa, kuka hakeutuisi sellaiseen kaupunkiin töihin tai edes miettisi sellaista vaihtoehtoa?

      Epätietoisuus tulevasta sosiaali- ja terveysuudistuksesta heijastuu Pohjois-Kymen sairaalan henkilökuntaan.

      — Se aiheuttaa turbulenssia, tuuli käy joka suuntaan, Tapiola kuvailee sairaalan tämänhetkistä tilannetta.

      Hän sanoo, että Poksin työntekijät kyselevät työpaikkoja muualta ja tekevät tarvittaessa nopeitakin päätöksiä.

      — Tämmöistä ilmiötä on ollut nähtävissä.

      Poks on kipuillut pitkään lääkäripulan vuoksi. Sairaalaan tarvittaisiin ensihätään ainakin seitsemän virkalääkäriä. Tapiolan mukaan yhteispäivystyksen lakkauttaminen hankaloittaisi entisestään tilannetta.

      Yhteisvirat voisivat olla yksi ratkaisu lääkäripulaan, arvioi Tapiola.

      — Viime aikoina Husissa on suunniteltu Eksoten ja Kymenlaakson keskussairaalaan yhteisiä yhteisvirkoja.

      Pohjois-Kymen sairaalaan Carea ei ole yhteisvirkoja esittänyt.

      — Hyvistä tarjouksista huolimatta emme ole saaneet Carean erikoislääkäreitä pitämään vastaanottoa Poksiin.

      Satumiia Masalin

    • haudanpuolimmainen.jalka

      Tänään perhe- ja peruspalveluministeri. Juha Rehula esitelmöi Kouvolassa koko vuorokautisten päivystyssuunnitelmien pysyvyydestä sekä Kouvolassa että Kotkassa.
      Puhuvat että vain toiseen näistä ympärivuorokautinen päivystys säilyisi. Oma asuinpaikkani on sellainen, että matka molempiin säilyisi lähes samana.
      Mutta ruuhkauttaahan keskittäminen terveyspalveluita päivystyspisteissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      144
      3860
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      88
      3508
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      2016
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      93
      1507
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1306
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1175
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      152
      937
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      909
    9. 46
      803
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      787
    Aihe